Marathonclinic maakt 42km voor iedereen bereikbaar

Zwolle – Ook deze zomer wordt er weer een Loopclinic georganiseerd voor de hele marathon. AV PEC 1910, av Salland en RCL98 organiseren gezamenlijk een loopclinic met als doel de Marathon van Amsterdam. De deelnemers worden onder gediplomeerde begeleiding van gedreven trainers in veertien weken klaargestoomd voor de wedstrijd over 42,195 km.

Traditioneel start en finisht deze marathon op 17 oktober 2010 in het Olympisch stadion en wordt een deel van het Olympisch parcours uit 1928 gelopen. Ook dit jaar zijn er meerdere niveaugroepen binnen de clinic, waardoor de marathon ook voor de meer recreatieve lopers bereikbaar wordt. Donderdag 1 juli is er om 20:00 uur een informatiebijeenkomst over deze clinic in het clubgebouw van av PEC 1910 op de Urksteeg 1 te Zwolle. Er zijn nog enkele plaatsen binnen de Marathonclinic beschikbaar. Meer informatie is te vinden op www.marathonclinic.nl

De trainingen starten op verschillende niveaus met een halve marathon als uitgangssituatie. Hiermee sluit deze clinic goed aan op de diverse clinics voor de Halve Marathon van Zwolle. Het trainingsschema bevat een gevarieerde mix van tempoduurlopen, lange en korte duurlopen en pittige intervaltrainingen. Daarmee is het de bedoeling de marathon bereikbaar te maken voor lopers van ieder niveau. Toch is een marathon een prestatie die je niet zomaar even tussendoor verricht! Deelnemers trainen gedurende veertien weken drie tot vier keer per week. Een sterke wil en motivatie zijn daarom noodzakelijk om de eindstreep te halen, naast uiteraard een goede gezondheid en voldoende support van het thuisfront. Wel wordt zoveel mogelijk getracht om de lange duurlopen bijzonder te houden door iedere week een ander parcours in de nabije omgeving van Zwolle te lopen. Men komt zeker op mooie locaties waar men nog nooit is geweest.

Belangstellenden voor de clinic kunnen zich inschrijven op http://www.marathonclinic.nl/. De eerste training is op 11 juli om 09:00 uur ’s morgens vanaf de atletiekbaan van av PEC 1910 aan de Urksteeg 1.  Voor meer informatie is het e-mailadres info@marathonclinic.nl beschikbaar.

Artikel delen:

Reageer