Algemeen Log 133

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 250 reacties van een vervolg ( Algemeen Log 134 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang! .

Artikel delen:
Reacties 270
 1. Was er een tijdje uit, ff reageren; enteren en het nieuwe log paste mooi 😉 Soms past echter “lekker langzaaaaaaaaaaaaaam”….

  DOEMAARRRRRRRRRRRRRRRRR jetzt op 3fm door m’n roze bril 8)

 2. Tussenstand log-openers t/m dit log:

  wij van de felicitatiedienst staan er bij en kijken er naar en feliciteren :

  Dick, met z’n 20! gouden regenboogplak

  (’t wordt tijd dattie lang met vakantie gaat…..)

  Eregalerij:

  met 4: ja-tja en ingrid

  met 5: Natascha en Tim

  met 6: Gezellig en drama123

  met 7: Joppuh

  met 20: Dick

  :D:D:D

 3. Lekkerrrr bij gerard, ‘A Silent Express’ met ‘Will I Be Around’. Artiest is overigens nederlands en draagt het predicaat Serious Talent!

 4. dick… heb die zwarte cross praktisch in de achtertuin:P…dusss regionale tv aan, en genieten maar, zonder hopeloze zoektocht naar (stink-)weecee enz…

  de ’80 op pinkpop doorgebracht, da’s genoeg voor een heel mensenleven !

 5. @ Zwolse, dank je. Toevallig volgende week wel een feestje voor een 25-jarig jubileum.

  @ Tim….te spontane vergissing (10:27); had ‘A Silent Express’ met ‘Will I Be Around’. Ook nog geen 1000 keer getypt >:(>:(>:(
  Heb de site van de band al open gehad. Benieuwd naar meer!
  Ze komen uit Groningen volgens mij.

  Wel een indrukwekkende film trouwens…Midnight Express. 🙂

  @ Drama; :):):) Nee, dat geslachtsorgaangluren bij elkaar hoeft ook niet van mij. Nakend = over 3,5 week. Ga je ook nog? Wanneer?

 6. Dick, gefeliciteerd! Alweer… maar niet minder van harte natuurlijk 8)

  Lekker een verkoelende bui; goed voor tuin, dier en mens; dochterlief (1,5jr) staat nu buiten in de regen met verwondering om zich heen te kijken. Kan me goed voorstellen dat ze wat water nodig heeft 😉

 7. Meen je niet QM! Feest op ’t land van de Question Master…ok bijna dan. Is het op RTV Gelderland? Voor ons ook wel leuk.

  Haha: Pinkpop, ben er nog nooit geweest. Vertel! Lowlands lijkt me ook wel heftig.
  Ben de laatste keer (ook niet ver bij jou vandaan) in ’t Goffertpark geweest bij Coldplay & Live was ook erg tof!

 8. Dank je Marieke! Kan’t ook niet helpen wilde vertrekken en mijn (zakelijk, natuurlijk!) mail afmaken….maar toen doemde ie ineens op.
  Oh wat lief: een dochter van 1,5; heb ook een neefje in Stadshagen wonen van die leeftijd.

  Ieder mens heeft inderdaad water nodig. Brood nodig. Laat haar maar lekker genieten, voor ze ’t weet moet ze ineens vanalles.

 9. @ QM; Goed streven

  It’s just like dis right here. I jus wanna make you and peoples like you laugh . . . laugh for the sake of laughter and be happy. With the problems in the world we need to do all we can to be happy.

  Ga de clip eens bekijken. De link ook al eens bij Vreetje, Dreetje & Reinout achter gelaten?

 10. @Dick ; week 30 en 31. maken vanuit het boshuus Nederland onveilig en vereren misschien den Pruus nog met een meerdaags bezoek.

 11. Oh Drama, de maandag van week 30 is 2 dagen later dan ons. Ga je met de auto door het mooie NL touren? Mijn ouders zijn net terug en blijven ook altijd in NL. Nooit op dezelfde plaats. We gaan ook nog eens 1x p/jr met z’n allen naar een NL’s park. Maar mijn moeder kon van ’t weekend nog niet echt zeggen wat ze nou het mooiste vond.
  Hun gaan meer voor bos; wij voor onze geweldige stranden…

  Vrogger gingen we altijd naar Pruisië. Sauerland, Eifel etc. Hamburg (Volkspark 1988 & 2009), Munchen (1988), Berlijn (verjaardag gevierd in Planet Hollywood met WaterschapGS; wel mooi Bevrijdingsdag in Pruisië…Munster is een aanbeveler.
  Het is een mooi land. Met sommige interessante inwoners.

  Bushuus-trips; zal ongetwijfeld goedkomen 😀

 12. Bron NRC.nl:

  Amsterdam, 30 juni. Een meerderheid in de Tweede Kamer heeft vooralsnog vertrouwen in president Nout Wellink van De Nederlandsche Bank, ondanks de kritiek die DNB kreeg in het gisteren verschenen rapport van de commissie-Scheltema over de teloorgang van DSB Bank

  In het rapport van Scheltema krijgt DNB felle kritiek op de manier waarop er toezicht is gehouden op DSB. Scheltema concludeert dat DNB in 2005 geen bankvergunning had moeten geven aan DSB, omdat de bestuursstructuur van DSB niet in orde was. Ook in de jaren daarna heeft DNB steken laten vallen door een aantal evidente fouten binnen het DSB-concern niet daadkrachtig genoeg aan te pakken.

  De Jager zei gisteren het ⤸volle vertrouwen⤝ te hebben in DNB. ⤸Ze erkennen de fouten en beloven op korte termijn een cultuurverandering. Dat sterkt mij in mijn vertrouwen⤝, zei De Jager.

  ————————-

  Noutje W. heeft de DSB een bankvergunning gegeven (had eigenlijk niet gemoeten, maar….) en heeft daarna tijdens het toezicht houden weer zitten slapen tegen een riante vergoeding, waardoor Scheringa c,s, z’n gang konden gaan en duizenden mensen de prut ingeholpen hebben…

  Maar onze gekozen volksvertegenwoordigers in de 2e kamer ziennut nog even aan. Misschien kan één van hen straks wel Noutje opvolgen…

  Bah>:(>:(

 13. @ Ingrid; dank je (12:44) idd er zat volgens mij ook aardig wat tijd tussen 1 en ander.

  @ Drama; vreemd coulant idd. Maar opvolging uit de Kamer? VVD heeft allerlei duistere touwtjestrekkende figuren bij DSB gehad. Dirk en JP waren maatjes en JP prees hem nog een paar jaar geleden. Dirk wilde minister voor het CDA worden.

  Een Mea Culpaatje voor het falen van Nautje lijkt minstens op zijn plaats.
  —-
  Ook Tjeenk-duidelijkheid:

  Tjeenk Willink schrijft brief aan partijen die buitenspel staan
  Correspondentie informateur aan PVV, SP, CU, SGP en PvdD openbaar beschikbaar
  Informateur Tjeenk Willink heeft in een brief aan de fractievoorzitters van PVV, SP, ChristenUnie, SGP en Partij voor de Dieren toegelicht waarom hij hen op dit moment niet uitnodigt voor een gesprek.

  Tjeenk Willink anticipeert hiermee op het debat dat dinsdag in de Tweede Kamer werd gevoerd over de coalitievorming. Met name PVV en SP toonden zich in dit debat verontwaardigd dat zij buitenspel staan.

  In de (in hoofdzaak generieke) brief aan de vijf voorlopig afgevallen partijen schrijft Tjeenk Willink:

  “Op grond van het eindverslag van de informateur Rosenthal ben ik mijn informatie in eerste instantie begonnen met gesprekken met de fractievoorzitters van de vijf partijen, VVD, PvdA, CDA, D66 en GroenLinks, die in de conclusies van de informateur zijn genoemd. Ik heb daarbij de mogelijkheid open gelaten daarna zo nodig ook met de fractievoorzitters van de overige partijen die in de Kamer vertegenwoordigd zijn te spreken. Om het Kamerdebat over het eindverslag van de informateur niet te doorkruisen, heb ik een beslissing over een eventuele uitnodiging aan u uitgesteld tot na het debat. Zelf heb ik uit het debat de conclusie getrokken dat – voor zover er mogelijkerwijze nog vragen waren over de conclusies van de informateur – deze zijn beantwoord. Hoezeer ik een gesprek met u op zich zelf op prijs zou stellen, heb ik na rijp beraad toch moeten besluiten dat een gesprek met u op dit moment niet goed past in deze fase van het informatieproces. Dit sluit echter niet uit dat voor de afronding van mijn informatie-werkzaamheden de behoefte aan een gesprek alsnog zou kunnen ontstaan.”

  Specifiek ten aanzien van SP-fractievoorzitter Emile Roemer merkt Tjeenk Willink op over de duidelijkheid die het Kamerdebat hem heeft verschaft: “Ook is duidelijk geworden dat de ‘Roemer-variant’, althans op dit moment, niet aan de orde is.”
  —–
  Luiservinken in opdracht van wie?

  : RVD laat fractieleiders afluisteren door ‘spion’

  Halsema (GroenLinks) staakt informeel gesprek met journalisten om RVD-luistervink
  Op het Binnenhof is commotie ontstaan over afluisterpraktijken van de RVD. Na afloop van de informatiebesprekingen staan fractieleiders de pers soms ook ‘off the record’ te woord, maar RVD-medewerkers blijven dan gewoon meeschrijven met wat niet voor publicatie wordt gezegd.

 14. Dick wat doen we, laten we van Persie staan en zien we het 1 helft aan of stellen we hem niet op in de basis?

  Ik vind dat hij nog een kans verdiend, die jongen is duidelijk erg ongelukkig in zijn spel op het moment

 15. Zou hem laten starten, hij heeft nog wat goed te maken. V. Marwijk laat em ook staan. Hunter erin zodra hij faalt. Sneijder op 10. Elia en Robben tegen de kalklijnen aan. Bijkomend voordeel is dat de gevaarlijk opkomende back dan ook achterin moet blijven. Confrontatie met Bronckhorst zou wel eens lastig kunnen zijn.

  Kuyt dus ff zitten. Denk dat v. Markwijk Elia niet laat beginnen; Kuyt wel. Hoe zie jij de voorhoede?

  ===

  Heeft de FC al een B1 tainert? Geinig FC-krantje gister trouwens.

 16. LoL, dick >>> krijg vandaag het plaatselijke suffertje – ijsselbode ofzoiets- en wie staat er vol op de voorpagina??? – i.h.k. van een of andere wedstrijd wie de beste BN- spotter word deze vakantie-

  Brés in madurodam…! druk bezig geertje te zoeken, zeker.:P:P:P

 17. Zo ongeveer als jij, alleen vind ik het erg moeilijk om Kuyt te passeren, maar op dit moment moeten we gewoon starten met de besten op de posities en dat betekend helaas dat Kuyt ff moet bankzitten, maar op het moment dat een werker nodig is moet ie meteen gebracht worden…Ik zou hem dan brengen voor van Persie en niet Huntelaar, die jongen heeft me nooit kunnen bekoren, waarom? Geen idee waarom eigenlijk….

  Geen idee eigenlijk of er al een nieuwe trainer is voor die jongens. Fc krantje? Nog niet gezien.

 18. Haha Henk is natuurlijk zijn eigen hok uit gerookt door die stank op zijn draadje. Misschien wilde hij er wel burgemeester worden, maar was Geert em voor 😮

 19. @ Natascha, Kuyt zou idd ook voor Persie kunnen. Ligt aan het wedstrijdbeeld. Maar de Hunter schijnt wel weer in vorm te komen.

  Nieuwe trainert: misschien Berry Z. wel, oh dat had ik geloof ik al eens geschreven. hopen dat ze de organisatie voor de jeugd weer snel op orde krijgen.

 20. Kuyt moet er in. “druk naar voren” is 2 x 45 minuten interval training. We moeten die brazilianen onder druk zetten, zodat ze in hun verdediging fouten gaan maken; en dan slaan wij genadeloos een paar keer toe.
  Als we net zo gaan afwachten als tegen Sowakije, staan we met de rust al met 3-0 achter.

 21. Wat wordt Ned-Bra?

  2-1 ja-tja
  3-2 n.v. dick
  2-1 n.v. drama
  4-3 n.v. Gezellig

  Ga jij maar even in stille, glazen afzondering Gezellig; baat ut niet schaat ut niet. Strak couplet, dat alweer navolging van een “niet geheel tevreden maar wel deftig gedichte observatie” van observeerder heeft gekregen.

 22. Johan Cruijff heeft in de Daily Mirror van vandaag hard uitgehaald naar het Braziliaanse voetbalelftal. Cruijff mist de Braziliaanse magie en zou momenteel geen geld willen betalen om naar een wedstrijd van de ploeg te kijken.

  “Waar is het Braziliaanse team dat we allemaal zo goed kennen? (…) Waar is de spelmaker of de behendigheid op het middenveld? Ik denk niet dat toeschouwers zouden willen betalen om naar hen te kijken.”

  Minder opwinding

  Cruijff wil meer inzet zien bij de Brazilianen: “Ze moeten met meer intensiteit, meer bite spelen, want ze zijn niet speciaal. Fans willen altijd genieten van Brazilië, plezier beleven aan hun fantasie op WK’s, maar dat kunnen ze niet deze zomer.”

  Cruijff besluit: “Ze hebben getalenteerde spelers, maar ze spelen op een meer defensieve manier die dus voor minder opwinding zorgt. Het is jammer voor de fans en het toernooi. Ze zijn één van de teams die de mensen willen zien.”

  Cruijff maakte tijdens de halve finale van het WK in 1974 de beslissende goal tegen Brazilië.

 23. Helaas is voorgaande mail blijven steken bij de censuur:

  In de Verenigde Staten zijn 11 verdachten opgepakt die ervan beschuldigd worden deel uit te maken van een uitgebreid Russisch spionagenetwerk. Onder hen een 28-jarige schoonheid die, aldus de New York Post, ‘het lichaam van een Victoria’s Secret model’ heeft.

  ‘Anna Chapman’ deed zich voor als internetondernemer. Op YouTube is een oud interview te zien waarin ze vertelt over haar carri?re. Ze bezocht veel party’s in New York en onderhield een Facebook-pagina. De Huffington Post heeft meer foto’s, de New York Post meer ‘sappige’ details en de Washington Post de feiten.

  Komt…ze….dan…he:

  o voor * in link

  Lady Chapman

 24. BeeldBuisBode, op voetballoze woensdag:

  De zender Het Gesprek
  – 1×20 Frenk. Frénk van der Linden ontvangt Aad van den Heuvel (22:15)
  – The late show met David Letterman. Te gast: Regis Philibin en Bill Burr (22:45)

  EénVandaag (N1, 17:59)
  – Rechtszaak vastgoedfraude: Toezicht heeft gefaald
  – De Tour in Nederland: Populariteit toerfietsen

  Netwerk (N2, 20:25)
  – Het beeld van de Tour de France
  – Pioniers in de polder: Jonge ondernemer en miljonair Ben Woldring

  Nova (N2, 22:45)
  – Nout Wellink reageert op rapport-Scheltema
  – Verkrachting als wapen in Congo
  – Geen kabinet op 1 juli

  FILM: Ali (N3, 20:30)
  Geen voetbal vanavond, maar een dubbele dosis boksdrama. In ronde 1 Ali, over het leven van vechtlegende Mohammed Ali (Will Smith). Daarna in ronde 2 Cinderella Man (N3, 22:40) met Russell Crowe als aan lager wal geraakte topsporter die tegen beter weten in begint aan een tweede boksleven

  CONGO: Congo-avond (Canvas, vanaf 20:40)
  Congo-avond op Canvas. Want: 50 jaar onafhankelijk. Rudi Vranckx spreekt in Bonjour Congo (20:20) met professoren, rappers en rebellen over het Congo van vandaag. Gevolgd door een speciale Cobra tv (21:40) en de propagandafilm Bwana Kitoko (22:25), over de eerste Congo-reis van koning Boudewijn in 1955. Na middernacht tijd voor Boyambo Belgique (00:30), een zoektocht naar de man die Boudewijn van zijn sabel beroofde

  DOCU: Kill the referee (N2, 21:05)
  Na alle aandacht voor het wel en wee van de spelers, nu eindelijk eens een fijne docu over de buitenstaander van het voetbalspel: de scheidsrechter. Enkele topscheidsrechters worden thuis, in hotelkamers, kleedkamers en tot op het veld gevolgd

  VI Oranje (RTL7, 17:50)
  – Gerald Vanenburg
  – Ton Boot, oud-basketbalcoach

  WK Journaal (N1, 19:00)
  Het laatste voetbalnieuws met Henry Schut en Hugo Borst

  Kill the referee (N2, 21:00)
  Documentaire over de wereld van internationale topscheidsrechters

  VI Oranje (RTL7, 22:20)
  – Gerald Vanenburg
  – Ton Boot, oud-basketbalcoach

  Studio Sportzomer (N1, 19:00)
  – Youri Mulder
  – Henk ten Cate
  – Najib Amhali

  Wimbledon (morgen, Net5, 14:00)
  Met rechtstreekse verslagen vanaf Wimbledon

  ——
  BeeldBuisBodeBeschouwingen:

  Marcel Peereboom Voller (de Telegraaf) geeft zijn eigen kijk op het wisselincident met Robin van Persie tijdens Nederland ?? Slowakije (maandag, Nederland 1, 15:30, 6.072.000 kijkers). Volgens hem zei Van Persie iets heel anders dan de ingehuurde liplezers dachten. ??⤽Ik moet een snijtand wisselen,⤝ riep de jongeling de bondscoach toe en hij baalde ervan dat juist op dat cruciale moment de tandenfee toesloeg. ⤽In plaats van een kapper hadden we beter een tandarts mee kunnen nemen naar Zuid-Afrika,⤝ zo liplas ik van de mond van assistent-bondscoach Frank de Boer, die er ook nog hartgrondig bij vloekte. ⤽Gafferdamme⤝ zo was te lezen, maar de letter a en o zijn altijd lastig te onderscheiden.??

  Het WK voetbal (Spanje ?? Portugal, dinsdag, Nederland 1, 20:00, 3.360.000 kijkers) haalt natuurlijk de hoogste kijkcijfers. Programma??s op het zelfde tijdstip trekken aanzienlijk minder kijkers naar zich toe. Zoals; Dalziel & Pascoe (Nederland 2, 21.00, 671.000 kijkers), TV Makelaar (dinsdag, RTL 4, 20:30, 384.000 kijkers) en NCIS (dinsdag, SBS 6, 20:30, 419.000 kijkers).

  Lekkere avond mensen!

 25. bron:rtvoost:

  De fractie van Solidara in de Provinciale Staten Overijssel heeft de financiële administratie niet goed op orde. Daardoor is niet duidelijk of het geld dat de partij krijgt voor politieke activiteiten wel op de juiste manier wordt besteed.

  Dat blijkt uit onderzoek van PriceWaterhouseCoopers. De onderzoekers vinden in ieder geval dat een bedrag van 1680 euro niet had mogen worden gedeclareerd. Dat bedrag zou zijn uitgegeven voor verschillende trainingen van statenleden, maar daar is onvoldoende onderbouwing voor. De andere fracties binnen de provinciale politiek hebben de administratie wel op orde.

  ———-
  en nu? terugbetalen?:o

 26. Federer uitgeschakeld door Tsjech. Nadal verloor 1e set tegen Zweed met lijkt er daarna 2 te winnen; President Nigeria schorst Nigeria voor 2 jaar ivm WK-resultaten.

 27. Tijdens naar feestje brengen dochter “Splitsing” eindelijk weer eens gehoord met “Wind & Zeilen”. :D:D:D Maat die gek was van dat lied, reed me overigens toevalligerwijs tegemoet, met….een deftig op de wind meewaaiend oranje-vlaggetje op zijn auto.

  2 aantrekkelijke dames lieten me, bij het inhalen uit het werk naar huis, overigens niet invoegen. Werd nog gevaarlijk ook. Tuurlijk lukte het nog, al zwaaiend, wel in te voegen. 😀

 28. Wat wordt Ned-Bra?

  2-1 ja-tja
  3-2 n.v. dick
  2-1 n.v. drama
  4-3 n.v. Gezellig
  1-2 nv Ingrid
  2-1 n.v Zuidski
  1-3 Appie
  4-2 n.v. (normale speeltijd 2-2) Zwolse
  1-0 Wichert
  1-1 Verlies NL na penalty’s Eva

 29. Oh wat stoer dat jullie er een eindstand over durven uit te spreken, ik heb voor het eerst dit toernooi serieuze zenuwen en het is nog maar woensdag:P

  Ik laat deze voorspel ronde, net als met fcz-gae vv, aan mij voorbij gaan, ik heb het lef er niet voor, te bijgelovig 😀

 30. Klopt Dame…Maar ik heb hoop dat dat in omgeving Zwolle anders is. Deze mutsen in aantrekkelijke verpakking lachten nep-stoer vlak voor Giethoorn. Daar woont wel meer raar spul. Toen ze Rijk de Gooyer te arrogant vonden, hebben ze zijn boerderij in de hens gestoken 😮

 31. Dick, ik weet wel zeker dat elke aantrekkelijke Zwolse dame jou met je autootje zou laten invoegen! Beter ervoor dan erachter, nietwaar?;)

 32. @ Dame haha, iemand die je vanachter benaderd kun je ook moeilijker onder controle krijgen. Maar ach, ben de situatie zelf ook liever voor. Kun je ook makkelijker doortrekken, bij zich uitslovende dames. Zo ruimte beperkend ook om afhankelijk achter iemand te zwaankleefanen. Beetje kansloos lonken en flirten misschien, maar vanuit het ene onbereikbare stukje blik op wielen naar het ander. Neuh, kost ook erg veel energie onder benauwende omstandigheden. Zeg echter nooit…nooit 😉

 33. Hé Erica, dag goed doorgekomen?

  Wat wordt Ned-Bra?

  2-1 ja-tja
  3-2 n.v. dick
  2-1 n.v. drama
  4-3 n.v. Gezellig
  1-2 nv Ingrid
  2-1 n.v Zuidski
  1-3 Appie
  4-2 n.v. (normale speeltijd 2-2) Zwolse
  1-0 Wichert
  1-1 Verlies NL na penalty’s Eva
  0-1 Erica

  Slechts de eer staat op het spel; die overwinningsroes. Er is vandaag een heel team bezig geweest leuke prijzen in de wacht te slepen…mislukt.

 34. Hoi hoi Dick. Ik heb nog wel een prijs te vergeven een helicopter die het op afstand doet. 1 grote ligt hier nog en 2 kleine. Kun je er wat mee.

 35. @ Erica, da’s wel gaaf; kan er zelf niets anders mee dan weggeven. Wel leuk om idd aan de winnaar te geven. 😀 De winnaar moet wel weten het klappen van de wieken kennen, anders kan de persoon er weinig mee. Maar dat zal wel goedkomen. Skerp meegedacht.

 36. 😮 QM, ik zie het al voor me me die klale klats….oh zijn er geen andere beelden >:( Bres staat overigen ook bij ons voorop De Peperbus, met blijkbaar dezelfde “ik is groot-en Madurodam is klein pic”.

  Als je De Peperbus openslaat op pagina 2 Gert van de Zwan over reunie CCC-Mavo…..En de superaansprekende Spaan-column.

  Oh nu a silent express-will I be around op 3fm…:D:D:D Toeval bestaat!

 37. Harry zelf? Mijn moeder was vrogger durpsgenoot van Jan Pelleboer. ‘T pittoreske dorp is inmiddels ernstig dicht bij Stadshagen gekomen. “Gekke Pelle” noemden ze Jan vrogger, omdat hij voortdurend naar de hemel keek. Hij is er jarenlang een landelijk weerprofeet mee geworden. Misschien loopt er in Zwolle ook wel zo’n iemand rond, een JPelle-in spé?

 38. We hebben weer een “Mea Culpa”

  Wellink biedt verontschuldigingen aan
  Update: Wellink gehoord in Kamercommissie … GroenLinks en SP zinspelen daarvoor al openlijk op aftreden van president DNB

  Nout Wellink heeft voor de kamercommissie zijn verontschuldigingen aangeboden voor wat er is misgegaan bij De Nederlandsche Bank met de vergunningverlening aan DSB. Hij vocht woensdagavond in de Tweede Kamer voor zijn positie als president van De Nederlandsche Bank. De financiële toezichthouder kwam in de Kamer tekst en uitleg geven over de rol van DNB bij de ondergang van DSB Bank.

  De Kamer debatteerde woensdagavond over het rapport van de commissie-Scheltema over de ondergang van de DSB Bank. Daarin werd niet alleen keihard afgerekend met de deskundigheid van Dirk Scheringa, maar ook het verwijt geuit dat de toezichthouder nooit een bankvergunning had mogen afgeven.

  Een Kamermeerderheid vond het dinsdag nog te vroeg om het hoofd van Wellink te eisen, meldt de Volkskrant. “Maar het geduld van de politiek is bijna op, nadat het optreden van DNB bij onder meer Icesave, ABN Amro en de kredietcrisis ook al tot veel kritiek heeft geleid.”

  Alleen de SP en GroenLinks lieten al doorschemeren dat wat hen betreft Wellink moet opstappen. ??Een echt nieuwe aanpak gaat makkelijker met echt nieuwe mensen??, zegt Jolande Sap van GroenLinks. ??Ik vraag me af of een cultuuromslag het beste onder deze leiding kan plaatsvinden??, aldus Ewout Irrgang van de SP.

  Update 21:15 uur Nout Wellink heeft zijn verontschuldigingen aangeboden voor wat er bij De Nederlandsche Bank fout is gegaan bij de vergunningverlening aan DSB. Hij onderschreef volledig de kritische conclusies uit het rapport Scheltema. Wel maakte hij daarbij één kanttekening. Hij verdedigde zijn medewerkers:

  Die mensen hebben gedaan wat ze in redelijkheid als professioneel handelende vaklieden verondersteld werden te doen.

  Bron: digitale-Joop

 39. Dan volgt nu een verslag van de vergadering voor bewoners van de binnenstad, die op dinsdagavond 29 juni in Het Refter werd gehouden.

  1. koffie: slap bakkie
  2. cake: was te eten
  3. opkomst: niet slecht
  4. sfeer: goed
  5. burgemeester en twee wethouders aanwezig
  6. een handvol gemeenteraadsleden
  7. overwegend wat ouder publiek
  8. ik viel bijna in slaap

 40. Wol, je zit toch verdeurie niet bij de AIVD? Of bij de Rusische tak 😮

  Nou ja, als je dit spul hebt lopen mag het best:

  Verdachte Russische spionne lijkt weggelopen uit Bond-film
  From Russia With Love: Facebook-beelden ‘Anna Chapman’ hit op internet

  Bron: digitale Joop, schitterende vrouw die Anna! Helaas hier niet in te kopiëren. Vanmiddag al een paar keer geprobeerd. Oeps, zal toch ook niet met haar geheime missie van doen hebben 😮 8) 😉 Ze is ook te zien op joop/show Trusten alvast!!

 41. @Dick 21:26 Weleens van Ton ten Hove gehoord, onze Zwolse weerman op – jaja – RTV-Oost. Hij wordt steeds op andere locatie gefilmd en doet daarmee aan geweldige Zwolle-promotie.

 42. dick, dan is ‘de peperbus’ gewoon dezelfde uitgave als oude ijsselstreek maar dan met een andere naam…

  Blijft de vraag hoe Henk het vind om komende zomer door nep- paparazzi’s gevolgd te worden…ach ja, tol van de roem;D;D;D

 43. ‘T is minder binnenkomen als met Silent Express’s I’ll be around :D:D:D
  Hoorde in ’t blik al o.a. The Killers-Human
  Hazes met een bol vol zomer :D:D:D
  Bob Marley met Could u b loved

  Handtasfeitje bovendien….18% van de vrouwen is weleens d’r handtas kwijtgeraakt. De gemiddelde inhoud was 423 Euri :o:o:o

  Goeie-’s morgens mensen!!

 44. Dame, goeiemorgen. Heb Ton wel eens op locatie gezien in (en soms ook rond) Zwolle. Goed en integer weerman, da’s 1 van de niet heul overdreven veul dingen waar ik het met mijn vader over eens ben 😉
  Prima kerel overigens, nog familie van Westenholtense bekenden en volgens mij ook van een maat van me. Hij wilde hier wel het weer doen, maar mocht helaas niet van RTV Twente.

 45. Klopt QM, staat geloof ik wel op http://www.deweekkrant.nl (of zonder “de”). Het wordt over ’t hele land verspreid.

  Zou Henk het volgen errug vinden 😮 Neh, joh geloof dat ie zo publiciteitsge*l is als de sodemieter. Dag IN GEDACHTEN om 7:30 met een dansje en een lach begonnen :D:D:D

  Gister Mea Culpa Nout; vandaag van Marky Mark bitte!

  Lenny K…..nu :D:D:D

 46. Goede morgen, alles gaat fout hier gisteren de koelkast schoongemaakt nu doet het niet meer, zo maar even kijken voor een nieuwe. Wou vanochtend mijn nieuwe jurkje aandoen maar prijskaartje zat er nog aan zag iemand bij de Boni >:( Ik had beter in bed kunnen blijven liggen.

 47. 😮 Superbelangrijk in deze dagen idd Erica; goed koelen!

  :):):) Prijskaartje er nog aan bij de Boni. Prima toch, die muts zal wel gelijk jaloers zijn geweest, daar in Genemuiden. Op prijs en elegante, zomerse uitgesneden, modieuze Zwolse jurk? Uit jaloezie de prijskaartmedeling zo hart mogelijk om heur heen gekraaid, met zo veel mogelijk volk om haar heen?
  —-
  Oeps de Sportclub speelt binnenkort tegen de FC. Las ik in De….Stadskoerier. En ze hebben een Topklasse-voorlichitngsavond. De eerste pot tegen Sv Lelystad (die wij met het 3m-team toen nog zo heerlijk uitschakelden, om promotie) SvL….lager met Boerebach, Kamstra en andere heetgebakende mannetjes.

 48. @ Erica, gwoon opnieuw beginnen. Stap lekker onder de douche. Trek wat anders aan. En dan denk kom maar op …. vandaag. Kan de wereld weer aan. Beantwoorden

 49. Begin dan vooral de dag met een dansje…en na de douche gewoon door de zon laten drogen. Het is geen weer voor kleren als je thuis bent. Succes Erica, er zijn ergere dingen!

 50. @ Dick, wanneer is jou zoon terug. Die van ons morgen vlak voor het Ned elftal begint. En dan moet ik ook nog door naar de ha want hij moet nog 4 hechtingen uit zijn knie hebben.Hoop dat we het allemaal op tijd redden.

 51. Nee Ingrid ik heb de kleine al in de maxicosi en ga zo eerst een nieuwe koelkast kopen of die man even naar deze laten kijken. Daarna ga ik bij een bekende in Zwolle een kopje koffie drinken in de Diezerstraat.

 52. @ Ingrid, die van ons morgen al errug vroeg. Hij zou SMS-en over het tijdstip. Vrouw-dick wil hem ophalen en als de auto terug is verwacht ik hier behoorlijk eerder dan 8:00 te zijn. Talentstad? Welke richting doet hij dan? Was jij er maandag ook? Bracht hem ’s morgens weg.

  Sh*t dat doorrijden voor NL-Bra maar denk dat je wel lekker kunt opschieten (rustig onderweg).

 53. Hmmm, bakkie in de Diezerstraat. Welke winkel welk terras?

  Misschien kun je gespot worden? Maar ze weten natuurlijk niet hoe je eruit ziet, of die mensen die toen bij Strandhuis of ‘T Plein waren…maar die weten weer niet hoe je heet….Lamaa geniet lekker van je anonieme bakkie (in Zwolle kun je heerlijk anoniem zijn) met ongetwijfeld wat lekkers in (vast) goed gezelschap.

 54. @ Razende Reporter bij ABN; hoe is het eigenlijk met Zalm?

  @ Razende Reporter in Deventer; Hoe is het met de mensen die geëvacueerd zijn na de brand van gister?

  Of zijn deze mensen er niet :o:o:o

 55. Ok Erica, go for it. Veel plezier.
  @ Dick, hij zit op de Groene Welle TL. Maar wil na zijn examen naar een andere MBO (dus niet het groen in) Hij wil leraar worden (met boefjes van je boefjes? ).

 56. @ Ingrid, die van ons op Talentstad/TL

  Skitterend vak leraar! Zou ik ook wel willen zijn en dan vooral de boefjes onder controle zien te houden en weten te boeien!!

 57. Ach ja Dick, wat wil die van jou gaan doen na zijn examen. Als de jongste leraar wil worden heeft ie noh een lange weg tegaan. 3/4 MBO en dan nog naar de pabo. We zien wel. De oudste vindt het veel moeilijker om te kiezen. Doet nu examen voor financiëlle admin op Landstede op nivo 2. Uit nood geboren om dat hij het niet leuk vind. Maar we het zonde vonden op 2 jaar verloren te laten gaan, zonder iets af te sluiten. Gaat dan weer naar nivo 4 handel/commercie volgens mij, hij wil in de evenementen organisatie? We zie wel weer, maar geen keuze kunnen maken is het grootste probleem.

 58. AJAX verliest 21.000.000,= afgelopen seizoen. 😮

  @ Drama, Nederlands (zodat ik er zelf ook meer over kon leren) en Geschiedenis.
  Lesgeven lijkt me misschien ook wel wat voor jou?
  Heb een geïnformeerd naar zij-instromer. Volgens Ferry de Haan opinie-boy van de VK hadden ze daar behoefte aan.; het lijkt er niet op gezien de voorwaarden en eisen. Jammerlijk dat het bij sollicitaties nog steeds om papiertjes gaat en je soll.brief. Niet om competenties en talenten.

  Deventer:
  http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=112772 &
  http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=112778

 59. Wat een dagje weer. Om 8u op de fiets van Assendorp naar Aalanden en na half uurtje weer terug. Kind naar school en nu weer thuis. Even koffie (bijkomen v ‘sportactiviteit’) en straks maar iets voor de jongste bedenken. Temperatuur loopt al lekker op…

 60. @ Ingrid, weet ie nog niet. De 2ling van 2 jaar jonger ook nog niet….tot voor kort (vraag me niet hoe ze er op komt) kinderpsychologe. De jongen kwam vond gister het project “evenementenorganisatie” ook heel gaaf! Hun doen Atherneum.

  Idd lange weg voor je jongste….maar hij heeft een doel/streven!
  Mooi; had ik niet op die leeftijd, jij wel?
  ————–
  Keuzes: neefje van zelfde leeftijd is nu klaar met school. Wil niet verder en kan na de vakantie al als ZZP-er beginnen bij oom. Pa is erg goeie vakman….reken maar dat het met zoon ook wel goed komt.
  Wou dat ik wat met de handen kon maken.

  Onze keuzes: wisten we op de MEAO ook nog niet. Merkte wel dat de avond-MEAO een stuk efficiënter was 😀

  Maar ach, ga nog steeds met 6e klassers van De Wiekslag om: vrogger kon je met enkel HAVO journalist worden. Wat 1 ook deed. De ander had Atherneum. Vlak daarna, moest je Windesheim hebben.

  De arbeidsmarkt stelt veel te hoge eisen. Omdat ze toch wel personeel kunnen krijgen zeker?

 61. Rutte draait bij: Toch ‘perspectief’ voor Paars-plus

  VVD-leider benoemde woensdag na gesprek met informateur alleen nog de ‘randvoorwaarden die de VVD aan zo??n combinatie verbindt’… Ook andere partijen hinten op beweging richting Paars-plus…

  Een Paars-plus kabinet van VVD, PvdA, GroenLinks en D66 komt dichterbij. Voor het eerst in het bijna drie weken durende formatieproces liet VVD-leider Mark Rutte woensdag allerlei reserves achterwege. Informateur Herman Tjeenk Willink ontving woensdag achtereenvolgens de fractieleiders van VVD, PvdA, D66, GroenLinks en CDA. Alle partijen suggereerden dat er beweging in de formatie zit in de richting van een Paars-plus-regering. Dat meldt de Volkskrant.

  Anderhalve week geleden brak VVD-leider Rutte de eerste verkennende besprekingen over Paars-plus af met de woorden dat hij “geen perspectief” zag.

  Na afloop van zijn bezoek aan de informateur benoemde Rutte woensdag alleen nog de “randvoorwaarden die de VVD aan zo??n combinatie verbindt” als obstakel voor Paars-plus. De andere partijleiders kennen die, stelde Rutte. Als ze ermee akkoord gaan daar open over te praten, dan kan dat, zo schrijft de Volkskrant donderdag.

  Maar ondervangt dat ook het probleem dat Rutte en zijn VVD in een coalitie met drie linkse partijen zouden belanden? Waar hij een week geleden nog moeilijk keek, antwoordde hij nu met een stellig en opgeruimd: “ja”.

  Dat kan worden opgevat als een open uitnodiging. Zowel PvdA-leider Job Cohen, D66-voorman Alexander Pechtold als Femke Halsema van GroenLinks hebben meermalen gezegd dat ze “geen taboes” kennen. “Ik ben niet van de schriftlezingen”, analyseerde Pechtold. “Maar hier zie ik toch verschillen met vorige week.”

  ====

  :o:o:o Jasjes, stroppies, mantelpakkie….dan oom agent op de achtergrond in de schaduw(?).

  ***

  Goeie stap lijkt me:

  Kamer wil salaris leraren niet bevriezen

  Kabinet denkt met bezuiniging op salarissen van ambtenaren, dus ook leraren, 225 miljoen te kunnen besparen
  De Tweede Kamer wil niet dat de salarissen van leraren worden bevroren. Het kabinet kampt met een begrotingstekort en wil de salarissen van ambtenaren en dus ook leraren niet laten stijgen. Met deze maatregel denkt het kabinet 225 miljoen euro te kunnen besparen.

  Onder de Kamerleden die zich verzetten is ook oud-minister van Onderwijs Ronald Plasterk (PvdA). Als minister kwam hij juist met een plan om de positie van leraren te verbeteren. De salarissen bevriezen past hier volgens Plasterk niet bij.

  De Kamer moet nog een andere bezuiniging bedenken om het gat in de begroting toch te dichten. Dat meldt NOS donderdag.

 62. @Dick ; zij-instromer als journalist neem ik aan. Aan ’t ontbreken van inspiratie zallut niet liggen.
  Las laatst dat er al heel wat “ongekwalificeerdeerde” docenten lesgeven, wegens tekort. Wordt in de toekomst alleen maar meer, want groot deel van huidige docenten is al 50-plusser, en juist opgeleide vervangers staan te weinig klaar.

 63. Dank je Drama; maar geen journalistieke opleiding/ervaring.
  Oh ja, ongekwalificeerde docenten? Zouden dat bijv. Windesheimers zijn zonder diploma?

  —–

  Er is weer wat te Spiegelen:

  Maar pas in 2011:

  Sara Kroos 18 feb 2011
  BOHEEMS bestel snel
  ⤽In haar vijfde voorstelling ??­BOHEEMS?? lijkt Sara Kroos alle ballast van zich af te hebben geworpen en viert ze het leven (??) De uitwerking is energiek en feestelijk⤝ (Volkskrant).

  Ruth Jacott 26 feb 2011
  Simply The Best bestel snel
  Ruth Jacott gaat doen waar haar vele fans al zo lang naar uitkijken: een eigen one-woman-show. Begeleid door een achtkoppig orkest brengt de theaterdiva in ??Simply The Best?? een hommage aan zwarte parels van de soulmuziek als Tina Turner, Diana Ross, Aretha Franklin en Beyonce.

  Raymann komt ook, in maart geloof ik
  ====
  Maar er komt net een klus door; later.

 64. Sh*t dat doorrijden voor NL-Bra maar denk dat je wel lekker kunt opschieten (rustig onderweg).

  Me moeder moet om 16 uur bij de dokter zijn, dan vertel je dat NL moet voetballen voor WEL de halve finale en WEL tegen Brazilie….OOPSIE! Ze kan er niet heen fietsen en moet gereden worden, maar door wie? 😀

 65. Nee, Dick wist het ook niet toen ik eindexamen deed. Wilde eerst d zorg in (gehandicapten).Vind het nu goed dat ik er voor heb gekozen om direct te gaan werken. En via het werk curcussen gedaan. Ik ben voorstander op tot 16 jaar voor kinderen die het aan kunnen het pakket zo breed mogelijk te laten. Al die keuzes al op jonge leeftijd.

  En inderdaad de opleiding die tegenwoordig voor dezelfde baan wordt gevraagd die ik nu doe belachelijk.

 66. Nou wat je zegt inderdaad Ingrid, Lorenzo moest nu al aangeven welke richting hij op wil, dat kind gaat volgend jaar naar de brugklas, is toch niet meer normaal…

 67. Het is alleen maar voor zwachtelen Ingrid, misschien gaat ze wel lopen, dat is nog goed tegen het vocht in het been ook 😉

 68. Ook weer waar Natas.
  Wie heeft gisteren de documantaire gezien op ned 2 over 2 scheidsrechters (brit en italiaan) die op het ek in Oostenrijk werden gevolgd. Was rond 21.00 uur. Was leuk om te zien hoe de communicatie tussen de scheidsrechters en assistent scheidsrechters tijden de wedstrijden ging En ook dat de engelse scheidsrechter, na de 1e wedstijd die hij floot door Polen werd bedreigd.

