Twee verdachten overval tankstation aangehouden

Zwolle – Het Zwolse overvallenteam van politieregio IJsselland heeft wederom twee verdachten (16 en 19 jaar uit Zwolle) aangehouden. Het tweetal wordt er van verdacht samen met twee eerder aangehouden mannen (17 en 21 jaar) de overval te hebben gepleegd op het benzinestation aan de Nieuwe Deventerweg op donderdagavond 10 juni.

Drie van de aangehouden verdachten kwamen op donderdagavond 10 juni tegen negen uur het kantoortje van het benzinestation binnenlopen en namen onder bedreiging met o.a. een paraplu geld en sigaretten weg. De 21-jarige Zwollenaar stond buiten met een vluchtauto klaar. De 17-jarige verdachte kon door de medewerker van het tankstation samen met omstanders direct na de overval worden aangehouden. Het viertal werd ingesloten op het bureau en heeft inmiddels een bekennende verklaring afgelegd. Hiermee komt het aantal aanhoudingen voor het Zwolse overvallenteam op 16.

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Nou sorry hoor maar je kan niet de ouders alle schuld geven ik heb zelfs te doen met de ouders van zulke vervelende…….. vergeet niet dat tegenwoordig de jeugd elkaar opjut om zulke gekke dingen te doen goh en waar zie je dat soort gekke ideeen op tv en internet.

 2. Ik heb helemaal niet te doen met die ouders. Volgens mij hebben die 16 of 17 jaar de tijd gehad om de kids wat bij te brengen. Als dat niet gelukt is, moeten ze toch vooral bij zichzelf te rade gaan.

  Wat betreft het opjutten van elkaar: Ik kan daarin meegaan als je het hebt over Dik Trom-achtige praktijken. Van die streken waar je je kinderen een draai voor om de oren geeft, maar van binnen ook wel om kunt lachen. Maar we hebben het hier nota bene over een overval. Als in de opvoeding het respect voor andermans spullen niet zodanig is bijgebracht dat de kids niet weten dat een overval iets verder gaat dan kattekwaad, dan hebben de ouders gefaald. Punt.

 3. Wilbert weet het allemaal wel best. Nou ik ben zelf jongere en ook een jongere die rond hangt op straat maar D weet het beter als jou want jongere stoken mekaar wel zeker op en wilbertmans kan zelf wel perfect de kinderen opvoeden! Veel succes met het opvoeden van jou kinders!

 4. @Wilbert:
  Ik vrees dat je niet meer gelijk hebt.
  De streken van Dik Trom en het opjutten tot die streken zou een mooie grens zijn, maar helaas net zo verleden tijd als Het Dorp van Wim Sonneveld.
  Een deel van de jeugd van tegenwoordig is helaas dusdanig ver afgegleden dat ze elkaar opjutten om overvallen te plegen of bijvoorbeeld iemand in elkaar te meppen terwijl een ander dit filmt…

 5. @dick,

  Joran is dan ook geen kind meer.

  @jongere,
  Minder op straat rondhangen, en meer in het lokaal waar Nederlands wordt gegeven.
  “beter als jou” & “jou kinders”- oh gruwel…

  Verder met Wilbert eens. Andere(n) jongeren en internet de schuld geven…veel te makkelijk.

 6. @ Mr.T; idd, maar sommigen zijn op hun 10e al hun kinderlijke onschuld kwijt. Helaas.

  Natuurlijk zijn ouders de eerst verantwoordelijken voor de opvoeding. Maar niet elke opvoeding gaat zoals verwacht/gehoopt/volgens het boekje. Hoeveel kinderen hebben bijvoorbeeld geen beperking/stoornis. Opvoeden is ozo moeilijk en niet zwart/wit te benaderen.

 7. @ T. en Wilbert:
  T schrijft:
  Verder met Wilbert eens. Andere(n) jongeren en internet de schuld geven…veel te makkelijk.
  -> De ouders de schuld geven… veel te makkelijk.

 8. @jongere
  Praat het maar lekker goed. Dat is precies wat ervoor zorgt dat we steeds meer met dit soort excessen te maken krijgen. Alsof een overval weer recht valt te praten met het feit dat jongeren elkaar vandaag de dag inderdaad meer opstoken. Wake up! Al heb je geen trapveldje, geen soos, of wat dan ook, nooit en te nimmer kan je dat als excuus gebruiken om iemand zijn bezittingen afhandig te maken of iemand psychisch misschien wel aan de grond helpen omdat hem/haar zoiets angstaanjagends overkomt.

  @carola
  Ik heb inderdaad zelf kinderen. Drie stuks zelfs, al heeft de oudste de puberale leeftijd nog niet bereikt, dus je mag van me aannemen dat ik de grootste hobbels in de opvoeding nog voor me heb liggen. In mijn werk heb ik echter meer dan genoeg ervaring met pubers en hun (eigen)aardigheden. Er blijft echter voor mij wel als een paal boven water staan dat de ouders er zelf bij zijn geweest en dat deze dus verantwoording verschuldigd zijn. In veel beroepsgroepen kan je aangeklaagd worden op grond van nalatigheid. Het lijkt me eerlijk gezegd helemaal geen gek plan om dat bij deze ouders ook maar eens te doen. Je maakt mij niet wijs dat deze jongen de sprong vanaf belletje trekken naar een gewapende overval in één keer heeft gemaakt. Als ouders helemaal nergens vanaf wisten, mag je je vraagtekens zetten bij de betrokkenheid bij hun zoon (iets wat tegenwoordig een groot probleem is met dubbel-inkomen gezinnen). Als ouders wel ergens vanaf wisten, hadden ze kunnen ingrijpen of hulp kunnen zoeken om de problemen te lijf te gaan. In beide gevallen is er sprake van een zekere nalatigheid. Het kind – dat is het immers nog – is minderjarig, dus roep de ouders ook maar ter verantwoording, zou ik zeggen.

  @dick
  Je vraagt mij om in enkele regels te vertellen hoe ik Joran zou opgevoed hebben? Grapje zeker? Gelukkig geef je zelf later in een andere reactie al aan dat je opvoeden niet zwart/wit kan zien. Essentieel zou voor mij wel zijn dat er bij deze jongen wsl. al lang en breed duidelijk was dat hij hulp nodig had. Ook hij is vast niet bij Natalee Holloway voor het eerst buiten zijn boekje gegaan.

 9. @Wilbert…. het is zooooooooo gemakkelijk om de ouders de schuld te geven!!!
  Maar goed, laat ik eens in jouw theorie meegaan…
  Hoeveel ouders in Nederland krijgen les in het opvoeden? Helaas moeten al diegenen zonder opvoedingslessen het grotendeels doen van de normen en waarden die ons als ouders zijn meegegeven, door onze eigen ouders en door de maatschappij.
  En dan? Is het dan opeens de schuld van de grootouders?
  Als je aan een willekeurige leidster van een kinderopvang vraagt, dan hebben die zo hun methodes om de kinderen keurig te laten luisteren. Dat gaat altijd erg goed. Dus lijkt het in hun ogen vaak aan de ouders te liggen, want op de creche doet het kind het wel goed!
  Maar zo gauw ze zelf kinderen krijgen, lopen ze er zelf ook tegenaan…
  Ik heb nu al een paar leidsters gehoord, die aangeven, dat hun methodes op het werk niet werken bij hun eigen kinderen. Het moet dus een kind zijn van een ander om die methodes goed te laten werken! Een kind kent de zwakheden van de ouder veel te goed, om daar op een slinkse manier hun voordeel van te maken!

 10. Maar goed, weer on-topic… heel goed van onze dienders dat ze die jongens hebben weten te pakken. Die jongens kunnen nu eindelijk hun straf krijgen en een flinke pedagogische aanpak, zodat ze leren wat de gevolgen zijn van hun acties.

 11. jullie praten allemaal zo makkelijk gelijk de ouders de schuld geven maar verkeerde vrienden hebben kan ook een aanleiding zijn? mijn buurjongen altijd een nette en lieve jongen geweest had nooit vrienden had lieve en zorgzame ouders kwam op een nieuwe school hij is veranderd van een nette beschaafde jongen naar een gangster en nu zit hij aan de drugs en aan de alcohol de ouders die er verdriet van hebben dus hoezo de ouders de schuld?
  ik wil hiermee vertellen dat het niet altijd aan de ouders hoeft te liggen.

 12. Bericht door T., op 25 juni 2010 om 15:02
  @jongere,
  Minder op straat rondhangen, en meer in het lokaal waar Nederlands wordt gegeven.
  “beter als jou” & “jou kinders”- oh gruwel…

  Whahaha! 😀 Je schrijft wat ik dacht 😉
  Helaas zien we meestal op dit log dat jongeren hier hun mening geven en hun gal spuwen maar niet thuis geven als er nog enkele vragen over hun reactie komen. (Ook al hou je het nog zo inhoudelijk en on topic!)

