Inbrekers gaan voor meer gemak

Zwolle – Uit een onderzoek, naar de modus operandi van inbrekers, welke is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en het Centrum Criminaliteitspreventie Veiligheid (CCV), blijkt dat inbrekers niet meer gaan voor specifieke huizen (hoek- en vrijstaande woning), maar voor huizen waarbij de buit gemakkelijk te scoren is. Tijdens (langdurige) afwezigheid van bewoners zijn dieven meer op hun hoede en kunnen zij gemakkelijker hun slag slaan.

Om in te spelen op bovenstaande ontwikkeling en om het grote succes van vorig jaar te evenaren, biedt Stadswacht IJsselland ook dit jaar weer het vakantie afwezigheidproject gratis aan in de gemeente Zwolle, Dalfsen en Ommen. Door het aanbieden van dit project gaan bewoners met een veilig gevoel op vakantie, wat de vakantie een stuk aangenamer maakt.

Tijdens uw vakantie nemen toezichthouders van Stadswacht IJsselland een aantal keren per week een kijkje bij uw woning en controleren een groot aantal zaken die de kans op inbraak aanzienlijk verkleinen. Wanneer zich onregelmatigheden voordoen bij of in uw woning, wordt de sleutelhouder op de hoogte gesteld, zodat maatregelen genomen kan worden. Diverse mogelijke gebreken kunnen worden vastgesteld, zaken waar niet altijd aan gedacht wordt, zoals ramen en deuren die niet afgesloten zijn, veel post en reclame in de gang, opklimmateriaal naast de woning, een bericht dat u afwezig bent, sleutels zichtbaar in de woning en gesloten gordijnen.

Wilt u gebruik maken van het vakantie afwezigheidproject, kijk dan voor meer informatie of voor het aanmeldingsformulier op de website: www.stadswachtijsselland.nl . Stadswacht IJsselland staat voor uw veiligheid en is alert en aanwezig in de straten van Zwolle, Dalfsen én Ommen.

Artikel delen:

Reageer