Boreas behaalt topklasseringen in Groningen

Groningen – De wedstrijdroeisters van Boreas behaalden afgelopen weekend hun eerste topprestaties in een nationale wedstrijd. Op de roeibaan van Harkstede behaalden de dames vrijdag in een gecombineerde vier met stuurvrouw een tweede plaats tijdens de Martini Sprint. Het Amsterdamse Okeanos werd eerste. Op zaterdag roeiden zij – achter het Tilburgse Vidar en Euros uit Enschede – naar een knappe derde plaats tijdens de Martini Regatta.

De lichte wedstrijdheren van Boreas beleefden opnieuwe een succesvol weekend. In een gecombineerde lichte acht hoefden zij tijdens de Martini Sprint alleen het Leidens Laga voor zich te dulden. Tijdens de Martini Regatta roeiden zij op de zaterdag eveneens naar een tweede plaats. Winnaar werd Proteus-Eretes uit Delft.

Sianne de Vries stuurde de dames vier met stuurvrouw. Daarin roeiden Boreanen Wieneke Bon, Fieke Nobel en Krista van Beek samen met Astrid Beekhuis van de Zwolsche Roei- en Zeilvereniging. Christiaan Sijmons, Bas Tielbeke, Bart Anders Eggink en Hessel Romkes roeiden samen met vier heren van het Leidense Asopos de Vliet.

Artikel delen:

Reageer