Algemeen Log 132

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 250 reacties van een vervolg ( Algemeen Log 133 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang!

 

.

Artikel delen:
Reacties 291
 1. @dick: genoeg te doen op mijn ‘vrije dag’ hoor.Vrouw wel werken maar dochtertje is er wel en die wil met dit weer natuurlijk in zwembadje buiten 🙂

 2. @Dame…maar ik mag niet mee hoor…het is allemaal school bisniss .Maar ik verheug me altijd mee…en de voorpret is het leukst als je samen op websites kunt kijken…dan gaat het echt voor de kinderen leven.

 3. AcH ja Dick, begin maar wat vroeger morgen, om 7.00 uur denk. Die plus uurtjes neem ik een andere x wel weer op. En inderdaad ik heb ook heel wat vroege uurtjes vooral met de oudste op de camping rond gelopen. En ik moet zeggen dat ik niets lekkerder vind s’morgens in de vakantie op de camping, zittend voor de tent mannen nog slapend.
  Kopje koffie, dan vers brood halen krantje erbij. Dit jaar voor het eerst weer in een hotel maar dat zal ik missen.

  Vlieland ken het ook niet, inderdaad auto vrij en dat met dit mooie weer. Is toch geweldig, kan alleen maar leuk zijn lijkt me.

 4. @ Markel, ben je iedere maandag vrij? Mijn man is ook jaren op maandag vrij geweest, en zorgde dan voor de jongens. Hij vond het geweldig en is nu nog steeds iedere maandag middag vrij.

 5. @ QM, ben het helemaal met je eens, die verheerlijkte gezichten, de voorbereidingen. s’Morgens op tijd wakker gaan we al. Nee ga nog maar even je bed in.

 6. Tussenstand log-openers t/m dit log:

  wij van de felicitatiedienst feliciteren :

  marieke de tweede met haar ? Gouden Plak,
  juiste uitslag volgt ivm dislocatie van de FD

  Eregalerij:

  met 4: ja-tja en ingrid

  met 5: Natascha en Tim

  met 6: Gezellig en drama123

  met 7: Joppuh

  met 19: Dick

  :D:D:D

 7. Het is mijn eerste gouden plak. Wel eens op dezelfde tijd gepost met een mede-opener van het nieuwe log, maar ik was dan de tweede

  @Ingrid (en anderen): dank dank!

 8. Hedenavond een natuurfilm. Net na afloop van de voetbalwedstrijd keken we naar buiten en zagen een bruine schicht over ’t gras racen (nog nooit gezien); even later ging het kleine konijntje als de brandweer de ander kant op , gevolgd door de familie schicht (waarschijnlijk wezeltjes). Daarna algehele rust in de tuin. Wij vermoeden dat het konijntje naar de eeuwige jachtvelden is vertrokken….

 9. Straks schema QM (21:44)! Net zoon afgeleverd voor reis naar Londen. En ach, als het zonnetje er op staat (Opa Beelen: hartstikke mooi zomerweer de hele week, er komt wel onweer: maar wanneer), het WK goed blijft gaan en we redelijk gezond zijn is elke dag een feest. Te beginnen vandaag om 16:00!

  MarKel 21:48
  Tja Markel het is idd afzien voor ons: krijg je luie/lome ogen van om je dochtertje te zien genieten in haar zwembad. Haha….misschien kom je af en toe nog eens binnen via de laptop? Ongetwijfeld een goed muziekje erbij…..Wie dut me wat!

  Gezellige (werk)dag allemaal!

 10. Mogguh Ingrid, ben jij echt een campingmens? Wij gingen vrogger altijd met de vouwcaravan. Met vrienden was het meestal tentjes werk. In een legertent met school (en oof heul ff in dienst) vond ik het gaafst. Oh en natuurlijk met de waterschapssportdag (nog steeds in ’t Orderbos in Apeldoorn)….maar via stacaravanvakanties met gezin van een maat zweren we nu wel bij hotel/appartement. Ach, vakantie is vakantie. Als er maar zon, zee en strand is……Dan kun je aan de HELE NL-kust trouwens bijzonder goed zijn!

  Ken je park Kijkduin? We zweren bij Egmond a.Zee/Schoorl. Zeeuwse stranden vind ik geweldig….maar ja ’t land van The Balk loopt natuurlijk niet over van gezelligheid. Al heb ik met mijn broertje’s gezin een heerlijke strandvakantie in Renesse gehad…..weg oversteken…strand.
  Hier al eens over gehad. Toen reed er nog een gratis cabriobus. Maar de Wadden….Texel vind ik het mooiste met vanalles te doen voor kids.
  Terschelling helemaaaaaaaaaaaal geweldig voor jeugd.
  Ken Vlieland niet maar hoor hele goeie verhalen. Lees ze hopelijk ook van jou.

  (Oeps daar is DE ZOMERHIT weer op 3
  fm; ken geen titel helaas) :D:D:D:D

 11. 😮 Drama heeft wezeltjes gezien 😮 Wij hadden thuis ook altijd leven in de tuin. Maar gister nog over gehad met kennissen. Ook hun hadden geen belangstelling om te proberen huis van ouders over te nemen. Al dat voortdurende onderhoud etc. Al zal iemand als Verdieping er wel een tuinman/-vrouw of 2 3 op na houden.:o

 12. Ja de hele school, op een enkeling die niet mee kan/mag oid, kan mooi om half 2 a kwart voor 2 beginnen daardoor, scheelt weer een paar snipper uur ivm voetbal 😀

 13. marieke, er is niets mis met tweede.

  “Song 2” by Blur is 2 minutes 2 seconds long. It also was the #2 song on the UK singles charts

  Recently, OMG Facts put up a fact that Britney Spears’ song “3” is 3 minutes and 33 second long. However, 12 years earlier, Blur did the same thing with “Song 2”, only the coincidences are MUCH STRANGER.

  “Song 2” is not only 2 minutes and 2 seconds long. It’s also the 2nd song on Blur’s self-titled album, the 2nd single from that album to be released, and the 2nd song on their greatest hits album. Obviously, these could all be intentional.

  The truly bizarre coincidence is that “Song 2” reached the #2 spot on 2 different charts: the UK’s Singles Chart and Australia’s Triple J Hottest 100 poll.

  Today’s fact is brought to you by the number “2”.

 14. @ Ingrid

  Kopje koffie, dan vers brood halen krantje erbij. Dit jaar voor het eerst weer in een hotel maar dat zal ik missen.

  Idd altijd vast ritueel, tenzij het ontbijt erbij in zit. Mijn vader kocht vrogger in ’t buitenland nog een krant als we op vakantie waren. Las zelf thuis dagelijks de Zwolsche ook al erg vroeg: vooral Appie Happie en “Over de Vleugels”….Met vrienden werden geen kranten meer gekocht/ in het buitenland nauwelijks/ met die maat in Zeeland wel (om de dag kocht ik er 1 de andere dag hij)…..maar uh ik vind een abo hier al te duur/veeel te tijdrovend/uiterst kwaliteitsarm. Koop er nog zelden 1 in het buitenland.

  Zou niet meer in een tentje op vakantie willen. Waarschijnlijk ben ik daar ook een te grote rommelkont voor en ckus met z’n 5-en…..Vrees dat daar de 3e WO zou beginnen.

 15. vanochtend bij g*el de premiere van de nieuwe single van Jaqueline (ex. krezip zangeres) en wat doet g*el? GAAT HIJ ER DOORHEENZINGEN MET ZIJN KL*TEKNAR. Wat kan ik boos worden op die kerel. En daarna het vrolijke nummer (zomerhit? van mij wel.) van Jolanda be cool genaamd: “we no speak no americano”> heeft hij die ook geedit. Op het hoogtepunt van het nummer hoor je “Giel Beelen” grmbl. Wat een *******

 16. Hahaha Tim, wat een kneus! Dan vind je jezelf wel ultra-belangrijk >:(

  Hoorde heel iets, was een beschouwing van WK-wedstrijden gister aan ’t luisteren bij (Sander = sympatiek) De Heer-Draait Door.

 17. Bedankt TIM: En daarna het vrolijke nummer (zomerhit? van mij wel.) van Jolanda be cool genaamd: “we no speak no americano”> INDERDAAD!

  Heeft die h*fter daar ook met zijn kleffe vingertjes aangezeten? >:(>:(>:( Tijd voor de VARA om in te grijpen: Sander op Giel’s plek! :D:D:D

 18. @QM 22:41 Da’s inderdaad jammer. Persoonlijk vind ik het Openluchtmuseum altijd geweldig. Er is zoveel te zien en te doen. Ik ga er elk jaar zeker eenmaal (vrienden van …) naar toe, en raak nooit uitgekeken. Dus misschien kun je je zoon/dochter nadien vragen het hele gezin eens rond te leiden.

 19. Gaaf Dame: elk jaar 1x. Ben nog maar 2x geweest. Een absolute must see idd. Goed dat er veel schoolklassen heengaan. Gister kwam er ook het idee door om veteranen geschiedenis te laten geven op school (vast o.a. om de omstandigheden en aanleidingen van oorlogen uit een te zetten) Hele goede zaak! Kinderen vinden geschiedenis uit boekjes vaak saai. Maar hoe kun je jezelf en je land nu kennen als je de geschiedenis niet kent en niet de mazzel hebt een aansprekend vertellende leraar te hebben?

