Kitty Courbois en Derek de Lint lezen Jan Fabre

Zwolle – Kitty Courbois en Derek de Lint kwamen als duo hun mooiste Fabre-tekst voordragen in de tuin van het Stedelijk Museum. Het was gemoedelijk en gezellig druk op deze mooie zomernamiddag in de tuin van het Stedelijk. De muzikale omlijsting werd verzorgd door Esther Groenenberg. Na de pauze gaf het carillion van de Peperbus een concert waardoor e.e.a. moeilijker verstaanbaar werd. Maar elke medaille heeft een keerzijde, hierdoor ging het publiek dichter op de voordragers zitten en werd de sfeer er nog beter op.

img_0568_copy.jpg

Courbois is natuurlijk de koningin van het Nederlandse toneel. Al sinds 1987 is zij vast verbonden aan de Toneelgroep Amsterdam. In 1992 wijdde het Nederlands Film Festival een retrospectief aan haar. Derek de Lint brak door met zijn rol in Soldaat van Oranje. Hij woonde lange tijd in Amerika en speelde in veel niet-Nederlandse producties. Momenteel zet hij een glansrol neer in de serie Bloedverwanten. "

img_0562_copy.jpg

img_0493_copy.jpg

img_0566_copy.jpg

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Derk & Kitty oh wat goed! Kunnen idd vast heel goed en rustig voorlezen! Zonnetje d’r op…. Hoe oud zou Derk zijn? Ziet er nog goed uit!

    Ohhhhh

    De muzikale omlijsting werd verzorgd door Esther Groenenberg.

    Waarom heb ik daar verdeurie geen VRIJ voor genomen >:(>:(>:(

  2. Het was een knap staaltje van tekstreading. Vooral na de pauze dwars door het carrillon heen Jammer dar Esther en Dirk in de pauze vanwege dat k.. carrillon niet veel konden laten horen. Ik kwam ook speciaal voor hen..

Reageer