Carillon Peperbus ingezet bij dansvoorstelling ‘VEERkracht’

Zwolle – De beiaard van de Peperbus gaat live meespelen tijdens dansvoorstelling ‘VEERkracht’, die vlak onder de toren in de tuin van het Stedelijk Museum wordt uitgevoerd tijdens festival ZwART.

De makers van de voorstelling, Dansstorm Oost uit Arnhem, beeldend kunstenaar Karin Gerfen en componist Jan Paul de Bondt uit Zwolle nemen de prachtige museumtuin als startpunt en geven de klokketoren een prominente bijrol. De Bondt maakte speciaal voor de voorstelling een nieuwe compositie, met het carillon als opener en terugkerend element. De verdere compositie wordt tijdens de voorstelling gedraaid, waarbij de beiaard op gezette momenten live precies synchroon invalt.

VEERkracht is een beeldende dansvoorstelling waarbij dans, muziek en beeld elkaars regie bepalen. Dansstorm Oost, Karin Gerfen en Jan Paul de Bondt onderzoeken samen ‘ VEERkracht’ in de ruimste zin van het woord. In de buitenlucht – in de tuin van het stedelijk museum – staan een installatie van wilgentakken, rekbaar materiaal en 3 moderne dansers. In de zomer van 2009 beleefden de makers hun eerste première met de beeldende dansvoorstelling op locatie ‘Schikgodinnen’ in het Sonsbeekpark te Arnhem; een mythologisch verhaal waarin 3 godinnen op zoek gaan naar hun krachten. In de nieuwe locatievoorstelling, speciaal gemaakt voor Festival ZwArt, zetten zij de gelijkwaardige samensmelting van dans, beeld en muziek voort.

Hoe rekbaar is de waarheid binnen een mensenleven, het vertrouwen in een relatie of in een overtuiging? Hoeveel veerkracht heb je nodig om je staande te houden, hoeveel kracht kun je daarbij verliezen? bestel nu online! VEERkracht | Zwartfestival 25 t/m 27 juni 2010 http://www.festivalzwart.nl/cms/index.php/locatietheater/veerkracht.html  

Artikel delen:

Reageer