  BLOF jetzt (dan wel weer van Giel) ALLES IS LIEFDE :D:D:D

 20. Bericht door ingrid, op 27 juni 2010 om 22:46
  @ Markel, ben je iedere maandag vrij?

  ja ik ben iedere maandag vrij (alhoewel vrij ……)

  maar vandaag is dat zeker geen straf 🙂

 21. ;)-klopt Zwolse goeiemorgen! Was wel lachen trouwens met dat shirt. Die AktieSport verkoper had ook al een voorbehoud over de felheid van ’t voetbalachtig-shirt. Thuis (en met 2 vriendjes) werd er ook nogal schamper gedaan over “of ze het zelf zouden dragen”. Maar ik heb het geprobeerd en het kon de toets der kritiek door 😀

  Wat bracht jou daar dan?

 22. RUUD KROL & The Boogieman in StudioSportZomer…..Bogarde heeft gewoon zijn hoogste papieren om (hehehe) Verdedigerstrainert te worden :D:D:D

  Nu nog ff Thomas of Twan OF DIONE!!! voor Sjek Troshoofd en ’t komt goed met SSZ.

 23. MarKel, jij mag natuurlijk nog geen kinderen van school halen? Wel iets om naar uit te zien hoor: beetje oh-en met de mooiste en gezelligste vrouwen van ’t schoolplein 😀 En er wordt goed onderwijs in Westenholte gegeven!

 24. 😮 Zwolse, jullie ook in die leren stoelen op ’t zelde moment 😮
  Heb er maar 1 genomen, dacht dat Derk er misschien zou zijn. Want de voetbal begon al weer vrij snel. Kun je goed zitten, niet?

 25. @dick,

  nee onze dochter is nog niet leerplichtig al wil ze wel graag naar school, tenmiste dat zegt ze regelmatig.

  Ga het allemaal wel zien zodra ze naar school gaat

 26. dick…LOL, het is de jongste die nu naar het openluchtmuseum is…en met zijn zware autistische beperkingen acht ik de kans klein dat hij ons gaat rondleiden…
  Maar ik was er al eens geweest, en die expositie over emigranten door de eeuwen heen is echt een aanrader!

 27. Best leuk, vond ik, dat ophalen en wegbrengen af en toe. Maar wij wonen vlak bij scholen……sommige mutsen (ja echt toch 98% vrouwen) slagen er (bijna) in om van het wegbrengen tot het ophalen met elkaar te kleppen.
  Ach, je moet blijkbaar wat, als je verder geen contacten hebt. Maar dat schijnbaar niet 1 van de 2 het zat is dat ellenlange ge-oh met elke keer dezelfde persoon. Moeten ze waarschijnlijk nog ff het leed van andere mensen doornemen 😉 Wij hebben zelf trouwens ook gezellige vrienden en kennissen over gehouden aan school van de kinderen. Voornamelijk in Stadshagen, maar ook in het best geinige tuindorp Berkum.

 28. Mogguh QM! Zeer interessant onderwerp idd

  Maar ik was er al eens geweest, en die expositie over emigranten door de eeuwen heen is echt een aanrader!

  Vrees dat vrouw-dick een bezoekje van ons tweeen een beetje zonde van haar dag vindt. Misschien dat ik mijn ondernemende broetje en zijn lieftallige egaa er voor kan porren?

  Bedankt voor de tip.

 29. Hahaha Survivallen….nooit gedaan. Wil altijd wel winnen en het is mij niet smerig genoeg. Beetje nadenken ook, maar idd te oud: VEUL te oud 😀

  Giel geeft weer HELEMAAL VERKEERDE INFORMATIE (TJEENK WILLINK MET GEERT PRATEN INFO) TJONGE NERD; ALS JE GEEN ZAK BEGRIJPT VAN POLITIEK…………………………………..PRAAT ER DAN OOK NIET OVER……..KOM ER MAAR IN SANDER DE HEER!

  Heb wel gesurvivalled toen ik 3 weken in dienst zat. We trokken met zijn allen aan een touw. Die van ons skoot natuurlijk weer los…..wij allemaal achteruit gevolgen……krijg ik de kolf van de uzi van mijn voorbuurman op mijn neus. Mijn maten hebben me een tijd “uzi-neus” genoemd. Nu nog een piepklein litteken.

  ’t is wat met die wannabee-tarzan’s.

 30. @ Troubleshooter: mooie trip! Maar uh, NL-elftal maar ff in de samenvatting kijken op een deftige Litouwse hotelkamer?

  Hoe lang mogen wij digitaal voor vrouw-Derk zorgen? 😀

 31. @Dick ik rij vanavond pas denk dat mevr. Derk zich wel weer laat horen.
  Nu de hele reis met de auto 1600 km 😮 Vorige keer deden we het in 15 uur.

 32. Nu eerst ff een nostallig shirtje uitwassen,zoonlief wil vandaag met orgineel oranje shirtje van wk 1978 Argentinie de stad in:D.

 33. Alalalalalong alalalala long long long ….. girl I wanna make you sweat sweat to you can sweat no more…..heerlijk verwoord door deze levensgenieter :D:D:D

 34. Bericht door Zwolse, op 28 juni 2010 om 09:31
  Nu eerst ff een nostallig shirtje uitwassen,zoonlief wil vandaag met orgineel oranje shirtje van wk 1978 Argentinie de stad in

  hmmm ik moet het doen met een t-shirt van fc knudde 😀

 35. 😉 @ Derk; gewillig zie ik graag, maar aankomen niet he….soms moet je toch nog ergens discipline in hebben.

  @ Zwolse; ja mooi he, heb er volgende week donderdag een receptie omdat ik 25 jaar bij het waterschap/zuiveringsschap ben. 😀

  BRENGT GELUK:

  orgineel oranje shirtje van wk 1978 Argentinie

  Maar oooooooohhhhhhhhhhh die wil ik ook! Kreeg een hele dikke pil van een maat van mij op de verjaardag. Met hele grote mooie platen, puur over die WK-finale ’78. Johan-2 (Nees) stond op de cover met bloed aan zijn Oranje-short ’78. De titel was iets van “De vuile oorlog-die niet gewonnen kon worden” oid.

 36. Pff ben hier ook troubleshooter: telefoon erbij en eigenlijk nog veel te veel te doen. Allemaal telefoon over gevonden kadavers, “ik heb gien water in de sloot en wil VANMIDDAG beregenen etc”. Fl*kkert die hele zooi (telefooninstallatie) er weer uit. Gebeurde me vorige week ook al….nou ja het ligt nu bij I&A en de telefoon staat weer op Meppel (hoofdkantoor) :D:D:D

 37. @dick,

  mooie baan bij waterschap/zuiveringsschap.
  ik zou veel ‘veldwerk’ doen denk ik.

  en wat betreft ‘die hele zooi’ (telefooninstallatie). wees blij dat je computer het nog doet, dat zou pas een ramp zijn.

 38. Eerder kwam ik nog wel eens buiten…er zijn tijden geweest dat ik eigenlijk veeeeeeeeeeeel meer buiten zat. Bemonstering/ kijken naar maaimachines etc. Vanalles wat eingelijk. Als het mooi weer is, is het hier ook gelijk “technisch weer”.

  Maar nu ben ik door mijn werkzaamheden aardig aan de computer gelust….nou ja, heeft ook zijn charmes: radio erbij/ koffieapp in de buurt/ internet/ mail soms ff babbelen met collega’s Je komt de dag wel door. Maar MarKel we zitten hier tussen De Wieden/ De Weerribben/ Het Drents Friese Woud en het Dwingelerveld: GEWELDIGE natuur.

 39. Dick .

  Helemaal super zo n shirt,logo van Adidas en KNVB en de Nederlandse leeuw nog in vilt opgedrukt.

  Velen zouden hem graag willen kopen.

 40. @dick,

  vervelende baan dus 🙂

  ‘technisch weer’ is altijd mooi
  heb daar zelf ook altijd veel plezier van.
  helaas komt het bij mij niet vaak voor.

 41. Zweeten, zwoegen en ploeteren MarKel, mis wel de mooie, gezellige en subtiele vrouwen van een hoofdkantoor. Nu met veel haantjes, maar da’s ook wel lachen. Om er eens 1 hoofdkantoor te noemen? Die van ’t waterschapskantoor in Zwolle 😉

 42. De beide Ruudjes waren inderdaad duo knabbel en babbel.Alleen al als die 2 samen in een intervieuw zaten lag je al dubbelgevouwen onder de tafel van het lachen.:D

 43. Vond het wel jammer dat Ruud Krol later alleen in interviews weinig te melden had….MIJN HELD! Shirt heerlijk uit de broek.
  Mokummer nog wel, MOET goed gebekt zijn. Maar we hoorden voornamelijk: “Ja gottttuh ja gotttuhhhh” Geloof dat het nu beter is. Hij is vanavond bij Sjek Troshoofd.

