Van virtueel surfen naar echt beleven

Zwolle – De winnaars van de prijsvraag van de kinderwebsite Isala gingen actief aan de slag in het ziekenhuis. Nadat ze eerst thuis de virtuele ziekenhuiswereld www.uitdokteren.com  hadden verkend, mochten vijf kinderen in de leeftijd van 7 tot 9 jaar diezelfde wereld in het echt gaan beleven.

 winnaars20prijsvraag201.jpg

De vijf speciale gasten rolden uit de bus als winnaar van de prijsvraag over de nieuwe kinderwebsite van de Isala klinieken. Op 23 juni jl. werden ze ontvangen op de kinderafdeling van de Isala klinieken en namen vervolgens deel aan een interactieve rondleiding en een speciale EHBO-cursus voor kinderen. Die laatste werd verzorgd door de Isala Academie en daar hoorde uiteraard ter afsluiting een certificaat en EHBO-kit bij.

winnaars20prijsvraag202.jpg

Onder begeleiding van een pedagogisch medewerker leerden de winnaars wat er allemaal komt kijken bij de voorbereiding op een operatie. Ze gingen ook zelf aan de slag met een bloeddrukmeter, stethoscoop en ‘toverzalf’. Na een korte pauze en de bezichtiging van een ambulance, kregen de winnaars EHBO-les bij de Isala Academie. Sinds kort heeft de Isala Academie ook een trainer in dienst met een aantekening EHBO bij kinderen. De kinderen waren erg enthousiast. Winnaar Judith Bijsma: “Vet leuk! Dit wil ik elke dag wel.”

De Isala klinieken lanceerden drie maanden geleden hun nieuwe kinderwebsite. Sinds die tijd is de website bezocht door in totaal 10.113 bezoekers, waarvan er 7.508 de site één keer hebben bezocht. De overige bezoeken (2.605) zijn bezoekers die vaker dan één keer op de site zijn geweest. Uit onderzoek blijkt dat het herhaalbezoek aan de site hoog is, wat betekent dat men de site de moeite waard vindt om nog eens te bekijken. De kinderwebsite www.uitdokteren.com heeft als doel om kinderen op een speelse, leerzame en bovenal interactieve manier voor te bereiden op een onderzoek of een opname in het ziekenhuis. Door alles zelf uit te zoeken, leren kinderen dat een bezoek aan het ziekenhuis niet eng is.

Artikel delen:

Reageer