“Wijktheater is zo gek nog niet”

Zwolle – In samenwerking met welzijnsorganisatie Travers zijn we aan het kijken of er mensen willen meedenken over het wijktheater in de Pierik. Deze vorm van theater is onder deskundige begeleiding voor en door wijkbewoners zelf te maken. Wijktheater vertelt het verhaal van de wijk.

Vanuit het Rotterdams wijktheater kwam een voorbeeld naar voren van een aantal ouderen die niets meer snapte van de maatschappij met alle computers en mobieltjes. Met veel humor en muziek werd er verteld hoe zij het digitale tijdperk ervaren. Hieronder staat een songtekst die veel gebruikt wordt bij het Rotterdams wijktheater. Muziek en verhalen sluiten goed bij elkaar aan.

Op de mooiste zomeravond

Bij de ondergaande zon

In de hand het laatste glaasje

Niemand weet hoe het begon

 

Op de rimpelloze vlakte

Van een vlekkeloos bestaan

Kan het plotseling gaan waaien

Ook al wil je er niet aan"

In de Pierik gebeurt veel, maar op straat is dit nauwelijks zichtbaar. Met het wijktheater wil Kwartiermakers samen met Travers het onzichtbare zichtbaar maken en mensen hun verhaal laten vertellen over de wijk. Wat beleven zij daar? Welke problemen komen ze tegen? Wat is juist zo leuk aan de buurt? En wat niet? De rol vanuit Kwartiermakers is ervoor te zorgen dat ook de mensen met een psychische beperking meedoen aan dit initiatief. Men streeft hierbij naar het creeren van een gastvrije plek in de buurt waar, mensen die zich elders niet op hun gemak voelen, zich op deze plek kunnen ontwikkelen. Het wijktheater is een prachtige plek om op een ludieke en creatieve wijze je verhaal te vertellen en over te brengen op iedereen die het wil horen, zien en ervaren.

Artikel delen:

Reageer