EC badminton maakt zaterdag ruimte voor sporters ‘met beperking’

Zwolle – Op de halve-finaledag van het Europa Cup-toernooi voor landskampioenen badminton in de Zwolse ZBC-hal maakt de organisatie tijd vrij voor ‘aangepast badminton’, ofwel badminton voor mensen met een beperking. ReVAS ‘de Peperbus’ zal diverse sporten demonstreren en aanbieden.

ReVAS staat voor Regionale Vereniging Voor Aangepaste Sporten. De vereniging stelt zich ten doel om mensen met een lichamelijke (ook visuele) beperking aan het sporten en bewegen te krijgen. Binnen de vereniging wordt een groot aantal sporten aangeboden o.a. goalball, boccia, badminton, zwemmen, rolstoeldansen, tafeltennis, rolstoelhockey en multi sport extra. Bij de opening van het Europa Cup-toernooi, afgelopen woensdag, werd er al aan rolstoeldansen gedaan.

Zaterdag 26 juni is er, tussen de wedstrijden door, ruimte en tijd vrijgemaakt om een aantal demonstraties en clinics te verzorgen. Deze zullen worden gehouden tussen 15.00 en ongeveer 17.00 uur. Sporten die dan in ieder geval aan bod komen zijn: rolstoeldansen, boccia, goalball en badminton. Boccia is een nog vrij onbekende sport maar uitstekend geschikt voor mensen met een lichamelijke beperking. De sport is een mikspel en lijkt op jeu de boule. Goalball is een sport voor mensen met een visuele beperking. Het balspel wordt gespeeld met een bal waar een belletje in zit (rinkelbal). Badminton kan gespeeld worden door mensen in een rolstoel maar ook door mensen met een eenzijdige verlamming.

Het ligt in de bedoeling dat het publiek actief meedoet met de clinics. Mensen met een beperking kunnen proberen welke sport eventueel leuk cq geschikt voor hen is. Mensen zonder beperking kunnen ervaren hoe het is om te sporten met een beperking. Er zijn ervaren trainers/begeleiders aanwezig. Alle deelnemers krijgen zaterdag en zondag (finaledag) gratis toegang tot de ZBC-hal, Ossenkamp 5, Zwolle

Artikel delen:

Reageer