Nederland-Brazilië op Oranjeplein

Zwolle – Vrijdag 2 juli kleurt het Rodetorenplein weer Oranje. Nederland speelt om 16.00 uur de ¼ finale tegen Brazilië en net als met de 1/8 finale wordt het Rodetorenplein in Zwolle omgebouwd tot de plek om de wedstrijd te bekijken. Een megavideowall van 28 m2. Een compleet ingericht oranje festivalterrein. Kortom in de openlucht voetbal kijken alsof je in het stadion bent!

Nederland – Brazilië, het zou geen slecht affiche zijn voor de finale van het WK in Zuid-Afrika. Een treffen tussen twee voetbalgiganten met als inzet een plekje in de halve finales. Deze unieke wedstrijd vindt vrijdag 2 juli a.s. plaats en kan in Zwolle worden bekeken op een mega groot scherm. Het Oranjeplein is geopend vanaf 13.00 uur. Unieke voetbalbeelden en een dj zullen samen de spanning naar de wedstrijd opbouwen. De weersvoorspellingen zijn ook heel goed. Het wordt warm, heel warm! De organisatie raadt dan ook alle bezoekers aan hier rekening mee te houden! Drink voldoende water, smeer met hoge factor en kleed je luchtig!

Het terrein is gratis toegankelijk. De organisatie raadt bezoekers aan op tijd te komen. Er is door de gemeente een maximum aantal bezoekers ingesteld. Zodra dit aantal bereikt is worden er geen bezoekers meer toegelaten.

Artikel delen:
Reacties 48
 1. Ik adviseer iedereen gewoon om de wedstrijd of in de kroeg te kijken of thuis. Er worden op het rodetorenplein belachelijk dure prijzen gevraagd. Een plastic beker met bier kost ?? 5 en een klein bak met patat met mayonaise 4.50,-. Schandalig gewoon.


  ⚠️ Meld

 2. Ik zoek in ieder geval een kroeg met airco op, of anders een plek in de schaduw. Wordt me net wat te warm vrijdag….


  ⚠️ Meld

 3. In het supportershome van FC zwolle kun je de wedstrijd ook goed zien en de drank is voor een redelijke prijs, er is een hapje bij en bij elk 2e doelpunt van NL krijg je een gratis consumptie. Ik hoop dat ik er dan toch een stuk of 2 krijg:D:D:D


  ⚠️ Meld

 4. Ik ga wel weer gewoon met me kont in het bad zitten in de tuin voetbal kijken, dat is me afgelopen maandag zeer goed bevallen:D


  ⚠️ Meld

 5. Ik hoorde, dat bij deze wedstrijd het scherm vlak voor het 2e doelpunt van Nederland was uitgevallen… Niemand op het plein die dat doelpunt live gezien heeft.
  Maar verder moet de sfeer fan-tas-tisch geweest zijn!!!


  ⚠️ Meld

 6. Zwolle zal Zwolle ook niet zijn als er weer gezeurd wordt! Hulde voor de mensen van de organisatie. 2 dagen voor die tijd nog alles voor elkaar maken verdient een compliment.

  Ben het ermee eens dat de dranktentjes beter geregeld hadden kunnen worden, zal vast meegenomen worden voor aankomende vrijdag! Technische storing kun je volgens mij niks aan doen…

  Heb me afgelopen maandag enorm vermaakt. De sfeer en gezelligheid die ik heb gehad wegen zwaarder dan de ??5 die ik neer moest leggen voor een halve liter…

  Aankomende vrijdag gewoon weer van de partij, laten we hopen op een gezellige dag met een goede afloop en een net zo groot feest als afgelopen maandag!

  Nogmaals hulde voor de organisatie


  ⚠️ Meld

 7. @ Witkopper, dus als je ergens iets over zegt,ben je gelijk een zeurderd.
  Ik hoop dat we winnen, en laten ga kijken waar je het leuk vind, en voor jou is dat op het Rode Torenplein mooi. Hoop dat het na afloop, als Nederland gewonnen heeft, overal een groot feest uitbreekt.


  ⚠️ Meld

 8. Hoop ook op een dikke winst, maar……………..niet voor de horeca ondernemer op Rodetorenplein !!
  Te gek voor woorden, laat hier de gemeente maar op letten, en niet muggeziften over iemand die te lang met een glaasje buiten staat…..en een aantal dagen zijn terras binnen moet houden.


