Zwolle beperkt gat in begroting tot vijf ton

Zwolle –  FC Zwolle heeft het afgelopen boekjaar afgesloten met een negatief verschil van 500.000 euro. De eerstedivisionist ging in eerste instantie nog uit van een verlies van 600.000 euro.Zwolle ging het seizoen al in met een gat in de begroting en hoopte gedurende het seizoen de inkomsten te kunnen verhogen. Door tussentijds ingrijpen heeft de club de schade uiteindelijk nog enigszins kunnen beperken. Een langer avontuur in de nacompetitie en de beker had het verlies nog meer kunnen terugdringen.

FC Zwolle gaat het nieuwe seizoen in met een begrotin van 3,8 miljoen euro. Dat is twee ton minder dan in het afgelopen seizoen. De ambitie van de club uit Overijssel is om in 2013 uit te komen in de Eredivisie.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Zwolle doet het best redelijk, zeker als je het vergelijkt met al die clubs die op dit moment op omvallen staan. Geef het bestuur is vertrouwen mensen, fc zwolle is een prima promotie voor de stad en geeft 5500 mensen tweewekelijks een fijne avond. Het verbindt mensen!!

  2. Reactie op thomas:

    Dat FC Zwolle een prima promotie voor de stad is, zal ik niet ontkennen. Ik vind daarnaast ook dat het huidige bestuur van de club goed bezig is. Niet alleen het bestuur van FC Zwolle overigens.

    De ambities van de club vind ik wel erg bescheiden.
    Ik vind dat de clubleiding GEWOON moet zeggen dat het de bedoeling is dat FC Zwolle volgend jaar kampioen wordt. En als dat niet mocht lukken, ze het jaar erop kampioen zullen worden.

Reageer