Algemene Log 1

Dit is een algemene log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert deze Algemene log na ongeveer 100 reacties van een vervolg (Algemene log: deel 7) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang.

Artikel delen:
Reacties 140
 1. Nu ik hier rechts een agenda zie wil ik ook even iets toevoegen..
  Nu de kermis in de aalanden afgelopen is komt er een andere kermis voor terug in stadshagen..

  Dat begint op Woensdag 25 Oktober tot Zondag 29 Oktober!
  In de wijk Stadshagen! Met onder andere een nieuwe break dance wat vanuit switserland is gekomen en vorige week is aangekomen in nederland en in zwolle zijn rondjes gaat draaien..

  Van de rest met ook andere vermaak zaken 😉


  Maak melding

 2. komt iemand wel eens bij het nieuwe skatepark in het park Weezenlanden ? ik kom daar regelmatig en ik verbaas me er steeds weer over dat het daar zo’n enorme TROEP is. Het ligt er werkelijk bezaaid met leke blikjes, king size lege pakken vruchtendrank, verpakkingen van chips en koek, etc etc etc. Niet een klein beetje, maar echt VEEL troep. De eerste verbazing is dat die skaters etc die er volgens mij zelf zeer regelmatig komen er bij hun eigen mooe skatepark zo’n troep van maken. Mijn tweede verbazing is echter dat het beleid van de gemeente Zwolle met de afvalbakken ook schromelijk tekort schiet. Er staan te weinig afvalbakken en ze staan volgens mij (als leek) totaal verkeerd). Maar misschien zie ik niet alles zoals een vakman dat wel ziet en zijn er ook (bureaucratische) regels waaraan een afvalbak bij een skate park moet voldoen.

  1) er staan te weinig afvalbakken
  2) ze zijn te klein (de meeste)
  3) de paar grote die er staan, staan net iets te ver van de skatebaan, want blijkbaar willen die jongens en meiden niet eerst hun skkelers en skates aan de kant leggen om de troep weg te gooien.

  De oplossingen
  1) haal de 5 a 6 prullebakken die nog rond het oude skateveldje staan (en waar nooit meer iemand is) daar weg en zet ze direct naast de rand van de skatebaan
  2) maak die afvalbakken vaker leeg zodat het vuil dat er om heen staat niet alsnog wegwaaid
  3) als 2 niet lukt -> plaats nog een paar van die grote ondergrondse afvalbakken erbij zodat er flink wat extra capaciteit is.
  4) zet de huidige grote ondergrondse afvalbak nog een paar meter dichter bij de skatebaan en haal het hekje weg dat tussen de skatebaan en de afvalbak staat
  5) zet een stuk of vier van die grote netten (blikvangers) neer aan de randen van het skatepark zodat ze hun troep onder het skaten en skeeleren in de opvangnetten kunnen gooien.

  Dan hoe ik niet meer eerst zelf die troep te gaan verzamelen als burger met her en der een restje normen en waarden als ik daar met mijn kids aan het spelen ben.

  Wellicht kunnen deze suggesties naar de mannen en vrouwen van de gemeente (wijkbeheer??) cq de ROVA .. of weet ik weel. Wellicht helpt dat.

  Laat onverlet dat natuurlijk die skaters zelf ook hun handen af en toe moeten laten wapperen. Als we het ze en beetje makkelijker maken dan stimuleren we ze daarin wellicht enorm 😉


  Maak melding

 3. Eindelijk is het dan zover! Er komt nu naar het zich laat aanzien echt een locatie voor De Herberg die door een ruime meerderheid in de raad wordt gesteund. Alleen Swollwacht is na de eerder gemaakte switch tijdens het Terborchstraatdebacle blijven steken in oud gedachtengoed en wil nog steeds de WRZV-locatie. Als enige van de partijen lijkt Swollwacht geen interesse gehad te hebben in de VeiligheidsEffectRapportage (VER) op basis waarvan B&W de keus voor de Nijverheidsstraat gemaakt heeft.

  In de bespreking van dit voorstel werd zoals was te verwachten het beheersplan veel genoemd als belangrijk instrument in het welslagen. Terecht natuurlijk, al werd er af en toe bijna eerst gesmeekt om een compleet beheersplan in overleg met diverse betrokkenen (politie, scholen, buurt) alvorens er tot een keus gekomen zou kunnen worden. Daarbij werd dus wel heel makkelijk voorbijgegaan aan de gesprekken die al wel met deze partijen hebben plaatsgevonden in het kader van de VER.

  Aangezien de locatie nog even niet vrij is, is er alle tijd om heel zorgvuldig het communicatietraject te vervolgen met initiatiefnemers, buurt, instanties en raad om te komen tot een goede voorziening met goede randvoorwaarden. Dit was ook het meest gehoorde verzoek, zowel bij insprekers als bij de raadscommissieleden. Daarbij waren er nog wat extra opties voor de opvang. Allereerst het idee van D’66 om alcohol te gaan verkopen binnen De Herberg, waar nota bene een zero-tolerance geldt voor alcohol. Daarnaast nog een idee van GroenLinks om er een soort alternatief wijkcentrum van te maken met diverse activiteiten gericht op breed publiek.

  Het kon vervolgens natuurlijk niet uitblijven dat er ook nog gerept werd over overlast. CDA, GroenLinks en D’66 zouden graag een duidelijkere begripsomschrijving willen waaraan dan concrete actieafspraken verbonden kunnen worden. Daarbij werd door onder anderen CDA geopperd om in het opstellen en uitvoeren van actieafspraken ook al de gehele wijk en de nu ervaren overlast te betrekken om zo met vertrouwen richting de start van De Herberg op de nieuwe locatie te groeien in de wijk die nog volop in een vernieuwingstraject zit. Dit was voor sommigen reden om toch wat vraagtekens te zetten of de locatie wel de meest geschikte was.

  Door een enkeling werd dit ook nog gerelateerd aan toenemende overlast door de verhuizing naar deze locatie. En dat terwijl dezelfde mensen nu ook al richting Holtenbroek wandelen…. Ik zie in elk geval geen extra looproute in die richting. De ligging wat meer langs een hoofdroute naar het centrum zou zelfs wel eens tot een andere trek kunnen leiden, namelijk meer bij Holtenbroek vandaan. De door de buurt en een aantal raadscommissieleden genoemde huidige overlast in de wijk wordt nu helaas te snel gekoppeld aan De Herberg, terwijl het geregeld om heel andere mensen gaat. Maar zoals gezegd, hier ligt wel een kans als nu al op die overlast wordt ingestoken met de bewoners buiten het verhaal Herberg om.

  Maar alles bij elkaar is wel duidelijk dat deze locatie het eindelijk gaat redden. Driemaal is scheepsrecht!  Maak melding

 4. Ik mis de typisch Zwolse kleuren op deze nieuwe weblog 🙁 Dat wit/zwart/grijs vind ik erg somber.

  Verder vind ik de nieuwe website qua overzicht een stuk beter dan de oude versie. Zaken als de algemene log kan je gemakkelijker terugvinden. De agenda vind ik overzichtelijker. Er is weer duidelijk wie welk bericht geplaatst heeft en zo kan ik nog wel even doorgaan. Alleen hoop ik dus wel dat de kleuren nog een keer wat minder triest en wat meer Zwols worden.


  Maak melding

 5. Alleen hoop ik dus wel dat de kleuren nog een keer wat minder triest en wat meer Zwols worden.

  Ik wacht op de ingeving. Dit komt meestal ’s nachts wanneer ik in diepe slaap ben.. dus mocht ik een geweldig idee qua kleuraanpassing krijgen dan zal ik dit zeker gaan aanpassen hier. 😉
  Reden van de iets zakelijker kleuren is trouwens dat dan de nadruk onbewust beter op de foto’s gelegd wordt.


  Maak melding

 6. jammer dat er de laatste dagen zoveel nietszeggende nieuws (of niet) items op weblog staan. gelukkig hebben we MR LUCHT nog voor de noodzakelijke reacties !


  Maak melding

 7. de poll inzake de verkiezingen loopt nog niet echt. voorlopig al wel meer stemmen voor de partij voor de dieren dan voor D66 (jan j. zelle moet nog efe een paar keer inloggen om te stemmen 😉


  Maak melding

 8. Weet iemand wat er met Foto Lens is gebeurd aan de Diezerstraat?
  Verhuisd, failliet, gestopt misschien?
  Ik dacht eerst dat ze gingen verbouwen, maar er zit nu een andere zaak in.


  Maak melding

 9. @danny -> op internet zie ik het volgende (op http://geflitstworden.nl/fotolens/) ->

  combi FOTO LENS

  Wij zijn gesloten!

  Voor vragen of nabestellingen van onze studio
  kunt u terecht via e-mail.

  fotolens@home.nl

  Bedankt!

  Foto Lens is dicht maar wij gaan door!
  Voor vakfotografie kunt u terecht bij:

  Robert van Heerde Fotografie

  http://www.geflitstworden.nl
  info@geflitstworden.nl

  Marc-Jan Heilhof Fotografie

  http://www.mjhfotografie.nl
  marc-jan@mjhfotografie.nl

  Verder zie ik zo 123 niets  Maak melding

 10. @ Danny in aug zijn ze daar gestopt.

  p.s kale in zuid gaat het ook niet best mee.
  Zo goed als dicht, maar alleen nog los omdat ze een huur contract hebben.


  Maak melding

 11. Oke, bedankt voor de reacties.
  Dit alles zal wel mede te maken hebben met het digitale tijdperk. Je hebt voor je vakantiefoto’s geen fotograaf meer nodig maar stuurt de hele zaak zo door naar de drogist bij je om de hoek.


  Maak melding

 12. Hey!

  Ik had even een vraagje. Ik ga in de kerstvakantie met een stel meiden naar Zwolle. Wat is dan leuk om te doen? Is er iets dat Zwolle speciaal heeft te bieden? En bowlen, poolen of iets anders actiefs, is dat ook ergens goed te doen?

  Alvast bedankt he!


  Maak melding

 13. @ lien (nog ns) er is zoveel te doen in Zwolle … als we alles gaan opsommen dan loopt de weblog vast .. 😉 Dus iets specifieke graag


  Maak melding

 14. Bij Omroep Zwolle vandaag dit bericht gevonden naast het bericht over Icare, waarover al meer op deze weblog staat. Wel schrijnend die twee artikelen zo naast elkaar (zie site)

  De werkloosheid in Zwolle is het afgelopen kwartaal met achttien procent gedaald. Dat blijkt uit cijfers van het Centrum voor Werk en Inkomen.

  Oorzaak van de daling is de aantrekkende economie. Vooral onder jongeren tot 23 jaar is de werkloosheid inmiddels fors teruggedrongen. In de gemeente Zwolle hebben 174 jongeren onder de 23 jaar geen werk, op een totaal van ruim vierduizend werklozen. Een jaar geleden waren er nog vierhonderd werkloze jongeren in Zwolle. De werkloosheidsdaling was met twee tot acht procent het kleinst bij Zwollenaren boven de 40 jaar. Het aan het werk krijgen van 40-plussers krijgt de komende jaren extra aandacht.


  Maak melding

 15. @ Beuvenbos: We zijn in de leeftijd van 18 tot 25. En ik had toch al wat ideeen gegeven over wat we eventueel wouden doen? Je hoeft dus alleen maar te zeggen waar we dat het beste kunnen doen en of er nog iets is dat er in Zwolle uitspringt 😛


  Maak melding

 16. Bowlen bij oosterenk en urbana, kegellen bij zwols kegelhuis.
  poolen in de binnenstad. Waarna je ook goed ergens zou kunnen gaan eten.


  Maak melding

 17. Ronald, waarom zo’n omweg maken als het allemaal al op die eerste locatie kan (Oosterenk dus)? 😉 Enne Lien, dit complex is te vinden aan de Boerendanserdijk bij het FC Zwollestadion


  Maak melding

 18. @lien -> als het je alleen om poolen en bowlen gaat oke. Zie hier boven.

  op bethlehemkerkplein midden in zentrum zitten diverse kroegen, w.o. Sally o’briens (ierse pub). Loop je het poortje onderdoor (t.o. de spaanse bodega (tapas/wijn) dan kom je op kerkplein. Zit goede pizzaria (Bella Napoli – wel reserveren). Even verderop zit de beurs met een leuk winterterras. Even lekker koffie met een borrel en mensen kijken. Aan de andere kant van de kerk loopt het plein door .. zit o.a. de MAC (kom er zelf nooit .. maar wellicht dat jullie ‘m zoeken na het bowlen en poolen 🙂 ). Loop je dan linksaf de melmarkt op dan zitten daar ook nog de nodige restaurantjes die niet zo duur zijn. Zelf zou ik dan tot aan het eind toe doorlopen (Belgische keizer). Wil je luxer eten dan zijn er genoeg andere alternatieven, maar veelal niet aan de melkmarkt.

  Andere activiteiten dan bowlen/poolen -> in div cafes kun je darten. Bij enkele ook nog flipperen ;). Aan de rand van zwolle staat nog een kleine borstelskibaan om skien/snowboarden te oefenen. Even buiten zwolle zit een kartbsan (maar is buiten, dus hangt van weer af en weet niet of ze nu nog open zijn – Karba-). Er is in Zwolle zuid ook een klimwand .. wellicht ook een optie ??

  genoeg ideeen zo of nog meer info nodig ??  Maak melding

 19. Zo dat was een flink ongeval vanmorgen!!!!
  De brandweer is een uur bezig geweest de bestuurder van het busje uit zijn benarde positie te bevrijden.
  Dus de brandweer is al druk voor hun eigen toekomstige gebouw.
  Was n.l een kraan op de weg aan het draaien voor het toekomstige brandweer gebouw aan de marsweg.
  En een bestelbus van Schreuder Installatietechniek BV heeft dat waarschijnlijk niet tijdig opgemerkt.
  Van de voorkant van de bestelbus was weinig meer over.
  Bestuurder was overgens wel bij kennis na het ongeval.


  Maak melding

 20. Een raadseltje voor degene die er zin in heeft;

  Er zijn vijf huizen in vijf verschillende kleuren. In ieder huis woont iemand met een verschillende nationaliteit. De vijf personen drinken ieder iets verschillend, roken allemaal een ander type sigaar en hebben ieder een verschillend huisdier.
  Een iemand heeft vissen. De vraag is: wie?