 44. Humor klopt, goed dat je dat nog ff noemt! Ruud Krol de verdedigingsleider en dé aanvoerdert zoals ie hoort te zijn…..had ZEKER humor en een gouden trap en en en

 45. maar door al dat voetbal vergeten we de belangrijke zaken in het leven:………..

  een voorzetje:
  – hoe zou het gaan met Sieneke (shalalie)
  – Heeft Joran vd Sloot het een beetje naar z’n zin op vakantieadres en peru
  – blauwvingerdagen versus kamper ui(t)-dagen

 46. een voorzet op de antwoorden:

  topic Sieneke:

  Zangeres Sieneke, die Nederland op het Eurovisie songfestival vertegenwoordigde, is opnieuw uitgeschakeld. In de aanloop naar het Eurovisie Songfestival kreeg Sieneke verplichte rust voor haar stem voorgeschreven. Hoewel Sieneke zich netjes heeft gehouden aan de opgelegde zwijgplicht , zijn er nu toch problemen geconstateerd aan haar stembanden, mogelijk als gevolg van de keelonsteking. De Nijmeegse zangeres moet haar stembanden voor een periode van 4 weken rust geven. In de tussentijd wordt d.m.v. logopedie aan het probleem gewerkt.
  Als gevolg kan Sieneke in de aankomende periode diverse verplichtingen niet nakomen.
  Sieneke is aangedaan door korte onderbreking, maar realiseert zich goed, dat er grotere problemen kunnen ontstaan.

  bron: http://www.sieneke.com/nieuws.php

  Topic: Joran vd Sloot en zijn vakantie in Peru

  LIMA – Moordverdachte Joran van der Sloot begrijpt dat zijn moeder niet langskomt in de Castro Castro-gevangenis in Lima. “Ik heb haar en veel andere mensen te veel pijn gedaan. Had ik maar naar haar geluisterd.”

  Dat zegt hij in De Telegraaf. Hij stelt dat hij door de FBI in de val is gelokt. Ook zijn advocaat meent dat de Amerikanen Joran naar Peru lokten om hem daar te arresteren en te laten uitleveren.

  Zo blijken in het hotel waar de vermoorde Stephany werd gevonden, geen camera’s te hangen die gericht waren op de kamer van Joran, aldus de krant.

  bron: http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/492378/2010/06/22/Joran-Had-ik-maar-naar-mijn-moeder-geluisterd.dhtml

  een wijze les: luister dus ALTIJD naar je moeder 🙂

  topic: blauwvinger versus kamper ui(t)-dagen

  laat ik me hier als inwoner van zwolle (nu ruim 12 jaar), geboren in Kampen maar geen uitspraken doen 🙂

  bron: http://ishies.web-log.nl/ishies/2007/02/kamperui_vs_bla.html

 47. dick >>> survivallen…maar hetgeen de kinderen gaan doen wil je niet meer, klimwand beklimmen…met deze temperaturen…:P

  luister je nu nóg steeds naar giel?? die draait toch steeds dezelfde muziek…vreselijk, dan nog liever wdr38)

 48. Haha “de wens is de vader van de gedachte” altijd al eens willen vormen….en dan zelf een mooi skermpje voor me en NL kijken 😉 Lijkt jou dat ook wat? Nee, pure record-zucht. Ga zelf binnendoor. Verwacht alleen een paar mofjes die met hun sloepen mijn brug openhouden. Maar da’s in te calculeren.

 49. @ MarKel, niet zo gek. ’t is op sommige punten belachelijk goedkoop. Wij moeten hier van huis meenemen en kunnen alleen (karne)melk krijgen: prima.

 50. G20 pakt banken niet aan
  Grote economiën van de wereld werken individueel aan strengere regels voor banken, maar maken geen haast met implementatie… Banken klagen dat maatregelen economisch herstel vertragen
  De G20 zal geen wereldwijde afspraken maken over nieuwe regels voor banken. Individueel werken de grote economieën van de wereld wel aan eisen voor kapitaalkracht en liquiditeit die banken stabieler moeten maken, maar ze zeggen ook dat ze met de implementatie geen haast zullen maken. Dat is zondag gebleken bij de afronding van de top in Canada.

  Over nieuwe regels voor banken zal verder worden gesproken op de volgende vergadering van de G20, de groep van 19 grootste economiën van de wereld plus de Europese Unie, in de Noord-Koreaanse hoofdstad Seoel in november. Dat meldt de Amerikaanse krant The New York Times maandag.

  De Amerikaanse minister van Financiën Timothy Geithner zei dat er weliswaar vooruitgang was geboekt, maar dat er nog geen akkoord was bereikt over nieuwe regels voor de kapitaalkracht en liquiditeit van banken.

  Deze regels zouden ervoor moeten zorgen dat banken bij een volgende crisis zichzelf kunnen redden. Onderhandelaars vrezen echter dat banken terughoudender zullen worden met het verstrekken van kredieten als ze aan stengere regels moeten voldoen. Dit zou ten koste gaan van het herstel van de economie. Vergeten lijkt dat ongecontoleerde kredietverstrekking door banken aan de basis heeft gestaan van de huidige wereldwijde financiële en economische crisis.

  “De beste manier hierin een balans te vinden, is door ambitieuze doelen te stellen, maar wel een overgangsperiode toe te staan, zodat men zich aan de nieuwe standaard kan aanpassen”, aldus Geithner.

 51. Roemer wil met informateur praten over coalitie PvdA-CDA-GL-SP
  —–
  Nederlandse energiebedrijven kopen ‘foute’ steenkool
  Leveranciers steenkool financieren paramilitaire organisaties in Colombia die verantwoordelijk zijn voor tientallen moorden
  —–
  Hmmm: Bewoners tevreden in verpleeghuizen
  Patiëntenfederatie: ‘Toch zijn er wel degelijk knelpunten’
  —–
  Vandaag al eerder verwezen naar Zembla van gister:
  Vermist meisje lang ten onrechte in gesloten jeugdinrichting
  Door moeder verzonnen loverboys klakkeloos door jeugdzorg geslikt
  Na een geruchtmakende vermissing van zeven maanden, heeft het televisieprogramma ZEMBLA de 17-jarige Mowitha Wittmer opgespoord. Het meisje ontsnapte uit een gesloten jeugdinrichting, waar ze beschermd moest worden tegen loverboys. Ten onrechte, zo blijkt nu uit de ZEMBLA-aflevering ‘Meisje Vermist’.

  De hulpverlening heeft jarenlang kritiekloos het loverboyverhaal van Mowitha’s moeder gevolgd. Mowitha vertelt nu vanaf een onderduikadres haar verhaal.

  Als kind was de mooie Mowitha met haar rode krullen een gewild fotomodel. Volgens haar moeder, school en vriendinnen viel Mowitha al op haar twaalfde jaar in handen van loverboys. En is ze nooit meer uit hun greep losgekomen. Mowitha zelf heeft altijd ontkend dat er loverboys in haar leven waren. Mowitha:

  Op elk dossier stond loverboy, loverboy. Keer op keer. Het houdt maar niet op. Ik vraag Bureau Jeugdzorg al jaren om dat eruit te halen, maar er is niemand die naar mij luistert.

  Bureau Jeugdzorg, de Raad voor de Kinderbescherming en verschillende kinderrechters luisterden vooral naar de moeder van Mowitha en behandelden het meisje jarenlang als een loverboyslachtoffer en sloten haar daarom op in jeugdinstellingen. Uit onderzoek van ZEMBLA blijkt nu, dat er geen enkel bewijs is voor loverboyproblematiek. Dat wordt beaamd door de Limburgse politie. J. Janssen, chef zedenzaken Politie Limburg-Zuid:

  Wij hebben de signalen bekeken of het een loverboyzaak zou kunnen zijn, maar we hebben daar geen enkel bewijs van aangetroffen.

  Volgens J. Hoeijmakers, chef zedenzaken Politie Limburg-Noord, is Mowitha vooral het slachtoffer geworden van beeldvorming:

  Er hoeft maar iemand iets te roepen. Er hoeven maar mensen iets te vinden en die mening vooral maar heel vaak herhalen en heel vaak ergens neer te leggen en dan ontstaat al heel snel een beeld.

  De moeder van Mowitha is met het trieste loverboyverhaal te gast in allerlei televisieprogramma’s. Ze mag daar breed uitmeten dat haar dochter inmiddels is verkocht door Afrikaanse criminelen. En ergens in Azië gedwongen wordt tot prostitutie. ZEMBLA sprak ook Mowitha’s vermeende Afrikaanse mensenhandelaar. Die blijkt al twee jaar gewoon haar vriend te zijn. Niets is wat het lijkt. Mowitha blijft op de vlucht. Omdat ze anders op basis van louter wilde verhalen weer wordt opgesloten.

  Volgens voormalig kinderrechter N. Quik-Schuijt, die het omvangrijke dossier over Mowitha bestudeerde, legt de aanpak van Mowitha een fundamenteel probleem in de hulpverlening bloot:

  We hebben de Jeugdzorg zo georganiseerd, dat niemand aandacht meer heeft voor het kind zelf. Het gevolg is een kil dossier, waar ten onrechte uit is gegaan van loverboyproblematiek. Ze behandelden Mowitha’s gedrag, zonder de oorzaak van het probleem te onderzoeken. Dat is een soort hondentraining.

  De ZEMBLA-aflevering ??Meisje vermist?? wordt uitgezonden op zondag 27 juni om 21.50 uur bij de VARA/NPS op Nederland 2.
  —–

  Tweet van de dag
  ma 28 juni 2010
  Mooiste vuurdoop voor het homohuwelijk: IJsland neemt de wet aan en meteen trouwt de premier met haar vriendin.

