Sponsorauto voor Trias Jeugdhulp

Zwolle – Trias Jeugdhulp ontvangt woensdag 30 juni a.s. een nieuwe Fiat Doblo uit handen van Mobiel Sport- en Institutionele Reclame. De auto is mogelijk gemaakt door de sponsorbijdrage van diverse ondernemingen uit Overijssel.

 sponsorautotriasjeugdhulp.jpg

De bedrijfswagen is bestemd voor de Technische Dienst van de organisatie voor jeugd- en opvoedhulp. De technische dienst zet de auto in voor het vervoer van materialen voor cliënten, bij het onderhoud aan de diverse panden van Trias Jeugdhulp en voor het uitvoeren van technische werkzaamheden.

 

Artikel delen:
Reacties 7
 1. ingrid, er zijn organisaties als deze die de fles op gaan vanwege het niet rondkomen.

  @derk, toevallig weet ik dat die subsidies echt niet zoveel voorstellen 😉

 2. Het heeft verschillende oorzaken.
  Door het terugschroeven van budgetten krijgt een groot deel van de jeugd niet meer de zorg waar ze recht op hebben. Het is veel moeilijker om een indicatie te krijgen en veranderen de instellingen hun beleid om te kunnen ‘overleven’.

  Trias is al een fusie van de ambelt, zwolse jeugdhuizen en de reggeberg(nijverdal), maar ze zullen zich nu ook meer gaan richten op de complexere problematiek.

  ZZP betekent zorg zwaarte pakket(uit mijn hoofd). Hoe zwaarder de zorg nodig is hoe meer subsidie een instelling voor een client krijgt. Clienten krijgen dus letterlijk een cijfer!

  Bij Trias sluiten dus groepen die al lange tijd bestonden en niet meer kunnen voortbestaan omdat het te weinig geld oplevert.

  Een zelfstandigheidstrainingcentrum en groepen waar geen of nauwelijks (contact)stoornissen voorkomen zijn niet rendabel en worden overplaatst naar goedkopere lokaties of clienten worden op andere lokaties samengevoegd.

  Nu dat de pgb kraan ook dicht gedraait is en zorginstellingen ook vacaturestops hebben ziet de toekomst van de jeugdzorg er niet rooskleurig uit.
  Verder gezien het feit dat de VVD alleen zorg wilt toekennen aan jongeren die vanaf lvg(iq tussen 55 en 80 uit mijn hoofd) en lager niveau functioneren. Zien we dat de jeugd straks meer in justitiele inrichtingen zal terecht komen omdat er in een erfder stadium simpelweg geen zorg voor hun…

  De tijd van zwemmen in subsidies is voorbij en dat is ergens een goede zaak aangezien subsidies niet op de juiste wijze toegekend/gecontroleerd werden, maar we moeten hier niet in doorslaan. Philladelphia praktijken moeten we niet meer hebben en is het natuurlijk zaak om goed te kijken waar het geld heen gaat en wat er mee gedaan word, maar onze oveheid geeft een aantal banken klakkeloos een financiele injectie en we slikken het als zoete koek. Laten we daar nu ook een swat kritischer naar gaan kijken ipv de druppende subsidie kraan…

 3. Ok, ik snap wat je bedoeld, ook wij maken voor onze jongste om hem in het reguliere onderwijs te laten functioneren gebruik van een rugzakje, die we voor een jaar terug op nieuw moesten aanvragen.
  Ook toen werden we al gewaarschuwd, dat de aanvragen zwaarder beoordeeld zouden worden. En dat met name het iq een belangrijke graatmeter is. Gelukkig is het weer voor 4 jaar toegekend, maar dan….

Reageer