Algemeen Log 134

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 250 reacties van een vervolg ( Algemeen Log 135 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang!

Artikel delen:
Reacties 276
 1. wij van de felicitatiedienst feliciteren :

  Bob, met z’n eerste gouden plak,

  en vragen zich af oftie al thuis was

  Eregalerij:

  met 4: ja-tja en ingrid

  met 5: Natascha en Tim

  met 6: Gezellig en drama123

  met 7: Joppuh

  met 20: Dick

 2. wolwever schreef:

  Ik heb zojuist het wachtwoord van mijn wolwever account gewijzigd. Het bestaat uit 24 tekens.
  Een van de redenen waarom ik niet zo’n fan van hotmail ben, is dat het wachtwoord uit niet meer dan maximaal
  16 tekens kan bestaan. Ik heb Microsoft laten weten dat ik dat te weinig vind.

  en wat was het antwoord van Microsoft ?
  ben benieuwd want dan mail ik ook even

 3. @Dame het wachtwoord van 24 tekens,
  zal wel iets zijn van 123456789 etc….

  maar als je zo makkelijk bij microsoft iets gedaan krijgt dan wil ik dat ook wel weten. misschien kan wolwever ons vertellen wie hij bij microsoft kent die dit heeft aangepast

 4. Bericht door MarKel, op 3 juli 2010 om 11:06
  wolwever schreef:

  Ik heb zojuist het wachtwoord van mijn wolwever account gewijzigd. Het bestaat uit 24 tekens.
  Een van de redenen waarom ik niet zo’n fan van hotmail ben, is dat het wachtwoord uit niet meer dan maximaal
  16 tekens kan bestaan. Ik heb Microsoft laten weten dat ik dat te weinig vind.

  en wat was het antwoord van Microsoft ?
  ben benieuwd want dan mail ik ook even

  Kan niet Markel, is alleen voor andeelhouders.

 5. Bericht door MarKel, op 3 juli 2010 om 14:25
  andeelhouders ?
  dus als ik een aandeel koop dan kan ik het ook krijgen

  Jij niet, je bent maar en simpele jongen. Jij heet toch geen wolwever?:D

 6. Bericht door MarKel, op 3 juli 2010 om 14:25
  andeelhouders ?
  dus als ik een andeel koop dan kan ik het ook krijgen

  Je hebt al een aandeel als je windows draait. :D:D:D

  Enne Wolwer met z’n pasworden daar zijn tools voor te schrijven 8)

 7. psssstttt: niet aan wolwever vertellen ……

  ik geloof er namelijk NIETS van dat

  1) hij microsoft een mail heeft gezonden
  2) hij een wachtwoord heeft van 24 tekens
  3) hij aandelen heeft bij microsoft

  😉

  ik ben misschien niet de slimste maar zeker ook niet dom 😀

 8. Bericht door Fredric, op 3 juli 2010 om 18:54
  Derk,
  Jij bent ook een simpele jongen, gezien je geacties op Weblog Zwolle.

  Ja je hebt gelijk.

 9. Ja derk ik ben ook thuis. JanD is momenteel op weg naar huis. Hij heeft bij mij gegeten. Ik had nog een paar rolmopsen en heb nog wat schwoarma warm gemaakt.

 10. Toen ik begin jaren negentig bij de lokale omroep van Zwolle werkte,
  deed Henk de Roode tijdens een uitzending de oproep om toiletpapier langs te brengen.
  Er kwam toen een man uit Berkum naar de studio aan de Rieteweg,
  die een rol toiletpapier bij zich had met bloemetjesmotief.

 11. @Assendörper ; je geeft nogal wat weg. Ik zou het aanhangend vocht en die pruttel onderin en de overgebleven stokjes in die pot laten. Gun een ander ook is wat;)

 12. Henk de Roode is een lieve schattebout, maar hij wou geen oproep doen om een paar gehaktballen langs te brengen. Dat had hij al eens gedaan.

 13. @drama, de Wolweverrstraat 1 t/m 7 is geen gesloten afdeling hoor. Ik loop er regelmatig langs. De ramen mogen daar wel eens een keer worden gelapt. 😀

 14. Ook goedemorgen Genemuiden. Ik heb net een uurtje door onze mooie binnenstad gelopen. Het was eerlijk rustig in de stad.

 15. Kijk zo hoort het Assendörper. Bij mij ging de wekker (kleine jongen) al om 6 uur. Jullie hebben het nog laat gemaakt gisteren als ik dat zo lees, leeg potje nog aan de Wolweverstraat afgeleverd?

 16. Hmmm zetten we er de volgende keer wel een fles glassex neer kan die meteen even de ramen doen. Maare vogens mij doet je H het prima hoor of moet je er op rammen? Meestal is het de fout van dat wat er tussen de stoel en het toetsenbord zit 😉

 17. Assendörper nogmaals bedankt voor de maaltijd gisteravond. Had alleen die laatste rolmops niet moeten nemen. Die is me slecht gevallen.(Ligt nu ergens in de berm van de Wijheseweg) Maar verder heb ik me gisteravond prima vermaakt.8)

 18. De eerste 43 reacties maar geskipt want het woord ‘wind*ws’ komt er in voor. En ‘m*cros*ft’. Both sucks.

  Ik laat argumenten achterwege.

 19. Welke distro draai je Tim? Draai nu zelf een tijdje met Crunchbang, geslipstreamde versie van Ubuntu welke ik daarvoor al een tijd gebruikt heb

 20. @Joppu, ik eb et eff’n goed noaekek’n maar eb idd een zwols toets’nbörd. Oe zit et eigenlijk met die Fidel C? Ik eur er niks meer van.

 21. JanD, ik heb vannacht opripsingen gehad van die schwoarma. Ongeveer een uur op de bank gezeten voordat het wegzakte. Ben net weer thuis. Vandaag in het buitengebied van Dalfsuh een feestje gehad van de zoon van de zuster van de buurman van de dochter van mijn vriendin die ook in die buurt woont. Daar hebben ze ook even kennis kunnen maken met Sjakie. 😀

 22. BoB van Harte jongen! Strakke prestatie….binnenkomen en gelijk goud binnentikken. Welkom ook, want volgens mij heb je hier nog niet veel gepost. Gewoon blijven hangen.

  Er is niet veel gebeurd geloof ik, sinds vrijdag 14.30. Hoorde vannacht bij VanDikHout ook van de massale sprong in de grachten….na de memorabele overwinning op de Brazilianen. Dames ontdeden zich van hun kleding en jumpen spontaan in onze mooie stadsgracht. Strakke aktie! Mooi ook dat het gemoedelijk is gebleven. Hier was het groot feest met vuurwerk en jeugdige deskundigheid. Volle bak. Dinsdag maar ff overdoen bij de buurman.

 23. Joppuh, hier is ie dan….later dan normaal maar oelalala deftig weer:

  Schaamliplezers

  Dit stukje schrijf ik door privéomstandigheden al op woensdag. Dus als u dit leest is het Nederlands voetbalelftal er door de Brazilianen misschien al uitgeknikkerd. En is Nout Wellink afgetreden. Het eerste hoop ik niet. Over het tweede twijfel ik geen seconde. Wellink is weg! Die laat het niet bij een paar slappe excuses. Niet louter gemurmel over inschattingsfouten en zeker niet iets over de kennis van nu en de kennis van toen. Op dat soort geneuzel zit niemand te wachten. Gewoon wegwezen. Met het schaamrood op zijn kaken. Of bloos je op dat niveau niet meer? Anders begin ik morgen ook een bank. Heb in de loop der jaren genoeg aan familie en vrienden geleend om probleemloos een licentie te kunnen krijgen.

  Dat mijn administratie een complete chaos is lijkt me voor De Nederlandse Bank geen enkel probleem. Het is toch interessant dat die Wellink, die omgeven wordt door een staf van tientallen ooit afgestudeerde juristen en economen, niet door heeft gehad wat heel Nederland in een oogopslag zag. Iedereen voelde toch aan zijn water dat die Wognumse woekeraar een eerste klas oplichter was. Een Kooistra van de bovenste plank. Een engerd bij wie je zo ver mogelijk vandaan moest blijven. Weinigen deden dat overigens. Zalm deed dat niet, Nijpels schurkte lekker knus tegen Dirk aan en Linschoten likte zijn geitenwollen hielen zonder een vieze smaak in zijn mond te krijgen. Alleen Frank de Grave had bijtijds door dat hij in een roversnest was beland,

  maar die was te laf om dat echt hardop te roepen. Die trok zich diplomatiek terug en liet het daarbij. Wel slim van Rutte dat hij daar tijdens zijn verkiezingscampagne met geen woord over gerept heeft. Geen lettergreep over het feit hoe incompetent zijn vroegere partijtop is. Je kunt na zo??n gênant debacle dus probleemloos de grootste partij van Nederland worden. Vind ik grappig. Las deze week wel dat de VVD op dit moment blutter dan blut is. De campagne was wat te duur uitgevallen. Denk dat Edje, Robin en Gerrit in de kascommissie zaten. Vroeger belde Rutte naar Nijpels en Linschoten met de vraag of Dirk nog wat in kas had! Maar helaas. En Zalm zit nu ook bij een club waarvan hij de roestige bodem van de geldkist doorlopend in beeld heeft.

  Geestig dat nu blijkt dat alle desastreuze cijfers ten tijde van het verlenen van de bankvergunning aan de DSB meer dan bekend waren. Interessant dat de organisatie van Dirk ook nog eens middeleeuws dictatoriaal was en echt aan alle kanten rammelde. Wellink heeft hier met zijn staf toch over vergaderd? Mensen hebben toch advies uitgebracht? Er zijn toch rapporten geschreven? We hebben het over De Nederlandse Bank! Een club ambtenaren die ook IceSave probleemloos een vergunning gaf. Vrees dat ze daar op het Amsterdamse Frederiksplein goed kunnen toepen en nog beter klaverjassen. En ondertussen gaat het leven door. Koning Voetbal heerst en dicteert. Iedereen is gek. Gewoon leuk voetbalgek, maar af en toe totaal krankzinnig.

  Van Persie mompelt bij een wissel iets ontevredens tegen de bondscoach, liplezers bestuderen deze beelden serieus en vertellen aan journalisten wat Robin precies zei. Die woorden zijn nieuws. Heet nieuws zelfs. Kokendheet nieuws! Bert Maalderink hijgt zich met een spontane erectie richting de bondscoach. Bert spreekt Bert! Hij zoekt heel sneu naar een relletje. Gelukkig is Van Marwijk te nuchter en te ervaren om op dit soort treurig sensatiegezoek in te gaan. In praatprogramma??s discussiëren volwassen mannen nog een paar uurtjes over de woorden van Robin, die vond dat niet hij, maar Wesley gewisseld moest worden. Sneijder wordt gebeld, Yolanthe wordt gepolst, Huntelaar moet zijn mening geven, Balkenende overweegt een sms,

  maar weet nog niet aan wie. Voetbalkrankzinnigheid ten top. Vannacht had ik een leuke droom: Na de wedstrijd tegen de Brazilianen belde ik Nout Wellink met de vraag wat de uitslag was. Hij had geen idee. Niet gekeken? Ja, wel gekeken, maar niks gezien!

  Met de groet’n van Youp 😀

 24. Erben W. was gister van 12-14 bijzonder onderhoudend bij Dolf Jansen in ZomerSpijkers. Iemand gehoord op Radio 2?
  Hoorde o.a. Opgezwolle met “Verre Oosten” & …..De Dijk’s “Wanhoop niet”. Alsmede U2’s “Beautifull day” & Neill Young’s “Hart of Gold”. 2x (minstens want ik hoorde niet alles) Anouk!. Het ging over zijn strakke tijd tijdens de 1/2 marathon van Zwolle en de sfeer waar wij Zwollenaren voor zorgden 😀 (applausje voor jezelf).
  Herman Brood sloot af met “Saturdaynight” &….my way.

  Martin Buitenhuis (VanDikHout) zong overigens ook zijn duet met Herman nog. Vandaag over een week is het overigens zoveel jaar geleden dat Herman zijn laatste sprong nam.
  Misschien doen wij de 11e een sprong naar GOUD????

 25. Zaterdag waren we even bij de Nooterhof. Vanwege warm weer hebben we daar verkoeling gezocht bij de waterspeelplek. Een leuke plek om er met kinderen te vertoeven.
  Alleen tot mijn verbazing ontbreken daar afvalbakken. Ik ging in gesprek met één van de werkenden aldaar. Blijkt dat zij dit ook al geruimte tijd (maanden zo niet een jaar geleden) bij Landstede en SWZ hebben aangegeven. Maar nog steeds nog geen afvalbakken. Waarschijnlijk moet “het bakkie” een mooi uiterlijk krijgen zodat het past binnen het concept en de “looks” van het doepark. Maar toch… dat hoeft toch niet zo lang te duren? Het gevolg is nu wel dat er rommel rondzwerft. Ik geloof niet dat dit de bedoeling kan zijn.

 26. Geen Milligerplaya prijsuitreikingscomedy geweest? Las iets over half 5 vanmiddag. Was er zelf rond 16:00 uur. Vond (en vind) 30 graden-plus niet echt omstandigheden om thuis te www-en. Morgen ook niet. Bovendien zaten we nogal heftig in de feestjes het &*####@@* alweer afgelopen weekend.

 27. Assendörper, Fidel c leeft nog en skrief regelmatig een kolummegien in de plaatselijke krante, de “granma”, des de name van ’t bötien wör of ùh destieds met van Mexico noar Cuba gevaar’n is!

 28. @marieke de tweede. Nooterhof en afvalverwerking, dat is geen tegenspraak. Zou het een (utopisch?) idee zijn om idd geen afvalbakken te plaatsen, en bordjes neer te zetten dat iedereen z’n eigen troep weer meeneemt?

 29. Joppuh, l?ft eh nog? dat mut dan wel een st?rke kerel wez’n. Ku’j veur mie de volgende keer ook een deuzie sig?ren metnem’n? Reken ik wel af bie Stap. Schient te help’n um old te wörden.