  JellevanE

 52. Aardig: Het was even stil, maar daar is Hero Brinkman weer! We begonnen ons al een beetje zorgen te maken over het bedrijfsongeval van de PVV. Van justitie moet de leukste buurman van Middenbeemster zich eens een keer KOEST gaan houden. Gevalletje bonje met de buren, nadat Hero het achterhuis (!) van zijn stolpboerderij had verhuurd aan zijn aannemer. En samenwonen met een beunhaas, dat is natuurlijk ook vragen om problemen. Een explosieve mix van remsporen en schuine bakken van ontbijt tot avondeten. Goh, ruik ik nou koffie? Dus besloot Hero eigenhandig de bijl aan de wortels van de beschaving te zetten. Justitie acht het inmiddels ook bewezen dat Brinkman als een zwaar ademende He-Man zijn buurman van eigen erf heeft gejaagd. Het invoelende commentaar van Brinkman: ??Ik begrijp best dat sommige zaken moeilijk te bewijzen zijn, maar ik vind het raar dat hij zich bedreigd voelde door die bijl??. Van justitie mag Hero zich de komende twee jaar niet meer schuldig maken aan wat voor strafbaar feit dan ook. Slingert hij in een onbewaakt moment toch de lokale kastelein over de bar, dan wordt het alsnog niet langs start. Gelukkig beschikt Hero over de nodige zelfreflectie.

  Leermoment: ??Ik haal nóóit meer een huurder in huis en alle verbouwingen doe ik voortaan zelf??.

 53. Bericht door dick, op 28 juni 2010 om 09:43
  1600 km in 15 uur, moet nu in 14,5 kunnen Derk. Denk dat ZIP (Tim’s maat) of hoe heette ie ook alweer dat zeker zou kunnen!

  Gaat je nooit lukken als je weet dat we in polen en duitsland al 250 rijden. Mens moet eten en tanken he. Natuurlijk ook even rusten.

 54. Moet ff wat kwijt:

  * Stukje BBBBeschouwingen; rest vond ik niet boeiend omdat ut Brasil-Chili is:

  In de wedstrijd Mexico ?? Argentinië ontging het de arbitrage dat de Argentijnse doelpuntenmaker ongeveer drie meter buitenspel stond. Argentinië was er niet minder blij mee en won uiteindelijk de wedstrijd.
  Ook een geschikt Dagoogst-fragment gezien? Stuur uw tip naar de redactie o.v.v. Dagoogst en maak kans op een dvd!

  Kijkcijfer
  Hilversum houdt zich bezig met een zogenaamde strijd tussen voetbaltalkshows Studio Sportzomer (zondag, Nederland 1, 22:30, 1.424.000 kijkers) en VI Oranje (zondag, RTL 7, 22:20, 577.000 kijkers). Volgens Marcel Peereboom Voller (de Telegraaf) is er geen sprake van strijd. ??Het is heel simpel: als de wedstrijd is afgelopen en je hebt zin in ongenuanceerde, vrouwonvriendelijke mannenpraat over de verhouding tussen Wesley en Yolanthe, dan kijk je naar VI Oranje. Ben je geïnteresseerd in een filmpje van Ronald Waterreus die een project voor driepotige waterbuffels zonder zwemdiploma in Bloemfontein bezoekt, dan ben je voor Studio Sportzomer.??

  Paul de Lange (nu.nl) is onder de indruk van Ernst Daniël Smid die God in de lage landen (zondag, Nederland 2, 21:10, 307.000 kijkers) presenteert. ??Weinigen kunnen op tv wat hij kan: boeien door simpelweg iets in close-up tegen een camera te vertellen. Haast elke zin uit zijn mond davert. Smid vertelt over verdwenen kloosters alsof ze nooit zijn afgebroken. Als zo’n begeesterde leraar op de middelbare school door wie je besluit een vak niet te laten vallen.??

 55. Jammer QM, want daar komen zeer bijzondere dames vandaan (W.wijk & Eibergen)

  Agut journaal nu: Geert wil debat over slachtofferrol/uitsluiting met Rosental. Zucht, als dat doorgaat kan ie alleen maar scoren met zijn populisme. SP dan is die niet uitgesloten? Welke draaikontenrol speelt Rat Verhaagen? Waarom achterkamertjes onderhandelen, VVD wilde het toch open spelen? 1 juli nadert mensen…..

 56. Al lang terug mensen van de festiviteiten rond Oranje? Wij net, we maken ons op voor Brasil. Maar wat een deftige treffert van Robben. En wat een domme/gefrustreerde Persie-tekst.

 57. Bericht door dick, op 28 juni 2010 om 20:13
  Jammer QM, want daar komen zeer bijzondere dames vandaan (W.wijk & Eibergen)
  Vergeet Grolle niet daar lopen ook mooie damens rond hoor. Anders wil ik je er wel eens rond leiden

 58. Bericht door dick, op 28 juni 2010 om 20:26
  GrollO toch Derk? Da’s in Drenthe toch

  Ai ai dick dat is de Achterhoek Hoe kom je in Drente verzeild? Had ik niet van je verwacht.

 59. @dick: ketting, dacht het niet
  😉

  en of Eva zo al lekker genoeg is (zonder lak en leder) laat ik graag aan jullie verbeelding over.

 60. Drenthe is goed toeven Derk, vergis je niet, en Cuby maakte best een deftig stukje muziek. Groenlo van de Grolsch-schuimerts 😀

  Zeilen van verbeeldingskracht Markel, moet ik thuis al dubbel en dwars bijzetten. 😉

 61. Bericht door dick, op 28 juni 2010 om 20:51
  1 maar? Heb er trouwens ff genoeg gehad.

  Heb je die aan de Millingerplaya nog gehad van de gastdame namens mij? Zo nee moet ze volgend weekend over de knie hoor!

 62. Bericht door Eva, op 28 juni 2010 om 20:59
  Vindt Erica dat goed?

  Ga jij maar eens met Erica wat drinken dan leer je dr kennen en ja Erica is easy neemt net zoals mij het leven als het komt. De geneugten maar ook de problemen. Moeten jullie echt eens gaan doen hoor.

 63. Bericht door Eva, op 28 juni 2010 om 20:59
  Of gaat gastdame dan juist bij haar over de knie?

  kinkie gedachten hou jij er over na het zou zo maar kunnen 😮

 64. Bericht door Eva, op 28 juni 2010 om 21:04
  De planning is er, ik heb haar emailadres inmiddels ook. Nu nog een datum prikken…
  Nou ga er voor ik ben vrijdag pas weer terug :D:D:D

 65. Nou is prima toch haal ik dr tegen een uurtje of 3 weer op. Zal zo even met dr overleggen anders moet je het via de mail doen dan kunnen ze het ook niet meelezen. ( en dat zijn er een hoop)

 66. So wat is ’t buiten lekker. Ook de goals gezien Eva… Als we al niet wisten dat Brasil een zware kluif was…

  @ Derk, je neemt maar over de knie wie je wilt. Claim geen gereserveerde biertjes, toch bedankt voor ’t aanbod. 😉 Skuimertjes in ’t strandhuis komen nog wel een keer. Vrijdag eerst een feest (na Oranje) zaterdag ook gezellige verjaardag en ik wil nog even naar VanDikHout op VanEigenBodem. We zien wel; pluk de dag!

  Heb je de sms van vanmiddag beantwoord, of per mail? Hier idd teveel gluurders…. Waarom komt Erica eigenlijk zelf niet meer langs?

  Ga de voetbal afkijken (zonder tegenbericht) en bij vrouw-dick aanschuiven. Rij ze!

 67. Dick ik zal je mijn internationaal nr even door mailen. erica komt niet acter de pc omdat ik er achter zit die komt wel als ik weg ben. Schuimertjes gaan we zekers halen je bent prima volk om daar mee te drinken. Ohja Praat niet zo veel over politiek dan is Koko ook zo terug ondanks dat die het zwaar heeft. Afgelopen weekend dat we er waren heeft die eigenlijk constant gelegen, hij heeft pijn, ondanks dat die onze kleine op de scooter voor nam en de dame op zijn ligstoel.

  Iedereen fijne week maak er wat van doe ik het ook! Doeii9iiii

 68. Ingrid, toch echt nog ff naar de pass van Sneyder, het ruimte maken van Persie en deftige treffert van Robben kijken

  En verder je ogen dicht doen, ik vrees het ergste voor vrijdag.
  Want dan zijn deze paar oplevingen in een wedstrijd echt niet voldoende.

  Maar ik hoop dat ze me positief zullen verbasen.

 69. Hoop doet leven Ingrid!
  Derk, goeie reis jongen en integreer daar maar voor een paar dagen.
  Lief dat internationale nr. maar het loopt niet weg. Zal je niet storen in den vreemde.
  Beterschap Koko!!

 70. Mogguh Ingrid, ben jij echt een campingmens?

  Niet in de zin om een heel seizoen op een camping te staan, maar we hebben de afgelopen 15 jaar, in de zomervakantie wel op de camping gestaan, voor 2 of 3 weken. Eerst in Nederland, Zeeland Renesse, o.a.
  later in het buitenland maar wel altijd in een huurtent.Want met zo’n sleurhut op pad vind ik niets. En samen met mijn man een tent opzetten, lijkt mw 2 van die eigenwijsen als wij zijn niet verstandig, dus hebben we maar nooit gedaan.

