Vaar mee met de sloopboot

Zwolle – Zaterdag 26 juni meert tijdens het Zwart festival en op de dag van de Architectuur de Sloopboot af in het Ter Pelkwijkpark in Zwolle. De Bond van Nederlandse Architecten en het Zwols Architectuur Podium nodigt het publiek uit voor een rondvaart door de grachten. Tijdens de rondvaart wordt het publiek uitgedaagd mee te denken met plannenmakers en architecten. Bij een te verwachten temperatuur van rond de 28 graden is het koel vertoeven op het water.

cid_e58281f5-a951-4f51-9ad6-3521b8bd6e07.jpg

De toekomst komt eraan maar hoe ziet deze eruit? Wat gaat er met Ziekenhuis de Wezenlanden gebeuren? Wordt het omgetoverd tot een Indoor Camping, kantoortuinen, een hip woonzorgcomplex of gaat het tegen de vlakte om plaats te maken voor een woonwijk? En wat te denken van een make-over voor de Sassenpoort?

Een ‘oog’ op museum de Fundatie, een brug tussen het Rodetorenplein en de Kamperpoort, goede plannen of weg ermee? Laat het publiek het oprichtingslokaal van de SDAP staan of gooit ze deze tegen de vlakte? Noordereiland: kleinschalige woonstraatjes of de industriële maat van vroeger?

In een drijvend debat onder leiding van Willem Alkema (o.a. RTV Oost) kan het publiek de plannen voor de Zwolse binnenstad kielhalen, ondersteunen of mee bedenken!

 

Artikel delen:
Reacties 11
  1. @ Assendörper, op 23 juni 2010 om 23:06
    Weet niet wie die pic gemaakt heeft, maar ze zijn hier volgens mij link genoeg om die sloep erin te monteren. 😮

  2. Ik heb er net drie weken bali opzitten. Mijn schimmelvoeten zijn door het zoute water kompleet genezen en verdieping mag van zijn vrouw weer zonder sokken aan naar bed.

Reageer