 30. Inderdaad drama, het is geen pretpark maar een doepark. Als je rotzooi meeneemt dan neem het ook maar weer terug naar huis.

 31. @Assendörper:

  “de flesse bier he’k links en de sigaar he’k rechts
  ’n mooie deern op de knie en wieters niks te doen”

  :D:D:D

 32. Tweet van de dag
  za 03 juli 2010
  “Paars Plus, een nachtmerrie!” Leuk, kan die Wilders ook eens een keer niet slapen. Hopelijk de 1,5 miljoen mensen die hij belazerd heeft wel.

  @gerlo

 33. het blijft behelpen:

  JOHANNESBURG –
  Het Nederlands elftal heeft al 15 miljoen euro aan premies op het WK in Zuid-Afrika verdiend. Wereldvoetbalbond FIFA keert 18 miljoen dollar. omgerekend zo’n 15 miljoen euro, uit aan alle halve finalisten op de mondiale eindronde. De wereldkampioen ontvangt 30 miljoen dollar.

  De verliezend finalist incasseert 24 miljoen dollar en de winnaar van de troostfinale strijkt 20 miljoen dollar op.

 34. Trusten alvast Assendorper. Merrie in de buurt maar nachtmerries zijn op angst gebasseerd; daar hebben tegenwoordig al veel te veel mensen last van 😉

 35. @ Drama, en dan zijn de verwachte verliesresultaten in de townships nog niet eens besproken. Vandaag die reportage nog gezien in het journaal? Die kerel met dat nette hoofd maakt daar wel meer interessante reportages.

 36. Ohhhh dat zou mooi zijn Drama 😮

  Ondertussen zitten Sjek Troshoofd en Smart Meets te dollen over de mooie vrouw achter Smart. Met deftige inkijk….maar ze kunnen heur hoofd niet zien want de 1 van NL 1 staat ervoor. Mevr. bept gewoon door en heeft nixxx in de gaten :o8)

 37. Ned-Uru

  0-1 n.v. Zuidski
  2-1 dick (en veel bloed)
  4-0 drama (oefenpotje)
  2-0 Assendörper

  Hugo Borst moest verdorie heel lang nadenken om uit te spreken of ie nou voor Duitsland of Nederland was :o:o:o

 38. Hij was helemaal onder de indruk van het Duitse spel. Het was zoals Nederland op zijn best speelde. Die SweinsteigerT was zijn man. Jan-overkill-Mu is ook altijd erg positief. Maar je die doet alles voor de buhne.
  Borst was nogwel voor beiden eigenlijk.

  Lekker belangrijk zo’n mening van 1 van de 15.000.000 bondscoaches. Bovendien hebben wij nog niet eens gelijk gespeeld. Hun hebben al eens verloren.

 39. Nederland op z’n best hebben we tot nu toe nog niet gezien!
  Wat dat betreft gaan we nog steeds groeien in ’t tournooi!
  Die germanen en spanjolen hebben hun piek al gehad.
  We gaan voor goud:D:D:D

 40. goeie morgen…nou, ga ik ff in de contramine – sorry kleine zelfstandigen met jullie oranje prul…k’heb het een beetje gehad…
  0ranje 0- en die anderen -2

  ten slotte heeft groots ten onder gaan ook wat:P:P:P

 41. Ik was ook onder de indruk van het duitse spel, mocht het zo ver komen dat we de finale halen dan spelen we tegen duitsland en dan moeten we echt het onderspit delfen, helaas 🙁

 42. Welnee Natas, wij zijn de nieuwe duitsers van Europa en duistland de nieuwe nederlanders, wij gaan die finale als underdog dus gewoon met degelijk duist spel winnen, oftewel, na 36 jaar eindelijk eens een koekie van eigen deeg voor de duitsers? Laten we het hopen, maar eerlijk is eerlijk, ik geniet to nu toe ook van de Mannschaft.

 43. Afgelopen zaterdag was echt goed, ik werd op de bank nog helemaal gek van dat getik, laat staan als je de tegenstander bent;D

  Moet jou ook gelijk geven dat we de duitse tactiek behoorlijk goed onder de knie hebben 😀

  Heb vrijdagmiddag ook een vreugde duik genomen, maar wel in het zwambad voor de deur en niet in de stadgracht hahaha

  Ook wel heel leuk, tegenover mijn ouders zit het parkzicht, particuliere seniorenwoningen, die mensen gingen spontaan in polonaise de straat, iedereen was blij:D

 44. Graag nieuwe voorspellingen toevoegen:

  Ned-Uru

  1-0 n.v. Zuidski (verwacht dat de n.v. blijft staan?)
  2-1 dick (en veel bloed)
  4-0 drama (oefenpotje)
  2-0 Assendörper
  3-1 Jan D. (mooi tijdstip voor een geïnspireerde voorspelling 1:09
  :D)
  0-2 QM
  3-1 Merije

 45. @ Natascha, voor zo ver ik het heb kunnen zien op de verjaardag van G, waren de Argentijnen ook onthutsend zwak zaterdag. Kinderlijk verdedigd vooral. Je bent zo goed als de tegenstander het toelaat. En de Duitsers hebben al wel verloren. Hebben overigen ook geen verrassende en verschillende speelstijlen en spelers met extreme kwaliteiten. NL is nu ook als groep naar elkaar toegegroeid….Maar wie zegt dat Spanje niet in de finale komt? En Nederland moet ook écht nog maar eens van die skuppers zien te winnen!

  PS Super Zuurman gaat ook de B1 doen bij de FC. Zo hoorde ik vrijdagavond.

 46. Dick, ik ben blij dat jan met de vallende ziekte in ieder geval niet mee doet, heb gehoord dat hij tegenwoordig liever handbalt:D En inderdaad moeten we nog maar zien te winnen, heb wel begrepen dat er een aantal belangrijke speler geblesseerd/geschorst zijn….

  We zullen het zien morgen!

 47. lol:D! dit keer scoort foksuk iets hoger, maar ze zijn scherp!

  desondanks, en ik ben vast niet de enige, missen we Martin Bril:(… maar te vrezen is dat grunberg tot het einde der tijden met z’n onleesbare gebrabbel de vk voorpagina blijft vullen…- zucht-

 48. Natascha, denk/weet zeker dat ze Suarez bij onze komende tegenstanders eeuwig dankbaar zullen zijn! Ook voor zijn strakke optreden (in dienst van Forlan) en zeer belangrijke goals.
  Niet meedoen; Mogen we idd blij mee zijn-was meer dan de handen vol geweest voor de Heit.

  Overige schorsingen/blessures. Denk niet dat het heel veel uitmaakt. Ze zullen voortdurend keihard tot de grens en soms over de grens gaan spelen.

 49. @ QM, Martin Bril missen we idd. Maar de grootmeester van het beschrijven van kleine dingen is natuurlijk Carmiggelt met zijn Kronkels.

