Wegwerkers gewond door aanrijding truck

ZWOLLE –  Op de A28 tussen Wezep en Zwolle zijn in de nacht van donderdag op vrijdag twee wegwerkers ernstig gewond geraakt, toen hun voertuig werd geramd door een vrachtwagen. De snelweg is daarop afgezet voor onderzoek, meldde de politie. Rond 8 uur was het wegdek nog niet opgeruimd en stonden in beide richtingen files.

De aanrijding gebeurde omstreeks half drie en veroorzaakte volgens de politie een „grote chaos”. Over de ernst van de verwondingen van de wegwerkers bestaat nog enige onduidelijkheid. Een van de mannen zou zwaargewond zijn geraakt, de ander „minder zwaargewond”, aldus een politiewoordvoerster. Het duo was op het moment van de aanrijding bezig met plaatsen van pylonen. De bestuurder van de vrachtwagen is meegenomen voor verhoor. Volgens de Verkeers Informatie Dienst (VID) gaat het om een Poolse chauffeur die te veel had gedronken.

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Triest!
  Sterkte voor deze wegwerkers.

  Hoevaak hoor je niet dat er weer eens Oost-Europese chauffeurs met drank op achter het stuur zitten? Het lijkt wel steeds erger te worden 🙁

 2. Zulke lamstralen op water en brood zetten een aantal jaren,en zoals mijn vader mij vroeger wijsmaakte spinnekoppen als beleg.>:(

 3. ’t maakt mij niet uit waar die chaufeurs vandaan komen. Zodra ze gepakt worden met een slok op: rijbewijs voor twee jaar innemen, en op een zwarte lijst vermelden.
  Bij uitgifte van een rijbewijs iedereen hiervoor accoord laten tekenen, zodat je niet krijgt van wissiknie.

 4. Ik word steeds meer voorstander van acohol in het verkeer, promilage is wat mij betreft niet belangrijk, rijbewijs 1/2 jaar kwijt. Nog een keer betrapt inleveren dat ding. En misschien (als ik in een milde bui ben) mag je het 5 jaar later hem opnieuw proberen te halen. Word je weer gepakt nooit maar dan ook nooit meer achter het stuur.

 5. Foutje denk ik Ingrid

  Ik word steeds meer voorstander van acohol in het verkeer

  Tegenstander. En dat ben ik met je eens. Al schijnen sommige lichamen ook stoffen aan te maken waar het apparaat op reageert, al heb je niets gedronken.

 6. Inderdaad foutje tuuuuurlijk ben ik tegen alcohol in het verkeer.

  Al schijnen sommige lichamen ook stoffen aan te maken waar het apparaat op reageert, al heb je niets gedronken.

  Dat heb ik ook wel eens gelezen. Daarom is het o promilage denk ik ook niet in de wet vast te leggen.

 7. kwam vanmorgen rond 03.45 van Zwolle naar Amersfoort, dit drama tegen, moest eraf, de A50 op en ben via Wezep weer teruggekeerd op de A28. Er stonden een aantal vrachtauto s bij, half scheef op de weg. Ik kwam later bij t Harde vanuit Amersfoort diverse blauwe zwaailampen tegen met grote snelheid…..
  Leek inderdaad niet goed…

  Opsluiten alcomobielisten.

 8. Ik reed gisteren terug van Groningen. Bij de 70 km/uur stukken staat de cruise control netjes op 75 km/uur op de teller. Bij de 90 stukken op 95 km/uur. Ik vind dat je respect moet hebben voor de wegwerkers.

  Krijg ik daar potdomme toch groot licht van een vrachtwagenchauffeur achter me! Ik ben even iets sneller gaan rijden omdat ik dacht wellicht nog 75 te rijden in een 90 stuk, maar ik reed wel degelijk in een 70 stuk! Toen ik bij het tankstation kwam wilde er een andere vrachtwagen invoegen. Uiteraard ga ik netjes naar links. Wat doet die eerste vrachtwagen?!? Die begint me rechts in te halen! Behoorlijk lomp naar mij toe en bovendien naar zijn collega die dus helemaal niet kon invoegen! Toen ben ik er toch maar weer voorbij gegaan. Ontzettend lomp zoiets!

 9. Ik denk dat het meer een cultuurverschil is.

  Nu hebben we het rookverbod. Toen jaren geleden het verbod op alcohol in het verkeer (buiten bepaalde limieten) van kracht werd klaagden kroeghouders ook steen en been. “Als mensen niet meer met de auto naar de kroeg kunnen loopt de boel leeg! Dan kan ik net zo goed opdoeken” Dat is ook goed gegaan.
  Ik denk dat deze Poolse arbeidskrachten een andere achtergrond hebben. Desalniettemin: duidelijk maken dat dit NIET toelaatbaar is in Nederland! En bij voorkeur VOORDAT ze dergelijke ravages aanrichten!

Reageer