  ⚠️ Meld

 9. Ik heb al een wedstrijd gekeken in Zwolle. En geheel in traditie ga ik vrijdag weer in een andere stad kijken (Utrecht, Zwolle, Nijmegen, Deventer), deze keer in Leeuwarden. Lekker tot 15:50 werken, de lift naar beneden, brug over, kroeg in 😀


  ⚠️ Meld

 10. @ Japser, is Leeuwarden echt agressiever aan het worden?

  Zorg zelf dat ik ruim op tijd paraat zit, in (nogal wat) goed gezelschap, een (opvallend maar mooi meegenomen) koele huiskamer en genoeg hapklare en steenkouwe sapjes in de koeler.


  ⚠️ Meld

 11. Dick, aangezien ik nooit last heb van agressie (ben dan ook van mening dat je zelf altijd iig gedeeltelijk verantwoordelijk bent voor agressie richting jezelf), zou ik het niet weten 🙂


  ⚠️ Meld

 12. @ Razende Reporter in Leeuwarden;
  Oh ja, dat was ik zo met je eens een tijdje geleden: alles met woorden oplossen. Zullen wij de afgelopen jaren ook wel wat mazzel hebben gehad, maar goed 😉

  Voorlopig citaat van de week

  Vind dat je zelf altijd iig gedeeltelijk verantwoordelijk bent voor agressie richting jezelf

  Maar ook geen geluiden in de richting van een agressievere provinciehoofdstad? —-Mooi, dan is het niet zo 😀  ⚠️ Meld

 13. Je mag je eigen bier natuurlijk niet meenemen.. het is een afgeschermd ‘festival’ terrein met daarbinnen een horeca ondernemer.. eigen drank meenemen is dus verboden. Dit wil niet zeggen dat het niet gebeurd..

  Je kan wel buiten het terrein gaat staan zoals andere honderden mensen deden. Of op het terras zitten van de Belgische keizer.. Het scherm is prima te zien vanaf daar!


  ⚠️ Meld

 14. geachte mensen,

  we hebben inderdaad in alle haast een aantal inschattingsfouten gemaakt, onze excuses daarvoor.

  de biertent had op aanraden van een leverancier meer dan voldoende capaciteit…we hebben zelf ook gemerkt dat dat niet het geval was.

  we hebben voor morgen de capaciteit verzesvoudigd en zijn ‘nu’ op donderdag al aan het voorkoelen. (van 7 meter bar naar 50 meter)

  tevens hebben we gemeend in eerste instantie om halve liters te moeten verkopen om de druk van die bar af te halen. dit hebben we gecorrigeerd.

  we verkopen nu ook 0.25 cl bier, patat hebben we uitbesteed,

  wel is het wellicht iets om in ogenschouw te nemen dat we per wedstiid meer dan 10.000 euro inversteren en de vorige wedstrijd ongeveer 1500 euro negatief hebben gedraaid. dit heeft te maken met het scherm (4900 euro p/dag) rechten FIFA (1500) beveiliging (2000) huur materialen, decoratie enz..

  we willen het feest absoluut gratis toegankelijk te houden, en daarvoor moeten we een opslag vragen, een biertje kost 2,50 (25cl!) en een halve liter 5 euro.

  we hebben het scherm ook laten nakijken en er een extra ontvangst bij gezet.

  we hopen gewoon op een leuk feest. excuses voor de fouten die we vorige keer gemaakt hebben. kom gewoon langs en laten we er een feest van maken

  met vriendelijke groet

  hendrik karabagias  ⚠️ Meld

 15. Hé hendrik; gaat ’t een beetje goed daar?
  Aansprekende tekst evert!
  Je vergeet het niet snel weer. Zo ben ik niet vergeten waar ik vorige Ned-Bra op een WK was. Maar laten we het DAAR nu maar niet meer over hebben.

  Veel plezier morgen


  ⚠️ Meld

 16. Geweldig Initiatief Hendrik,hulde voor een stukje ondernemen.
  En het is zo, als je je winst kan nemen,moet je soms ook je verlies nemen.

