Salverda Berkumloop vol

Zwolle – Slechts een maand nadat de inschrijving is gestart, is het maximale aantal deelnemers van de Salverda Berkumloop bereikt. Maar liefst 1.500 deelnemers hebben zich opgegeven om dinsdag 31 augustus aan de start te staan van deze twintigste editie.

Na het overweldigende aantal van 1.250 deelnemers vorig jaar, biedt deze editie plek aan 1.500 lopers. Het inschrijfgeld van 7,50 euro per deelnemer gaat volledig naar goede doelen. Vorig jaar hebben de deelnemers €12.500 bijeengelopen. De organisatie hoopt dit jaar op een recordbedrag. De opbrengst gaat nu naar: het verbeteren van leefomstandigheden van zigeuners in Roemenië, de bus van gehandicaptenkapel ‘De Tower Snörren’ en vakantie voor Tsjernobylkinderen in Nederland. Meer informatie over deze doelen is te vinden op www.salverda.nl. Tijdens de jaarlijkse wedstrijd- en recreatieloop kunnen de deelnemers kiezen uit de 10 kilometer of 2 Berkumer mijlen (5.100 m.). De loop wordt muzikaal omlijst door een optreden van de Zwolse zanger Harm Wolters.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. ‘organisatie hoopt op recordopbrengst’. Zal even helpen: 1500×7,50 euro=11.250. Maximum aantal deelnemers bereikt –> helaas geen record:P.
    Misschien willen de deelnemers en sponsor wat extra betalen?

Reageer