Gewond bij aanrijding

Zwolle – Een 45-jarige snorfietser uit Zwolle, raakte donderdagavond 24 juni gewond bij een verkeersongeval op de Westenbergmate. Hij werd met zwaar hoofdletsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij haalde een stilstaande auto rechts in, waarvan de bijrijder de deur opende en wilde uitstappen om de weg te vragen.

politienieuws.jpg

Het slachtoffer, dat met zijn hoofd op het wegdek terecht kwam had gebruik moeten maken van het verplichte fietspad. Naar de toedracht van het ongeval wordt een onderzoek ingesteld.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. @Linda:
  Inderdaad ernstig ja. Blijkbaar ook niet goed in de spiegels gekeken door die bijrijder.
  Er is een verplicht fietspad. Via deze link kijk je de Westenbergmate in ; fietspad aan de rechterkant. http://maps.google.nl/maps?f=q&source=s_q&hl=nl&geocode=&q=Zwolle+Westenbergmate&sll=52.469397,5.509644&sspn=2.831,7.020264&ie=UTF8&hq=&hnear=Westenbergmate,+Zwolle,+Overijssel&ll=52.483656,6.118172&spn=0,0.006856&z=17&layer=c&cbll=52.483592,6.118261&panoid=kYuuRJOinHGJ33B13wjExQ&cbp=12,330.78,,0,5

 2. Zo staat het in de Telegraaf.

  ZWOLLE – Een 45-jarige snorfietser uit Zwolle heeft ernstig hoofdletsel opgelopen bij een bizar ongeluk op de Westenbergmate. De man haalde een stilstaande auto rechts in en op dat moment deed net de inzittende van de auto zijn deur open omdat hij de weg wilde vragen.
  De snorfietser viel en smakte met zijn hoofd tegen de straatklinkers. Hij liep zwaar hoofdletsel op en is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Volgens de politie had het slachtoffer niet op deze straat mogen rijden en had hij gebruik moeten maken van het verplichte fietspad.

 3. Er is inderdaad een fietspad. En de bromfietser reed niet hard. Op het moment dat de gene de deur opendeed keek hij tegen de zon in. Dus dat zou een reden kunnen zijn? Daarnaast denk ik dat de bromfietser iets van een black out heeft gehad. Je rijdt niet voor de lol zo tegen een auto aan. Ookal had die gene zijn deur dicht was hij er nog tegen aangekomen.

 4. Wij wonen vlakbij waar het ongeluk gebeurde en het zag er niet goed uit voor de snorfietser! Hoe “verwrongen” zijn nek en hoofd erbij lagen….
  Er werd ter plaatse snel hulp geboden en de ambulance(s) waren snel ter plaatse.
  Hoop dat het slachtoffer kan herstellen van zijn verwondingen, de omstanders vreesden het ergste voor hem……..:(

 5. Ik woon er recht tegenover. De politie is gebeld hoe het inmiddels met hem gaat.

  Hij mist een oog, een ernstige hoofdwond ter groote van een sinaasappel. Ook heeft hij een klaplong gehad, dat zorgde ervoor dat hij blauw aanliep.

  Op dit moment ligt hij nog in een coma. De snorfietser heeft de auto rechts ingehaald en zich niet gehouden aan de verkeersregels.

  Het is erg triest ik hoop dat zijn hoofdledsel bij nader inzien meevalt.

 6. Weet iemand hoe het nu met hem gaat?
  Ik krijg totaal geen informatie.
  Ik was als eerste ter plaatse en heb alles gedaan wat ik kon.
  Ambulance gebeld, mensen weggestuurd.
  Ik vind het belachelijk dat ik geen informatie krijg.

Reageer