  Martin is wel de man van “rokjesdag” 😀

 50. dick, maar carmiggelt is echt verleden tijd, gezien het aanbod bij de slegte en op rommelmarkten…zo ook Bomans.Stond gisteren nog met een pocket versie van ‘erik of het kleine insectenboek’ (Bomans) in mijn handen en heb het toch maar niet gedaan…sorry maar Nicci French is iets aanlokkelijker;D

 51. BeeldBuisBode

  SPORT: Holland Sportzomer (N3, 20:25)
  Holland Sport heeft inmiddels een rijk filmarchief met filmpjes die voor het merendeel zijn gemaakt door Rob Hodselmans. Deze zomer elke maandag een terugblik op de mooiste werkjes. Vanavond zes sc?nes uit het voetballeven van Ruud van Nistelrooij
  FILM: Goldeneye (SBS6, 20:30)
  Een van de betere Bonds, deze eerste met Pierce Brosnan als 007 en een bijrol voor Famke Jansen als Russische dame met dodelijke dijen. Bevat ook de memorabele actiesc?ne waarin Bond met een tank door de straten van St. Petersburg racet. Alles gaat kapot

  SERIE: Fawlty Towers (Canvas, 20:55)
  Onze zuiderburen herhalen Fawlty Towers. Het blijft geniaal. Basil (John Cleese), die twee Duitse gasten heeft: ??Oh, German. I??m sorry, I thought there was something wrong with you.??

  Nieuws
  Sport

  Anders dan in de Gids: VI Oranje
  Vanaf vandaag geen middaguitzendingen meer van VI Oranje

  WK Journaal (N1, 19:00)
  Het laatste voetbalnieuws met Henry Schut en Hugo Borst
  Tourjournaal (N3, 19:30)
  Het laatste Tournieuws met Jeroen Stomphorst

  Holland sport (N3, 20:25)
  Terugblik met de beste filmpjes over Ruud van Nistelrooy (zie ook de Tip 3)

  Studio Sportzomer (N1, 22:10)
  – Rob Rensenbrink
  – Youp van ’t Hek !!!!! YOUPIE!!!!!

  VI Oranje (RTL7, 22:20)
  – Regi Blinker
  – Jack Spijkerman

  Studio Sportzomer: De avondetappe (N1, 23:00)
  – Theo Bos
  – Tv-producent Wouter Vandenhaute
  Studio Sport: Tour de France (morgen, N1, 14:30)
  Rechtstreeks verslag van de derde etappe Wanze – Arenberg Porte du Hainaut over 213 km

  BeeldBuisBodebeschouwingen—interessant, vind ik:

  Kijkcijfer
  Marcel Peereboom Voller (de Telegraaf) keek naar een ??heerlijk Hollands onderwerp?? bij EénVandaag (zaterdag, Nederland 1, 18:05, 1.193.000 kijkers). ??Wat betekent het voor de economie als onze jongens de wereldtitel pakken? Voetbal is leuk, maar geld moet rollen! Want de WK-nomie draait op volle toeren en het consumentenvertrouwen krijgt een flinke duw in de rug, telkens als Oranje een ronde verder komt. […] Saillant detail: in een land als Brazilië had de bevolking liefst 813 euro over voor de wereldtitel. In deze lijst staat Nederland bijna onderaan, met 47 euro per persoon. Want ons bent zuunig, en na deze kleine investering willen we wél het beste rendement halen: de titel én een gezondere economie. Voor een dubbeltje op de eerste rang.??

  Paul de Lange (nu.nl) is onder de indruk van Henry Schut als presentator van het WK journaal (zondag, Nederland 1, 19:00, 1.118.000 kijkers). ??Was voor het WK al zelden op een fout te betrappen, maar zet die lijn ondanks de druk van veel kijkers onverstoord door. Niet uit de tent te lokken, zelfs niet door meester-uit-de-tent-lokker Hugo Borst.??

  :):):) Wie zit er achter het succes van het Nederlands elftal? Het is de kapper Hannibal Hanna. Want de spelers kunnen natuurlijk niet rondlopen met een ??Johan Derksenkapsel??, zo vertelt hij aan EénVandaag:D:D:D

  WIE LUST DE VOORSPELLINGEN FF IN DE LIJST?
  laterrrrrrrrr

 52. Ik heb de kinderen toch op bed liggen en derk is nog weg dus doe ik het even.

  Ned-Uru

  1-0 n.v. Zuidski (verwacht dat de n.v. blijft staan?)
  2-1 dick (en veel bloed)
  4-0 drama (oefenpotje)
  2-0 Assendörper
  3-1 Jan D.
  0-2 QM
  3-1 Merije
  5-0 Wichert
  3-0 Eva

 53. QM; Nicci French is toch een schrijvers-duo dat vooral detectives schrijft. Niet mijn genre. Vind sommige Nederlandse schrijfsters best onderhoudend om te lezen. Maar heb ff geen zin om in de boekenkast van vrouw-lief te kijken naar de titels. Deze vakantie gaan 6 boeken mee die geen van allen door een vrouw zijn geschreven.

 54. Klasse Erica! Blijft Derk nog lang weg?

  Ned-Uru

  1-0 n.v. Zuidski (verwacht dat de n.v. blijft staan?)
  2-1 dick (en veel bloed)
  4-0 drama (oefenpotje)
  2-0 Assendörper
  3-1 Jan D.
  0-2 QM
  3-1 Merije
  5-0 Wichert
  3-0 Eva
  4-1 Ingrid
  3-2 Zwolse (klopt geloof ik Uru-Ned, maar hier gaan we uit van: Ned-Uru. Of je moet alle uitslagen willen aanpassen?)

 55. Ned-Uru

  1-0 n.v. Zuidski (verwacht dat de n.v. blijft staan?)
  2-1 dick (en veel bloed)
  4-0 drama (oefenpotje)
  2-0 Assendörper
  3-1 Jan D.
  0-2 QM
  3-1 Merije
  5-0 Wichert
  3-0 Eva
  4-1 ingrid

  Uru-Ned
  2-3 Zwolse

 56. Leaf…oh ja ook lekker zomers. Maar uh “saai leven” valt ook nog wel mee toch. Vind soms de songteksten alleen ook al wel mooi poëtisch.

 57. Pink is ook wel een apart portret natuurlijk….goeie tekst trouwens. Gaat dan over Bush; die zou dat nooit doen. Maar Obama is denk ik best in voor een wandeling met Pink.

 58. ‘Europa dumpt slechte voeding in Afrika’

  Houdbaarheidsdata genegeerd, in Europa verboden bestrijdingsmiddelen doodleuk geëxporteerd
  Europa exporteert naar Afrika ‘behoorlijk wat’ voeding en chemische stoffen die voor Europeanen ongeschikt zijn.

  Dat stelt Herman Koëter, voormalig bestuurder van het EU-agentschap voor veilige voeding EFSA en van de OESO, zondag tegen het ANP, zo meldt de Volkskrant. De Nederlander meldt:

  “DDT is een goed voorbeeld van een insectenbestrijdingsmiddel dat in Europa is verboden, maar vrolijk naar Afrika wordt geëxporteerd. Ook in de voeding zien we zaken die door herverpakking ineens niet langer ‘over de houdbaarheidsdatum’ zijn. Een partij vis met te veel kwik of dioxinen eindigt niet zelden in een ontwikkelingsland.”