  Hoort allemaal bij het ondernemen,maar verder hulde voor jouw.
  En laat je niet uit het veld slaan door die paar zeikstralen,hoort er helaas ook bij.  ⚠️ Meld

 17. Het is vaak zo dat een feestje als dit niet in 1 keer vlekkeloos verloopt. Van fouten leer je en daarom zie je ook dat er meer biertenten worden neergezet en er een betere ontvangst is geregeld.

  Na de eerste editie van fusion of dance liep ook iedereen te zeuren over eettenten enzo, iets wat de 2e keer perfect geregeld was!

  5 euro is misschien veel voor een halve liter, maar je moet niet vergeten dat er aardig wat kosten gedekt moeten worden om een feestje als dit te organiseren.

  Goed initiatief en hopen op een mooi feestje vrijdag!


  ⚠️ Meld

 18. Beste hendrik karabagias,

  Prima initiatief en goed geanticipeerd (vooralsnog) op de problemen van vorige keer. Zie al wel een ander probleem aankomen die vele malen erger is dan een halve liter voor 5 ekkies. De hitte! Wordt bijna 38 graden voorspeld voor vrijdag en vorige keer was het al niet uit te houden.. Zal toch aanraden doeken op te gaan hangen ofzo..

  Gr


  ⚠️ Meld

 19. Haha ik vind dat juist wel lachen Japser, die synoniemen voor “euri/euro”. Wat mij betreft mogen Zuid-Afrikaanse en Belgische woorden (bijvoorbeeld) onze gavarieerde taal nog wel kleurrijker maken. Meer straattaal en taal afkomstig uit subculturen zou kunnen verrijken. Meer modernismen, minder ambtelijk en hoogdravend taalgebruik. Er is al veel te veel interessantdoenerij op de wereld. Meer speek- en schrijftaal?

  Hé daar is Hinrie (hier ook meekijkend) Zigterman weer op 3fm met Zikkipedia. Over een Amerikaanse artiest?


  ⚠️ Meld

 20. Ik neem aan dat er met deze temperaturen GRATIS voldoende water wordt verspreid????!!! Briek neem je verantwoordelijkheid!


  ⚠️ Meld

 21. “ORANJEPLEIN ZWOLLE!”

  Gewoon lekker de hand op de knip houden en met je vriendjes in het cafe blijven zitten.

  WIJ VIEREN FEESTJE! GEWOON, OMDAT HET KAN!  ⚠️ Meld

 22. Ik wil de organisatie feliciteren met dit geweldig goed initiatief. Ik heb als direct omwonende mee genoten en hoop dat as dinsdag het scherm weer geplaatst wordt en de initiatief nemers het negatieve saldo ruimschoot goed gaan maken.

  De combinatie Rodentorenplein/Oranjeplein is in combinatie met de Belgische Keizer en Las Rosas een unieke evenementenlocatie geworden. De gemeente moet de nieuwbouwplannen Rodentorenplein opnieuw in overweging nemen. De nieuwbouw zou deze prachtige locatie negatief kunnen verstoren.
  http://www.bradly-zwolle.nl/


  ⚠️ Meld

 23. Idd:

  De combinatie Rodentorenplein is in combinatie met de Belgische Keizer en Las Rosas een unieke evenementenlocatie geworden.

  Dan als evenemententerrein; ook zaterdag weer bijzonder geslaagd bij “Van Eigen Bodem” 😀
  Maar ik wil de buurman (zelfde eigenaar) van de BK nog meer aanbevelen. Even mooie gevel. Gezellig terras, beschutting van een hele grote boom, zitten op barkrukken en….Grolsch. Naam? Iets van “Kletsen & proeven”?


  ⚠️ Meld

 24. Hopmanshuis is in bezit van makelaar Van der Reijd die er ook kantoor houdt. Overigens zit er in de souterrain van het Hopmanshuis Xanders Bazaar die ik mijn reactie hierboven vergat te noemen en nog meer allure geeft aan het Rodetorenplein.


  ⚠️ Meld

 25. Xander-voorzet graag gegeven Bradley en bedankt voor de info. Hopmanshuis is een heel gaaf karakteristiek pand voor Zwolle.

  On-topic; hopen en verwachten dat Ned-Bra nog 2 vervolgwedstrijden krijgt op het Oranjeplein. Volgens mij zag ik het zaterdag, onder VanDikHout, goed dat (grote)Alex nu bij Hendrik achter de bar staat.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.