Favela-jongeren openen Zomerfeest Trias Jeugdhulp

Zwolle – Met een ongekend wervelende muzikale show doorspekt met dans en acrobatiek ging op locatie De Valkenberg aan de Herfterlaan 33, openden Dhyda, Flavio Rosa, Carliane en al hun vrienden – kinderen/jongeren uit de favela’s van Recife Brazilië – donderdagmiddag het jaarlijkse openlucht Zomerfeest van Trias Jeugdhulp.  

De show met de titel Abanda ging over vriendschap. Een groep kinderen groeit op in een communidade en vermaakt zich uitstekend. De grote wereld is nog ver weg maar ook heel dichtbij. Een van de jongens wordt verleid om mee te gaan in de wereld van drugs en criminaliteit. Dank zij zijn vrienden komt hij terug. Arricirco bestaat uit een groep zeer getalenteerde jongeren uit de favela’s (krottenwijken) van Recife, een stad met ruim vijf miljoen mensen in het noordoosten van Brazilië. De armoede is groot, veel mensen zijn werkloos en kinderen gaan niet of weinig naar school.

Eén van de projecten om de kansarme jongeren uit deze situatie te halen is de oprichting van het straatcircus Arricirco. Deze stichting laat kinderen uit achterstandswijken kennis maken met het circus. Door het aanleren van de diverse circustechnieken ontwikkelen de kinderen hun aanleg en talent, krijgen ze meer zelfvertrouwen en een groter gevoel van eigenwaarde.

Met het kleine beetje geld dat met de voorstellingen wordt verdiend, voorziet men in het eigen levensonderhoud en stellen ze ook andere kinderen in staat een toekomst op te bouwen. De groep bestaat in totaal uit 60 jongeren, in de leeftijd van 8 tot 24 jaar. De ouderen zijn al vanaf de leeftijd van 8 jaar opgenomen in het project. Zij zijn inmiddels weer de mentoren van de kleinere kinderen.

Arricirco Holanda

Het doel van Stichting Arricirco Holanda is het creëren van ontwikkelingsmogelijkheden en scholingsprojecten voor kansarme jongeren uit Brazilië. In het project in Recife leren de jongeren alles wat nodig is om een wervelende en kleurige show neer te zetten met dans- en circusacts. Maar ze leren ook om deze vaardigheden via workshops uit te dragen en te delen met andere kinderen en volwassenen (er zijn altijd tolken aanwezig).

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Leuk initiatief. wie wel eens in een favela geweest is zoals verdieping, weet dat dit soort acties geen overbodige luxe is. ooit eens in favela rocinha in rio ed janeiro een rondtour gehad in een luxe bus, maar je wilt dood begraven worden. hetgeen vrij simpel is, gezien de wild-west taferelen die zich er dagelijks afspelen.

 2. Wat een goed initiatief!

  Een ongekend wervelende muzikale show doorspekt met dans en acrobatiek ging op locatie De Valkenberg aan de Herfterlaan 33, openden Dhyda, Flavio Rosa, Carliane en al hun vrienden – kinderen/jongeren uit de favela??s van Recife Brazilië – donderdagmiddag het jaarlijkse openlucht Zomerfeest van Trias Jeugdhulp.

  Uitstekend en belangrijk overlevingsthema ook: vriendschap

  Mooi: Met het kleine beetje geld dat met de voorstellingen wordt verdiend, voorziet men in het eigen levensonderhoud en stellen ze ook andere kinderen in staat een toekomst op te bouwen. De groep bestaat in totaal uit 60 jongeren, in de leeftijd van 8 tot 24 jaar.

  Goed doel zeg!

  Het doel van Stichting Arricirco Holanda is het creëren van ontwikkelingsmogelijkheden en scholingsprojecten voor kansarme jongeren uit Brazilië.

  Zijn er geen foto’s?
  —————–
  @ Verdieping 1; Nog een balletje hooggehouden op de Copacobana wereldreiziger Verdieping1? Onderwijl de ogen uit de kassen glurend naar het minuscule textiel?

Reageer