Vakcentrum Schilderen en Onderhoud

Zwolle – Stichting Samenwerkingsverband Praktijkopleiding Schilderen (SPOS), Savantis Kenniscentrum Beroepsonderwijs Bedrijfsleven en het Deltion College openen donderdag 1 juli vanaf 16.00 uur de deuren van het Vakcentrum Schilderen en Onderhoud Zwolle. Het Vakcentrum Schilderen en Onderhoud Zwolle is een modern loket voor het schildersonderwijs en de industriële lakverwerking.

_mg_0687.jpg
Foto: Annika Vos

Met dit vakcentrum willen de initiatiefnemers samen met het regionale bedrijfsleven, kwalitatief onderwijs bieden en de instroom van goed opgeleid personeel bevorderen. Het vakcentrum is gevestigd op de campus van het Deltion College in Zwolle. Vanuit het vakcentrum worden naast praktijkgerichte cursussen en trainingen, opleidingen via de beroepsopleidende leerweg (BOL) en beroepsbegeleidende leerweg (BBL) aangeboden.

Bij deze opleidingen staat het leren in de praktijk centraal. Savantis is door de overheid verantwoordelijk gesteld om bedrijven te erkennen als leer-/werkplek. Daarnaast zijn veel bedrijven uit de schildersbranche aangesloten bij Stichting Samenwerkingsverband Praktijkopleiding Schilderen Noord-Oost Nederland (SPOS). Hierdoor zijn de bedrijven verzekerd van kwalitatief en voldoende opgeleid personeel. SPOS zorgt samen met de leraren van het Deltion College voor de plaatsing en begeleiding van zowel BOL- als BBL-studenten.

De opening vindt plaats op de campus van het Deltion College. Michiel Bilstra, sectordirecteur Techniek & Vormgeving bij het Deltion College opent de bijeenkomst met een kort welkomstwoord. Vervolgens geeft Ronald van Driel, plaatsvervangend algemeen directeur bij Savantis een toelichting op het initiatief en het belang van dit soort initiatieven in de regio. De bijeenkomst wordt afgesloten met een informele borrel in het vakcentrum. Meer informatie over het Vakcentrum Schilderen en Onderhoud Zwolle staat op www.vakcentrumschilderenenonderhoudzwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer