Het weer: Tropisch warm

In de loop van de ochtend verdwijnen de meeste wolkenvelden en breekt de zon goed door. De temperatuur loopt zeer snel op en het wordt vooral landinwaarts extreem warm. De middagtemperatuur ligt tussen 27 graden in het Waddengebied en 35 graden in het zuidoosten van het land. De wind is zwak tot matig, rond kracht 3, uit een meest zuidelijke richting. In de westelijke helft draait de wind vanmiddag naar west en zorgt daar voor enige verkoeling. Vanavond is er in het westen en zuidwesten kans op een onweersbui. Vannacht zijn er opklaringen en in het westen is ook een enkele onweersbui mogelijk. De minimumtemperatuur ligt rond 18 graden, de wind wordt zwak uit uiteenlopende richtingen.

01-07-2010_weerfoto__pletterstraat.jpg

Zaterdag overdag is er nog al wat hogere bewolking. In het westen valt lokaal wat buiige regen, terwijl in de oostelijke helft in de namiddag en avond mogelijk enkele stevige onweersbuien ontstaan, er is daarbij kans op windstoten tot circa 75 km/uur. De maximumtemperatuur ligt tussen 18 graden aan de westkust en 33 graden in het zuidoosten. De wind is zwak tot matig uit noord tot noordwest.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. allebei. maar ik zou het niet aanraden om als fietser over die ‘gezellige kinderkopjes’ te fietsen, zeker niet als het net heeft geregend en ze spiegelglad zijn 🙂

    de architect is vast erg trots op z’n creatie maar ik denk er als weggebruiker toch anders over…..

Reageer