  Aanwijzingen:

  – De Brit woont in het rode huis.
  – De Zweed heeft honden als huisdier.
  – De Deen drinkt thee.
  – Het groene huis staat naast en links van het witte huis.
  – De eigenaar van het groene huis drinkt koffie.
  – De man die Pall Mall rookt houdt vogels.
  – De eigenaar van het gele huis rookt Dunhill.
  – De man die in het middelste huis woont drinkt melk.
  – De Noor woont in het eerste huis.
  – De man die Blends rookt woont naast degene die katten heeft.
  – De man die een paard heeft woont naast degene die Dunhill rookt.
  – De persoon die Blue Master rookt, drinkt bier.
  – De Duitser rookt Prince.
  – De Noor woont naast het blauwe huis.
  – De man die Blends rookt heeft een buurman die water drinkt.

  Volgens velen is het raadsel van Einstein, lijkt mij persoonlijk heel sterk, ik had ‘m in ongeveer een kwartiertje…succes ;D


  Maak melding

 21. … : Ronald!!
  Wat een rust hiero!!

  Ja, ik mis de commentaren ook zoals die altijd op het oude log waren. Jammer…. Was altijd leuk om even te lezen.


  Maak melding

 22. Wat u van een ingezonden briefschrijver als krantenabonnee van de Stentor niet mocht lezen.

  Wiekiesjij,Stemwijzer.Kieskompas, om maar eens enkele te noemen. Ze schoten als paddestoelen de grond uit.
  Stemwijzer bijvoorbeeld zou het stemgedrag van mensen be?¯nvloeden en daardoor zijn weerslag heeft op het aantal Tweede Kamerzetels en op
  de samenstelling van de regering volgens politicoloog Andr?© Krouwel.
  Hij begon met het Christelijk dagblad Trouw uit onvrede over de stemwijzer als alternatief met Kieskompas.
  Krouwel wil de bezoeker van Kieskompas naar een politieke positie op de landkaart voeren.
  Kennelijk het liefst in de richting van het CDA?

  Stemwijzers,politieke barometers? Een grote politieke misleiding.
  De ware aard van de politieke partijen komt pas n?¡ de verkiezingen.
  Bijvoorbeeld,bewoners in verzorgingshuizen straks huur te laten betalen(CDA)./ Huren liberaliseren. Huurders van woningen met hoge marktwaarde jaarlijks ?©kstra huurverhoging laten betalen.
  (Nieuwe huurwet in de Tweede Kamer nog gauw eventjes er door heen gejaagd en aangenomen door CDA.VVD en LPF.
  Linkse oppositie was tegen.
  Mijn portemonnee zeggen mij waarop ik moet stemmen.
  Niet op het CDA,VVD,of LPF. Die hebben er voor gezorgd dat ik als AOW’er, en met mij veel lage midden tot de laagste inkomensgroepen ten tijde van het kabinet Balkenende/Zalm het meest hebben ingeleverd.
  Als er ?©rgens door politici de waarheid geweld wordt aangedaan, is dat wel in verkiezingstijd.  Maak melding

 23. De ‘laatste reacties’ in de linkerkolom worden niet geactualiseerd.

  De regels van ‘laatste reacties’ mogen van mij ook wel iets langer/breder. Of een tekstbalonnetje als je met de muis er over heen gaat. Nu weet je niet goed de inhoud.


  Maak melding

 24. Is er niet wat aan de layout in sommige berichten te doen? Soms rekt het enorm uit, en kan je de bovenste berichten niet normaal lezen, dat is wel jammer.


  Maak melding

 25. @Chris, dat is de vrijheid die we de lezers geven om foto’s te plaatsen. Het beheer is er niet 24 uur, en dus kan dan een plaatje (te) lang de layout be?¯nvloeden. Het probleem is reeds opgelost.
  Wellicht de mogelijkheid om foto’s te plaatsen gaan blokken. Dat kan, maar of iedereen daar dan blij mee is… ?


  Maak melding

 26. Op sommige fora heb je een autoresize mod. Die verkleint de afbeeldingen automatisch naar een door jou gewenst formaat, bijvoorbeeld binnen de kolom van weblogzwolle.
  Klik je erop, dan zie je het originele formaat.
  —————

  Edit:
  Dank je voor de suggestie !


  Maak melding

 27. @Chris: ik heb je suggestie op m’n programmeer-lijstje gezet. Dank je! 😉
  Verder ben ik bekend met het probleem, dat soms in Firefox de berichten over de rechterkolom heenlopen. Dit komt, omdat ik in de layout gebruik maak van layers. Als we copy aangeleverd krijgen in bijvoorbeeld Word-formaat, en we plakken dat in onze editor op de site, dan wil het soms voorkomen dat de regels niet goed worden afgebroken, waardoor we een hele lange zin overhouden. De kans is 1 op 100, niet heel groot dus, maar voortaan letten we ook hier even op tijdens het opstellen van berichten.
  Leuk, bugjes wegwerken! ;D Het worden er steeds minder.. deze maand had ik 19 bugjes weggewerkt, de maand ervoor 261. Dat noemen ze dan hobby… :'(
  Ik noem het verslaafdheid :-*


  Maak melding

 28. Hits is een getal wat mij eigenlijk maar weinig zegt. Hoeveel unieke bezoekers waren het? Dat zegt meer…

  Als 1 bezoeker 5 pagina’s bekijkt waar de 4 foto’s staan, 10 smilies en waar de layout gebruik maakt van 5 afbeeldingen heb je al 100 hits te pakken, maar het is maar 1 bezoeker.

  Per pagina:
  – 1 pagina
  – 5 layout-afbeeldingen
  – 4 foto’s
  – 10 smilies
  —————- +
  – 20 items van de server die worden aangeroepen.

  maal 5 = 100 hits (aanvragen aan de server).

  Desalniettemin is 120.000 een imposant getal, maar ik ben ook wel benieuwd naar dat andere getal.


  Maak melding

 29. @Wilbert: in dit geval wordt er per klik 1 hit geteld; zo heb ik de statistiekenmodule geimplementeerd.
  Dus ook al heeft een pagina 200 items, dan nog wordt het als 1 hit geteld. Klik je als bezoeker echter steeds op vernieuwen, of een andere pagina aan, dan wordt elke klik geteld.
  Volgens mij liggen de unieke bezoekers inmiddels in ieder geval op > 1000 per dag, maar dat is per IP-adres en per 24 uur, dus als een heel bedrijf zit te surfen via 1 internetverbinding en elke werknemer de hele dag zit te klikken, wordt het in totaal maar als 1 bezoeker geteld. 😉
  Wel een leuke wetenswaardigheid is dat er per dag door de bezoekers bijna 4 GB aan plaatjes en tekst opgehaald is van de weblog. Ik moet er niet aan denken dat we nog allemaal met een oud 56k modem hadden moeten zitten.. ;D


  Maak melding

 30. Ik snap er echt helemaal niets van. Dit zijn de cijfers van mijn site, maar hoe kan ik nu meer unieke bezoekers per uur hebben dan over de hele dag…

  Maak melding

 31. Zijn zeker stats van onestat, ofniet, Sil?

  Mijn ervaring is dat die soms de helft van de pageviews missen. Ik heb ook een weblog van web-log.nl, en die registreerd vaak 2 keer zoveel pageviews als onestat per dag.


  Maak melding

 32. (… : Chris) Ja, dat klopt. Het is onestat. Hoe kan dat dan??? Ik kijk vaak met een interessante blik op die cijfers, maar verder kom ik ook niet…


  Maak melding

 33. Ik heb een verhaaltje te vertellen over discriminatie tegenover Nederlanders.

  We waren aan het stappen in Zwolle en op een gegeven moment komen we aan bij cafe het Bl. V. en belde daar aan, om een drankje te gaan drinken.

  De eigenaar kwam aan de deur een allochtoon zoals wij dat tegenwoordig noemen , en wij mochten er dus niet in omdat we geen vaste klant waren gaf hij te kennen.

  Ik gaf aan dat ik hier in het verleden elk weekend kwam maar dat wist hij dus niet meer , mijn broer en schoonzus kende hij ook niet maar die komen er bijna elke week. Dus ik dacht deze man is heel slecht van geheugen. Maar we gingen dus verder onderweg naar de snackbar , kom ik daar heel toevallig mijn broer en schoonzus en die vertelde ik het verhaal ze vonden het vreemd dat het alleen voor vaste klanten was, ze ging met ons mee naar het Bl. V. en belde daar aan ze vroeg aan hem waarom wij er niet in mochten hij zei dat hij ons niet kende om een gegeven moment mocht ik en mijn schoonzus wel naar binnen maar mijn vriend niet. Vreemd dachten wij dus mijn schoonzus vroeg aan hem waarom mijn vriend niet naar binnen mocht toen zei hij plotseling ja hij is dronken â???.we moesten allemaal hard lachen weet je mijn vriend drinkt al 13 jaar geen druppel alcohol en dat zeiden we ook tegen hem. We zijn toen naar cafe B. gegaan waar ze niet moeilijk doen.

  Dit verhaal wilde ik even kwijt omdat het mij erg hoog zat en ik wist niet waar ik mijn hard kon luchten en toen dacht ik aan Weblog Zwolle.

  Met vriendelijke groet L.  Maak melding

 34. @Mag: beetje late reactie van mijn kant, sorry. Bedankt voor de tip, zie artikel van gisteren. Ik heb regelmatig contact met haar, er staat inmiddels een uitgebreider artikel + foto’s op de planning voor binnenkort. 🙂


  Maak melding

 35. Bij deze verplaats ik de discussie over de vele aliassen van ?©?©n persoon naar de algemene log.

  In de discussies: Fitplaza mag aantal parkeerplaatsen uitbreiden[/url] en Pand in Assendorperstraat opnieuw gekraakt[/url] kwamen we ?©?©n persoon tegen die onder vele namen post met als enig doel de andere deelnemers aan dit forum te proveceren en op de kast te jagen. Deze persoon is veelal onder een andere bijnaam zijn eigen aangever.

  De namen die “onze vriend” in de twee bovenstaande discussies gebruikte waren o.a.: “range / jan des sjonnerof* / duco* / gipsy jannes / Hum / hubert de fransen / de heer J. brandhaardt / el-karim”

  Bij struinen in het archief kwam ik bij het onderwerp SP viert feest na overwinning verkiezingen[/url] o.a. de volgende namen van dezelfde persoon tegen: “de neus / aristocraat / woonwagen bewoner / HENK JAN”

  Zo zullen er veel onderwerpen zijn waar deze stoorzender actief is geweest. Opsommen van nog meer namen heeft echter geen zin want zolang het mogelijk is zal deze nepper steeds met vele namen de discussies verzieken.

  Bijkomend nadeel is dat de andere deelnemers elkaar niet meer vertrouwen en elkaar van vele aliassen gaan verdenken.

  Als bovenstaande wijze van handelen niet onmogelijk wordt gemaakt dan helpt “onze vriend” elke discussie naar de kl*ten.

  De webmasters van Weblog Zwolle hebben in een edit reeds de volgende reactie gegeven:
  “We lezen elke reactie.”
  “Je bent op je lijstje ‘de neus’ nog vergeten ;-)”
  “We doen onderzoek…”
  “Zonodig grijpen we heus in.”
  “Graag on-topic.” (ik hoop dat het hier on-topic is 😉 )
  Bovenstaande edit en de reakties van Sil & WFvN op dit onderwerp vind je HIER (7 december 2006 om 15:10 edit, 16:24 Sil, 16:44 WFvN).

  Ik hoop dat het probleem snel gefikst is. Weblog Zwolle Team: veel succes ermee!!

  Groeten, Bertje.

  *(Met o.a. deze namen is wel eens ondertekend. Onder de rest van de namen wordt gepost)  Maak melding

 36. @Bertje, hartelijk dank voor je onderzoek.
  Weblog Zwolle is, zoals je reeds begrepen hebt ook een onderzoek gestart. Via het IP-adres valt een bezoeker te weren op Weblog Zwolle. Technisch is dat zeker mogelijk.
  Discussies verstoren is wat wij NIET willen, en ook niet zullen accepteren !
  De laatste etmalen houdt de betreffende bezoeker zich relatief rustig. Wij denken dan ook, dat de persoon de kritiek gelezen heeft, het zich aangetrokken heeft en zich even gedeisd houdt.
  Degene is nu nog vrij onder een algemene naam zijn berichten te plaatsen. Zo gauw we die indruk niet hebben zullen we eerst de persoon informeren, en zonodig een (tijdelijke) ban overwegen.
  M.v.g.
  Admin. Weblog Zwolle


  Maak melding

 37. 2,5 mln …. dat is een aardig aantal.
  Tip … als je de site nu ook nog even in het engels, spaans en chinees vertaald kun je nog veel meer bezoekers trekken
  😀 ;D
  ————————–
  Ga je gang 😉


  Maak melding

 38. Is er iemand die enig idee heeft wat er vandaag gebeurd is op de kruising Weidesteenlaan-Klipperweg?
  Ik zag dat er een aanrijding was tussen een auto en een fietser. De fietser wilde de Klipperweg oversteken vanaf het industrieterrein richting de Weidesteenlaan. Hij is op de 1e van de 4 rijstroken aangereden; z’n fiets lag zeker 10 meter verder dan de oversteekplaats (richting Westenholterbrug). Wat was de exacte toedracht? (fietser moet daar voorrang verlenen) Hoe is het met de fietser afgelopen? Politie was ter plaatse, ambulance (nog?) niet. De fiets lag aardig in de kreukels. De persoon van wie ik vermoed dat het de fietser was, die zat op het wegdek, leunend achterover en werd bij de schouders/rug ondersteund door iemand.


  Maak melding

 39. @WFvN :
  Op de Klipperweg is dinsdagmiddag een 23-jarige fietsster uit Zwolle gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw werd niet op tijd opgemerkt door de 31-jarige bestuurder van een bestelbus die op dezelfde weg reed. Deze verleende haar hierdoor geen voorrang waardoor de aanrijding plaatsvond. De vrouw werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.


