Grote Markt onduidelijk plein

Zwolle – De Grote markt is nog steeds een heel onduidelijk plein als het om het verkeersgedrag en het gebruik gaat. De inrichting laat ruimte voor alle soorten van verkeersbewegingen en vanuit alle straten kruisen fietsers links en rechts over het plein.

 cartoon.jpg

Het parkeren van marktbevooradingsauto’s, de opstelling van terrasjes het stallen van fietsen, de uitstallingen van winkeliers er is nergens enige orde te ontdekken. Kromgereden lantarenpalen zijn het gevolg en het nieuwe glazen kunstobject lijkt eerder een sta in de weg te zijn dan een centraal aandachtspunt. Van een Grote Markt als rustpunt en ontmoetingspunt is er dan ook helemaal geen sprake, luister maar naar Glazen Chieltje.

Artikel delen:
Reacties 33
 1. Als ze de Luttekestraat éénrichtingsverkeer laten worden is het op de vrijdag met de markt al een flinke zooi minder.
  Daarnaast zouden de kramen van de markt in de lijn van de straten gezet moeten worden. (Verlenging Diezerstraat, Luttekestraat en oude Vismarkt.) Overzichterlijker voor de consument, en alles wordt duidelijker. Auto’s van de marktlui weg laten zetten ipv erachter geparkeerd…

  Fietsenrek bij Elle voor de deur weghalen maakt de boel ook al overzichterlijker.

  Terras op het plein maakt de boel alleen maar gezelliger, en dat moet dus zeker zo blijven.
  Het nieuwe kunstwerk is zeker een verrijking voor de binnenstad.


  ⚠️ Meld

 2. Bert = Observator 😮

  onduidelijk plein als het om het verkeersgedrag en het gebruik gaat. De inrichting laat ruimte voor alle soorten van verkeersbewegingen en vanuit alle straten kruisen fietsers links en rechts over het plein.

  Misschien is dit wel haar (hoop dat het een “haar” is) charme. Mokums aandoent plein, je hoeft toch niet alles te willen reguleren? In deze tijd zeker niet, waarin de hele politiek tegen meer regels lijkt.

  Eens met Erikkos’s

  Terras op het plein maakt de boel alleen maar gezelliger, en dat moet dus zeker zo blijven.
  Het nieuwe kunstwerk is zeker een verrijking voor de binnenstad.  ⚠️ Meld

 3. @Dick, goh. wat een opzienbarende ontdekking van je, je voelt je vast een hele slimme vent, trouwens -aandoend- is met een “d” hoor.

  Je komt echter bij me over als een politiek geëngageerd man, ben je soms Zwols raadslid? In dat geval zou ik je willen aanraden geen Mokumse toestanden als gewenst voorbeeld voor Zwolle te promoten, onze Grote Markt is gelukkig nog net geen Waterlooplein.

  Maar verder,.sorry, je geeft me veel te veel eer.
  Overigens is onze overheid en is onze politiek nog steeds de grootste veroorzaker van allerlei regeltjes en ik mag toch hopen dat er in jouw huis meer ordening is dan in Zwolle’s meest prominte Stadshart.


  ⚠️ Meld

 4. Dick, nu weet ik het zeker,, jij bent politicus, een vraag met een wedervraag beantwoorden en om de kern heendraaien, een fijne dag nog Dick.:P


  ⚠️ Meld

 5. Haha, zou het niet willen zijn politicus; jij? 😉

  Sorry, zal ff je post uitlezen.

  Ben al vanaf mijn geboorte zwaar onder de indruk van Mokum. En dat zal zo blijven: wat een stad!
  Betutteling en verregaande regelzucht in een overgeorganiseerd land, storen velen vaak. Behalve als het ze uitkomt…natuurlijk.

  Maak je over de orde in mijn huis geen zorgen Bert. Heb namelijk wél nogal wat tijd uitgetrokken om de huismeesteres uit te zoeken. Misschien hadden meer mensen dat moeten doen, gezien de schikbarende verwijderings-cijfers tussen 2 of meer mensen in een huis.


  ⚠️ Meld

 6. Beste Dick, ik neem aan dat je hiermee Observer aanspreekt?
  Iedereen op deze log respecteert de anonimiteit van de leden en spreekt hen aan bij hun gebruikersnaam. waarom doe jij dat niet?
  Overigens je “slimheid” leid ik af uit het feit dat de identiteit van tekenaar Bert voor iedereen binnen 5 minuten boven water te Googelen is.
  Verrder heb ik op dit moment even geen behoefte om op je verdere off topic opmerkingen in te gaan, als je het niet erg vind, nogmaals een heel fijne dag gewenst.

  Observer.


  ⚠️ Meld

 7. @ Observator (hoop dat ik dat zelf mooier mag vinden als in het Engels); leden?

  Gebruikersnaam = Bertje/Observator….je wilt me zelf in de maling nemen dat ik dat nu pas weet?

  Misschien vind ik de identiteit van “tekenaar Bert” wel niet interessant genoeg om op te googlen? Nu lag het er wel ernstig dik bovenop: zelfde woordgebruik.

  Hoop dat je de ogen van de engel niet in je nek voelt priemen 8)

  Maak er ook wat moois van!
  Zoals ik iedeen wens.


  ⚠️ Meld

 8. Jullie kunnen beter met elkaar op de msn gaan hahahhaha,
  en dat plein? ja jammer zoveel geld in gestoken weer en het is nog niks. water moet je hebben op zo’n plein maar ja te laat.


  ⚠️ Meld

 9. @ bvv, Als die Dick geen politicus is werkt hij vast bij de azijnfabriek, brrrr, wat een zure opmerkingen.;););) ik laat het er verder bij……..
  En ja, ik had er als bestuurslid van de Stichting Levende Stadsgeschiedenis ook veel liever een fontijn gezien maar dan gaan de zuurpruimen weer zeuren over “daar gooien ze dan toch maar weer rotzooi in”


  ⚠️ Meld

 10. 😉 Jij slikt suikerwater voor azijn Oberveerdert? Wel slecht voor je slokdarm vrees ik. Suc6 met je bestuurszetel.

  Jammer dat zuurpruimen altijd zeuren idd 8)


  ⚠️ Meld

 11. @observer als ik de tekst in de cartoon lees dan begrijp ik ook waarom onze engel er staat met afhangende schouders en met een doffe blik in de ogen :-).
  Ik zag dat jij dick corrigeert op een taalonjuistheid. Dan durf ik dat bij jou ook te doen: fontein is echt met “ei”.


  ⚠️ Meld

 12. Beste John, toen ik het schreef twijfelde ik al een beetje, ik ben er toch ingetuind, dank je voor je correctie, je hebt gelijk.:)

  Wat Dick betreft, op zoveel gebrek aan logica in je verweer is toch geen zinnig antwoord meer te geven, dus laat ik dat verder maar zoals het is:)


  ⚠️ Meld

 13. Observer, moet altijd om je lachen. Je praat liever met een ander over mij, als tegen mij. Houden zo 😉 Die azijnlucht is wel jammer. Maar dat is waarschijnlijk je karakter.


  ⚠️ Meld

 14. Dick en Observer moeten maar eens samen op een bankje. En dan het liefst op de Grote Markt (ter stimulering van deze als rust- en ontmoetingspunt).


  ⚠️ Meld

 15. Nixxx mis mee job; samen op een bankie. 😉 Kan me niemand voorstellen, voor wie ik zou weigeren.
  Roken niet Eva; hou ik niet van. Is ook niet nodig. Spiegelbeeldreacties vind ik meestal ernstig makkelijk doorprikbaar.

  Vind het altijd wel prettig als mensen een andere smaak respecteren (engel, multifunctioneel plein). Zo niet, l*llen we wel ergens anders over. De mening van iemand zegt niet heul veul over zijn/haar gezelligheidsgraad volgens mij. Of we l*llen niet; genoeg te zien ook in onze mooie stad. En zwijgen is goud….soms en niet zeer behoorlijk lang.

  Die zorgen zijn wel lief; dat dan weer wel :D:D:D


  ⚠️ Meld

 16. Bericht door Observer, op 1 juli 2010 om 15:30
  Beste John, toen ik het schreef twijfelde ik al een beetje, ik ben er toch ingetuind, dank je voor je correctie, je hebt gelijk.

  John was er een vergeten als we dan toch zout op de slakken gaan leggen.

  Bericht door Observer, op 1 juli 2010 om 09:43
  Verrder heb ik op dit moment even geen behoefte

  Ik kom veel op forums maar om iemand aan te vallen op taalfouten vind ik waardeloos.


  ⚠️ Meld

 17. We zijn allemaal mensen, no hard feelings, zeker niet met deze warmte, met een groet aan iedereen, ook aan Dick 🙂


  ⚠️ Meld

 18. Oke, nu iedereen hier weer goede vriendjes is blijft wel de vraag of de Grote Markt aan een nieuwe maar meer logische geordende inrichting toe is? Ik vind dat Erikkos al een aardig voorzetje heeft gemaakt. wie volgt?


