Wharfinger in vijver Park de Weezenlanden

Zwolle – Er is nog steeds geen bestemming voor het beeld van de Belgische kunstenaar Luk van Soom, Wharfinger, sinds deze klaterende fontein het veld moest ruimen uit Hanzeland vanwege geluidsoverlast.

PvdA.jpg

PvdA Raadslid Theo Peeters stelt een nieuwe lokatie voor: ‘Juist zo’n klaterende fontein zou goed passen in de vijver van park de Weezenlanden, niet alleen vanwege de gemeentelijke visie op dit park om meer aantrekkelijke elementen toe te voegen, maar vooral ook om het positieve effect van de klaterende fontein op het zuurstofgehalte van de vijver. Verhoging van het zuurstofgehalte vermindert de vissterfte in de vijver.’ Geluidsoverlast voor aanwonenden hoeft vanwege de afstand niet te worden gevreesd. De verwachting is dat plaatsing van de fontein in de vijver bij aanwonenden goed zal vallen.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Bljkbaar kunnen we hier in Zwolle niet echt verantwoorde keuzes maken als het over openbare beeldende kunst gaat.
  Ja dump dat fantasie-ding maar in het park en zet er gelijk de glazen engel maar naast dan wordt het in de Weezenlanden een echt rariteitenkabinet.

 2. Waarom het dumpen genoemd Observer?! Het lijkt me een prima bestemming en precies wat het park kan gebruiken. Het wordt er alleen maar leuker van, en niet aleen voor de visjes.

 3. @alle genoemde insprekers, ik gebruikte het woord dumpen omdat de Wharfinger al op andere 2 plaatsen heeft gestaan waar het door zn geklater flinke overlast opleverde en verbannen werd.
  Als het in het park wel aan zn verwachtingen voldoet ben ik er ook alleen maar blij mee hoor, geen punt.
  Het geeft echter wel aan dat onze gemeentelijke Commissie voor openbare beeldende kunst nauwelijks besef heeft wat voor impact een kunstwerk op een stedelijke samenleving als de onze heeft.
  Hiervan getuigt ook de aanschaf van de glazen engel, op zichzelf een wel aardig maar uit de kluiten gewassen vijverbeeld, maar absoluut geen passende recommandatie in ons centrale stadshart.

 4. leuk, laat maar komen.
  Wel een beetje op een mooie plek dan,want het verlopen stuk (planning aldaar een horeca gelegendheid) is nog niet echt goed.
  ik stel voor: in de nieuwe speeltuin, is meteen er een speelelement met water !

 5. Het lijkt mij een praktische oplossing en erg eens met diegene die pleitten voor meer afstemming en inspraak voor dat beelden gekozen en geplaatst worden.

  Overigens zou een verbannen beelden groep weer een leuke kunstroute voor festival ZWART opleveren.

  Plak de gedichten van de stadsdichters over de Engel (kijk elders op dit weblog) er bij en we hebben een creative broedplaats er bij.

 6. Harstikke leuk om dat beeld in park De Wezenlanden neer te zetten. Waarschijnlijk heeft hier niemand last van de decibellen die het geklater produceren.
  Mooie aanwinst voor het toch al zo goed opgeknapte park!

 7. Weezenlandenpark prima plek voor een engel. maar dan wel midden in één van die vijvers. statie niet in de weg. en ik bedoel wel op een sokkel, en niet op de bodem…

Reageer