15.000 ste lid voor Over de IJssel

Zwolle – Over de IJssel maakt voor haar leden kortingsafspraken met meer dan 250 winkels, bedrijven en dienstverleners. Zij koopt of verkoopt zelf niets. De vereniging is in 1977 opgericht en had tot voor kort uitsluitend leden die bij de overheid werken.

25-06-2010__ballonvaart_voor_15.000ste_lid_over_de_ijssel_2.jpg

Integriteit kan het  ambtenaren moeilijk maken korting te vragen bij aankopen. Ook hadden ambtenaren vroeger een imago dat niet te kunnen. Elders in Nederland waren toentertijd verenigingen van  ambtenaren, die met name het integriteitvraagstuk oplosten door  een brede onderlinge samenwerking en de overheid er buiten te laten. Op initiatief van ambtenaren die vanuit het westen van ons land ( zo ontstond de naam) in met name Zwolle kwamen wonen en werken is toen Over de IJssel ontstaan. Ze is opgericht door een tiental personeelsverenigingen uit de overheid in Zwolle. Inmiddels zijn er ruim 200 aangesloten verenigingen van werknemers uit de brede regio en hun medewerkers kunnen lid worden.  In 2008 zijn de statuten versoepelt en kunnen ook commerciële bedrijven  zich aansluiten. De vereniging die geen enkel winstoogmerk heeft, kent vooral de laatste jaren flinke groei. Eind 1999 werd het 10.000 ste lid verwelkomt en nu dus deze mijlpaal. 

25-06-2010__ballonvaart_voor_15.000ste_lid_over_de_ijssel_1.jpg

25-06-2010__ballonvaart_voor_15.000ste_lid_over_de_ijssel_4.jpg

De groei komt via mond op mondreclame tot stand. De leden zijn in hoofdzaak gezinnen en zij kunnen bij ca. 250 aangesloten bedrijven met diverse kortingen kopen met korting op vertoon van hun ledenpas. Het gaat altijd om contante korting.  Het principe is om per plaats/grote stadswijk  in een bepaald artikelenassortiment één leverancier te hebben waar met korting kan worden gekocht. Deze dient wel actief te zijn richting de doelgroep want anders kan men een concurrentie verwachten. Er is eigenlijk geen artikel waar geen winkel voor is die er korting op geeft. Maar ook bij de kapper, de klusjesman, het garagebedrijf, zonwering, meubelen en bij dienstverleners als een advocaat, een notaris en de makelaar krijgt men korting. Opmerkelijk veel leden maken gebruik van de kortingen die bij twee grote landelijke verzekeraars kunnen worden verkregen op werkelijk alle verzekeringsproducten. Zeker 10.000 leden hebben hun auto met korting verzekerd bij één van de twee verzekeraars. Over de IJssel heeft een bestuur bestaande uit 7 personen en heeft ondersteuning van een betaalde part time medewerkster op haar kantoor. Voor de bestuursleden is het een uit de hand gelopen hobby. De leden betalen slechts een lidmaatschapsgeld van 7 euro en kunnen dus veel voordeel behalen.  Over de IJssel brengt drie keer per jaar een lijvig ledenmagazine uit voor de leden om de leden te informeren over bijv. nieuwe kortingsleveranciers en om de bedrijven de gelegenheid te geven om bijvoorbeeld  extra  aanbiedingen te doen. Er is een door vrijwilligers gemaakte website http://www.odij.nl/ waarop men alles over de vereniging kan lezen en zien hoe men lid of kortingsleverancier kan worden. Om de behaalde mijlpaal te vieren gaat het bestuur van Over de IJssel op vrijdag 25 juni 2010 rond 20.30 uur met het 15.000ste lid, het echtpaar Almekinders uit Laag Zuthem de lucht in voor een ballonvaart. De ballon zal het luchtruim kiezen vanuit opstijglocatie: De Voormars in Ommen. De grote ballonmand zal worden opgesierd met een leuke tekst om duidelijk te maken waarom deze vlucht wordt gemaakt.

25-06-2010__ballonvaart_voor_15.000ste_lid_over_de_ijssel_3.jpg

25-06-2010__ballonvaart_voor_15.000ste_lid_over_de_ijssel_5.jpg

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer