Marco Roelofsen vertrekt naar PSV

Zwolle – Na vele jaren de jeugd van FC Zwolle te hebben getraind, vertrekt Marco Roelofsen uit Zwolle. Ook was hij tijdens het seizoen 2008-2009 enkele weken de ad-interim hoofdtrainer van het eerste elftal. Vanaf het nieuwe seizoen ruilt hij Overijssel in voor Brabant, Marco gaat daar de beloften van PSV trainen en coachen.

Marco Roelofsen kent een rijke geschiedenis bij FC Zwolle. Van 1996 tot 2004 speelde hij in het blauw-wit, met als hoogtepunt het omhoog houden van de kampioensschaal. Van 1999 tot 2002 was hij tevens trainer van FC Zwolle B1.

In 2006 kwam Marco terug in Zwolle, hij werd samen met Brucht Bergsma de trainer van FC Zwolle A1. In de jaren erna was hij achtereenvolgens de hoofdtrainer van FC Zwolle C1 en FC Zwolle B1. In 2009 was hij bovendien enkele weken de ad-interim hoofdtrainer van het eerste elftal en het afgelopen seizoen was hij Hoofd Scouting.

Naast al zijn trainersactiviteiten verzorgde Marco vier jaar lang de FC Zwolle clinics. Het is dan ook heel jammer voor FC Zwolle dat hij vertrekt, maar voor Marco is het een geweldige kans.

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Heb Marco af en toe gesproken bij be quick tijdens en na oefenwestrijden van zijn jeugdteam. Beschaafde en leuke gozer. Veel en GOED gevoetbald als speler voor onze FCZ dacht ik trouwens. Veel succes gewenst in brabant in ieder geval voor hem, maar toch jammer dat ie weg is.. Zou leuk zijn als we in Zwolle een harde kern van mensen met veel voetbalkennis voor langere tijd kunnen behouden.. Dus Art en GP, bouwen met die handel!

 2. Dag Marco,

  ik vertrouwde je voor zover ik je kon zien. Jammer hé? Van je coup tegen Jan en de ploeg samen met appie en arne en je toen weer de jeugd mocht trainen.
  Even voelde jij je belangrijk hé?Na de wedstrijd gelijk naar de bussinessclub om te levelen over je plekje. Je voelde je zelfs beter dan de supporters. Weet je nog, toen je lekker aan het eten was toen wij tegen het bestuur demonstreerden?
  PSV is echt een club voor jou.
  Bedankt voor de tijd toen je nog niet zo machtsgeyl was.

 3. @ Diego, GP zit er idd ook al een hele tijd prima werk te verrichten. Art komt ook goed op mij over. Laat de FC maar zorgvuldig naar een opvolger zoeken, zodat daar tenminste goede mensen op blijven. Suggestie gister 10:20 is volgens mij zeker het proberen waard.

 4. Beschaafde en leuke gozer. Veel en GOED gevoetbald als speler voor onze FCZ dacht ik trouwens.

  Veel wel, goed niet.
  Beschaafd?

  Marco succes weg uit het wespennest.

  Hij was zelf een van de wespen!

  ik vertrouwde je voor zover ik je kon zien.

  Zelfs dat is nog te veel vertrouwen.

 5. Hé Ed, na 1 babbeltje kan ik hier niet over oordelen

  Veel wel, goed niet.
  Beschaafd?

  Wilde enkel mijn indrukken weergeven. Hoe zijn zijn resultaten anders?

 6. Blij dat ie weg is een arrogante bliksem , zelfs tegenover het personeel van horeca aangelegenheden waar hij wel eens kwam.Een man die graag poten onder andermans stoelen weg zaagd,hopelijk krijgt hij daar in Eindhoven geen gelegenheid voor.

 7. Marco, gefeliciteerd met deze positieverbetering.

  Marco is een toptrainer en een goede vent, ik kan dat zeggen want heb hem van dichtbij meegemaakt.

  Laat Bert Konterman de organisatie maar eens op poten zetten, want sinds hij er met zijn arrogantie, loopt de Fc leeg.

  Ze zoeken nog een B1 trainer, een hoofd jeugdopleiding, hoofd scouting en nog een paar goede scouts, zijn er in de jeugd ook al een aantal van weg.

  Dus Bert ga eens wat doen ipv jezelf belangrijk vinden, de FC staat boven jou !!!!

Reageer