 71. Ah koko. Was de eerste onderlinge webloggers meeting… In ‘attem. Kwam hij aangescoot, ik net uit school. Gezellige vent, achterover liggend maar vrolijk…

  Sterkte koko!

 72. Wat een mafketels hier. Vrouwelijke collega heeft een leenauto van Doorten Pesse….een BMW-cabrio. Collega wil me net doen geloven dat het van heur is…maar ik zie al snell http://www.doorten.nl op de buitenkant.
  Ben absoluut geen automens maar dit is écht een gaaf karretje!

  Met dat ik terugloop kruipt de sjef (onder de indruk van mooie auto’s en zeilboten) bij collega achter het stuur om ff de highway op te gaan. Zijn net terug…boy- and lady-toy

  Vrees dat sjef niet de laatste meerijdert was.
  😉

 73. Zet m op Koko!

  Ingrid je moet niet vergeten dat als je een sterkere tegenstander hebt je zelf ook heel anders voetbalt, ik vrees zeker niet het ergste voor vrijdag, dat het heel moeilijk wordt ga ik niet ontkennen maar aangezien we de duitse tactiek behoorlijk onder de knie hebben zie ik het zo somber nog niet in ;):P

  Goedemorgen mensen.

 74. @ QM; Vind het allemaal trieste bakken maar wel tof dat ze zo’n cabrio als leenbakkie meegeven.

  Dit was nog een tragisch inefficiënt exemplaar ook: 2 zits Hahahahaha.
  Dat schaf je toch niet aan als je een gezin hebt of iemand anders mee wilt nemen.
  Bovendien zou ik zo’n kar al snel in moeten leveren op mijn dagelijkse route vol doorgetrokken strepen en max.80 wegen. Maar WAT EEN OMGEVING QM!

 75. Hammerstein (waar hebben we die naam in de politiek gehoord?):
  Heineken heeft Kooistra vermoord :o:o:o

  QM redelijk alternatief?[/url]

  Heidebrand bij…Nijverdal 😮

 76. Zo ik heb het hele huis al gedaan, was om 5 uur al op. Nu nog even wachten op oma die mijn kleine meid komt ophalen en dan kan ik mijn ding doen. Goede morgen trouwens.

 77. Eens Natas

  je moet niet vergeten dat als je een sterkere tegenstander hebt je zelf ook heel anders voetbalt, ik vrees zeker niet het ergste voor vrijdag, dat het heel moeilijk wordt ga ik niet ontkennen maar aangezien we de duitse tactiek behoorlijk onder de knie hebben zie ik het zo somber nog niet in

  Maar Brasil combineert wel heel deftig. Geloof bij die 2e goal ook prima te zien.

  Volgens mij hebben hun verdedigend ook het zwakste punt. Zou echt aanvallend beginnen…aanvallen over de vleugels. Dus met Elia & Robben. Je hebt immers met 4 verdedigers en 2 verd.middenvelders een mooi slot op de de deur. Zeer creatieve spelers die de buitens kunnen bedienen. Bert v.M. doet dat vast niet :'(

  Heb hier een citaat van Bommel aan de muur: Hiddink is misschien wel een vader voor ons. Hij is de vader van een groep kleine kinderen.

  * Hoop dat Bert dat nu ook is, al is het voor Bommeltje “schoonvader”.

  Oeps POISON van Alice Cooper!

 78. Robben en Elia starten zwaar eens Dick, je moet tegen Brazilie gewoon snel zorgen dat je op 2-0 komt en met de snelheid en dreiging van die 2 zal dat eerder lukken….

  Toch wil ik ook nog even aanhalen hoe nuttig Kuijt ook gister wel weer was, en vooral, niet zelfzuchtig! Verder had je het natuurlijk al gezegd, wat een super pass en afronding bij de eerste goal ook, netjes gespeeld!

 79. @ Natascha, ook eens over Kuyt: Zeker. Maar hij laat natuurlijk Sneijder staan. Als hij wel met 2 buitens zou beginnen, laat ie vast Persie niet zitten. Dan wordt ut Kuyt.

  Oeps TROS heeft samenwerking met Conrad Maas per direct verbroken :o:o:o

 80. TRIEST: IJmuiden gisteravond: Politie wordt belaagd door Dolle OranjeMeute, na arrestatie van 2 personen. (Hier rel gefilmd vanaf de andere kant.) Ook in Den Haag ging het aardig los. (Filmpjes volgen.) Dat gaat nog wat worden als Oranje ook Brazilië met saai veldspel gaat verslaan. Hup Holland!

  Filmpje “gezellig feest” in Den Haag.

  —-
  Ga voor beelden zelf maar op de stijllozen kijken als je ze wilt zien. Ik niet.
  =====
  Uitvinder van Swatch is op 82-jarige leeftijd overleden.
  =====
  Halsema: ‘Verhagen heeft nu wat uit te leggen’
  GroenLinks-leider bij informateur ?? Waarom blokkeert CDA peroxide-coalitie? ?? Niet uitsluiten maar ook niet willen praten is onverenigbaar

  * O.a. dat laatste heb ik hier ook regelmatig geschreven!
  >:(>:(

  =====

 81. @ Qm: Absoluut gelijk; Roemer. JankerT Geert kruipt echter weer zo in een slachtofferrol dat ze nog sympatie krijgen voor zijn zogenaamde wil om mee te doen ook. Terwijl het natuurlijk aan geachte afgevaardigde Verhagen lag dat het nixxx werd met PVV-CDA+VVD.

  Leuke mop.

  Ben ff weg.

 82. Ondertussen op de radio: Silent express en meer heerlijke zomermuziek….Stenders met een spraakgebrek net precies 😮

  Nena….Alive & Kickin’ maar daarna weer zelfbevlekking in media land: verwijzing naar foute tv-programma’s. Deed mij zappen, net als Giel met z’n modellen-nietsnut kwis me bij De Dijk’s superschijf Brussel bracht…..(waarom is overigens “van straat gerede roos” geen megahit geworden :o)

  * wat bezielt die 3fm-zendcoordinator dat ie die tv-reclame toelaat op de mooiste MUZIEKzendert?

  Dat ieder nadeel (sh*t op de radio) z’n voordeel heb bewees mijn bezoekje aan collega wel: STIEKUM DANSEN :D:D:D was op Sky :D:D:D

 83. Ook wat, die Mea Culpa van Blatter 😮

  Videobewaking nu toch op de FiFa-agenda 😀 Maar Johan-1 was gister ineens aardig aan het terugkrabbelen. Guus Hiddink was echter duidelijk in de rust van Mofrika-England 😀
  —–
  G*d wat had de Sun ook alweer gekopt: “Engeland, sinds WOII niet zo’n slechte verdediging” 😮 8):D

 84. Pff kunnen alle DSB-claimerts nu bij de staat(=ons) terecht?
  DNederlandscheB krijgt voornamelijk de schuld (DSB had nooit bank mogen zijn). JagerT houdt CDA-genoot Wellink de hand boven ’t hoofd.
  Maar waarschijnlijk geen promotiekansen voor Nout…..Nee, moest er ook nog eens bijkomen >:(>:(>:(

 85. So is’t Wol… Heb hier echter een gruwelijk verhaal!

  Krijgt de aap de schuld In elk geval eens met de 1e 2 (wel vaker dan alleen vandaag).

  Maar deze Maart’n-zinsnede ook

  Erger nog: er zijn studies waaruit blijkt dat vrouwen na een verkrachting tot tweemaal meer kans hebben om zwanger te worden ?? een huiveringwekkende en zeer controversiële aanwijzing dat het lijf van de verkrachte ongewild meewerkt aan deze weerzinwekkende manier van genen verspreiden.

 86. Vette Magnum overhere 😀 Ter ere van het voor de 4e keer opa zijn. Da’s ckus vierenswaardig….komt wel weg met een dampende Cup a soup en glaasje glas karnemelk.

 87. dick, er is nog zoiets als ‘hersenloos geluk’ in het leven, en dan hebben we het niet alleen over de pvv,maar over ons aller moniekje smit. Wie? Het breinloze zusje van ene jan, die toch zooo blij is met haar beroemdheid ‘anders had ze altijd kapster moeten blijven’ (nu.nl >>> entertainment)

  ziehier het levende bewijs van omhooggevallen zijn, ze is niks, zal nooit niks worden en is daar nog trots op ook.
  😀

 88. :o:o:o Moniek en moeders liften mee op Jantje de 3 nogwat’s ook en de dochter van Piet Paulusma doet het weer bij Giel….Er zijn dagen dat ik ut allemaal niet wil weten.

  Waarom verbaast: breinloos, omhooggevallen en misplaatste trots verbaast me dan ook niet. Vulgair Volendam…. ’t is dat de gebroeders Muhren er vandaan komen en dat Peter Koelewijn best aardige dingen heeft gecomponeerd (Oa KL 204) oh natuurlijk Keje Molenaar ook een toppert maar anders?

  Op marktplaats als enclave van Belgium?
  Pannenkoeken!

 89. @ QM…ben nog nooit wat eet- of drinkbaars tegengekomen wat ik niet naar binnen schuif. Ook nauwelijks restjes laten staan. Zonde.