  Ik heb de boel even doorgelezen en ik ben het helemaal met Wilbert eens!

  Dit is ook zo’n sterk punt:

  Je maakt mij niet wijs dat deze jongen de sprong vanaf belletje trekken naar een gewapende overval in één keer heeft gemaakt.

  Bericht door johan1, op 29 juli 2010 om 02:15
  jullie praten allemaal zo makkelijk gelijk de ouders de schuld geven maar verkeerde vrienden hebben kan ook een aanleiding zijn? mijn buurjongen altijd een nette en lieve jongen geweest had nooit vrienden had lieve en zorgzame ouders kwam op een nieuwe school hij is veranderd van een nette beschaafde jongen naar een gangster en nu zit hij aan de drugs en aan de alcohol de ouders die er verdriet van hebben dus hoezo de ouders de schuld?

  Dit is dus precies wat Wilbert (naar mijn idee) bedoelt… Je buurjongen was dus hartstikke lief en aardig. En op de dag dat ie naar de nieuwe school ging was het ineens een onhandelbare gangster aan de drugs en aan de alcohol?
  Lijkt me erg stug, dat dat van de ene op de andere dag gaat! En in dat proces waarin zo’n joch van een lieve jongen naar een gangster gaat moet toch ERGENS minstens één moment zitten waarop de ouders zeggen:”Ok, dat je een keer wat van het huishoudgeld hebt gepakt om snoep te halen was nog wel te overzien. Maar dat je nu drugs hebt gebruikt gaat te ver!” Als je daar al ingrijpt kun je voorkomen, dat je je kind bij de politie moet aangeven omdat ze een overval plegen om geld voor drugs te krijgen.

  Overigens vind ik het idee van een cursus opvoeden helemaal niet verkeerd! Ik heb daar wel vaker voor gepleit. In Nederland krijg je overal hulp bij. Voor alles is een cursus en een certificaat. Heel veel zaken mag je niet doen zonder certificaat of diploma. Maar iedereen die een beetje van de bloemetjes en de bijtjes weet mag kinderen op de wereld zetten!
  Ik heb wel eens begrepen dat in (ik meen) Zweden voor ouders vrijwillige cursussen beschikbaar zijn. Echter, daar is het dermate gemeengoed dat je die cursus doet dat je het als een sociale plicht ziet om die cursus te doen. Als je het niet doet ben je vrijwel gegarandeerd de enige in de buurt die dat niet doet.
  Het nadeel in Nederland is echter dat we allemaal vinden dat anderen niets hoeven te vinden van de opvoeding van onze kinderen. Probeer het maar eens. Als een kind van een wildvreemde echt ERG vervelend is of zelfs dingen doet die niet mogen…geef maar eens een suggestie aan de ouders. Of wijs ze erop dat hun kind dat doet. Dat staat meestal garant voor een uitbrander van de betreffende ouders! Waar bemoei je je wel niet mee?!?

  Maar goed… ik zal wel weer de moraal ridder zin als ik vind dat we elkaar moeten kunnen aanspreken op dit soort dingen. Laat ik ook de hand in eigen boezem steken en stellen dat ik zelf nog geen kinderen op de wereld gezet heb. Als dat ooit zo ver komt ben ik er van overtuigd dat ik ook meerdere malen met de handen in het haar zal zitten! En ik hoop dat ik dan mans genoeg ben om op tijd hulp te zoeken om te voorkomen dat ik verdriet moet hebben om het feit dat mijn kind afgegleden is naar de criminaliteit.

 13. Bericht door carola, op 25 juni 2010 om 15:33
  @ T. en Wilbert:
  T schrijft:
  Verder met Wilbert eens. Andere(n) jongeren en internet de schuld geven…veel te makkelijk.
  -> De ouders de schuld geven… veel te makkelijk.

  Was ik wel nog nieuwsgierig naar…

  Waarom is het “te makkelijk” om de ouders de schuld te geven? Vind je dat de kinderen (want daar hebben we het over) die dit gedaan hebben zelf verantwoordelijk zijn? Dan zouden ze dus ook als volwassene berecht moeten worden; het zijn immers “volwassen” vergrijpen die gepleegd worden. Ben je het daar ook mee eens?

Reageer