Uitreiking International Awards for Young People

Zwolle – Vrijdagmiddag vond in het Stadhuis te Zwolle de uitreiking van de International Awards for Young People plaats aan een aantal deelnemers uit Overijssel en Meppel. 23 Enthousiaste deelnemers kregen uit handen van de heer Mr. F.M. van As, wethouder van de gemeente Zwolle, en de landelijke voorzitter de heer W.O. Baron Bentinck van Schoonheten een bronzen of een zilveren Award.

02-07-2010_international_young_people_stadhuis_2.jpg

Voorafgaande aan de uitreiking verzorgden enkele jongeren een presentatie. De jongeren komen van de Thorbecke Scholengemeenschap te Zwolle en uit Meppel. Het idee voor "The International Award for Young People" komt uit Engeland, waar de Award al jaren een begrip is en de deelnemers razend enthousiast zijn over dit programma. Niet alleen in Engeland; over de hele wereld zijn er al 130 landen die meedoen. In Nederland wordt het programma nu bijna 10 jaar uitgevoerd. De landelijke stichting implementeert het programma via de provinciale steunfuncties in het werkveld.

02-07-2010_international_young_people_stadhuis_1.jpg

02-07-2010_international_young_people_stadhuis_3.jpg

In Overijssel werkt Jeugdwerkbureau STAP te Ommen aan het implementeren en begeleiden van de projecten op scholen en het jeugdwelzijnswerk. Vrijwillige deelname, ontwikkeling van talenten, zelfstandigheid en plezier zijn de kernwoorden. Deelnemers in de leeftijd van 14 tot 25 jaar nemen via school, het jeugdwerk of een zelfstandige stichting deel aan het programma dat bestaat uit 4 verschillende onderdelen.

1. Maatschappelijke Betrokkenheid
    Deelnemers doen iets ten behoeve van de samenleving.
2. Individueel Talent
    De jongere gaat een uitdaging aan op bijvoorbeeld muzikaal, creatief, cultureel
    gebied.
3. Sport
    De deelnemer gaat iets doen met beweging.
4. Expeditie
    De deelnemers maken met een groepje een tocht in voor hen onbekend en "ruig"
    terrein.

Artikel delen:

Reageer