Nieuw vakcentrum op campus Deltion College

Zwolle – Vakcentrum Schilderen en Onderhoud Zwolle. Donderdag 1 juli werd op de campus van het Deltion College in Zwolle een nieuw vakcentrum geopend. Het Vakcentrum Schilderen en Onderhoud Zwolle is een modern loket voor onderwijs op het gebied van schilderen en industriële lakverwerking.

vakcentrum_7751_470.jpg
Eigen foto. Officiële opening door Michiel Bilstra, Alfred Lenferink en Ronald van Driel

Met de opening van het vakcentrum kunnen leerlingen voortaan terecht op één locatie voor de BBL-opleidingen Schilderen (niveau 1 t/m 3) en Industriële lakverwerking (niveau 1 t/m 4) en de BOL-opleiding Schilderen (niveau 2). Het vakcentrum wordt ook gebruikt voor verplichte en aanvullende praktijkopleidingen en de opleiding via het leerbedrijf. Het Vakcentrum Schilderen en Onderhoud Zwolle heeft een praktijkruimte van 330 m2, een theorielokaal en diverse voorzieningen zoals een spuitcabine.

vakcentrum_7869_470.jpg 
Eigen foto. De genodigden in het zojuist geopende vakcentrum

Aanvullend kunnen de leerlingen en docenten gebruikmaken van de vele faciliteiten die de campus van het Deltion College rijk is. Initiatiefnemers van het vakcentrum zijn de stichting Samenwerkingsverband Praktijkopleiding Schilderen (SPOS Noord-Oost Nederland), het Deltion College en Savantis. De openingshandeling werd verricht door Alfred Lenferink, directielid SPOS Noord-Oost Nederland, Michiel Bilstra, directeur van de sector Techniek en Vormgeving op het Deltion College en Ronald van Driel, plaatsvervangend algemeen directeur Savantis. Michiel Bilstra: “Dit prachtige nieuwe vakcentrum stelt ons in staat om samen met het regionale bedrijfsleven kwalitatief nog hoogwaardiger onderwijs aan te bieden. Enerzijds helpen wij daarmee de zo belangrijke instroom van goed opgeleid personeel te bevorderen. Anderzijds verwachten we de vroegtijdige uitval van leerlingen verder te beperken.” Het vakcentrum is gevestigd op de campus van het Deltion College, aan de Mozartlaan 15 in Zwolle.

Artikel delen:

Reageer