Studenten Deltion en ArtEZ richten kunstroute in

Zwolle – Studenten van de opleiding Grafisch Vormgeven van het Deltion College richten, in het kader van Festival Zwart, 25 en 26 juni een educatieve kunstroute in met als centrale thema ‘Schoonheid’. De kunstroute is te bewonderen in het centrum van Zwolle. Voorafgaand en tijdens het festival worden de jonge kunstenaars gecoacht door studenten van de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten.

festival_zwart_screens.jpg

Festival Zwart is hét kunstzomerfestival van Zwolle en omstreken en vindt jaarlijks in het centrum van Zwolle plaats. Tijdens het festival worden ontmoetingen en kunst(wandel)routes ingericht, met op bijzondere plekken een voorstelling van circa 15 minuten. Festival Zwart heeft een afdeling ‘Zwart in opleiding’, waarbij studenten van verschillende scholen de gelegenheid krijgen om mee te doen aan het festival. Zo ook ruim 100 studenten van de opleiding Grafisch Vormgeven en Sociaal Cultureel Werk (SCW) van het Deltion College.

Acht groepen van tien studenten van de opleiding Grafisch Vormgeven richten twee kunstroutes in, met op vier locaties een voorstelling. Iedere groep heeft een eigen invulling aan het thema ‘Schoonheid’ gegeven. “De studenten moeten laten zien dat er meer is dan de oppervlakkige benadering van schoonheid door de media, ” aldus Frédèrique van Rennes, projectcoördinator Festival Zwart bij het Deltion College. Op www.deltion.nl/festivalzwart staat de achtergrondinformatie per voorstelling en een making-off van iedere groep. Studenten van de opleiding SCW begeleiden de route en zorgen voor verrassingen onderweg.

Bij het inrichten van de voorstellingen wordt het meester-gezel-leerling model gehanteerd. Dit betekent dat de jonge kunstenaars ondersteuning krijgen van ervaren kunstenaars en vakdocenten van de opleiding Grafisch Vormgeven. De jonge kunstenaars van het Deltion College worden begeleid door acht derdejaars studenten van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Frédèrique: “De samenwerking met ArtEZ verloopt erg goed. Met dit project hebben we een basis gelegd voor een intensievere samenwerking.”

Meer informatie over het Festival Zwart en de bijdrage van de studenten van opleiding Grafisch Vormgeven van het Deltion College staat op www.festivalzwart.nl of www.deltion.nl/festival. Kaarten voor het festival zijn nog tot 25 juni te bestellen via de site van Festival Zwart.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer