WC Zwolle-Zuid weer teruggeleverd door Provast

Zwolle – Altera Vastgoed heeft het herontwikkelde winkelcentrum Zwolle Zuid weer teruggeleverd gekregen door Provast. Het winkelcentrum is de afgelopen jaren voor rekening en risico door Provast volledig gerenoveerd en uitgebreid. In 2005 is besloten tot de renovatie en uitbreiding van het winkelgebied.

winkelcentrum_zwolle_zuid_4_470.jpg
Eigen foto

Het winkelcentrum is eind 80-er jaren opgeleverd en kende een omvang van circa 8.200 m2 bedrijfsvloeroppervlak (bvo), evenals ca. 1.000 m2 voor medische voorzieningen en horeca/leisure. Daarnaast was nog een aantal andere functies aanwezig: 94 appartementen boven de winkels (Altera sector Woningen), een bibliotheek, buurtcentrum, school en ruim 500 parkeerplaatsen op maaiveld. Halverwege het vorige decennium heeft de gemeente Zwolle besloten het winkelcentrum aan te wijzen als groot wijkwinkelcentrum ten behoeve van de gehele wijk Zwolle Zuid, waar inmiddels 32.000 consumenten woonachtig zijn.

Door middel van renovatie en nieuwbouw is in de afgelopen jaren een totaal vernieuwd centrum ontstaan met stedelijke allure, o.a. als gevolg van:
– Een uitbreiding van het winkeloppervlak met 7.900 m2 bvo, waaronder uitbreiding van bestaande winkels (AH XL), komst van nieuwe anchors (Hema, Vögele) en nieuwe branches in vooral ook de non-food;
– Een nieuw winkelcircuit met een veranderde branche lay-out;
– Een parkeergarage op verdieping met ruim 380 gratis parkeerplaatsen;
– Stedelijke accenten door middel van verdichting met aanvullende (hoogbouw) woningprojecten t.b.v. derden (ca. 120 woningen) in koop en huur;
– Uitbreiding van de bestaande Altera woningen met erkers/terrassen, vernieuwing van de centrale entrees en liften/portaal, evenals nieuwbouw van 15 nieuwe woningen voor de Altera Woningen portefeuille;
– Aangepaste stedenbouwkundige opzet, architectuur en materialisatie voor zowel de nieuwbouw als de bestaande bouw, evenals een vernieuwde bestrating van het openbaar gebied. 

Het ontwerp is van de hand van RPHS Architecten. Het project is gerealiseerd door Trebbe Bouw Oost & Noord. Met de uitbreidingen, in zowel winkels als woningen, is een extra investering voor Altera gemoeid van € 34 miljoen.

Artikel delen:

Reageer