Nieuwe jeugdbestuurder Waterschap Groot Salland

Zwolle – Jan-Willem Brouwer (17) uit Genemuiden is de jeugdbestuurder van het Waterschap Groot Salland. Hij vertegenwoordigt Groot Salland in het eerste nationale jeugdwaterschaps-bestuur. Op 24 juni wordt Jan-Willem als jeugdbestuurder geïntroduceerd aan het algemeen bestuur. De introductie gebeurt aansluitend aan het einde van de bestuursvergadering (rond 15.30 uur) en vindt plaats in het hoofdkantoor van het Waterschap Groot Salland.

Het jeugdwaterschapsbestuur is een initiatief van de gezamenlijke waterschappen om jongeren in Nederland te betrekken bij waterbeheer in eigen land. Want hoewel Nederland wereldwijd bekend staat als waterkennisland, is de kennis over dit onderwerp onder middelbare scholieren zeer beperkt. De waterschappen vinden dat jammer. Niet alleen hebben de beslissingen die zij nemen op het gebied van waterbeheer directe gevolgen voor de jongeren van nu, ook liggen er in de nabije toekomst grote uitdagingen klaar voor een nieuwe generatie waterdeskundigen. Het jeugdbestuur gaat aan de slag met de volgende opdracht: het schrijven van een manifest waarin zij aangeven hoe de waterschappen jongeren het beste kunnen bereiken met hun boodschap. Het jeugdbestuur overhandigt dit manifest op 1 november officieel aan de Unie van Waterschappen, tijdens de jaarlijkse waterschapsdag.  

 

Het jeugdwaterschapsbestuur is het nationale vervolg op de jeugddijkgraaf die Hoogheemraadschap Delfland in 2009 heeft benoemd, de 17-jarige Laura Pierik uit Den Haag. Zij krijgt nu haar eerste echte bestuur en Jan-Willem Brouwer is één van de leden. Jan-Willem zit in 4-havo van de Pieter Zandt scholengemeenschap in Kampen. Hij is door Groot Salland uitgekozen vanwege zijn interesse in water en zijn gedrevenheid dit te delen met zijn leeftijdgenoten.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Jan-Willem Brouwer (17) uit Genemuiden…Van Harte jongen!
    Een Geachte afgevaardigde uit Genemuiden 😀

    Wij hebben een meisje als jeugdwaterschapsbestuurder. Zij weet ook van wanten!

Reageer