  Koëter geeft via zijn Brusselse non-profit organisatie Orange House Partnership trainingen aan toezichthouders in Afrika, China en andere niet-westerse landen over de risico’s van voeding en chemische stoffen.
  ——-
  Schofterig ego-centrisch en misplaatst superioriteitsgevoel. Dit gevoel is natuurlijk altijd misplaatst.

 59. en t.a.v posting 22.01 >>> madame ‘rockstar’ kan schreeuwen wat ze wil, tegen menig ouwetje kan ze niet op; teruggevonden op YouTube; “this is not a love song” / PiL…:):):) dáááág noekkie

 60. Mogguh, straks (voor hen die het misten) en voor de rest….waaronder ik. Op 3fm herhaling van

  Youp & Meeuwis net precies met spontaan deels gefloten WK-lied…op 1.

  Oa Bea in Bavariajurk

 61. Oh QM ook al voor 8-en 😀 Ga zo ff je links luisteren Derk….eerst een bakkie met ontbijtkoek en glas…oerhollandsch zuiver, likkerbarend lekkerbessend koel fris water.

 62. Lachen Derk, beetje punk weer. Die gozer van PIL lijkt wel wat op die uit Young Ones.

  Maak er wat moois van Derk, hap ze weg die kilometers! Beetje skieren onderweg. 😉 Tjooo

 63. Esther Groenenberg. Zaterdag 10 juli met band op radio 2, in het programma Cappucino. Ze doet 2 eigen liedjes doen en 1 cover uit de top 2000.

 64. De 6 Zomergasten; Jan Marijnissen, Paul Verhoeven, Annet Malherbe, Erwin Olaf, Paulien Cornelissen en Maarten ??t Hart zijn dit jaar te gast bij Zomergasten, het interviewprogramma van de VPRO.

  Bijzondere schijf QM Bloom-06. Heeft ook wel wat zomers.

 65. Wat een zakie:

  Bij huiszoekingen in het aartsbisschoppelijk paleis in Mechelen heeft de Belgische politie enkele opvallende documenten gevonden. De politie vraagt zich af hoe die daar gekomen zijn. Het gaat onder meer om foto’s van de opgravingen en de lijkjes van Julie en Mélissa, twee meisjes die verkracht en vermoord werden door Marc Dutroux, en andere documenten over pedofilie die enkel bedoeld waren voor het gerecht.

  Kardinaal Danneels mag uitleg gaan geven bij de rechter over hoe hij aan de documenten komt. De stukken werden gevonden tussen de vele documenten die op 24 juni in beslag werden genomen. Ze waren enkel bedoeld voor het gerecht en zeker niet voor de kerk.

  Bij de huiszoeking werd ook een verdachte briefwisseling over geheime en verbrande dossiers over pedofilie in de keer gevonden. Ook hier wil de politie duidelijkheid over.

 66. Las het net idd Dick, echt een zaakkie!:o

  Wat zou je zeggen van onze duitse voetbalvriend die 2 italiaanse voetbalvrienden door het hoofd schiet, het moet toch niet gekker worden?

 67. Actie Ombudsman: dove kinderen toch naar school

  Onder dreiging van een spoeddebat door PvdA op laatste dag voor reces verleende minister Klink toch toegang tot speciale dovenschool
  Door een bliksemactie van het VARA-programma De Ombudsman en het PvdA-Kamerlid Agnes Wolbert kunnen zes dove kinderen na de zomer toch naar school.

  Onder dreiging van een spoeddebat op de laatste dag voor het Kamerreces verleende minister Ab Klink van Volksgezondheid hen toch toegang tot een speciale dovenschool van Kentalis in het Groningse Haren. Daarmee komt een eind aan een periode van grote onzekerheid voor ouders en kinderen. Zij werden maandenlang heen en weer geslingerd tussen hoop en vrees. De Ombudsman besteedt in het nieuwe seizoen, dat op 24 september begint, uitgebreid aandacht aan de kwestie.

  De Ombudsman ontving twee maanden geleden berichten over problemen rond de toelating van een groep dove kinderen tot de Guyotschool in Haren. Deze school herbergt de enige Havo-opleiding in Nederland waar les wordt gegeven in de Nederlandse gebarentaal. De kinderen die er naar school gaan, komen uit het hele land. Vanwege de grote afstand van huis naar school kunnen zij onmogelijk heen en weer reizen. Veel leerlingen gaan daarom naar het doveninternaat in het nabijgelegen Groningen.

  Het verblijf in het internaat wordt betaald vanuit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). Vorig jaar scherpte de overheid de regels echter aan, omdat de kosten voor de AWBZ de pan uit rijzen. Ook een aantal dove leerlingen werd daarvan de dupe. Alleen de kinderen met een extra zorgvraag, bijvoorbeeld wegens psychische problemen, werden nog toegelaten tot het internaat. Kinderen zonder zorgbehoefte kregen verblijf in het internaat niet meer vergoed. Het ministerie van Onderwijs moest voor deze kinderen een oplossing bedenken.

  Maar tot teleurstelling van de ouders stelde dat ministerie voor dat de kinderen speciaal onderwijs in de eigen regio moeten zoeken. Daar wordt echter geen Havo-onderwijs in gebarentaal gegeven. Een ander alternatief is dat ze naar een gewone ??horende?? school gaan met bijstand van een doventolk. Zo??n oplossing is minstens even duur als het verblijf in het internaat. Bovendien is de tolk er alleen tijdens de les, en niet tijdens pauzes of schooluitstapjes. Voor dove leerlingen betekent het vaak een eenzaam bestaan zonder contact met klasgenoten. Uit onderzoek blijkt dat dove kinderen door een isolement een groot risico lopen depressief te worden.

  De Ombudsman maakte daarom in juni een afspraak met demissionair minister André Rouvoet van Onderwijs. Maar drie dagen voor de afspraak kwam het bericht dat het Centraal Indicatieorgaan Zorg (CIZ) een aantal kinderen volkomen onverwacht toch toestemming had gegeven naar het internaat te gaan. Die beslissing was in strijd met de eigen regels.

  Die fout werd vorige week door het CIZ erkend. Uit ??coulance?? besloot het ministerie van VWS, dat verantwoordelijk is voor het CIZ, dat de kinderen die al een indicatie hadden deze ook mochten behouden. Maar zes andere kinderen bij wie geen fout was gemaakt hadden pech: zij werden ?? met de schoolvakantie voor de deur – alsnog afgewezen.

  De Ombudsman zocht daarop contact met het PvdA-Kamerlid Agnes Wolbert. Zij was zo verbolgen over de willekeur van het CIZ dat ze op de laatste dag voor het Tweede Kamerreces een spoeddebat aanvroeg met minister Klink. Agnes Wolbert: ⤽Uit jullie telefoontje bleek dat van de kinderen die naar het internaat willen er tien wel en zes niet werden toegelaten. Dat is een ontzettend schrijnende en pijnlijke situatie. Het kan niet zo zijn dat je kinderen naar huis stuurt terwijl ze niet weten of ze na de vakantie wel naar school kunnen.⤝

  Het spoeddebat bleek uiteindelijk niet nodig. De minister zag al snel in dat hij het beleid van het CIZ niet kon verdedigen. Hij besloot alle 16 kinderen die zich voor het internaat hadden aangemeld toe te laten.

