Voormalig Directeur bekent verduistering geld

Zwolle – De voormalig directeur van de Christelijke Hogeschool Windesheim heeft bekend geld te hebben verduisterd. Hij zou voor bijna een miljoen euro aan valse facturen voor diensten aan de Zwolse onderwijsinstelling hebben gestuurd.

De ex-directeur en een zakenpartner werden in oktober aangehouden. Het duo wordt onder meer verdacht van verduistering, oplichting en valsheid in geschrifte. Het geld dat ze hiermee verdienden werd voornamelijk voor privédoeleinden gebruikte. Zo kocht de ex-directeur onder meer een paardenhouderij.

Bron: AD.nl

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Alleen de ex-directeur en een zakenpartner dus. Gister hadden we hier een bericht (alg.log) Volgens mij van RTV Twente, dat suggereerde dat de hele top erbij betrokken was?

  @ Admin; Misschien kan de voorlichterT van de hoogste communicatie-opleiding nog even laten weten wat ie kwijt wil?

 2. en nu wordt het terug betalen of komen ze er van af met een taakstraf>:(:'( het lijkt mij dat ze alles tot de laatste cent terug moeten geven en is het geld op dan maar werken tot alles er weer is:o

 3. De fraudezaak bij de Hogeschool Windesheim in Zwolle is veel omvangrijker dan tot nu toe werd aangenomen. Dat blijkt uit het FIOD-dossier dat RTV Oost in handen kreeg.

  Een voormalig directeur heeft veel meer geld verduisterd dan de 250-duizend euro die door Justitie in oktober vorig jaar bekend is gemaakt. Uit het FIOD-onderzoek komen onthullende feiten naar voren over bijvoorbeeld de werkwijze, de contacten en de houding van de top van de Hogeschool Windesheim. Op radio, televisie en internet besteedt RTV Oost maandag 21 juni ruim aandacht aan deze nieuwe ontwikkelingen in de fraudeaffaire bij Windesheim.

  Dit staat hier over op de site van RTV Oost.

 4. Lijkt me dat bij dit soort organisaties iemand tekenbevoegd is voor verbouwingen enzo. Als je het dan als aannemer op een akkoordje gooit, je drijft de prijs flink op en de corrupte bevoegde ondertekent dan zit je volgens mij al een eind in de goede richting. Als er al verbouwd werd.

 5. Hoor net van mij collega dat ie hier in de buurt een huis voor meer dan 8 ton had gekocht maar het nu alweer voor 7, nogwat te koop aanbiedt. Hier zou iets in staan….over de transactie. Ossenzijl gaat het trouwens over. gehucht klinkt nogal Friesch.
  Staat er niet in: NU IS DE KRANT EENS EERDER ALS WWW. Stukje gister klaargemaakt voor de krant natuurlijk. Buizen pitten en een uur of 11 op de zaak om het ook digitaal te zetten: lui slag …………. journalisten 😉

  Maar die kerel zal die kast vast niet zelf verkopen….al het geld met vette boete terug….en enorm lange vrijheidsberoving! >:(>:(>:(

  Die ander ook?

 6. @Rutger. Hiervoor is het 4-ogen-principe bedacht. De opdracht aan een leverancier wordt getekend door persoon A. De factuur mag dan niet door A worden goedgekeurd, maar door B. Dus frauderen lukt dan alleen als je de winst deelt of een ander blind tekent/zit te slapen (8 jaar lang…)

Reageer