Spoedreparatie A28 ten noorden van Zwolle

Zwolle – Rijkswaterstaat voert vannacht (van dinsdag 22 juni op woensdag 23 juni) diverse spoedreparaties uit op de A28 ten noorden van Zwolle. Hiervoor wordt de gehele rijbaan richting Meppel tussen de aansluitingen Ommen (21) en Nieuwleusen (22) afgesloten tussen 22.00 en 05.00 uur.

Omdat Rijkswaterstaat werkt aan de verbreding van de A28 tussen Zwolle en Meppel is het afgelopen weekend de vluchtstrook tijdelijk in gebruik genomen. De spoedwerkzaamheden zijn noodzakelijk vanwege de slechte conditie van deze vluchtstrook.

Rijkswaterstaat leidt het doorgaande verkeer richting Hoogeveen en Meppel om. Het verkeer dient rekening te houden met een langere reistijd. De rijbaan richting Zwolle blijft open. Het verkeer op deze rijbaan zal wel enige vertraging ondervinden, omdat de rijbaan moet worden geveegd.

Vanaf begin juni werkt Rijkswaterstaat aan de verbreding van de A28 tussen Zwolle en Meppel. Momenteel is tussen de aansluitingen Ommen en Nieuwleusen sprake van versmalde en verschoven rijstroken. Afgelopen weekend is het verkeer naar de buitenzijde van de A28 geleid. Het verkeer rijdt daar tijdelijk over vluchtstroken en over gefreesd asfalt (de bovenlaag is weggehaald). De kwaliteit van het asfalt van de vluchtstroken was, mede door de strenge winter, in minder goede staat. Zichtbare schade is hersteld, voordat de vluchtstrook is opengesteld. Tevens is de rijbaan toen schoongeveegd. Door het intensieve verkeer dat sinds afgelopen weekend over deze vluchtstroken rijdt, zijn er gaten in het asfalt van de vluchtstrook gekomen. Gelet op de TT Assen die het komende weekend plaatsvindt, is het noodzakelijk direct reparaties uit te voeren.

Op de rijbaan richting het Zwolle ondervindt het verkeer hinder van extra steenslag. Daarom is het noodzakelijk om daar de weg te vegen. Het verkeer richting Zwolle dient vannacht rekening te houden met veegwagens op de rijbaan. Deze rijden naast elkaar over de gehele breedte van de rijbaan. Achteropkomend verkeer ondervindt hierdoor enige vertraging. Het vegen van het traject zal enkele uren in beslag nemen. Rijkswaterstaat houdt de situatie van de A28 nauwlettend in de gaten. Indien nodig zal er de komende periode sprake zijn van nieuwe reparaties.

Rijkswaterstaat stelt omleidingsroutes in voor het verkeer richting Hoogeveen en Meppel. De omleidingsroute richting Hoogeveen loopt vanaf de aansluiting Ommen via de N340 en N48. Het verkeer richting Meppel wordt tussen de aansluitingen Ommen en Nieuwleusen omgeleid over de parallelweg (Hermelenweg).

De A28 tussen knooppunt Hattemerbroek en de aansluiting Zwolle Zuid (18), en de aansluiting Ommen (21) en knooppunt Lankhorst wordt in beide richtingen verbreed met één volwaardige rijstrook. Rijkswaterstaat gaat deze capaciteitsuitbreiding hoofdzakelijk in de middenberm realiseren. Daarnaast plaatst Rijkswaterstaat op diverse plaatsen geluidsschermen. De wegverbreding zorgt voor een betere doorstroming van het verkeer en vergroting van de verkeersveiligheid. Volgens planning is het werk medio 2011 gereed. De A28 Zwolle–Meppel is een van de dertig hardnekkige knelpunten, die in het kader van het programma Spoedaanpak versneld wordt aangepakt om de doorstroming te verbeteren en de reistijd betrouwbaarder te maken. Zie ook www.rijkswaterstaat.nl/A28

Artikel delen:

Reageer