  Maak melding

 40. WFVN bertje en dergelijke zeurders.
  ik lees jullie reacties , wat maken jullie je druk om mij zeg jullie reageren erop.
  ja dat je snel op de kast bent begrijp ik ook wel.
  ik wil alleen maar duidelijk maken dat jullie kortzichtig zijn.
  ik kwets niemand ofzo dus er is geen rede om mij te weren van het forum. 😛 ;D ;D >:(


  Maak melding

 41. Pardon? Uitingen (al is het richting ?©?©n van je ‘alterego’s) over leksteken van banden en bekrassen van auto’s zijn kwalijker voor een discussie dan vermeende/mogelijke kortzichtigheid. Het enige waar je mee bezig bent is de boel onnodig opfokken. Iemand opfokken kan natuurlijk best leuk zijn en wellicht zelfs nuttig in een discussie maar ga dat niet onder verschillende namen doen waarbij je ook nog eens de boel bij elkaar liegt en onder verschillende namen verschillende standpunten inneemt.


  Maak melding

 42. @ Range & al je andere aliassen:

  Ik heb gezien dat je inmiddels iets beter bent in het plaatsen hoofdletters en leestekens. Maar desondanks zijn je vele nieuwe alterego’s, waaronder je de laatste tijd post, voor mij nog steeds zeer herkenbaar.

  Ik heb je door. Dat is voor mij voldoende. Het was me een genoegen om je in je hemd te zetten in de discussie over de extra parkeerplaatsen bij FitPlaza[/url]. Daarnaast heb ik de andere bezoekers van Weblog Zwolle voor je zielige persoontje gewaarschuwd. Ik heb niet de behoefte om meer te doen of om na dit bericht nog op je te reageeren. Het ga je goed. Dat meen ik.

  Ik laat het verder aan de webmasters van Weblog Zwolle over in hoevere zij hun mooie weblog verder door jou laten vervuilen.

  Groeten,

  Je allerliefste Bertje.  Maak melding

 43. mij in mijn hemd gezet je heb wel een grote ego van je zelf bertje.
  ik denk dat ik mezelf meer heb vermaakt dan jullie , want wat heb ik gelachen om jullie .
  jullie hadden het pas door toen ik het zei,jullie waren afgunstig en kortzichtig.
  het spijt mij dat ik nu wat minder ken reageren . komt mijn werk op de sociale werkplaats is weer begonnen. ;D ;D ;D


  Maak melding

 44. Even terug koment op dat je mij in mijn hemd heb gezet.
  lees eens even de reacties destijds bij fitplaza.
  hoe dik het er boven op lag dat mijn reacties niet klopte.
  als iemand echt zo is is die zwaart geschift,maar julliie gingen er maar over door en ja wat moet ik dan hou wel van een beetje lachen.
  ook mijn collega op de sociale werlplaats hebben zich kostelijk vermaakt om jullie


  Maak melding

 45. Nou, ik ben in elk geval blij dat ik geen collega van je ben, Range… En ik denk dat jij dat ook mag zijn, want ik had je (ook als het mij niet aan zou gaan, misschien dan zelfs nog wel eerder) de huid volgescholden om je zieke geest!


  Maak melding

 46. En ja ik was ?©?©n van diegenen die je al bij je eerste drie reacties (aliassen) in de smiezen had, net zoals Bertje…. Kinkt niet zo heel slim meer van jezelf h???


  Maak melding

 47. achteraf praten is heel makkelijk.
  ik weet wel beter en zieke geest ? ben je niet met jezelf in de war.
  dit vind ik niet kunnen ik heb het niet steeds over jullie .
  jullie doen het steeds . ik zeg maar zo waar de bek van vol is loopt het hart van over. dat geldt voor meerdere reguurders hier.
  oftewel ze kennen beter over jepraten dan van je vreten 😉


  Maak melding

 48. … : degi : ik denk ook dat dat het beste is .
  anders blijft het eentonig .
  denk dat ik ze gewoon maar laat lullen en het gewoon langs me heen laat lopen.
  ps ik lees nu ook dat er dat er bij de webmaster wordt aangedrongen om op actie over te gaan. nu hoop ik dat ze webmaster geen makkelijk te beinvloeden persoon is . en niet over zijnrug , hun doel willen bereiken.
  ik reken op u inzicht als eerlijk en fiere webmaster.
  gr range
  de pen is machtiger dan het zwaard


  Maak melding

 49. het zit me gewoon dwars
  als iemand anders is moet ie maar meteen worden doodgezwegen.
  waar doet mij dat toch aan denken.
  maar ik vertrouw op de webmaster, die laat zich niet gek maken


  Maak melding

 50. nee hoor, maar zodra een discussie start over welk willekeurig onderwerp dan ook, en vervolgens ontaardt in een ordinaire scheldpartij waar de een voor gek verklaard word, en een ander voor rotte vis wordt uitgescholden is het hoog tijd de discussie te staken.
  En dus niet op een andere plaats vrolijk verder te gaan.
  Het getuigt van volwassenheid en begrip voor elkaar dit soort onzin achterwege te laten.
  Met andere woorden gewoon ophouden met die nonsens, anders donderen jullie maar op, want dit gedrag verpest het voor iedereen die serieus probeert te regeren.

  We leven per slot allemaal in en rond dezelfde stad, en we hebben allemaal een eigen mening. Het gaat doorgaans over nieuwsfeiten en gebeurtenissen en helemaal niet over persoonlijke aanvallen op mensen die een andere mening erop na houden.
  Als je je niet aan het onderwerp kan houden is het het verstandigst echt op te houden.
  Ook al kan je je rot lachen op je werk, of ook al heb je iemand in zijnhemd gezet. Hou je biji de feiten of het onderwerp.
  In dit geval fitplaza, en de parkeergelegenheid daar.
  Verlaag je nou niet tot het niveau brugklas-pesterijtje.


  Maak melding

 51. het is net als de mensen zoals mij minder zijn in jullie ogen.
  wij mogen geen mening of plezier hebben
  als ik ook lees zieke geest die slaat de spijker ook helemaal mis .
  ik blijf erbij dat ik en mischien nof een handje vol andere reaguurders
  beschaafd zijn


  Maak melding

 52. Ik denk dat jij jezelf door jouw reakties minder maakt in andermans ogen. Blijf bij de topic zoals die gestart is, geef je eerlijke en eigen mening onder 1 naam, en niemand zal jou in persoon aanvallen. En als je inderdaad wilt testen hoe de webmaster gaat reageren…. Ik zou zeggen, probeer het uit…


  Maak melding

 53. Misschien is het een idee om, als je je mening wilt geven, in elk geval wel steeds met dezelfde naam te werken. Dit bevordert ook een goede voortgang van de discussie lijkt me. En verder natuurlijk respectvol met elkaar omgaan in de reacties.  Maak melding

 54. met fitplaza was het steeds range.
  maar het werd mij daarna onmogelijk gemaakt door de heren azijnpissers wfvn en bertje (zeer gefrustreerd).
  ze waren zo happig op iemand die een leuke auto had en een beetje meer verdiende dan jan modaal . dat is nu eenmaal een feit.
  ik zeg maar altijd zo leven en laten leven.
  elk weldenkend mens die de reacties leest van range bij fitplaza ken wel zien dat het niet serieus is.
  en wie er op reageert is dan wel heel erg gefrustreerd.
  en bertje iemand die zo veel tijd heeft
  om alle berichten van mij na te checken.
  die is wel heel erg vreemd is er geen beter alternatief om de tijd de doden 😉


  Maak melding

 55. @Range:
  Weer even een serieuze noot van mij. Van mij mag de administrator ook best even ingrijpen maar n?­et om jou (of een ander) de mond te snoeren (tenzij iemand dingen gaat lopen blaten die alle fatsoensnormen overschrijdt) maar wel om gelegenheid te geven tot een meer gezonde discussie. Als ik zou mogen bepalen wat er zou gebeuren, dan zou er een verplichte registratie komen en zou iedereen beperkt worden tot ?©?©n account met ?©?©n naam (in ieder geval binnen ?©?©n bericht) zodat mensen elkaar niet met scheve ogen hoeven te gaan aankijken omdat ze het vermoeden hebben dat ze tegen een cloontje van een ander zitten te praten.
  Iedere mening is er ?©?©n en of die nou hetzelfde is, totaal het tegenoverstelde of iets daar tussenin, het maakt niet uit. Zonder meningsverschillen geen discussie en dat is ook niet zo handig 😀
  Wie je ook bent, welke nickname je ook gebruikt, het is mij om het even zolang je het maar bij ?©?©n nickname houdt en niet onder meerdere namen gaat posten, zeker niet in hetzelfde bericht. Wil je mij (of een ander) op de kast jagen, dan heb je daar echt niet meerdere nicks voor nodig dus ik zou zeggen: leef je uit met ?©?©n nickname.


  Maak melding

 56. Range heeft trouwens best wat wijze spreuken. Helaas alleen dat hij niet doorheeft dat het ook op hemzelf van toepassing is:
  [waar de bek van vol is loopt het hart van over] hoewel je er wel bij zegt dat het voor de meeste mensen hier geldt; wellicht heb je jezelf daar ook onder geplaatst.


  Maak melding

 57. ik vind maar zo dat we het netjes moeten houden. ik kwets niemand.
  al zou ik dat van de anderen niet kunnen zeggen.
  ik blijf me voorhouden eerst bij jezelf beginnen


  Maak melding

 58. Uitgangspunt van Weblog Zwolle is gewoon dat we een open, vrije weblog zijn waar de drempel laag is om te kunnen reageren.
  Als ik alles op registreren ga zetten, is Weblog Zwolle niet meer onderscheidend, er is een drempel aanwezig (ikzelf ken tal van mensen die zich liever niet registreren) en bovendien neem ik aan dat iedereen nu snapt wat de bedoeling is. Gewoon per posting dezelfde naam houden, dat is eerder al afgesproken.
  Ingrijpen vind ik als admin kinderachtig, aangezien we allemaal eigen verantwoordelijkheden hebben als reageerders. Geintjes moeten natuurlijk kunnen, maar laat dit dan niet de discussie negatief beinvloeden. Ken je grenzen, zeker na aanwijzingen van medebezoekers.


  Maak melding

 59. @range: over dat ‘zieke geest’ verhaal, daar ben je zelf mee aangekome in mijn ogen. Verdre geef ik je ook wel een dikke knuffel hoor, als je je aan de regels kan houden over met ?©?©n naam posten (ik post volgens mij al meerdere jaren hier met mijn _eigen_ naam…).


  Maak melding

 60. Fietsenchaos bij AH supermarkt Zuid.

  Toch nog even aandacht voor de chaos bij de supermarkt van Albert Heijn in Zuid.
  https://www.weblogzwolle.nl/content/view/631/#jc_allComments
  Ik deed daar laatst boodschappen met de fiets. Standaard was kapot en moest dus in een klem geplaatst worden. De eerste klemmen waren vol, dus ik moest tussen muur en fietsen door naar de volgende lege klem. Helaas doorgang was bezet want er waren andere fietsers die hun boodschappenwagentje aan het overpakken waren in de fietstassen. Maar je hebt zo weinig ruimte dat het pad dan helemaal bezet is.

  Misschien dat de supermarkt manager Roel Boer eens kan kijken naar de oproep van z’n eigen branche organisatie CBL. Die roept nl. op dat supermarkten aandacht moeten schenken aan fietsers getuige deze tekst:

  “Supermarkten roepen consument op fietsend boodschappen te doen” (13-12-06) Twee jaar lang voerde de Fietsersbond de campagne Op de fiets naar de winkel. Tientallen lokale afdelingen van de bond organiseerden voorlichtingsacties bij winkelcentra en riepen winkeliers op voor goede rekken te zorgen. Ook deden we onderzoek en verspreidden de brochure Fietsers zijn goede klanten onder de supermarktbranche en andere winkeliers. Verder voerden we gesprekken met het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) en Ahold over het belang van goede fietsvoorzieningen bij de winkels. Deze maand bracht het CBL onderstaand bericht naar buiten. Het onderzoek van de Erasmusuniversiteit is een verdere uitwerking van het stageonderzoek van de Fietsersbond. De Fietsersbond is blij dat de supermarktbranche de handschoen actief oppakt. We zullen ze zonodig met raad en daad bijstaan en zullen ook gemeenten aanspreken om hun bijdrage te leveren. Bericht CBL: Supermarkten gaan het gebruik van de fiets promoten. Door met de fiets of lopend de boodschappen te doen werkt de klant aan zijn gezondheid en het helpt bij de strijd tegen overgewicht, aldus het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel. Als je met de auto boodschappen doet, verbrandt iemand van 70 kilo 150 calorie?«n per week. Ga je met de fiets naar de supermarkt dan wordt dit 520 calorie?«n per week. Als je lopend naar de supermarkt gaat, verbrand je maar liefst 640 calorie?«n per week. Daarom adviseert het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) – de spreekbuis van de supermarkten in Nederland – de supermarktklant vaker fietsend of lopend naar de supermarkt te gaan. In Nederland zijn we in de omstandigheid dat er altijd wel een supermarkt in de buurt is. Klanten kiezen voor hun dagelijkse boodschappen ook het liefst een supermarkt in de buurt. Een uitgelezen mogelijkheid om fietsend of lopend boodschappen te doen, zo stelt het CBL. Uit onderzoek van het CBL en de Erasmus Universiteit blijkt dat 24% van de consumenten zijn boodschappen met de fiets doet en 18% dit lopend doet en dat zouden er meer moeten worden. CBL legt vervolgens wel de bal bij de gemeente neer: ‘De gemeente moet wel zorgen dat de supermarkt goed bereikbaar is voor iedereen.’ CBL weet ook hoe: ‘Voor de fietser denkt het CBL aan betere fietspaden, meer ruimte om de fiets te kunnen stallen en een veilige omgeving.’ Uit het onderzoek van het CBL en de Erasmus Universiteit blijkt dat een goede fietsparkeergelegenheid op de tweede plaats staat van de Servicewensen Top 5. 74% van de consumenten wil goede fietsparkeergelegenheden. Daarom gaat het CBL dit opnemen in haar plan van aanpak tegen overgewicht ‘Stimulans naar Balans’. Hierin ontwikkelen supermarkten initiatieven om de consument te helpen bij het maken van een gezonde keuze.


