Leon ter Wielen bewaakt Zwols doel

Zwolle – FC Zwolle heeft overeenstemming bereikt met de 21-jarige Leon ter Wielen.

Deze jonge Ommenaar komt over van BV Veendam en heeft een contract getekend voor twee jaar bij de Zwolse trots. Hij zal de strijd aan gaan met Diederik Boer voor de positie onder de lat bij FC Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Als de FC-supporters slim zijn…maken ze een spandoek waar de kersverse engel op ingescand is……

  Met zo’n beschermengel (nieuw visitekaartje van ZWOLLE)….MOET het toch goed gaan?

 2. Helemaal gaaf dat clipje “@”! Goed idee, historywall Fc Zwolle stadion at Fred Patrick stands.

  Nog eens wat anders? Zou het mogelijk zijn dat door de komst van de engel in de toekomst ooit alle verdeelde supportersclupjes samen zouden kunnen komen?

 3. Dick, ik vraag me af of de wil er is. Ik vind het eigenlijk zo gek nog niet, zoveel mensen zoveel persoonlijkheden, die kan niet goed met die en die niet met die, als t niet kan, moet je dat ook niet perse willen toch?

  Wordt het niet leuker van, lijkt me!

  Ben trouwens blij dat we zulke kunstenaars onder ons supporters hebben 😀

 4. @ Natascha, je komt toch vele malen sterker/daadkrachtiger over als 1 supportersgoep? Maar zijn er bij andere Jupiler-verenigingen ook zovele lappen die samen 1 lappendeken zouden kunnen vormen?

  Tuurlijk moet je het niet perse willen. Het is JULLIE feestje. Ik vroeg me af of die gedachte ook leefte. Als 1 lappendeken met een levensgrote (oeps 3,5 meter) ingescande engel. Hahaha de anderen zouden niet weten wat ze zien en er is (volgens mij) ook geen landelijke ruchtbaarheid aan gegeven. Dus zouden ze eerst afvragen “hoe en wat”…daarna: wie wil er nou geen engel als “beschermheilige”?

 5. Ja mooi hé?

  even een theorie tov de “verdeeldheid” onder de supporters door de jaren heen.

  Je kan “wikipedia” raadplegen voor de exacte datums, maar in het verleden was er een tweestrijd tussen de zwolse ploegen en dan met name de Zwolsche Boys en pec, waarbij PEC toch de elite club was. Pec wilde de doorstart maken naar een BVO en bij Zwolse boys ging het toendertijd niet zo best.
  Het verhaal gaat dat bij de vrolijkheid het veld vaak drassig was en dit drooggelegd moest worden. Hier is toen geld naar toe gegaan, maar daar schijnt dus ook geld gebruikt van te zijn om een groot deel van de voetballers van Zwolsche boys mee weg te halen.
  Dit zette naturlijk kwaad bloed waarbij naar mijn idee de toon is gezet vor de verdeeldheid onder supporters.
  Dit werkte jaren door.
  Zelfs in de jaren 80 toen Eibrink de club redde en er Pec Zwolle 82 van maakte was er veel rumoer en bij na failissement en doorstart naar Fc Zwolle leek er naar mijn idee een vloek op de naam pec te zijn , want dat woord mocht bijna niet meer uitgesproken worden.
  Als supporter mis je dan toch een bepaald deel van je verleden en nu met het 100 jarg bestaan word dat verleden weer eens naar boven gehaald wat toch wel erg belangrijk is lijkt mij.
  Veel supporters weten niet eens dat ateliekvereniging pec ook onderdeel van de club was.

 6. He @Dick…interessant. ZB-PEC 2 strijd heb ik over gehoord. Oeps, dus de verdeeldheid is al van meer dan 40-50 jaar geleden?

  Tuurlijk, zonder het woord “bepaald”

  Als supporter mis je dan toch een bepaald deel van je verleden

  Zonder verleden immers geen toekomst! Tjonge wat koester ik persoonlijk ook mijn herinneringen aan PEC ZWOLLE.

  Is die controverse (ZB-PEC) uit het verre verleden, dan niet bij te leggen bij de supporters? Bedoel anno 2010 zijn zelfs ZAC en ZB erg naar elkaar aan het toegroeien.

  Las dit echter ook

  Bericht door Natascha, op 22 juni 2010 om 13:00
  Dick, ik vraag me af of de wil er is. Ik vind het eigenlijk zo gek nog niet, zoveel mensen zoveel persoonlijkheden, die kan niet goed met die en die niet met die, als t niet kan, moet je dat ook niet perse willen toch?

  Wordt het niet leuker van, lijkt me!

  En dat klinkt ook even duidelijk als Natascha altijd is. Ben nou 1x vaak gefixeerd op éénheid en “samen sta je sterker”.

  Maar het is jullie feestje! Veel plezier en succes natuurlijk :D:D:D

 7. Ja, inderdaad dat zou het mooiste zijn!
  Ik vind de gang van zaken ook typisch zwols om zo maar te zeggen.
  Bij iets nieuws: eerst de hakken in het zand, maar als de meute het goed vind gaat iedereen er in mee.

  mijn theorie:
  Het verleden draag je als supporter mee, want als supporter draag jij je passie en kennis over naar de nieuwe generatie. Die neem je van jongs af aan mee vanaf opa’s tijd zeg maar.
  Als ik kijk naar de vaders van de opa’s van nu (ja,even goed lezen,hahaha) dan hebben die de jaren 50 meegemaakt ewat kwaad bloed zette door de zb/pec affaire(om zo even te noemen).
  De opa’s van nu hebben de overgang van Pec naar Fc Zwolle meegemaakt, waarbij de gloriejaren van Pec in een verdomhoekje gestopt werden door de commotie rondom Eibrink en het faillisement.
  De huidige supporters groeien op met het idee dat hun club Fc Zwolle pas vanaf de jaren 90 bestaat.
  Als ik dan daarbij het verdwijnen van echte clubmensen bij optel en alle soaps die binnen de gelederen spelen, wordt het je als supporter van Fc Zwolle niet altijd makkelijk gemaakt om trouw te blijven, laat staan dat het uitnodigt om onze godenzonen te zien spelen.
  Dit alles zal nog een tijdje duren, maar een overstap naar de ere divisie brengt altijd een frisse wind over de tribune. Het zou mooi zijn als dit snel gebeurt, maar dat willen we al zo lang.
  Ik denk/hoop dat de komende jaren in het nieuwe stadion nieuwe supportersgroepen zullen vormen op de vakken, waarbij er vanaf de eibrink naar de fred patrick sfeer over en weer sfeer gemaakt word.
  Dus we staan weer bij een begin. Een grote rol hiervoor ligt bij de supportersvereniging. De rol van Fc Zwolle tifosi vind ik niet helemaal duidelijk. Ik vind dat dit niet een apart clubje moet zijn, maar juist onderdeel van de supportersvereniging, want dat moet het kloppend hart zijn van onze club. Ik denk dat het draagvlak breder word als je meer eenheid uitstraalt en niet iedereen zijn eigen label binnen de club laat dragen.
  Tuurlijk hebben we een ook een fanatieke kern, maar die treden niet op de voorgrond bij clubzaken al doen ze wel vaak mee (zonder bij naam genoemd te worden) met initiatieven en zo hoort het ook lijkt mij, want het voorkomt het “vingerwijzen” waardoor al meerdere goede ideeen/initiatieven zijn gesneuveld.

Reageer