  De bammetjes heb ik dagelijks bij me in een 3e tupperware bak (voor de prijs van 1). Immers levenslange garantie en de plastic-muts woont redelijk vlakbij. Maar uh…de eerste gaat er rond 9:30 aan en de rest tijdens de lunchwandeling; zo ook vandaag. Ben trots op mezelf dat ik vond dat ik het niet kon maken om te pittstoppen bij 1 van zeer verleidelijke gelegenheden om het brood weg te spoelen. Dus bij terugkomst gelijk maar wat vocht getapt. Magnum kwam onverwacht, maar desalnietemin….meer dan welkom 😀

 90. Wat verwacht je dan van giel, 33, gewend om niet verder te kijken dan z’n eigen comfort zone, dagelijks dezelfde show, dezelfde muziek – namelijk strikt zijn eigen smaak, iets anders is streng verboden, berlusconi is er niks bij- en dezelfde figuranten.
  Het is net als paul de leeuw overtuigd van eigen kunnen wat nergens op gebaseerd is, zolang anouk niet ergens wegrot zitten we ook aan giel vast.

 91. Vrees dat je ernstig zelfingenomen moet zijn om bij de tv te komen. Giel is ook op tv. Met een selfkickers live verslag van….zijn radiouitzending

  🙂 Oneens over Anouk 😉

 92. anouk was maar als voorbeeld maar word wel eindeloos gedraaid bij giel… net als ‘alors on dance’ (vanochtend wéér voor ‘begin de dag met een dansje’ !)

  Na jaaa, anouk kan niet zingen…als ze niet bezig is met kindjes maken dan krijg je ze als kijker wel via video clip onder de neus geschoven, en binnekort mag het kroost- hoe origineel- natuurlijk ook meezingen…nou ja, zo houd de anouk fabriek giel ten minste aan het werk.

 93. Nu.nl : Piloot breekt landing af om ruziënde dames . Soms…..8)

  —————————————————————

  Niet alle dames over 1 kam scheren 😉

 94. Oe is’t in Zwolle (elders)? Heb de voorramen van de auto open, werd net gewaarschuwd om ze dicht te doen ivm gesputter. Het betrekt hier idd behoorlijk.

 95. ‘alors on dance’ = idd niet leuk. Ach, ‘begin de dag (altijd in gedachten) met een dansje’ 😀

  @ Drama: het gevecht ging toch niet om de stuurknuppel 😮

 96. @Dick ; De stuurknuppel bevindt zich meestal in de cockpit (what’s in a name…). Nadere beschrijving van het hennetjesgevecht: iets met haren, maar ik moet oppassen dat ik de dames niet scheer…

 97. Eens QM QuestionMaster, op 29 juni 2010 om 14:15; lees’t nu pas.
  Daar is Blatter net zo verantwoordelijk voor als Dirk, DNB, VVD-ers voor DSB-bank én Marky Mark voor zijn: “1 juli klaar” >:(>:(>:(

 98. Zachtjes tikt de regen hier in Assendorp
  in ’t ritme van de zomertijd
  ’t is ergens tussen Pierik en snekpunt Norp
  en ’t is al bijna verleden tijd

 99. Dat was verdorie ook wel een deftige plaat Drama….
  Maar regent ut echt?

  Het is toch dat gezellige pitoreske winkeltje tegenover uhhhh. Ook niet zo ver van Kaja? Ter*ng moet nodig weer naar die Norp. Die andere is veel dichter bij ons, maar deze is gezelliger en de buurt ook: veel gezelliger 😀

 100. Lijkt me een prima plan. Wat denk je Dick, zou die nog een huisdrankje meenemen uit Litouwen (sterke drank / sterke verhalen…)

 101. Agut elite-2e kamerlid Geert (20 jaar nixxx anders gedaan) heeft debat aangevraagd over coalitie onderhandelingen. Zie vanochtend, oa over rol Verhagen en SP (ook!). Geert kruipt weer in slachtofferrol en voelt zich, tja name it “gedemoniseerd”?

  En heet het over elite-kliek. Tja, gewoon spiegelen; appeltje eitje:

  = elite; hullie zijn elite
  = uitsluitert; hullie sluiten uit

 102. @ Drama; sterke drank: vast. Verhalen hoop ik niet te missen :D:D:D

  Verdeurie het regent toch echt in Meppel, zou Erica al uitgeshopt zijn en bij De Beurs binnen zitten?

  Sh*t zeg….zweten! Verkeerde moment verkeerde plek. Zat mijn sjef op te naaien dat ie met die hitte zoveel mappen moest tekenen. Konden we gelijk helpen….de veroorzakert van al die mappen, de stagaire en ik.

  Ut voordeel bij ut nadeel? De stagaire heeft geleerd wat teamwork is: van ambtenaren nogwel :D:D:D

 103. Hahaha Genee: we zullen nooit de cijfers van NOS scoren omdat we

  – kleine zendert zijn hahaha wat maakt dat uit?
  – niet de rechten hebben….nee dan hadden ze enorme lappen gaapverwekkende wedstrijdbeelden uitgezonden.

  Johan-3 had alles afgezeken en Gijp had overal nep om gelachen.
  —–
  Coen und Sandert asjeblieft! voetballiefhebbers willen korte samenvattingen zien en willen ervaringsdeskundigen als Krol, Molenaar en Blind horen. Als Genee weg is, maakt Coen of Sandert nog een laf-fohn-grapje….tja.
  —-
  Hr Geelen schreef al (let op de Johan-3 passage):

  Met schijnbaar gemak weten Frank Snoeks en Jeroen Grueter telkens weer de essentie te raken van het edele voetbalspel
  Waarover men niet spreken kan, dient men te zwijgen.?? Het heeft tot in de 21ste eeuw moeten duren eer dit filosofisch inzicht van Ludwig Wittgenstein overtuigend weerlegd werd. De eer gaat naar Frank Snoeks en Jeroen Grueter, voetbalcommentatoren die het niet zwijgen tot kunst verheffen. In gratis colleges delen zij deze weken hun inzichten met wie maar horen wil. Een aanrader: ze zijn van ontroerende schoonheid en eenvoud.
  Met schijnbaar gemak weten zij telkens weer de essentie te raken van het edele voetbalspel. Eerder roemden wij hier al de rake observatie van Snoeks: ??Het is nog 0-0 bij het begin??. Donderdag bouwde hij die visie uit met een opnieuw gewaagde stellingname: ??Blijf je maar winnen, dan word je uiteindelijk kampioen??.
  Indrukwekkend was ook het gedachtenexperiment van Grueter, eerder tegen Japan. Hij zei: ??Tot nog toe gaat de schoonheidsprijs niet naar Nederland. Maar wat heb je aan een schoonheidsprijs? Die heeft Nederland al diverse keren gewonnen. Het gaat om de resultaten, en die zijn tot nog toe goed.??
  Later nuanceerde hij dit nog, met een doeltreffend: ??Ja, waarom risico nemen? Het gaat hier om de punten. Het is een WK. Het resultaat is het belangrijkst??.
  Tegenover de in voetbalkringen gangbare opvatting ??De bal is rond?? plaatsen Snoeks en Grueter een geheel nieuw filosofisch perspectief: in hun opvatting is sprake van een bal met een eigen wil. Als jij die bal niet ziet, ziet die bal jou nog wel??De mens, de speler, is slechts bijzaak; de bal is niet rond, maar een zelfstandig wezen.
  Vooral Grueter wijst onophoudelijk op dat gegeven: ??Inmiddels is wel gebleken dat het met deze bal lastig vrije schoppen nemen is??.
  ??Kuyt. Even aanzetten, maar dan wil die bal toch niet mee.??
  In Nederland-Japan schetste Grueter de daarbij behorende existentiële probleem van de mens, die uiteindelijk machteloos staat: ??Kawashima. Speelde een dubieuze rol in de treffer van Sneijder. Maar speelde niet ook de bal een dubieuze rol? Want dat blijft het terugkerende verhaal: als er eenmaal flink wordt uitgehaald met die bal, maakt ie vreemde capriolen. Dat weet je ook als keeper ?? daarom train je met zo??n bal.??
  Stelliger nog was Snoeks, in Nederland-Kameroen: ??Als jij die bal niet ziet, dan ziet die bal jou nog wel. En dan kan ie alle kanten op botsen.??
  In menig filosoof schuilt een dichter. Zo ook in Snoeks. Midden in zijn exposé declameerde hij spontaan een gedicht: ??Holland speelt/ als wachten op/ een mooie lentedag/ met af en toe/ een koude vlaag??.
  Ook Grueter laat zich niet onbetuigd, met weemoedige observaties als: ??Niet één inzet/ tussen de palen./ De handschoenen van de keepers/ zijn nog schoon.??
  Hier spreekt de gevoelige geest, de vertolker van het onzegbare ?? de essentie van kunst.

 104. 6 km file door ongeluk Zwolle-centrum en Neuleusen

  ————
  @ politiek-volgerTs: let ff op wie er oplossingsgericht denken en wie niet.

