Muurschilderingen in de Zwolse wijk Diezerpoort

Zwolle – In het kader van het plan wijkbudgetten van de Gemeente Zwolle gaat de Zwolse kunstenaar Henk Nyenhuis de kale muren in de Wijk Diezerpoort voorzien van prachtige muurschilderingen. Het idee komt van Dhr van der Worp, mede-eigenaar van Busch & van der Worp; winkel in kunstenaarsbenodigdheden aan de Vechtraat.

23-06-2010_kunstwerk_in_het_kader_van_wijkbudgetering_1.jpg

Lelijke blinde muren en grafitti zullen verdwijnen en plaats maken voor kleurrijke kunstwerken. De voorstellingen zullen betrekking hebben op de wijk. Bijvoorbeeld mensen, gebeurtenissen, gebouwen of bruggen uit het verleden. Zijn inspiratie haalt Henk Nyenhuis uit oude foto’s en prenten die hij onlangs verzameld heeft uit boeken over Zwolle en bij het Historisch Centrum Overijssel. Henk zal gebruik gaan maken van frisse kleuren en het verzamelde beeldmateriaal op geheel eigen en bovenal kunstzinnige manier verwerken. Dit project is bedoeld om de buurt op te vrolijken, dat de mensen hier graag gaan winkelen en om een veiligere en leefbaardere omgeving te creëren.

23-06-2010_kunstwerk_in_het_kader_van_wijkbudgetering_2.jpg

thomas20a20kempisstraat2020brink201925201935.jpg

Een van de muren die Henk op dit moment aan het beschilderen is, is de muur aan zojuist genoemde de Thomas a Kempisstraat/ Brink. En wel het pand van de ZHTC soos, naast de steeg en Toko Bali. Zo zijn er nog veel meer locaties met blinde muren of door graffiti bekladde steegjes. En zodra de eerste muurschildering klaar is, zal Henk zich nog een aantal keren op verschillende punten in de wijk uitleven en de muren verfraaien met kwasten & verf maar tevens denkt Henk eraan om ook spuitbussen te gaan gebruiken.

Bent u geintresseerd, kom dan eens een dezer dagen/ weken langs als Henk op lokatie aan het werk is. Ook kunt u cursussen & workshops “ schilderen met acryl” volgen bij Henk Nyenhuis is zijn atelier aan de Vlist 1 te Zwolle. Voor informatie bel met 038-4224336 of mail met info@henknyenhuis.nl. Ook is Henk te vinden via de groep Henk Nyenhuis-Art op Hyves & Facebook

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Zouden ze ook in de binnenstad moeten doen om de bestuurders er op te wijzen wat ze allemaal de vernieling in hebben geholpen.

  2. Emile, we zijn het eens!
    het ziet er prachtig uit en naar ik hoop blijft het zo en wordt het niet verziekt door spuitbusjeugd.

Reageer