  ⚠️ Meld

 19. Toch appart,

  op welk forum je ook kijkt er zijn altijd mensen die zeer snel off-topic gaan en daarna snel overgaan op taalfouten van een ander om hun off-topic gaan te verbloemen. Lachwekkend vind ik dat.

  Maar stel nou dat er een ambtenaar van de gemeente (wat ik betwijfel ;)) ook de reacties leest. Hij/Zij is echt niet geinterresseerd in de taalfouten van een ander, maar eerder in de mening van de burger over het plein.

  Mijn mening:
  Jammer dat het zo is ingericht. De vroegere gezellige bomen en huisje schuin voor de Mc Donalds hebben plaats gemaakt voor minder bomen en beton (ja ik weet; basaltblokken).
  Ik ben Civiel technisch ontwerper, en wil best eens met de gemeente om tafel voor een mooi ontwerp voor de mooie binnen stad. Het kan namelijk wel. In Zaandam zijn ze bezig met een project “de nieuwe gracht” genaamd. Google dit maar eens op :P. Het kost wat, maar het ziet er wel gaaf uit en zal de stad meer alure geven.
  Waarom kan dat in het mooie Zwolle niet? Kosten? Geld? Wat heeft het herinrichten van het plein nu gekost? En volgens mij vindt lang niet elke burger het mooi, of heb ik dit mis?

  Dat beeld? Tja, wat moet je er van vinden. Ik vind het op zicht mooi, maar het mooier geweest als hij midden in een fontein stond en mooi beschenen werd door licht. trouwens met een beetje afwasmiddel in een fontein is het plein al snel bruisend…..;):P

  Nou ja, das mijn mening. Wie volgt?


  ⚠️ Meld

 20. @ Laurens

  maar het mooier geweest als hij midden in een fontein stond

  Volgens mij staat een engel altijd midden tussen de mensen? Vind je idee wel aardig trouwens.

  We hebben onze mening al op 3 eerdere topics over de engel gezet. Voordeel is nu, dat jij je ook in de meningenbrei mengt. Gister nog even om 21:19 gereageerd op Erikkos.

  Begrijp de intentie van de rest van je post niet zo. Zal wel.


  ⚠️ Meld

 21. Hoi Erikkos:

  dick, op 30 juni 2010 om 21:19

  * 1e mededeling is verder niet meer relevant

  onduidelijk plein als het om het verkeersgedrag en het gebruik gaat. De inrichting laat ruimte voor alle soorten van verkeersbewegingen en vanuit alle straten kruisen fietsers links en rechts over het plein.

  Misschien is dit wel haar (hoop dat het een “haar” is) charme. Mokums aandoent plein, je hoeft toch niet alles te willen reguleren? In deze tijd zeker niet, waarin de hele politiek tegen meer regels lijkt.

  Eens met Erikkos’s

  Terras op het plein maakt de boel alleen maar gezelliger, en dat moet dus zeker zo blijven.
  Het nieuwe kunstwerk is zeker een verrijking voor de binnenstad.  ⚠️ Meld

 22. @ zusenzo: Wat zou JIJ dan anders willen?
  Want afgeven is niet zo moeilijk, maar met alternatieven komen is lastiger…


  ⚠️ Meld

 23. Ach wat was het vroeger toch leuk in de stad, even met je auto langs het terras rijden. Geweldig toch?
  😀
  Tegenwoordig mag en kun je nog maar weinig in de stad, er met een auto komen is er niet of nauwelijks meer bij.
  Ik baal er goed van.
  Verandering is niet altijd een verbetering nml.
  Waardeloos dit.  ⚠️ Meld

 24. @Dee, Heeeel lang geleden had ik er lol in om met mn opgevoerde brommer met een razende snelheid van 50km/uur door de Diezerstraat te racen, nu mag je er nog niet met een hond wandelen.
  Maar zonder gekheid, in mijn jeugd woonden er 60.000 inwoners, nu is dat verdubbeld, en op zoveel gemotoriseerd verkeer is dat kleine binnenstadje ook niet gebouwd he? ik heb het al eens vaker gezegd, Zwolle is toe aan een tweede modern stadscentrum, bij voorkeur aan de IJssel, dan worden we toch nog eens een stad aan de rivier.:):)


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.