Politieteam Zwolle houdt weer twee verdachten aan

Zwolle – Het Zwolse overvallenteam van politieregio IJsselland heeft wederom twee verdachten aangehouden. Op woensdagochtend 16 juni werd een 21-jarige Zwollenaar aangehouden. De man wordt er van verdacht samen met twee andere mannen een overval te hebben gepleegd op een benzinestation aan de Nieuwe Deventerweg op donderdagavond 10 juni. Bij deze overval werd direct na de overval al een 17-jarige Zwollenaar aangehouden. Het overvallenteam hoopt op korte termijn ook een derde verdachte aan te kunnen houden. 

Op woensdagavond 7 juni werd een 31-jarige inwoner van Zwolle aangehouden op verdenking van het (mede)plegen van verschillende overvallen in de gemeente Zwolle. De man wordt er van verdacht betrokken te zijn geweest bij de overval op een benzinestation aan de Hanekamp op 24 december 2009. Daarnaast wordt de man verdacht van betrokkenheid bij de overval op een cafetaria aan de Rijnlaan op 30 december 2009 en een snackbar aan het Petuniaplein op 9 december 2009. Onderzocht wordt of de man ook verantwoordelijk is voor de overval op een videotheek en snackbar op het Bachplein op 7 en 8 november 2007.


Recentelijk werden door het Zwolse overvallenteam ook al 12 verdachten aangehouden voor verschillende overvallen. De politie IJsselland heeft in samenwerking met buurkorps Twente twee flyers met preventietips voor particulieren en ondernemers ontwikkeld. Op deze flyers staan diverse tips waarmee de kans op een overval op woning of (winkel)bedrijf verkleind kan worden. De flyers worden aangeboden via de website van de politie. (www.politie.nl/ijsselland).

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Wat zit daar wel niet voor organisatie achter? Al eerder op dit onvolprezen WeblogZwolle

  Overvallenteam Zwolle boekt resultaat
  dinsdag 01 juni 2010
  Zwolle/Deventer ?? De twee overvallenteams van de politieregio IJsselland hebben in de afgelopen maanden diverse aanhoudingen verricht. Hierbij werden in totaal 21 verdachten aangehouden. ………….
  Drie Zwollenaren van 18, 19 en 22 werden in de afgelopen weken aangehouden op verdenking van het plegen van overvallen op twee snackbars.

  Alle succes, dit spul hoort niet van de vrijheid te genieten.

 2. Naief als ik ben, denk ik altijd dat er alleen maar leuke mensen in Zwolle wonen en dat dit soort ongein door niet-Zwollenaren wordt gepleegd…

  Maar helaas…

Reageer