  Maak melding

 61. Ben het eens met de voorganger. AH zou blij moeten zijn dat Zwolle-zuid (massaal) op de fiets komt om boodschappen te doen. Het is wel gebleken dat de mensen toch wel naar AH blijven komen. Oke. op een enkele na dan die naar de Edah gaat. Gaat mijn voorkeur toch niet naaruit maar dat is smaken verschillen. Ik zelf vind het belangrijk dat de fietsengedeelte wordt vergroot!
  Baken het fietsgedeelte goed af d.m.v. hoge en brede plantenbakken, misschein dat dat wat duidelijkheid zal geven. Zo niet, zorg ervoor dat er iemand is die de mensen erop aanspreekt.


  Maak melding

 62. KERSTKAARTJES STUREN AAN MENSEN DIE HET NODIG HEBBEN
  bron: http://signature.web-log.nl/weblog/2006/12/kerstkaartjes.html

  Ieder jaar, rond deze tijd, denk ik terug aan mijn opnameperiode op de gesloten afdeling. Dat was in 1999. Zoveel verdriet en haat had ik op dat moment voor mijzelf. Maar op een gegeven moment kreeg ik van een wildvreemd persoon een kerstkaartje, Ada heette ze. Het was een vreselijk oudbollig kaartje, je weet wel zo eentje met hertjes in de sneeuw enzo. Daarin stond het volgende:

  Beste Linda, ik weet dat jij nu niet de vreugde voelt die velen op dit moment voelen. Maar geloof mij, die tijden zullen er voor jou wel weer komen. Hoop is juist heel erg dichtbij kerst en oud en nieuw! Hoop doet wonderen, Linda! Denk er over na! Groetjes, Ada.

  Toen smeet ik die kaart neer in de hoek, ik had echt werkelijk waar geen enkel grijntje hoop meer over. Alles was teveel en hoop, hoe durf je over hoop te praten terwijl ik aan het overleven ben!! Terwijl eigenlijk hoop op een gegeven moment het enige werd waardoor ik verder ging. Door de diepe dalen van het verleden, door de onzekerheden en door de pijn. Telkens weer was dat ene kaartje van die ene onbekende in mijn achterhoofd. Ada had gelijk, hoop doet wonderen. Hoop zorgt ervoor dat ik ga vechten! Mooi gebaar van Ada, ik heb er enorm veel steun aan gehad. Door die paar woorden op een flutkaartje.

  Toen bedacht ik mij eigenlijk dat het een enorm mooi gebaar zou zijn als we allemaal gewoon eens kaartjes zouden sturen naar personen die het ook heel moeilijk hebben, voor wie de hoop ver te zoeken is. Een klein kerstkaartje, er hoeven geen mooie woorden op, maar gewoon een klein gebaar doet al wonderen ?©n doet hoop herleven. Wat zou er gebeuren als zo’n persoon meerdere kaartjes krijgt?
  Daarom doe ik deze oproep. Deze oproep om mensen die even de hoop verloren zijn nieuwe hoop te geven?

  Wil je mij helpen? Stuur een kaartje naar onderstaande adressen ?³f kopieer dit bericht en plaats hem op je weblog!

  Ken je iemand die de hoop kwijt is, mail mij zijn of haar adres dan zal ik hem hierbij zetten! [de * zijn om herkenning en google te voorkomen]
  ___________________________________________________________________________

  Esther vecht hard tegen haar anorexia. Ze ligt momenteel aan de sondevoeding in het ziekenhuis, omdat haar conditie extreem slecht werd.
  Slingelandziekenhuis
  t.a.v. Es*ther S.
  Afdeling N1-zuid, kamer 114
  Postbus 169
  7000 AD Doetinchem

  Moniek zit ook niet lekker in haar vel. Zij is opgenomen in een kliniek voor jongeren. Wil je haar ook wat hoop geven?
  Update: ik kreeg een mailtje dat moniek gelukkig weer thuis is, maar ook hier heeft zij jullie steun hard nodig, vandaar de verandering in het adres!
  Moniek K.
  Coevord*erstraatweg 14
  7914 TM NOORDSCHESCHU*T

  Anita is al bijna een jaar onafgebroken opgenomen en zit op dit moment in een hele zware en moeilijke periode.
  An*ita L.
  P/A Parnassia C.I.B
  Fen ten bosschstraat 23
  2553 PT Den-Haag

  Rianne zit momenteel in een enorm diep dal. Ze zit in een kliniek vanwege haar problemen met zichzelf.
  Schuttershoef-Rood
  t.a.v Rianne
  utrechtseweg 266
  3818 EW Amersfoort

  Remke moet nog minimaal 7 maanden in een kliniek blijven, en heeft jou steun heel erg hard nodig!
  Centrum voor klinische psychotherapie
  GGZ Groningen
  Afdeling Ceres
  Postbus 128
  t.a.v Remk*e K.
  9470 AC Zuidlaren.

  Adressen van 10 december
  Evelien werkt ook heel hard aan zichzelf.
  St-Camillus Afdeling H3
  TAV Evelien D.
  Beukenlaan 20
  9051 Sint-Denys-Westrem
  Belgi?«

  Lidia heeft al een opname achter de rug en is momenteel weer opgenomen. Hopelijk dit keer voor het laatst, want zij vecht erg hard!
  Brinkveld, ‘Arienshof ‘
  T.a.v Lidia van E.
  Oude Arnhemseweg 260
  3705 BK Zeist

  Simone vecht ook tegen haar eetstoornis. Ook zij is momenteel opgenomen en doet erg haar best om te genezen!
  Rintveld Eetstoornissen
  t.a.v. Simone N.
  Oude arnhemseweg 260
  3705 BK Zeist

  Anne volgt momenteel een zware dagbehandeling en ook zij heeft het erg zwaar! Daarom kan ook zij wel een kaartje gebruiken met de feestdagen!
  anne l.
  stee*nbank 29
  4301 zx zieri*kzee

  Lisette is al heel lang opgenomen in de Ursula voor haar gevecht tegen haar eetstoornis. Al bijna een jaar! Ze zeggen weleens dat de laatste loodjes het zwaarst wegen, dat is voor Lisette ook zo! Ze gaat 5 januari met ontslag, maar zou nu juist steun kunnen gebruiken!
  Afdeling de Ursula
  t.a.v Lisette van der M.
  Veursestraatweg 185
  2264 EG Leidschendam

  Wera is ook met de kerstdagen waarschijnlijk niet thuis. Zij gaat aankomende dinsdag beginnen met haar opname! Dus wat extra aandacht kan zeker geen kwaad?
  Wera haar vriendinnen Dimphy en Merel zijn hier ook opgenomen. Ook zij vinden het vast leuk om een kaartje te krijgen – het adres is hetzelfde.
  GGZ Midden-Brabant
  t.a.v. Wera W.
  Jan Wierhof 3a
  postbus 770
  5000 AT Tilburg

  Adressen van 12 december
  Baukje zit nu in een wachttijd voor opname. Haar school is verre van gezellig en zij zit erg met mezelf in de knoop. Ze zit diep in haar depressie, eetstoornis en automutilatie.
  Bau*kje W.
  Rembr*andtsi*ngel 10
  2902 GS Cape*lle a/d IJ*ssel

  Ik kreeg ook een mailtje van Ilona over Anne. Anne, is al jarenlang opgenomen. Ze is 26 jaar en vecht al jaren voor zichzelf en om haar eetstoornis te overwinnen. Zij is de hoop op herstel even helemaal kwijt. Ik zou graag iets voor haar willen doen. Misschien dat ze door kaartjes te krijgen weer wat hoop krijgt. Ik hoop dat ze zich dan ook wat minder eenzaam voelt.
  Ann*e B.
  Goude Stei*nstraat 3
  3223 DA Hell*evoetsluis

  Kelly heeft al 14 jaar een eetstoornis. Ondertussen dus een langdurige eetstoornis. Voor haar is het dus erg moeilijk om hoop vast te houden, hoop dat het ooit nog goed gaat komen met haar. Een kaartje zou haar ongetwijfelt goed doen!
  kelly A.
  lis*ztstraat 55
  2625 bk del*ft


  Maak melding

 63. Twee weken geleden ging ik met iemand op zaterdag de stad in om even wat te shoppen voor de feestdagen. Het was koud en ik had zin in een kopje koffie. Ik loop vaak langs de Harmonie. Erg kenmerkend in de zwolse binnenstad, want wie kent de harmonie nu niet met zijn “overdekte” terras en de grote ramen waar je lekker naar buiten kan kijken dus die keuze was snel gemaakt.
  Ik was er al jaren niet meer geweest en nogsteeds vind ik het echt een van Zwolle’s mooiste plekken om even een bakkie te doen.
  Het was stampvol, maar we hadden geluk. Net bij een van de grote ramen kwam een plekje vrij en daar namen wij plaats. Ik ging zitten en wiklde een kop koffie bestellen. Een jongdame kwam op mij af en voordat ze mijn bestelling op zou nemen deelde ze mij mee dat er regels zijn in de Harmonie die nageleefd moeten worden. Een van die regels is dat je geen muts op je hoofd mag hebben als je een kop koffie gaat drinken.
  Ik stond er een beetje versteld van dat dit mij verzocht werd, maar vroeger deden wij ook altijd de pet af aan tafel dus kon mij enigszin wel in de regel vinden.
  Nu had ik mijn muts op niet alleen omdat het fris was, maar ook omdat ik een wond aan mijn hoofd had voorzien van een grote pleister. Die wil ik niet alleen aan iedereen laten zien en dit legde ik aan het meisje uit. Zij ging toen weg zonder mijn bestelling op te nemen. het duurde even, maar toen kwam ze enigszins in mijn ogen ge?¯rriteerd terug met de mededeling dat ik toch mijn muts af moest zetten. Iki zei haar dat ik dit absurd vond, maar het meisje hioeld voet bij stuk, want “u heeft uw muts ook op uw hoofd gekregen dus kan hij ook af”. Ik stond perplext van deze opmerking gezien de pij en moeite die het mij gekost heeft hem op te krijgen en het meisje liep vrolijk verder naar een andere tafel om de bestelling op te nemen.
  Tussendoor zei ze lacherig tegen de mensen aan de betreffende tafel dat wij ons niet aan de regels hielden en daarom dus ook geen service kregen, want ja “regels zijn regels”.
  Ik ben opgestaan en heb aan het meisje gezegd dat ik nog nooit in mijn leven zo beledigd ben en dat ik niet had verwacht dat ik zo voorschut heb moeten staan voor een kopje koffie en dat ik het hier niet bij laat.
  Het meisje bleef vervolgens de regels herhalen en wilde geen manager sturen of haar naam geven.
  “De Harmonie” is niet harmonieus. Misschien ligt het aan het meisje dat er werkt, maar ik kom er niet meer. Ik heb Normen en Waarden erg hoog in het vaandel, zeker vandaag de dag, en dit vind ik ronduit een schande. De Harmonie maakt misbruik van zuijn volle zaak op zaterdagmiddag waarin zij zichzelf een positie aanwenden waarin zij makkelijk de houding van “voor u tien anderen” kunnen hanteren. Het ziet er allemaal mooi uit, en de het uitzicht is verbluffend, maar je hebt te maken met MENSEN. Regels zijn er om nageleefd te worden, maar vanuit normen en waarden kunnen er op de regels uitzonderingen gemaakt worden. Ik snap ook echt niet wat het belang van de Harmonie was om mij het kopje koffie te weigeren…


  Maak melding

 64. Wat is dat trouwens voor raar fenomeen dat folderbezorgers ook al hun handje komen ophouden?
  1) Ik vraag toch niet om de folders? (had ook ja/nee-stikker bij vorige woning, toch maar gauw weer regelen)
  2) De baas regelt de centen toch voor hen?

  Van een krant of blad waar je abonnee op bent, kan ik me het nog enigzins voorstellen als je tevreden bent over de bezorging, maar de verspreidingsbureaus werken er zelfs aan mee met de voorgedrukte kaartjes…
  Op zich allemaal niet erg, maar de bezorger kijkt je wel boos aan als je ze vriendelijk bedankt en de deur weer dicht doet. :-


  Maak melding

 65. DOAS wordt opgekocht door SWZ!
  SWZ gaat een groot gedeelte van de oude school gebruiken voor ateliers en woningen. Daarnaast zal het kunstenaarscollectief ruimte houden in het pand.
  Eindelijk zit er wat schot in deze langlopende kwestie!


  Maak melding

 66. Is het geen nieuws genoeg dat een plaatsgenoot gruwelijk om het leven is gebracht afgelopen vrijdag en dat hij morgen begraven wordt??????????????????????????????


  Maak melding

 67. hotspot met vakantie ???
  ====================
  Vakantie zit er net op beuvbos. Klopt !
  De Hotspot komt terug hoor, maar nog even geduld…  Maak melding

 68. Ik las in De Stentor dat er in Zwolle een mysterie rond twee schoenenbomen heerst:

  “ZWOLLE – Bij de skatebaan in Park De Wezenlanden hangt een boom al maanden vol met schoenen. Sinds kort telt ook de Diezerstraat -tegenover speelgoedzaak De Wit- zoâ????n schoenenboom. Verder hangen er links en rechts in het centrum nog schoenen over kabels en balken, meters boven de grond. Wie heldert het mysterie van de schoenenbomen op?”

  Wie vind het leuk om hier een foto en/of een berichtje van/over te plaatsen op Buurtlink.nl? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

  Met vriendelijke groeten,

  Carmen Kuik


  Maak melding

 69. Even voor de kerst was er zoiets met spijkerbroeken.
  Dat was een actie van die nieuwe modezaak ‘Chasin Denim’,
  die hingen overal spijkerbroeken, degene die zo’n broek wist
  te bemachtigen mocht een nieuwe spijkerbroek twv 110 euro
  in de winkel uitzoeken. Mijn zoon wist niet hoe snel hij die boom
  in moest klimmen, maar had wel een nieuwe spijkerbroek. 😀
  Of dat nu ook zo met die schoenen is??


  Maak melding

 70. Flyers Gevraagd:
  Heeft u nog flyers liggen van houseparties waar u niets meer mee doet? Die eigenlijk alleen maar in de weg liggen? Ik kom ze gratis bij u ophalen. Alle stylen “house” muziek, zoals hardcore, gabber, techno, trance,etc. Groot, klein, oude of nieuw Mail me op mightydeejay@hotmail.com en ik probeer u zo spoedig mogelijk te antwoorden voor een afspraak.  Maak melding

Reacties zijn gesloten.