 69. @ingrid “En inderdaad de opleiding die tegenwoordig voor dezelfde baan wordt gevraagd die ik nu doe belachelijk.”

  Diploma’s en opleidingen zijn idd sterk gedevalueerd.

  Ken iemand die met pijn en moeite havo heeft gedaan; toen naar het HBO: propedeuse gehaald terwijl ze nu nog die testen nederlands niet voldoende kan afsluiten. Als die HBO-opleiding in het eerste jaar op de “testen Nederlands” zou moeten selecteren als toelatingsnorm dan kunnen ze de helft van de docenten wel naar huis sturen. Dat doen ze dus niet, want geen studenten is geen financiele bijdrage.
  Om haar propedeuse te halen mocht ze drie keer haar test Nederlands overdoen… ; en ja hoor iedereen blij, toch geslaagd. Ze heeft tegenwoordig een managementbaan in de zorg.

 70. Wisselgeld voor Mark: Inkomensgerelateerde kinderbijslag invoeren (1 juli is er een mooie dag voor) ipv hypotheekaftrek?

  QM: zonder stroom 😮

  Eens Ingrid: Vind het nu goed dat ik er voor heb gekozen om direct te gaan werken….Goeie arbeidsmarkt ook en ik heb nog vervroegd dienstplicht gekregen. 1 maandje maar ivm
  zooooo’n last van de rug 😉
  Belachelijke discipline
  Zeer nutteloos water naar de zee dragen
  en enorm tegenvallend: NOG veel leren voor onder-officier en 1e 2 wkn beregezellig gezelschap, saai Ede laatste 2 wkn; saai gezelschap (HTS-ers) gezellig Breda). Gelijk aan de bak.

  Drama 11:00 😀 Hoe denkt zij dan over snijden in de overhead in de zorg?

 71. Dat is niet best Dick….

  Trouwens 😮 ben me gister wezenloos geschrokken. Moeders belt terwijl ik aan het werk ben dat Ome Dick van F en M is overleden 😮 nou was dus helemaal van slag een korte tijd, dacht dat kan echt niet…. Bleek dus ome Dick van mama van F en M te zijn…

 72. Tja Natascha, ome Dick was een hele lieve man. Hij was wel aan het eind van zijn latijn. Mijn vrouw is er vandaag en gister ook druk mee geweest. Maandag word hij begraven.

  ——-

  Nog weinig meer bekend van de brand
  in Volendam

 73. @ Drama, als leraar/leerlingbegeleider zal het niet altijd meevallen:

  Een medewerker van het Amersfoortse Meridiaan College is gisteren neergestoken door een 16-jarige leerling. De 54-jarige man die werkt als leerlingenbegeleider, raakte hierdoor licht gewond.

  De man en de scholier hadden een gesprek met elkaar, nadat de jongen zich tijdens een uitstapje had misdragen. De puber werd boos, toen hij te horen kreeg dat zijn ouders op gesprek moesten komen. Daarop pakte hij een schaar en stak de begeleider neer.

  De jongen vluchtte vervolgens, maar heeft zichzelf uiteindelijk aangegeven bij de politie. Hij zit momenteel vast.

 74. FNV: Slippers moeten kunnen

  FNV Bondgenoten heeft in principe geen probleem met slippers op de werkvloer. “Het mag allemaal wel, maar het is de vraag of je je collega’s er een plezier mee doet”, laat een woordvoerder van de vakbond weten.

  De FNV raadt werknemers aan om zich vanwege het warme weer luchtig te kleden, “maar doe het wel beschaafd”. Verder adviseert de vakbond om veel te drinken, vaker pauze te houden en indien mogelijk verkoeling op te zoeken. Dit vanzelfsprekend na overleg met de werkgever.

  Als er problemen rondom de hitte ontstaan, kunnen werknemers met de FNV bellen. Werkgevers moeten het warme weer niet onderschatten: “Hitte kan sneller dan je denkt leiden tot ernstige gezondheidsschade. Zeker in een klimaat als het onze waar hoge temperaturen vaak hand in hand gaan met een hoge luchtvochtigheid.”

  Reinildis van Ditzhuyzen

  Etiquette

  Reinildis van Ditzhuyzen vindt al die luchtige kleding “typisch Nederlands gezeur”, zo zegt de etiquette-deskundige in een gesprek met het ANP. De opvolgster van Amy Groskamp-Ten Have is van mening dat mannen gewoon een lange broek moeten dragen en vrouwen panty’s: “Zo warm is een panty nou ook weer niet en je hebt genoeg kleding gemaakt van luchtige en lichte stoffen.”

  Van Ditzhuyzen heeft helemaal een broertje dood aan korte shirtjes en slippers: “Verschrikkelijk! Het stinkt ook nog. Hoe meer bloot je laat zien, hoe sneller je naar zweet ruikt. En dan mannen met korte broeken, met die harige benen! Een man mag nooit, maar dan ook echt nooit een korte broek dragen naar zijn werk.”
  —-

  Haha die laatste zin; blij dat ik hier gewoon in (beschaafde) korte hose kan zitten en net op teenslippers heb kunnen wandelen.

  met die harige benen!

  😮 Benieuwd naar de kinderen van Amy: is van mening dat mannen gewoon een lange broek moeten dragen en vrouwen panty’s: “Zo warm is een panty nou ook weer niet

  * En panty’s onder een ultra korte rok? En nauwelijks verhullende vrouwen-bovenkleding?

  Vindt zeker ook dat Oranje-kleding verboden zou moeten zijn in scholen en op ’t werk op speeldagen NL-elftal 😮

  Weer zo’n gevalletje “verregaande regelgeving en betutteling in een land dat soms wel overgeorganiseerd dreigt te gaan worden.
  * Natuurlijk zijn ze wel ultra tegen regelgeving en betutteling als het ze uitkomt 😮

  —–

  Nu het Wikken & Wegenlied op 3fm:D:D:D

 75. Je hebt tegenwoordig hele nette en mooie korte broeken (7/8 of 3/4) Die mensen moeten niet zo zeuren, geen probleem met mannen met korte broeken op het werk, en ik zal al zeker geen panty dragen!

 76. Ha ha Natascha, kijk maar uit straks verplicht Amy de vrouwen ook nog heur haar in een bossie te dragen 😮 ‘T is wat met die mensen die hun normen aan anderen proberen op te dringen >:( eigenlijk is het :D:D:D (lachwekkend uitlachen).

 77. @ Natas; Doet de receptioniste hier ook maar zie onderweg toch ook heel wat wapperende haren. Amy lijkt me trouwens meer iemand van heur haar in zo’n arbeidsintensief 3/4 vorige eeuws-knoetje. Maar het mag allemaal natuurlijk. Als je maar niet iemand anders je normen oplegt, vaak vanuit het idee dat je meer bent dan een ander.

 78. Haaretz: blijf weg van dwepers als Wilders

  * Invloedrijke Israelische krant waarschuwt Europese joden tegen de vriendschap van Wilders

  “Israel heeft vrienden nodig in Europa, maar er zijn vrienden die het beter kan missen.”Dat schrijft de Israelische krant Haaretz over Geert Wilders en the English Defence League:
  Terwijl het zinvol zou zijn als er in beide landen (Nederland en het Verenigd Koninkrijk) met minder meel gesproken wordt over immigratie en Islamitisch extremisme, gaan Wilders en het EDL veel verder. Hoewel ze het beiden ontkennen, zijn ze niet in staat (of niet bereid) om onderscheid te maken tussen Islamisten -radicalen met een politieke agenda- en gewone moslims. Op een continent waar een grote moslim aanwezigheid nu een ‘fact of life’ is, leidt zo’n enorm antagonisme op geen enkele manier tot het oplossen van werkelijke problemen en dient alleen om spanningen tussen religies en ethnische groepen aan te wakkeren.
  En van zulke mensen moet je als Europese Jood en vriend van Israel ver weg blijven, aldus Haaretz, omdat:
  Een favoriete taktiek van de tegenstanders van Israel is om het af te schilderen als een racistisch apartheids-land, dat zijn Arabische burgers en Palestijnse buren discrimineert. Israel kan het zich in dat licht gewoonweg niet veroorloven om gelinkt te worden aan dit soort dwepers, hoe vriendelijk voor ons ze ook lijken te zijn.

 79. Sargasso Café | Formatie Paars Plus begonnen?
  01-07-2010 om 15:00 door Carlos — Sargasso

  Het is vandaag 1 juli. De dag dat de grote winnaar van de verkiezingen: Mark Rutte ons een nieuw kabinet heeft beloofd. Hoe toevallig dat hij gisteren liet doorschemeren toch perspectief te zien in Paars-plus? Nu de ethisch en sociaal incompatibele PVV na het Kamerdebat van dinsdag wel zo goed als uitgetoeterd is, is het een goed moment om het weer over de inhoud te hebben! Oftewel ⤽de randvoorwaarden⤝ zoals Rutte het noemt.

  Geheel in lijn met de randvoorwaarden van het resultaatgericht zomerbloggen openen we bij deze al om 15.00 het Sargasso Café voor al uw reflecties op de formatie. Stelling du Jour: vandaag is paars, morgen oranje.

 80. Wolwever, sorry!

  Heb dit ultra-duidelijke verslag gemist:

  Dan volgt nu een verslag van de vergadering voor bewoners van de binnenstad, die op dinsdagavond 29 juni in Het Refter werd gehouden.

  1. koffie: slap bakkie
  2. cake: was te eten
  3. opkomst: niet slecht
  4. sfeer: goed
  5. burgemeester en twee wethouders aanwezig
  6. een handvol gemeenteraadsleden
  7. overwegend wat ouder publiek
  8. ik viel bijna in slaap

  * Burgemeester zit voor? Is ie (of zijn wethouder(s)) gelijk de koffie “slap” en pt.8 gelijkend “slaapverwekkend”?

 81. Dit zocht ik:

  Wat wordt Ned-Bra?

  2-1 ja-tja
  3-2 n.v. dick
  2-1 n.v. drama
  4-3 n.v. Gezellig
  1-2 nv Ingrid
  2-1 n.v Zuidski
  1-3 Appie
  4-2 n.v. (normale speeltijd 2-2) Zwolse
  1-0 Wichert
  1-1 Verlies NL na penalty’s Eva
  0-1 Erica

  Erica heeft dus helicoptertjes ter beschikking gesteld.
  Prijsuitreiking ala Milligerplaya 😀

 82. dick; heb je “annonymus calls rev. Billy ” op YouTube nou gezien???

  OMG zo leuk…iemand met zogenaamd problemen belt rev. Billy op, somt een hele hoop ziektes en ellende op waar hij zogenaamd aan zou lijden…en schreeuwt ten slotte uit “and he was trying to enlarge his penis too!”

  Lol en die Rev. Billy gaat er nog serieus op in ook…:P:P:P

 83. Aansprekende reactie op 15:25 bij Sargasso-buren:

  Rutte heeft geen keuze. Toch wel vervelend als je als ⤽winnaar⤝ uit de bus bent gekomen.

  Verhagen liet Rutte lekker de hete kolen uit het vuur halen, die wilde gewoon zien of het Rutte zou lukken om de onethische randen van de PVV af te vijlen. Hetgeen klaarblijkelijk niet is gelukt.

  Cohen ziet niets in een hernieuwde samenwerking met het CDA, derhalve exit VVD/PvdA/CDA.

  Reëel bezien is Paars/Groen de enige serieuze optie die open blijft. En het moet mogelijk zijn met de man die enkele jaren geleden met de VVD een ⤽groenrechtse⤝ koers wilde gaan varen en het liberale gezicht toonde in zijn interne strijd met tante TON.

  —-
  QM; leuk maar lang.

 84. Tentmuziek Zondag 11 juli 2010

  Op zondag 11 juli 2010 hebben we weer Muziek in de Tent: dit keer met medewerking van The Blues Kings??..
  The Blues Kings spelen spetterende, ruige, broeierige, meeslepende en soms hypnotiserende eigen nummers.
  Met zijn grotendeels autobiografische songs zorgt frontman/zanger Herbie Grezel voor een pure en onmiskenbare sfeer. Hij staat bekend om zijn imponerend bluesharpspel, met strakke frasering en volle toon.
  Het karakter van de nummers wordt bepaald door de stuwende, vette gitaarrifs van gitarist/bluesveteraan Eric Zuidema. Zijn spel is vaak een naadloze, zessnarige verlenging van de mondharmonica.
  De gedreven bassist Jan-Joris Sportel geeft de songs een extra dimensie door zijn krachtige timing en diepe basgeluid. Samen met de drums vormt hij de motor van de band.
  De ritmesectie wordt gecompleteerd door drummer Gerrit Bruinink. Het gemak en de inventiviteit waarmee Gerrit speelt, zorgt in combinatie met de sound van de overige Kings voor het unieke geluid van de band.

  THE BAND:
  Herbie Grezel bluesharp/vocals
  Eric Zuidema guitar/vocals
  Jan-Joris Sportel bass
  Gerrit Bruinink drums

  Wijkcentrum de Enk en Eureka zijn geopend voor een hapje en een drankje.
  Aanvang: 14.00 uur
  Muziektent Assendorperplein.

 85. BeeldBuisBode:

  EénVandaag (N1, 17:59)
  – Het hitteplan van KNMI en RIVM
  – De Tour in Nederland: De laatste gele trui
  – Voetbalpoules: Geluk of wijsheid?
  – Oranje in Port Elizabeth

  Netwerk (N2, 20:30)
  – ‘Energiebedrijven medeplichtig aan moord’ – deel 2
  – Econoom Herman Wijffels, vakbonden: “Stop met foute steenkool”

  Nova (N2, 22:45)
  – DNB-directeur Nout Wellink krijgt een maand om zichzelf te bewijzen
  – Geen kabinet op 1 juli
  – Prins Constantijn over de Digitale Agenda
  – Politicus eist onderzoek naar Brits falen bij WK

  De zender Het Gesprek
  – David Letterman ontvangt Regis Philibin, Jay-Z en comedian Bill Burr. Afl VS 25/6 (18:30)
  – Wat is een mooie vrouw? Wat is het schoonheidsideaal? Een gesprek tussen blinde cabaretier Vincent Bijlo en cosmetisch arts Robert Schoemacher in 1 op 1 (23:30)

  FILM: Million Dollar Baby (N3, 20:15)
  Maar liefst vier belangrijke Oscars gingen er naar dit gewaagde boks- en euthanasiedrama. Een door het leven getekende bokstrainer (Clint Eastwood) leidt fanatiek meisje uit sociale onderklasse (Hillary Swank) op tot bokser van formaat, totdat in een wedstrijd alles fout gaat en er cruciale beslissingen moeten worden genomen

  GESCHIEDENIS: Andere tijden special: Tuan Papa (N2, 20:55)
  In Andere tijden een documentaire over onze verzwegen koloniale geschiedenis. Tuan Papa (‘Mijnheer de vader’) vertelt de verhalen van Nederlandse militaire en de kinderen die zij in 1946-1949 in Indonesië verwekten en daarna verlieten

  MUZIEK: Chuck Berry Live at BBC Theatre 1972 (Arte, 23:00)
  In maart 1972 trad rock-‘n-rollpionier Chuck Berry op in het BBC Theatre in Londen. Begeleid door de band Rocking Horse speelde hij daar onder meer ‘Roll Over Beethoven’, ‘My Ding-a-ling’ en – uiteraard – ‘Johnny B Goode’

  VI: Oranje (RTL 8, 17:50)
  – Gasten onbekend

  Wielrennen: Tour de France (Eurosport, 18:00)
  Rechtstreeks vanaf het Willemsplein in Rotterdam: de ploegenpresentatie van de Tour de France. Presentatie: Wilfried de Jong en Michel Wuyts

  WK journaal (N1, 19:00)
  – Vandaag geen WK-wedstrijden, wel aandacht voor het actuele WK-nieuws
  – Aandacht voor Oranje met Tom Egbers en Bert Maalderink
  – De ‘Big 5’

  VI: Oranje (RTL 8, 22:20)
  – Telstar-coach Jan Poortvliet
  – Oud-wielrenner Michael Boogerd
  – Oud-voetballer Marc van Hintum
  – Komiek Tijl Beckand

  Studio sportzomer (N1, 22:30)
  Presentatie: Jack van Gelder
  – Gasten onbekend

  Sportjournaal (N1, 23:30)
  – Tennis: Wimbledon, aandacht voor de halve finale wedstrijden vrouwen op Wimbledon
  – Wielrennen: Ploegenpresentatie Tour de France

  BeeldBuisBodeBeschouwingen:

  Kijkcijfer
  SBS en RTL 4 hebben volgens Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant) ??hun eigen wedstrijdje.?? Namelijk: het uitmelken van Joran van der Sloot. Dit keer Joran van der Sloot: een maand na de moord op Stephany (woensdag, SBS 6, 926.000 kijkers). ??Uit de aankondiging: ⤽SBS heeft als eerste Nederlandse tv-zender gefilmd in de Castro Castro-gevangenis in Peru, waar Joran van der Sloot verblijft.⤝ Proef het dronken geluk van de winnaar in de woorden ⤽als de eerste Nederlandse omroep.⤝ Het was rennen, maar na een rappe sprint was SBS nog net geëindigd vóór EénVandaag (woensdag, Nederland 1, 849.000 kijkers), Netwerk (woensdag, Nederland 2, 461.000 kijkers) en Boulevard (woensdag, RTL 4, 697.000 kijkers).

  Het duizelde Han Lips (Parool) toen hij keek naar Thema: Mannen volgens vrouwen (dinsdag, Nederland 3, 147.000 kijkers). ??Een man moest lief zijn, rijk, attent, slim, sterk en gespierd, begripvol maar stoer op zijn tijd, hij moest jagen en voeden, strijken en motorrijden, zijn gebit moest spierwit, zijn lijf gebronsd, zijn kuiten minder breed dan zijn bovenbenen, en natuurlijk moest hij een kanjer zijn op amoureus gebied. Nadien moest hij zijn vrouwlief langdurig over de rug kriebelen en liefkozen. Goeie genade.

  ====
  NRC: top bedrijfsleven wil Paars Plus

 86. Presentatrice Spaans Studio Sport gezien? Helaas kan ik de foto’s op de mail, hier niet krijgen. Mail het ff door aan een aantal hier. Misschien slaagt 1 van hen in het plaatsen van de pics.

  Laterrrrr

 87. Dutch Power Pack met races in verschillende klasses:
  o.a. de GT4 en de Formido Swift Cup

  Zondag 4 juli op TT in Assen, wil je daar naar toe kijk eens op de site van gratiz.nl. Bovenste je kunt je hier voor aanmelden en krijg je kaartjes via de mail.

 88. De geruchten worden steeds sterker: eerdaags zal de geplaagde voorzitter van DNB Nout Wellink aftreden om het stokje over te geven aan Wouter Bos met wie hij de afgelopen jaren tijdens de kredietcrisis reeds zo ??vruchtbaar?? mocht samenwerken. Maar met Wouter Bos komt een nog groter bedrieger aan het roer te staan dan Nout Wellink reeds was.

  Want terwijl de huidige minister van Financieen Jan Kees de Jager (CDA) alom wordt weggehoond om zijn uitspraak dat de Grieken de Nederlandse ??lening?? van 4,7 miljard Euro ??zeker zullen terugbetalen?? blijkt thans dat diens voorganger, voormalig politiek leider van de PvdA Wouter Bos, een wel zeer malicieuze rol heeft gespeeld bij de ondergang van Fortis. Dit blijkt uit een minitieuze reconstructie van de ondergang van de grootbank van de hand van twee Belgische journalisten, Stefaan Michielsen en Michael Sephiha (De Tijd). Het boek ??Bankroet; hoe Fortis al zijn krediet verspeelde?? (Lannoo/De Tijd 2009) kreeg in de Nederlandse media natuurlijk geen enkele aandacht los dan van enkele websites die er iets over meldden.
  Op 3 oktober 2008 wordt Fortis Nederland (inclusief ABN Amro) door de Nederlandse staat genationaliseerd voor een bedrag van 16,8 miljard Euro. Hieraan gingen hallucinerende onderhandelingen in Brussel vooraf die uiteindelijk worden vlotgetrokken in een een-tweetje tussen Jan Peter Balkenende en de Belgische premier Yves Leterme die a deux beslissen over heel Fortis Nederland. ⤽Luister goed, Jan Peter! Voor minder dan 15 miljard gaan we het niet doen⤝ zo wordt Leterme geciteerd. Dan lezen we het volgende (blz. 202):

  Jan Peter Balkenende, Wouter Bos en Nout Welllink zijn met het Nederlandse regeringsvliegtuig huiswaarts gekeerd. Het toestel, een grote Fokker-70 met een opzichtig oranjegekleurd staartvlak, heeft 18 uur lang op Zaventem gestaan. Onopgemerkt. In Den Haag houden de bewindslui een soort overwinningsrede. De Nederlandse minister van Financien kan het niet nalaten nog een keer na te trappen. Hij wijst erop dat de grootste problemen bij het Belgische deel van Fortis zitten. ??Door alle Nederlandse activiteiten te kopen, hebben we de gezonde delen kunnen vrijwaren van besmettingsgevaar??. Leterme ziet zich genoodzaakt dat onmiddellijk recht te zetten en wijst erop dat de Nederlandse activiteiten de voorbije dagen overeind gehouden waren met miljardenkredieten van de Nationale Bank van Belgie

  Deze kredieten ten bedrage van 34 miljard Euro zijn door Nederland, direct na de deal, ook daadwerkelijk aan Belgie terugbetaald, zo blijkt uit het boek. Deze kortlopende kredietfaciliteit is zowel door Wouter Bos als door alle Nederlandse media verzwegen maar wordt wel aangetroffen in stukken van de Algemene Rekenkamer. Hoe krijgt Bos het voor elkaar de Belgen op deze wijze in diskrediet te willen brengen? Het zou een ??wraakactie?? kunnen zijn geweest voor de wijze waarop de Belgen in de eerdere deal -toen Nederland 4 miljard op tafel legde voor een belang van 49,9% in Fortis Nederland- Fortis Verzekeringen Nederland in onderpand hadden weten afgegeven te krijgen aan de Belgische Staat. Maar dat de voormalig partijleider kan zou kiezen voor een publieke -en bovendien leugenachtige- schoffering voor de camera??s van alle journaals en actualiteitenrubrieken mag toch ongehoord worden genoemd.

  Ook in andere momenten in de kredietcrisis heeft Bos zonder blikken of blozen de meest grove leugens ten beste gegeven. Begin 2009 besloot Wouter Bos garant te gaan staan voor 80% van de Alt A-hypotheken van ING voor een bedrag van 22 miljard Euro. Bij Pauw en Witteman zei Bos over deze deal dat ??er 70% kans is dat de belastingbetaler op deze deal winst gaat maken??. Ook vertelde Bos toen dat hij Amerikaanse onderzoeksbureau??s alle individuele hypotheeknemers (??op huisnummernivo?? waren zijn letterlijke woorden) heeft laten onderzoeken op kredietwaardigheid.De naam van het betreffende ??onderzoeksbureau?? is nooit bekend geworden. Bekijk hier de video van Wouter Bos bij Pauw & Witteman. Reeds na enkele maanden, in mei 2009, meldde De Volkskrant ??strop dreigt voor Staat bij deal ING??. In november 2009 liet Bos de Alt A-portefeuille van ING ??opnieuw onderzoeken??. Sindsdien is de berichtgeving over deze staatsdeelneming in ING vrijwel stilgevallen.

 89. Wat wordt Ned-Bra?

  2-1 ja-tja
  3-2 n.v. dick
  2-1 n.v. drama
  4-3 n.v. Gezellig
  1-2 nv Ingrid
  2-1 n.v Zuidski
  1-3 Appie
  4-2 n.v. (normale speeltijd 2-2) Zwolse
  1-0 Wichert
  1-1 Verlies NL na penalty’s Eva
  0-1 Erica
  0-2 QM
  1-2 thuisfront QM 😉

 90. Tijd om De Kloe ff om een uiterst skerp geprijsd, zeer kleurrijk en sterke grote bos te vragen. Hopen dat ie ook met dit weer 2 weken staat 😀

  Daarna bbq; later!

 91. @Tim ;

  Wat wordt Ned-Bra?

  2-1 ja-tja
  3-2 n.v. dick
  2-1 n.v. drama
  4-3 n.v. Gezellig
  1-2 nv Ingrid
  2-1 n.v Zuidski
  1-3 Appie
  4-2 n.v. (normale speeltijd 2-2) Zwolse
  1-0 Wichert
  1-1 Verlies NL na penalty’s Eva
  0-1 Erica
  0-2 QM
  1-2 thuisfront QM
  2-1 n.v. Tim
  Erica heeft dus helicoptertjes ter beschikking gesteld.
  Prijsuitreiking ala Milligerplaya

 92. uit De Stentor:
  CdK moet band hebben met gebied
  donderdag 01 juli 2010 | 15:39 | Laatst bijgewerkt op: donderdag 01 juli 2010 | 15:40

  Tekstgrootte
  De nieuwe Commissaris van de Koningin in Overijssel moet zich vooral verbonden voelen met de inwoners en het gebied.

  Dat is de mening van veel Overijsselaars die de enquête over de opvolger van Geert Jansen invulden. De provincie vroeg inwoners naar hun mening. De verbondenheid stond nog niet in de voorlopige profielschets, maar wordt op aangeven van de Overijsselaars er in opgenomen.

 93. @Dame

  “De nieuwe Commissaris van de Koningin in Overijssel moet zich vooral verbonden voelen met de inwoners en het gebied.”

  Lijkt me ook logisch, alleen, hoe ga je dat verwoorden?

  Willen “we” een (ex)inwoner van Overijssel, die toch altijd iets zal houden met zijn of haar regionale roots (verbonden met inwoners en gebied), of staat een buitenstaander beter boven de diverse provinciale partijen?

  Wat mij betreft ga ik voor een buitenstaander (goede bestuurder met flink nationaal en europees netwerk.

 94. Uitslag Ned-Bra: 2-1 (hoop ik!)
  Gewoon zonder verlenging. Robben scoort eerst, en daarna Sneijder. Daarna Brazilie (maar deze voetbal-leek kent geen Braziliaanse spelers)
  🙂

 95. Wat wordt Ned-Bra?

  2-1 ja-tja
  3-2 n.v. dick
  2-1 n.v. drama
  4-3 n.v. Gezellig
  1-2 nv Ingrid
  2-1 n.v Zuidski
  1-3 Appie
  4-2 n.v. (normale speeltijd 2-2) Zwolse
  1-0 Wichert
  1-1 Verlies NL na penalty’s Eva
  0-1 Erica
  0-2 QM
  1-2 thuisfront QM
  2-1 n.v. Tim
  2-1 Merije

  Erica heeft dus helicoptertjes ter beschikking gesteld.
  Prijsuitreiking a la Milligerplaya

 96. @Drama Ik zie het meer als roep van de burger om een niet-afstandelijke-, niet-technocratische-, niet-arrogante en niet-“ik doe dit werk even tussen twee banen”-door-CdK, maar – positief gesteld – iemand die oog heeft voor de burger en het specifieke van Overijssel. In ieder geval mooi dat de burgers een stem hebben gehad in het nieuwe profiel. Ik denk dat elke kandidaat de vraag zal moeten beantwoorden hie hij/zij zorgt voor verbondenheid met de burger.

 97. Wat is er Tim? Dat ik niets geef om voetbal? Weet je morgen krijg ik een nieuwe koelkast dat vind ik nou weer belangrijk. :D:D:D

 98. @Dame ; de “verbondenheid met inwoners en gebied” kun je inderdaad op verschillende manieren vertalen, en dus ook de inspraak van de burgers. De vraag is hoe deze inbreng door de vertrouwenscie vertaald gaat worden, en hoe wij dat als burgers te weten komen.

  Het lijkt me nuttig om die vertaling van de inspraak vooraf op te vragen bij die commissie ; nog beter: dat die commissie hier zelf mee komt. Dat zou ik een mooi vervolg op de inspraak vinden.

 99. Erica jij wint. Koelkast wint van voetbal ALTIJD. Omdat je er eten in kunt bewaren. Tim houd van eten, al het eten, en kan ook altijd eten (en wil het ook) en aangezien het in omvang niet te zien is, doet Tim dit ook graag. Koelkasten zijn ware snoepwinkels. Voetbal niet. Dus koelkasten > voetbal.

 100. Helaas drama is het werk van de vertrouwenscommissie supergeheim. Dat zullen we wel nooit te weten komen, tenzij er wordt gelekt.
  We moeten de uitkomst maar afwachten en dan toesen of de betreffende kandidaat in onze ogen met ons “verbonden” is. Het grote speculeren kan beginnen.

 101. Drama die ga ik morgen ook poetsen en netjes indelen hoor.

  Tim volgens mij bedoel jij de bier koelkast van Derk in de schuur.

 102. Erica; gefeliciteerd met je nieuwe koelkast. Het is dus geen reparatie geworden begrijp ik. Hoop dat ’t een beetje te doen was met de temperaturen in de stad.

  Morgen ben ik “gewoon” aan het werk tijdens de wedstrijd Ned-Bra. Waarschijnlijk zal ik wel een client observeren tijdens het kijken van de wedstrijd. Twee vliegen in één klap 😉 Tijdens de tweede helf zit ik in de trein; maar er zit een fm-ontvanger op m’n mobiel 😀

 103. Bericht door drama123, op 1 juli 2010 om 19:06
  @Assendörper ; is ’t niet wat voor ons, een duo-baan: voorzitterschap DNB?

  Ik denk niet dat wij het veel slechter doen dan die Wellink die er nu zit. Als ik zie wat voor een uitspraken die man de laatste jaren heeft gedaan en wat er van is uitgekomen dan is dat maar bitter weinig. Volgens mij houdt die functie ook niet veel meer in dan in het af en toe doen van loze uitspraken.

  Maar wel onder één voorwaarde: jij doet het ochtendgedeelte en ik struin ’s middags de recepties af en doe daar onder het genot van een borrel wel een paar loze uitspraken.:):)

 104. Oh dat had ik nou nooit achter je gezocht marieke de tweede. Op welk gebied? Als je het niet wilt zeggen moet je het niet doen hoor op internet blijft nl alles staan.

 105. @Assendörper ; toppie. prima voorstel. Onder één voorwaarde: ons gezamenlijk, halfjaarlijkse overleg is wel op een morgen. Dan kunnen we ’s middags een beste borrel drinken op de die morgen vastgestelde bonus, en kan ik die middag alsnog als overwerk declareren8)8)

 106. @drama afgesproken.

  UPDATE 22.55 UUR
  De heer Wellink is vanavond opgestapt bij de DNB. Volgens minister de Jager zijn de heren Drama en Assendörper met onmiddelijke ingang aangesteld als de nieuwe directeuren van DNB. Beide heren hebben al belangrijke functies vervuld in de financiële sector.