  Toedelssss

 105. nog ff de BeeldBuisBode

  EénVandaag (N1, 18:04)
  – Het plotselinge overlijden van horecamagnaat Sjoerd Kooistra
  – Pieter Lakeman reageert op het rapport-Scheltema, over het faillissement van DSB
  – De kapper van Oranje

  Netwerk (N2, 20:25)
  – Netwerk deed onderzoek naar de herkomst van steenkool en concludeert dat Nederlandse steenkoolbedrijven ‘foute’ steenkool importeren uit Zuid-Afrika en Colombia

  Nova (N2, 22:45
  Vanuit Café Dudok staat Nova geheel in het teken van het rapport-Scheltema, over het faillissement van DSB.
  Met ondermeer Frank de Grave (voormalig CFO van DSB), Pieter Lakeman (Stichting Hypotheekleed), Sweder van Wijnbergen (econoom)

  SPORT: WK Voetbal: Spanje-Portugal
  (N1, 20:00)
  Een verrukkelijke clash van het Iberisch schiereiland vanavond in alweer de laatste achtste finale van het WK, waar Spanje de favoriet is omdat ze beter presteren en meer topvoetballers in huis hebben. Portugal heeft dan weer Cristiano Ronaldo, maar die is nogal wisselvallig bezig

  FILM: Cloaca (N3, 22:20)
  Een van de allerbeste Nederlandse films van het afgelopen decennium, deze even wrange als komische bewerking (2003, Willem van de Sande Bakhuyzen) van het succestoneelstuk van Maria Goos. Als vier studievrienden op middelbare leeftijd op elkaar terugvallen, blijkt er weinig over van de idealen van weleer. Geniaal acteerwerk van o.a. Pierre Bokma

  NIEUWS: Nova (N2, 22:45)
  Vandaag werd het rapport van de commissie-Scheltema gepresenteerd, over de ondergang van de DSB Bank. In dat rapport o.a. forse kritiek op DNB, Nout Wellink, Pieter Lakeman en vooral ook het bestuur van DSB zelf. Een volle Nova-studio met betrokkenen en deskundigen

  VI Oranje (RTL7, 17:50)
  – Jan van Halst, oud-voetballer
  – Tijs van den Brink, presentator/journalist
  – Erik Dijkstra, Jakhals bij DWDD

  WK Journaal (N1, 19:00)
  Het laatste voetbalnieuws met Henry Schut en Hugo Borst

  WK Voetbal: Spanje-Portugal (N1, 20:00)
  Met om 20:20 uur een rechtstreeks verslag

  VI Oranje (RTL7, 22:20)
  – Jan van Halst, oud-voetballer
  – Tijs van den Brink, presentator/journalist
  – Erik Dijkstra, Jakhals bij DWDD

  Studio sportzomer (N1, 22:30)
  – Gasten nog onbekend

  Sportjournaal (N1, 23:35)
  – Tennis: samenvattingen van Wimbledon
  – Wielrennen: op weg naar de Tour met o.a. de van doping beschuldigde George Hincapie

  Wimbledon 2010 (Net5, 14:00)
  Met rechtstreekse verslagen vanaf Wimbledon

 106. op p2000 wordt aankondiging gedaan van ‘code droog’ vanaf 30-6-2010 08.00 uur voor regio ijsselland.

  wat bedoelen ze hier eigenlijk mee 🙂

 107. code droog ff opgezocht op google, maar weet niet of dit volledig is en of dit nu alleen voor Twente en IJsselland een code is ofzo

  Door de droogte is de kans op een natuurbrand zeer reëel. Daarom is door de regio??s Twente en IJsselland besloten om ‘Code Droog’ af te kondigen. Dat betekent dat er geen open vuur mag worden gestookt. Ook kan geen gebruik worden gemaakt van ontheffingen tot het verbranden van takken, landbouwafval en dergelijke.

 108. heb het nog niet geschreven of gelijk deelt de keeper van japan een kaakslag uit aan z’n eigen verdediger

  dus toch een beetje aktie 😀

 109. hmm ik zou het niet kunnen. Dick, Derk vertelde mij dit weekend iets over Bilderberg ben er op gaan zoeken en volgens mij kan hij wel gelijk krijgen dt de CDA moet willig in de politiek komt.

  Voor zover mijn politieke mening, Koko ben je er? Je hebt een dikke knuffel van me gehad en die krijg je nu nog eens Knufffffffffff je bent een toppert

 110. RTV Oost bericht over akelig verhaal dat Dick hier laatst postte. Triest allemaal:
  De lichaamsdelen die vorige week in de Steenwijker Aa zijn gevonden blijken van de sinds februari vermiste Steenwijker Halil Erol te zijn.

  Dat blijkt uit onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut.

  Op 22 juni werd in het water in de buurt van Eesveen een zak gevonden met lichaamsdelen. Halil Erol verdween in februari. Begin maart begon de politie een onderzoek naar zijn verdwijning nadat zijn auto uitgebrand werd teruggevonden in Haren bij Groningen. De Turkse gemeenschap vreesde een misdrijf en verweet de politie dat er te laat actie was ondernomen.

 111. @ Dame, dat is inderdaad vervelend nieuws, maar de familie kan nu wel beginnen aan de verwerking van dit verlies.
  Lijkt mij beter dan jaren van onzekerheid.

 112. Helemaal mee eens Ingrid. Nu nog hopen dat de daders worden gepakt en er duidelijk wordt wat er is gebeurd en waarom deze gruwelijke moord is gepleegd. Dan is de onzekerheid echt ten einde. Naar ik tot nu toe heb begrepen is er in het leven van deze man geen aanknopingspunt gevonden voor dit misdrijf.

 113. Nee, het verhaal om dit misdrijf blijft in ieder geval voor de buitenstaander raadselachtig, maar misschien nu mensen uit zijn direkte omgeving weten dat hij echt niet meer leeft, en op wat voor een manier ze zich van zijn stoffelijk overschot hebben ontdaan, er toch gepraat gaat worden door deze personen.

 114. Goeiemorgen Eva en de rest….niet wat tegen elkaar opengezet?
  Wat was het gisteravond lekker he, buiten?

  Mail: extraatje met Blauwvingerdagen….

  Op de woensdagen in juli beleef je theater voor het hele gezin gewoon buiten. Op 7, 14, 21 en 28 juli vindt namelijk Odeon Buitengewoon plaats. Een GRATIS festival voor alle leeftijden op het Grote Kerkplein en in Theater Odeon te Zwolle.

  In de zomermaand juli was het stil op theatergebied in Zwolle. Maar nu niet meer! In navolging van de Celepleinactiviteiten, en Blijmarkt Buitengewoon presenteert Odeon De Spiegel theaters tijdens de Blauwvingerdagen Odeon Buitengewoon. Op het Grote Kerkplein en in Theater Odeon kan iedereen tussen 12:00 en 17:00 uur muziek, toneel, dans en poppenspel komen beleven.

  Klik hier voor het programma en hier voor een uitgebreide toelichting op het programma. Odeon Buitengewoon is een gratis festival voor het hele gezin, het is dus niet nodig om voor de voorstellingen te reserveren. Kortom: een festival dat u niet mag missen!

  Links? http://www.odeondespiegel.nl/programma/odeon_buitengewoon_2010/programma_buitengewoon/?rt=267e96e & toelichting: http://www.odeondespiegel.nl/programma/odeon_buitengewoon_2010/toelichting_programma_/?rt=267e96e

 115. @ Dame, dat vermiste Steenwijker nieuws wist ik nog niet 😮 Gruwelijk idd.

  Gaaf Tim; sportdag; als je wint is ’t nog beter :D:D:D Sportdag heeft 2/3 van ons, vandaag. Volgende week nog 2x naar school. De andere derde zit in Londen. Eentje lift geloof ik nog mee op een feest bij een vriendinnetje. Het komt er weer aan vakantietijd…De Tour (start in Rotjeknor)…Wimbledon…WK heeft pauze. En….de festivals: Sensation White; Zwarte Cross (bier & t*eten). En de zon 8)

 116. Opa Beelen: Als ie al steigert bij een mooi gezicht: Hou je schoonmoeder voor ogen en je gulp dicht 8) & Als je een geluid wilt horen waar een vrouw van baalt? Moet je eens luisteren als je de tankdop van je auto haalt :o:o

  Vandaag juffendag 😀 Zou het in Litouwen ook juffendag zijn bij Derk?

