Vier ZBC’ers geslaagd voor Sportleider 2

Zwolle – Maar liefst vier leden van de Zwolsche Badminton Club (ZBC) zijn onlangs geslaagd voor de opleiding tot Sportleider 2 (SL 2) van Badminton Nederland, de nieuwe naam van de Nederlandse Badminton Bond. Het zijn de trainers Ed Doll, Hettie Heijsen en Bert Katuin, plus oud-trainer Hans Ojers.

 img_2514.jpg
v.l.n.r. Ed Doll, Hettie Heijsen, Hans Ojers en Bert Katuin

Nadat ze op de finaledag van de Europa Cup voor landskampioenen al officieel waren gehuldigd en hun diploma uitgereikt hadden gekregen, deed ZBC-voorzitter Lambert Seine dat daags erna nog eens dunnetjes over namens het bestuur. Hij overhandigde de geslaagden een bos bloemen en bood vervolgens alle aanwezigen een drankje aan om het heuglijke feit te vieren.

Daar gaat het echter niet bij blijven, want ook de ZBC-trainers Miranda de Haan en Rik de Jong zijn zo goed als klaar met dezelfde opleiding. Zij zullen hun diploma uitgereikt krijgen tijdens de Dutch Open, ergens dit najaar. Dan zal ZBC maar liefst vijf trainers met zo’n opleiding hebben (Hans Ojers vertrekt helaas bij ZBC). Bovendien zijn enkele geslaagden van plan om ook op te gaan voor de (zware) vervolgopleiding SL 3. ZBC mag zich intussen gelukkig prijzen met zoveel gekwalificeerde krachten in haar midden.

Artikel delen:

Reageer