 107. Heren Drama en Assendörper, is er misschien voor mij ook nog een functie in dit geheel? Dacht zelf aan het middaggedeelte. Veel borrels drinken. 8)

 108. @Erica; haha, ik ben zo verrassend 😉 Maar je hebt wel gelijk; dat typ ik idd niet op het net. Via de mail is natuurlijk van alles mogelijk 🙂

 109. @Assendörper ; i.v.m. de invoering van een nieuwe structuur van de DNB stel ik voor om met ingang van morgen het zomerreces in te laten gaan. De eerste week van september zullen we de agenda voor de rest van dit kalenderjaar vaststellen.
  Ken iemand die binnenkort op studiereis naar Haiti gaat. is vast declarabel voor het secretariaat?

 110. U2—Angel of …Zwolle :D:D:D Hé Joppuh; super zeg….Cuba-Libre geniet er van en vanmiddag ff een Hollandsche-enclave scheppen daar he! Als je tenminste tv hebt.

  :):):) 1e, jaja. Dank voor de felicitatie.

 111. De fraudezaak bij de Hogeschool Windesheim in Zwolle is veel omvangrijker dan tot nu toe werd aangenomen. Dat blijkt uit het FIOD-dossier dat RTV Oost in handen kreeg.

  Een voormalig directeur heeft veel meer geld verduisterd dan de 250-duizend euro die door Justitie in oktober vorig jaar bekend is gemaakt. Uit het FIOD-onderzoek komen onthullende feiten naar voren over bijvoorbeeld de werkwijze, de contacten en de houding van de top van de Hogeschool Windesheim. Op radio, televisie en internet besteedt RTV Oost maandag 21 juni ruim aandacht aan deze nieuwe ontwikkelingen in de fraudeaffaire bij Windesheim.

  Bron rtv oost

  Het houd niet op

 112. Goedemorgen allen! Na vandaag nog 8 snoeiharde werkdagen :D:D:D
  Vanmiddag natuurlijk strak om 15:00 binnendoor.

  Volgens mij speelt Stam weer als verdedigingsleider.
  Vaart niet.
  Ingrid, onderweg veel Oranje tegengekomen.
  Wat een zakie trouwens met die Poolse Trucker bij Wezep 😮

 113. @ Ingrid, mag best wel eens weer onder de aandacht gebracht worden. WLZ brengt soms ook 5 topics over hetzelfde onderwerp met nagenoeg dezelfde opmerkingen.

 114. Op de A28 tussen Wezep en Zwolle zijn vannacht twee wegwerkers ernstig gewond geraakt toen hun voertuig door een vrachtwagen werd geramd.

  Die reed slingerend over de weg, negeerde een stopteken van de politie en ramde eerst ook nog een wegafzetting. De wegwerkers waren achter die wegafzetting pylonen aan het plaatsen. Door de aanrijding ontstond een grote chaos, waarop de snelweg is afgezet. Hoe lang die afzetting nog duurt is niet bekend. De politie is bezig met onderzoek. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid. De bestuurder van de vrachtwagen is voor verhoor meegenomen naar het bureau. Volgens de politie heeft de Poolse chauffeur te veel gedronken.

  bron rtv oost

 115. Mogguh QM, zie hem nu pas…sorry. Maar beter dubbel als niet.

  Voetbalfans moeten vanmiddag veel water drinken….zeggen ze op de radio. Moet vanmiddag ook ff niet al te gek doen met de Grolschjes. Vanavond weer een deftig feest en morgenmiddag ook. Misschien morgenavond nog ff naar VanDikHout op ’t Rode Torenplein. 😀

  Je gaat vanmiddag toch wel kijken QM?

 116. Ouders spijbelaar gekort op kinderbijslag
  Meerderheid gemeenten heeft daartoe overeenkomst met Sociale Verzekeringsbank

  Eigen bijdragen logopedist, diëtist en psychiater geschrapt
  Tweede Kamer volgt Klink niet

  publieksvriendelijk stripje[/url]

 117. Potje vanmiddag; hoor net dat het op de Duitse tv al een uitgemaakte zaak was: Brazilië gaat verder en wordt de tegenstandert van Duitsland in de finale.

  Denk dat ik morgen (16:00) nog meer voor Argentinië ben.

 118. Ja, heb er al helemaal zin in vanmiddag. Net even de krantenwijk van de jongste gelopen. Zou ie vanavond zelf doen, maar zag de bui al hangen. Vanmiddag terug van kamp, en dan de kranten nog lopen. Zag de bui al hangen> Dacht i.p.v. een uur lopen zeuren. Kan ik beter zelf een uur lopen, en hebben we dat ook weer gehad. Maar als je wat doet is het wel bloedje heet. Zit nu uit te zweten, en stap dan zo maar even onder een koude douche.
  Ach het blijft toch je kind.

 119. @dick nog meer voor argentinië? An sich lijkt het me leuk om tegen duitsland te staan, in de finale, aan de andere kant zit ik wss ten tijde van de finale in Duitsland, dat maakt het wat minder…

 120. QM: niet kijken 😮

  Blijf nog maar ff onder de douche Ingrid 😀

  Tim: Ach met de voetbal gaat het altijd een beetje over en weer: Zou mooi zijn als de Oosterburen eerder thuis waren. Kunnen we ook nog ff van Pluisje & Messi genieten. Als ze wel in de finale komen ga jij daar toch het publiek staan met een oranje-vlaggetje?

 121. Kamer wil overheidssteun voor woningmarkt

  PvdA en D66 steunen motie GroenLinks en VVD om op korte termijn bouwsector te steunen en woningmarkt te stimuleren… Vooruitzichten bouw weer verslechterd…

  De Tweede Kamer wil dat het kabinet maatregelen neemt om de woningmarkt te stimuleren en de bouwsector te steunen. De Kamer pleitte daar donderdag voor op de laatste dag voor het zomerreces. PvdA en D66 steunden een motie van GroenLinks en de VVD.

  De Kamer wil de verhoging van nationale hypotheekgarantie met een jaar verlengen. Ook moet het btw-tarief voor renovatie van de eigen woning zo snel mogelijk omlaag van 19 naar 6 procent. Dat meldt de NOS.

  Verder wil de Kamer de periode verlengen waarin een beroep kan worden gedaan op de vrijstelling voor de overdrachtsbelasting bij doorverkoop van een woning. Die is nu zes maanden en moet wat de Kamer betreft naar achttien maanden. Ook zou 30 miljoen euro extra vrij moeten worden gemaakt om starters op de woningmarkt geld te lenen voor de aankoop van hun eerste huis.

  PvdA en D66 steunden de motie van GroenLinks en VVD die daarmee een meerderheid haalde.

  Vooruitzichten bouw verslechterd
  De NOS meldt vrijdag ook dat de vooruitzichten in de bouw opnieuw zijn verslechterd. Het Economisch Instituut Bouwnijverheid heeft de verwachtingen voor dit jaar verlaagd.

  Tot dusverre werd uitgegaan van een productiedaling van 8 procent, maar dat is bijgesteld naar 10,25 procent. De cijfers zijn aangepast naar aanleiding van de slechte resultaten in de eerste vier maanden van dit jaar.

  Vaker beroep op hypotheekgarantie
  Het aantal huishoudens dat zijn woning financiërt met de Nationale Hypotheek Garantie is dit jaar fors toegenomen. Bij financiëring met de hypotheekgarantie, vergoedt de NHG de restschuld aan de banken als bewoners hun huis gedwongen moeten verkopen.

  In de afgelopen zes maanden sloten 60.000 woningbezitters een NHG-hypotheek af voor de aankoop of verbouwing van een huis. In dezelfde periode van vorig jaar waren dat er 37.000.

  Een deel van de toename komt doordat de regels zijn verruimd. Tot een jaar geleden kwamen alleen huizen goedkoper dan 265.000 euro in aanmerking voor een hypotheek met NHG. Het kabinet verhoogde per 1 juli vorig jaar de bovengrens naar 350.000 euro. Deze maatregel is tijdelijk en geldt tot 1 januari volgend jaar.
  ——————-

  We kenden al starterssubsidies (stond toevallig van de week wat over in het blaadje van de provincie geloof ik)
  Dit lijkt erg op de Premie-koopsubsidies A & B die begin jaren ’90 werden gehanteerd.

 122. @ (T)ja; Zeker strakke planning. Maat van me was volgens mij vorig jaar (bijna 13 maand geleden) de eerste. Het betrof hier de voltrekking en de foto’s.

  Eens ook! Stadshagen rulezzzzzzz

 123. a 28 6 km file 13min vertraging 😮 zijn zij die er nu staan nog op tijd;D:D:D voor de voetbal

  zweten ,,, als je niet in zwolle er af moet:P

 124. Massale stroom van oranje geklede mensen richting stad. Machtig om te zien.

  Scherm op rodetorenplein is verplaatst, festival van eigen bodem heeft de plek ingenomen.

 125. Met 0-1 bij rust zag ik ze niet meer winnen. Met hangend hoofd mn meissie van de creche gehaald. Onderweg hoorde ik overal gejuich. 1-1. En dan daarna toch nog 2-1. TOP!!!!!

 126. Bericht door ja-tja, op 2 juli 2010 om 17:58
  yesssssssssssssssssss

  1 prijs voor nl

  1 prijs voor mij

  2 – 1

  Het is je gegund wanneer doen we de prijs uitreiking? Zaterdag of Zondag?

 127. Drama123, dank voor de felicitatie. En nu ga ik voor de Hotspot!
  Ja-tja, jij ook gefeliciteerd!
  En iedereen: een fijne (zwoele) avond!

 128. Ik heb zojuist het wachtwoord van mijn wolwever account gewijzigd. Het bestaat uit 24 tekens.
  Een van de redenen waarom ik niet zo’n fan van hotmail ben, is dat het wachtwoord uit niet meer dan maximaal
  16 tekens kan bestaan. Ik heb Microsoft laten weten dat ik dat te weinig vind.

 129. Dan is nu het moment aangekomen om het eens uitgebreid te hebben over de Afdeling Propaganda
  van de Afdeling Sociale Zaken van de Gemeente Zwolle.

  Ze geven twee blaadjes uit:

  1. Hansz

  2. De Nieuwsbrief van de Clientenraad

  Deze blaadjes staan vol met lulverhalen.

 130. Bericht door wolwever, op 3 juli 2010 om 04:42
  Dan is nu het moment aangekomen om het eens uitgebreid te hebben over de Afdeling Propaganda
  van de Afdeling Sociale Zaken van de Gemeente Zwolle.

  Ze geven twee blaadjes uit:

  1. Hansz

  2. De Nieuwsbrief van de Clientenraad

  Deze blaadjes staan vol met lulverhalen.

  Zoek een baan dan ontvang je die blaadjes ook niet meer.

Reageer