Drama voor Ballonfestival in Zwolle

Zwolle – Ook de tweede avond van het Ballonspektakel in Zwolle ging niet door. De heteluchtballonnen gingen net als woensdag ook nu niet de lucht in. Oorzaak was wederom de harde wind die roet in het eten gooide.

ballon_3.jpg

Donderdagavond was het op het festivalterrein de relatieavond van de gemeente Zwolle. De VIP-tent was dan ook de place to be deze avond, daar was het vrij druk. Maar die mogelijkheid was er niet voor iedereen; tientallen bezoekers stonden, zaten of lagen rondom het terrein om te wachten op de take-off van de heteluchtballonnen. Voor niets. De aanwezige jeugd werd getrakteerd op kleine heliumballonnen. Later op de avond kwamen enkele ballonnen, waaronder de imposante dinosaurus omhoog, maar daar bleef het dan ook bij. Voor vrijdag worden er geen betere weersomstandigheden verwacht. Het kan zelfs nog harder gaan waaien. Drama voor de organisatie van het Ballonspektakel!

ballonspektakel_9353_470.jpg
Wachten duurt lang…

ballon_2.jpg

  ballonspektakel_9394_470.jpg
Helaas … inpakken!

ballonspektakel_9368_470.jpg
ballon_4.jpg
ballonspektakel_9382_470.jpg
Het lukte niet, de natuur was sterker…
 ballon_1.jpg

ballonspektakel_9355_470.jpg
Netwerken tijdens de avond van de gemeente Zwolle …

ballonspektakel_9392_470.jpg

Artikel delen:
Reacties 18
 1. naar voren? uhhh… wou je nigh-glowen bij daglicht? niet echt handig…. 🙂
  half 11 begint het momenteel pas goed donker te worden, voor die tijd heeft het geen zin, teveel daglicht dan nog

 2. Freddie , begrijp dat nou. Ingrid gaat uiteraard voor de pre-nightglow, en daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen; dit gaat naadloos over in het glowen, en dan de afterparty….;)

 3. Hé Assendörper. Drama is vóór! Als de wind ons gunstig is, kunnen wij, net als jullie, de vaarders horen en over zien komen vanaf ons balkon.
  Hoef er zelf nooit in, want heb 1 keer zo’n ding al landend door weilanden en prikdroad zien zeilen; ging net goed. En op één of andere manier moet ik altijd aan hoogspanningskabels denken….:o

 4. @ Freddie, ik heb er wel eens veel later dan 10.30 uur gezeten voor dat ze met het nigt-glowen begonnen, want de balonnen zie varen moeten dan eerst terug zijn en weer opgebouwd worden.
  Maar als het zo waait, als gisteren dan kon ook dat we eens niet door gaan, want de balonnen moeten wel aan de grond gehouden kunnen worden en dat is met veel wind ook erg moeilijk.

 5. Ga er maar vanuit dat het hele feest niet door gaat. Ze voorspellen toenemende wind tot kracht 6 (gisteren 3) en buien. Jammer hoor.

 6. Alweer geen ballon te bekennen. Het valt me op dat die ballonnen heel vaak niet de lucht in gaan. De ene keer is het de wind en de andere keer dreigt er weer een onweersbui. Er is altijd wel wat aan de hand. Wanneer waait het hier niet? Alleen als het moet waaien (temperatuur 30 graden of meer) dan waait het niet.

 7. @Assendorper; Tsja, dat is het kenmerk van Nederland, variabel weer…
  Overigens mag het wel een beetje waaien voor een ballonvaart, maar met zoveel windkracht als nu wil jij ook liever niet in zo’n mandje hoog in de lucht staan…
  Veiligheid staat voor alles, de ballonvaarders zijn verantwoordelijk voor de passagiers. Dan wil je gewoon niet dat er iets naars gebeurd wat je had kunnen voorkomen.

 8. @ Assendörper, ik heb in de afgelopen 4 weken tocht regelmatig balonnen vanaf het park de lucht in zien gaan. Dus wat jij zegt dat er altijd wat is is niet waar. En volgens mij is dit de 1e x dat er geen enkele avond een ballon de lucht in is gegaan (dit weet ik niet zeker)

 9. @Eva, ik ben het met je eens dat veiligheid boven alles gaat maar het is zo jammer dat het weer zo vaak spelbreker is. Ook met mooi weer krijgen ze me niet in dat mandje. Ik sta liever met beide benen aan de grond.

  @Ingrid, ik bedoel het ballonfestival dat altijd rond deze tijd van het jaar wordt gehouden. De laatste jaren is het al vaker gebeurd dat het weer roet in het eten gooit. Maar dat er drie keer achter elkaar niet gevaren kan worden heb ik volgens mij ook niet eerder meegemaakt.

 10. Nou de lasershow ging blijkbaar niet door? Ik was er om 23u en er waren bar weinig mensen en al helemaal geen ballonnen.. 😮
  fijn dat er ook nergens op internet wordt aangekondigd dat het niet doorgaat

Reageer