 117. Tweet van de dag: gisteren di 29 juni 2010
  Hallo middeleeuwen! RT @HeroBrinkman Foto van Halsema in Trouw, is ze zwanger? kan ze dan wel vice-premier worden?
  Korneel Evers

  Wie redt de jeugd van Urk?
  Zuipmeisjes worden in de armen gedreven van de veroorzakers
  ??Alcoholmisbruik meisjes Urk groeiend probleem??, meldt vandaag het ANP. Dat is het persbureau verteld door de stichting Waypoint. Het ANP verzwijgt het maar Waypoint is een zwaar christelijke hulporganisatie.
  Het zou best waar kunnen zijn van die zuipmeisjes want Urk (18.000 inwoners) is een probleemgemeente. En het drankprobleem wordt steeds erger: ??Nu al meer drankrijders dan in heel 2009,?? kopte de website OpUrk.nl vorige week. In vergelijking met andere gemeenten worden er in Urk tien keer zoveel bestuurders met drank op aangehouden.
  Het probleem dateert niet van vandaag of gisteren. In 2003 wijdde bijvoorbeeld Zembla al een uitzending aan de enorme maatschappelijke problemen onder de jeugd.
  Waar worden die problemen door veroorzaakt? Op zoek naar wat meer informatie over het alcoholmisbruik onder de Urker meisjes belandde ik op de site van de stichting Waypoint die onderdeel is van de christelijke hulporganisatie ??Tot heil des volks??.
  * Plaatjes lukken hier helaas niet.
  Dit zijn plaatjes die op de site van de christelijke hulpverleners staan. En ja, deze plaatjes stammen uit 2010, ook al ademen ze de sfeer uit van 1951. Lees die teksten. Ze draaien om het instandhouden van ongezonde taboe’s. Zijn dit de mensen die de tieners moeten helpen?
  Er is veel jeugd op Urk want de gemeente heeft het hoogste vruchtbaarheidscijfer van Nederland (twee keer zo hoog als het landelijk gemiddelde). Die kinderen groeien op in een verstikkende christelijk-fundamentalistische omgeving zonder uitzicht op ontsnapping. Ze mogen geen homo zijn, ze mogen niet met seks bezig zijn, ze mogen helemaal niks. Ja, straks branden in de hel dat mogen ze. Zie daar het toekomstperspectief van de gemiddelde tiener in Urk.
  Die beklemming is een recept voor drugsgebruik. Maar als de kinderen van ellende aan de drank en drugs gaan worden ze vervolgens als slachtoffer regelrecht in de armen gedreven van de veroorzakers. Want de christelijke verslaafdenzorg werkt onder het mom van hulp hard mee aan het instandhouden van de verstikking. Het is het scenario van een klassieke horror-film, de redder zit in het complot. En het ANP verspreidt kritiekloos de verklaring van de redders: het probleem wordt veroorzaakt door het verval van normen en waarden.
  Wie gaat de jeugd van Urk redden?
  SP: pak salaris directeur Rode Kruis aan
  ‘Anders korting op de subsidie’
  SP-kamerlid Ewout Irrgang wil dat minister Verhagen van Buitenlandse Zaken optreedt tegen het in zijn ogen buitensporige salaris van Rode Kruis-directeur Cees Breederveld en een eind maakt aan de mogelijkheid de zogenaamde DG-norm voor salarissen bij gesubsidieerde organisaties te ontduiken.
  Verhagen paste eerder de DG-norm (geen salarissen hoger dan dat van een DG op een ministerie) toe op ontwikkelingsorganisatie SNV. SNV kreeg vervolgens minder subsidie. Cees Breederveld verdient bij het Rode Kruis een basissalaris van 141.828 euro, ruim boven de DG-norm van 121.000. Dat wordt verdedigd door te stellen dat Brrederveld niet voor 36, maar voor 40 uur wordt betaald. Irrgang:
  ⤽Organisaties kunnen het salaris van hun directeur blijkbaar eenvoudig ophogen door zich voor meer uren op de loonlijst te laten zetten. Dat is een ontduikingsmogelijkheid⤝.
  Daarbovenop krijgt Breederveld nog eens voor 60.000 euro aan vergoedingen. Ook daar wil Irrgang iets aan gedaan zien:
  Hulpgeld is ten slotte niet bedoeld om directeuren een veel te hoog salaris te laten verdienen. De DG-norm moet een harde norm zijn dus zonder allerlei ontsnappingsclausules.
  Op dit moment heeft het Rode Kruis bij Buitenlandse Zaken een subsidie-aanvraag lopen van 30 miljoen euro.
  http://www.foksuk.nl/ Heineken de sloperT

 118. @ QM: Tied veur een pafke, tied veur een bier zong Harry Vermeegen altijd…altied. 😉

  Ga je nog heen? Ga ff kiek’n…maar wat bedoel je met d… ?
  http://www.zwartecross.nl >>> met d… B. Jolink

  Bij ons in de buurt staat een ernstig opgepimpte auto vol reclame voor Jovink & Mooi wark 😀 Lachen toch.

 119. 16-18 juli zelfs Zwart Cross radio… mooi alternatief 😀

  Nu weer bij Giel, stoer gezeur van ene Victor R. die een fotograaf heeft geslagen. Jammer, tied veur een andere zendert. City 😀

 120. Nederlandse scholier politiek onbenul en intolerant jegens immigrant

  Onderwijs brengt jeugd onvoldoende burgerschap bij. Geen kennis maar wel vertrouwen in politiek. Europese leeftijdgenoten scoren veel beter

  Nederlandse scholieren scoren slecht op het gebied van burgerschap in vergelijking met hun Europese leeftijdsgenoten. Zo hebben ze minder kennis van het politiek systeem en staan ze zeer afwijzend ten opzichte van gelijke rechten voor migranten. Dat blijkt uit de vandaag gepubliceerde International Civics and Citizenship Education Study, waarvoor middelbare scholieren uit veertig landen onderzocht zijn op hun `burgerschapscompetenties`.

  Het vandaag gepubliceerde onderzoek bevestigt eerdere bevindingen van de Inspectie van het onderwijs dat het met burgerschapseducatie op Nederlandse scholen niet goed gaat. Dat schrijft het NRC Handelsblad dinsdag.

  In de kerndoelen voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs is opgenomen dat leerlingen op hoofdlijnen moeten leren hoe het Nederlandse politiek bestel functioneert en wat de betekenis van Europese samenwerking en de Europese Unie is. Dat doel wordt niet goed bereikt. Van de onderzochte leerlingen heeft in Nederland slechts 24 procent een goed begrip van het politiek systeem. In landen als Finland en Denemarken is dat respectievelijk 55 en 60 procent.

  De gebrekkige kennis leidt tot minder interesse voor de politiek, maar niet tot een negatief oordeel over het politiek systeem. Van de Nederlandse leerlingen vertrouwt 70 procent de landelijke overheid, tegenover 61 procent voor alle onderzochte landen. Van alle maatschappelijke instituten genieten de media het minste vertrouwen bij Nederlandse jongeren: slechts 48 procent vertrouwt kranten, radio, tv en internet.

  Op het gebied van tolerantie ten opzichte van minderheden scoort Nederland in Europa samen met Vlaanderen het slechtst. Nergens anders werd zo vaak negatief gereageerd op stellingen als ‘de kinderen van immigranten zouden dezelfde mogelijkheden moeten hebben om onderwijs te volgen als andere kinderen in het land’ en ‘immigranten die al enkele jaren in een land wonen zouden de mogelijkheid moeten hebben om te stemmen bij verkiezingen’.

  =====

  Ernstig zeg!

  Een 90-jarige Australiër is gearresteerd in het Thaise Chang Mai. De man wordt ervan verdacht vier zusjes te hebben misbruikt, die hij met snoep naar zijn huis zou hebben gelokt. De betreffende meisjes zijn nu 7, 11, 12 en 14 jaar oud.

  Dat meldt de Thaise politie. De man zou in 2008 begonnen zijn met zijn pedoseksuele praktijken. Bij onderzoek trof de politie p*rnofilms en seksfoto’s aan in de woning van de hoogbejaarde. Hij kan een celstraf van maximaal twintig jaar krijgen

  Latersssss

 121. Zo maar op een mooie woensdagmorgen:

  bericht van de FD:

  aangepaste uitslagenvermelding:

  @Marieke de tweede heeft met de opening van het huidige log haar 2e!! gouden plak gewonnen.

  Volgens Md2e was dit haar eerste, maar naar naarstige speurtochten in de annalen van de FD-administratie, hebben wij kunnen vaststellen dat zij log 115 ex aequo heeft geopend, en daarmee ook haar eerste gouden plak heeft gewonnen; hetgeen bij de felicitatie toen ook vermeld is.:D:D:D

 122. Waart oe; dat hoor je tegenwoordig niet meer. Vanavond bbq-en als het weer meezit. Maar de afgelopen avonden (na stappen afgelopen Vrijdag) al niet heel veel meer dan samenvattingen gezien. Het wordt nu echt spannund met de laatste 8: 4 Europese, 3 Zuid-Amerikaanse en 1 Afrikaanse deelnemer.

  10,1 mln mensen keken maandag naar NL-Slowakije
  thuis keken 8,3 mln mensen
  buitenshuis 1,8 mln mensen

  En we hebben de eerste Orkaan. Gelukkig blijven wij er toch maar mooi van verschoond.

 123. oeh onweer en regen; vanmiddag detectivemarathon en vanavond 3e keer stad op rij… Morgen walibi. Hopen op weer als vandaag. Is lekkerder dan bloedhete zon daarzo. Komt vast wel goed.

 124. Hoorde vanmorgen al dat ze de olieruiming gestaakt hadden; maar idd het zakie kon zich wel eens landwaarts keren…

  Welke vleugel bedoel je trouwens in 10:03 Die van Jan Vayne, de klaagvleugel van “Gezellig” of de vrouwenvleugel?

 125. Stad = terrasjes en niet te gek. Ben meer van de gezelligheid dan van het drinken. Detectivebox van Frost op de kop getikt, genoeg voor een paar uur vermaak.

 126. Prince net op 3fm :-*

  Tim, inderdaad mooi dat je het gezellig kunt hebben zonder drank. Lukt mij ook wel. Maar een potje bier erbij vind ik wel gezellig. Terrasje: benieuwd welke…

  Vleugel van die school in de Veerallee 😮

  Detectivespel dacht ik: detectivemarathon. Leek me geinig (met pijp en geruite pet) maar die pillen lezen niet zo. Heb vanmorgen 6 andere (zeer uiteenlopende) boekjes opgesnord die er (vast niet allemaal) in de vakantie doorheen gaan.

Reageer