  Kentalis en de Federatie van Ouders van Dove Kinderen (FODOK) zijn opgelucht. ⤽We zijn ontzettend blij voor deze 16 kinderen⤝, zegt voorzitter Toine van Bijsterveldt van FODOK, ⤽maar we zijn er nog niet.⤝ Volgens hem moet er nu eindelijk werk worden gemaakt van een structurele oplossing: ⤽Er moet ook zekerheid komen voor kinderen die de komende jaren naar Haren willen.⤝

 68. Aanpassinkje 😉

  Ned-Uru

  1-0 Zuidski in een draak van een wedstrijd
  2-1 dick (en veel bloed)
  4-0 drama (oefenpotje)
  2-0 Assendörper
  3-1 Jan D.
  0-2 QM
  3-1 Merije
  5-0 Wichert
  3-0 Eva
  4-1 ingrid

  Uru-Ned
  2-3 Zwolse

 69. Ned-Uru

  1-0 Zuidski in een draak van een wedstrijd
  2-1 dick (en veel bloed)
  4-0 drama (oefenpotje)
  2-0 Assendörper
  3-1 Jan D.
  0-2 QM
  3-1 Merije
  5-0 Wichert
  3-0 Eva
  4-1 ingrid
  3-0 Richards
  3-2 Zwolse

 70. Natas; idd held!; de agent heeft toch eerst wel gekeken of ie ’t kereltje aan kon? Denk dat ie wel snel is doorgelopen want hij moest ook nog iemand bekeuren die een scheet op straat liet.

 71. Karremans aangeklaagd voor genocide

  Strafrechtelijk onderzoek naar optreden van Dutchbat-leiding in Srebrenica

  Nabestaanden van de slachtoffers van Srebrenica hebben een aanklacht ingediend tegen Dutchbat-commandant Karremans en zijn plaatsvervanger, majoor Franken. Ze worden beschuldigd van genocide en oorlogsmisdrijven.

 72. dick; tav posting 11.42 >>> wat een armoe zeg, kijk je in de VS daar heb je dovengemeenschappen en is het op school heel gewoon om voor elk kind de basisbeginselen van gebarentaal te leren…daar zijn we hier nog héél ver vandaan, alleen al omdat het onderwijs onderontwikkeld is.
  Wijk je af van de standaard- leerling, dan tel je niet mee>:(

 73. Wilders: nooit meer Tjeenk Willink DEN HAAG.

  PVV-leider Geert Wilders vindt dat Herman Tjeenk Willink nooit meer informateur mag worden en hij wil bovendien van premier Jan Peter Balkenende weten of het mogelijk is Tjeenk Willink te ontslaan als vicepresident van de Raad van State.

  Dat blijkt uit schriftelijke Kamervragen van Wilders aan Balkenende. Wilders noemt Tjeenk Willink – die vorige week informateur was en koningin Beatrix adviseerde twee informateurs te benoemen voor een kabinet Paars-plus – ⤸niet onpartijdig, eurofiel en antidemocratisch⤝. Volgens Wilders blijkt dat uit de bijlage die Tjeenk Willink op persoonlijke titel schreef bij zijn eindverslag over de informatieronde.

  Tjeenk Willink schreef daarin onder meer over inburgering van vreemdelingen en over Europese samenwerking op het terrein van politie en justitie. Ongepast voor een informateur die boven de partijen moet staan, aldus Wilders.
  ——————————————————————–Ach het lege vat Geertje is weer eens boos.

  Geertje zou een cursus staatsinrichting moeten nemen en afmaken,dan weet hij ook dat leden van de Raad van Staten incl. voorzitter benoemd zijn voor het leven.:D

 74. Zwolse… het gaat rap bergafwaards met geertje, en hoe moet het nu verder…hero kan een vetbetaalde functie als pvv veteraan ook wel vergeten, nou ja, zand erover en het hele kliekje zich aan laten sluiten bij mede- mislukking verdonk…kunnen ze samen huilen;D

 75. Ik heb nog steeds het donkerbruine vermoeden dat Hero Brinkman op het vinkentouw zit en afwacht en tot er een coalitie gevormd is.
  Als dat een coalitie zijn waar geen PVV in zit,denk ik dat Hero Brinkman zal toeslaan en de PVV verlaten met meename van zijn zetel en een eigen partij zal starten.

  Dat zal veel schade bij blonde Geertje toebrengen.

 76. De 6 Zomergasten; Jan Marijnissen, Paul Verhoeven, Annet Malherbe, Erwin Olaf, Paulien Cornelissen en Maarten ??t Hart zijn dit jaar te gast bij Zomergasten, het interviewprogramma van de VPRO.
  (Quote van Dick)

  Leuk! Dan ga ik zeker 5 keer kijken!

 77. @Eva, het is niet zo dat ik er niet op zit te wachten, maar Erwin Olaf ken ik niet. Die andere vijf vind ik erg interessant. Paulien Cornelisse heeft een erg leuk boek geschreven: Taal is zeg maar echt mijn ding. En op Oerol vorig jaar was ze fantastisch.

 78. Jesses!
  Zo mat als de eerste helft was, zo spannend was de tweede!
  Ai ai ai!
  Maar….
  WE STAAN IN DE FINALE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 79. Maar jij moest ook googlen, dus zo heel erg beroemd zal hij niet zijn, toch? Misschien alleen in zijn vak. De weblogfotografen zullen hem misschien wel kennen.

 80. Bericht door Eva, op 6 juli 2010 om 22:24
  Jesses!
  Zo mat als de eerste helft was, zo spannend was de tweede!
  Ai ai ai!
  Maar….
  WE STAAN IN DE FINALE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Halve finale toch?

 81. @Merije; Tsja, dat ik een fotograaf niet ken, is niet zo bijzonder…. Mijn kennis is wat dat betreft zeeeer lokaal…;)

  @Derk; Roep je even als ik je moet wakker maken? :D:D
  De halve finale is zojuist gespeeld…

 82. @Derk; Wat valt er niet te snappen aan mensen die elkaar op alle andere dagen het licht in de ogen niet gunnen, maar juichend samen feesten als “onze” jongens een wedstrijd winnen? 🙂

 83. @Eva; inderdaad heel bijzonder dat het nu wel kan…
  Nou ja, ik zou het eigenlijk moeten omdraaien; raar dat het op andere momenten niet lukt.

 84. :D:D:D nu hopen op spanje
  voor vanaag geen voor spelling gedaan ” dacht 3-1”
  toch nog bijna goed

  maar spanje hoop ik zondag

  8)

 85. TOTALE CHAOS😀

  Wat een gekkigheid, ik word echt helemaal maf!!

  Supergaaf met de auto door de stad heen en dan de Kamperstraat/Rode Torenplein door helemaal gaaaaffffff!!:D:D

 86. Maandag alvast verlof genomen….. En morgen, gistermiddag stroomstoring in Meppel die afstraalde op Steenwijk: eerder naar huis….nog 6 werkdagen en dan zien we na de vakantie wel weer:

  Eerst ff richten op de 3e WK-finale voor NL…zou scheepsrecht moeten zijn :D:D:D

 87. Te gek Nederland in de finale. Weet nu al zeker dat ik maandag geen vrij kan krijgen. Het is niet anders.
  Eerst vanavond relaxed bekijken wie de tegenstander wordt, denk zelf Duitsland. Maar maakt me ook eigenlijk niet zo veel uit. En dan tot zondagavond 22.30 uur weer in de zenuwen. Geweeeeeeeeeeeeeldig.

 88. Er is blijkbaar vannacht ook een feestje gevierd op het basketbalveld in zuid. Het krat staat er nog, echter de flessen zijn kapot gegooit op het veld. Wat een ongelooflijke bende!

 89. Er is blijkbaar vannacht ook een feestje gevierd op het basketbalveld in zuid. Het krat staat er nog, echter de flessen zijn kapot gegooit op het veld. Wat een ongelooflijke bende!

  Hier heb ik wel moeite mee, feestje plezier ok, maar zorg dan ook dat de rommel opgeruimd is/word.

 90. Ingrid…helemaal mee eens, en als men toch aan het weggooien is, neem gelijk die vuvuzela blazers mee, ik snap dat iedereen gehersenspoeld moet worden met oranje, oranje, oranje…maar te veel is te veel.

  Kunnen ze lekker op de vuilnisbelt verder blazen met hun dronken harses…:P

 91. @ Question, zijn de schuttersputjes al gegraven?
  Hangt het spandoek “Welkom bij de WereldKampioen!” al weer bij de fictieve grens?
  Opa Beelen had zijn oude geweren van zolder gehaald en in zijn tuin opgesteld begreep ik.

 92. QM; die inktvis was net op 3fm; heeft voorspeld dat de Duitsers er uit gaan. Als ze er uit vliegen mag Giel hem vrijdag bellen om de finale te voorspellen.

 93. Net voor en net na het laatste fluitsignaal keken bijna 9,5 miljoen kijkers naar de halve finale van het Nederlands elftal. Gemiddeld keken 8,5 miljoen mensen thuis via de televisie naar de voetbalwedstrijd Nederland- Uruguay. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek (SKO), die vandaag zijn bekendgemaakt.

  Pas morgen wordt bekend hoeveel mensen er in totaal naar de wedstrijd hebben gekeken. Vrijdagmiddag keken gemiddeld zeven miljoen Nederlanders thuis via de televisie naar de kwartfinale tegen Brazilië. Die wedstrijd begon om 16.00 uur. De met 3-2 gewonnen wedstrijd tegen Uruguay begon gisteren om 20.30 uur.

  Na het duel keken ruim 1,2 miljoen mensen naar Studio Sportzomer met Jack van Gelder. VI Oranje van RTL7 was goed voor 917.000 belangstellenden

 94. Spa-Dui

  2-1 Wichert
  1-0 Drama
  1-2 Zuidski
  0-2 jajajajaja
  1-3 Ingrid
  3-2 Zwolse
  1-1 (Duitsland wint na verlenging) Dick
  2-2 (Spanje wint met penalty’s) Merije

 95. maar vrede op aarde, dick, heerlijk met dochter (ook geen voetbal-fan) weer eens genoten van een weergaloze Glenn Close in ‘101 dalmatiërs’ …ook met Hugh Laurie -dr.house- als schurk. Blijft leuk.

 96. @ QM; hoorde het van opa Beelen…ouwe vieze man 😛 Ach ja ieder zijn/haar ding. Met die dalmatiërs heb ik dan weer nixxx.

  Die wouzen in Den Haag konden zich weer niet gedragen he! Overal feest; daar gezeik. Beveiliger Vreetje zal de boel wel weer opgehitst hebben en er enkel wat kleurrijke Nederlanders tussenuit hebben gevist.

  Vrede? Nee, dat is absoluut niet hun streven.

  Las net wat over “vrede”….op de muur hier:
  We praten zo vaak over vrede
  We lezen het woord in de krant
  Is vrede geen oorlog, het recht van de sterkste?
  Is vrede de rust in een land?
  Vrede? Wat is vrede?

  Vrede begint als een piepklein zaadje
  Je denkt: heeft het zaaien wel zin?
  Geef het de kans, want het breekt toch naar buiten
  En groeit tegen alle krachten in.

  Vrede begint als een piepklein zaadje
  Je ziet het soms over het hoofd
  Geef het de kans, laat het kiemen en bloeien
  Het helpt als je in de kracht ervan gelooft.

 97. In de IJssel kan je eigenlijk bijna niet echt veilig zwemmen, de onderstroom is er natuurlijk altijd.

  Zow pff was toch wel erg vroeg om 6 uur vanmorgen, maar ach we hebben nu iets om te vertellen later, weet je nog toen, in 2010….

  Net als dat ik de verhalen van 74 en 78 moet aanhoren, geweldig!

  Spanje – Duitsland 1-2 (grote schoppartij en veel rode kaarten aub)

 98. Uhm Dick, in die buurt vind je meer gekleurde mensen dan blanke mensen dus dan zou vreetje het wel heeel erg druk hebben gehad. Het is precies hetzelfde stuk als waar die terroristen toen uit huis zijn gehaald met veel bombarie….

  Bij oma om de hoek :'(

 99. @ Natas, Vreetje is 1 van die gefrustreerde/egocentrische mensen die tegen de multiculturele samenleving zijn. Juichen dan waarschijnlijk ook maar half voor het NL-team. Heeft iets met haat en angst te maken. Sommige Nederlanders hebben daar vrogger overigens ook met die instelling nogal huisgehouden in o.a. Zuid-Afrika.

  Dan hebben ze daar verdorie het geweldige Nederlandse strand om de hoek…mooie stad ook de hofstad…..zijn ze nog niet tevreden 😮

 100. dick, nu schat je vree te hoog in… kijk, het zit zo; hij behoort tot het slag mensen dat de jaren ’50, hoe voorbij ook, nog in ere willen houden.Dus voor je beeldend vermogen; famillie vree woont in een – nagenoeg onverkoopbaar- rijtjeshuis, vrouw vree’s enigste recht is het aanrecht en vree zelf snijd zondags het stukje afgeprijsde bieflapje (want de here verbied bbq-en op zondag).Kindertjes vree lezen nog braaf ‘dik trom’ en mogen alleen naar eo- kinderprogramma’s kijken…
  En o, ja, voor elke happening van nationaal belang + het koningshuis gaat bij vree de vlag uit.
  Zo gaat het er een beetje aan toe, vree behoort tot het stukje nederland wat net zoals klederdracht aan het verdwijnen is:P

 101. QM, bovendien vlagt Vree nog op de door Henk “gewoon omdat het kan” in het leven geroepen “zomaar vlaggetjesdagen. Die vlag maar raak voor een knaak-dagen zijn 4 van de 4 (?) keer mislukt. Maar Vree zal toch al wel gestegen zijn op de lijst van uberbelangrijke personen van Geert’s (en/of Drinkman’s) clubje.

 102. Bericht door Natascha, op 7 juli 2010 om 12:04

  Blijf het een geweldig lied vinden Natascha.
  Vind het lied van Guus en Youp ook geweldig. Zo recht uit het hart.
  Kan niet wachten tot het zondag is. Wij hadden het iedere x weer over het winnen van de EK, en wat een geweldig spontaan feest we na die tijd hebben gehad in de binnenstad> En dan die beelden na die tijd van de rondvaart in Amsterdam.Iedere x als ik die beelden weer zie krijg ik kippevel.
  En zo’n geweldig feest en herinnering gun ik iedereen, en dus ook mijn boys.

 103. Vanavond bij “zonnebankbruin Tros-hoofd met “Sneij d’or” op schoot”….geactualiseerde versie van Youp en Meeuwis. Hebben ze nog net opgenomen voor Guus vertrok voor een concert met Borsato.
  Op radio 2 draaiden ze net een WK/versie van `In de blote konte? van MooiWark….gaaaaaaaaaf!

  Maak je geen zorgen Ingrid.

  Wij hadden het iedere x weer over het winnen van de EK

  Hier zal ik het ook tot in lengte van dagen over hebben. het was geweldig om er in de halve finale bij te zijn om te zien hoe Duitsland in EIGEN HUIS verloor van NL :D:D:D
  En die dagen comedy om de finale heen in Munchen. Geweldig dat we daar ook bij waren. Spontaan blijven slapen bij Anke Fieder.

 104. In 88 was ik 5 jaar, ik kan me nog vage beelden herinneren, me moeder roept iig dat ik toen mega fan was van Ronald Koeman??!! hahaha ik zou niet weten waarom..

 105. Inderdaad Dick de overwinning op Duitsland, eigenlijk hadden we toen het EK al gewonnen. En toen wonnen we de finale ook nog.
  Jammer dat voor dit WK niet zo maar even in de auto stapt, om ter plaatse sfeer te kunnen proeven. Maar het zij zo, en moeten we het maar in ons eigen mooie landje doen. Samen met al die 16 miljoen bondcoache’s, die achter bleven.

 106. Haha Natas;

  me moeder roept iig dat ik toen mega fan was van Ronald Koeman??!! hahaha ik zou niet weten waarom..

  Omdat ie na afloop van de 1/2-finale bijzonder diplomatiek en opzichtig zijn reet afveegde met het shirt van een Duitser?

  Hans van Breukelen gaf onderweg naar de kleedkamers (waar wij boven stonden) nog een Duitser een klap met zijn platte hand. Maar de irritatie was over en weer.

  * QM, misschien komt ie wel met een boek “mijn leven als geVree kuddedier in dienst van haat & angst”

  * Admin, de door mij geplaatste cartoon (13:59)
  :heeft er echt een tijdje gestaan, waarom is ie nu verdwenen?

  * Ingrid, ach dat feestvieren gaat ons zo toch ook uitstekend af. Had vanochtend wel wat moeite met de naweeen van die enorme bulk bier.

 107. Laakkwartier snapt rellen niet

  De stichting Wijkberaad Laak Centraal snapt niet waarom er rellen ontstonden in het Haagse Laakkwartier na de gewonnen halve finale op het WK gisteravond. Volgens voorzitter Leo Olffers gaat hem om “een paar rotte appels die het voor de rest van de buurt verpesten”.

  Olffers zei tegen het ANP dat het vooral blanke jongens zijn die voor rottigheid zorgen: “En niemand lijkt te weten hoe we die spiraal kunnen doorbreken.” Volgens de voorzitter van het wijkberaad gaat het de laatste tijd juist zo goed in het Laakkwartier: “Iedereen is al jaren vol lof over het werk dat wij hier verrichten en over de manier waarop we het groeiend aantal Nederlanders van allochtone afkomst weten te betrekken bij wat er in de buurt gebeurt.”

  Ook het politiekorps Haaglanden heeft geen verklaring voor de rellen in het Laakkwartier. Een politiewoordvoerder wijst er net zoals Olffers op dat het gaat om “een kleine groep mensen die zich niet gedraagt.”

  ===========

  Huldiging (ongeacht het resultaat van de finale) is a.s. dinsdag in Mokum.

 108. dick; je doet vree tekort door te zeggen dat hij leeft in ‘haat en angst’ juist omdat hij de dingen anders ziet dan jij.Eenieder heeft recht op zijn/haar eigen mening en als we willen opvoeden, laten we het dan het beste bij onze eigen kinderen houden…hebben we het al druk genoeg mee.:)
  Vree is vree, en het is goed zoals het is, hij denkt er het zijne van en dat moe kunne.Zolang hij maar niet opdringerig aan m’n huis wat-dan-ook komt verkopen vind ik alles best.;D

 109. @Qm; Natuurlijk heeft iedereen recht op zijn/haar mening. Iedereen…niemand uitgesloten 😉 Volgens onze wet mag die mening ook in vrijheid geuit worden. Uitstekend; zoveel mogelijk vrijheid in alles.

  Vree is Vree en feiten zijn feiten. Jij bent waarnemer lees ik net, dat je maar waar mag nemen. Het is wel weer een feit dat het daar los gaat in de stad waar de PVV zogenaamd in het college wou. De stad waar Geert kiezersbedrog pleegde door ineens NIET meer in de raad zat. Gehoord dat die crisis-makelaar Barry Geert wil voordragen voor de Sagarov-prijs?

  Heb nooit de intentie gehad dat spul daar op te voeden, jij wel? Kansloos. Discusseren op feiten bleek al snel kansloos. Ze verdraaiden alles. Eerlijkheid bleek al teveel gevraagd. Hij bedreigde jou toch ook al eens verkapt? Zoiets als: via ip-adres hebben we je identiteit?
  Kwam er niet meer op terug. Zeker te druk met etnisch-gerelateerde zaken.
  Vind het wel knap dat ik het daar een paar jaar lang bijna dagelijks heb volgehouden.

 110. Bolkestein: Balkenende presteerde niets, blij dat hij weg is
  Oud-leider van de VVD oordeelt snoeihard over de CDA-premier
  Weekblad Elsevier publiceert deze week een interview met de voormalig EU-commissaris en die laat er geen misverstanden bestaan: Balkenende was een waardeloze premier. Hij kan geen enkele verdienste van de CDA-er bedenken.

  De website van Elsevier schrijft over het interview:

  Bolkestein memoreert een recent optreden van de demissionair premier. ??Onlangs kreeg hij een vraag over de G20 en dan kreeg je antwoorden die totaal gratuit zijn. Dan doet hij ook nog voorkomen alsof het diepe wijsheden zijn. En hij beantwoordt de vraag vervolgens niet.’
  ‘Ik ben totaal op hem uitgekeken. En ik ben niet de enige, h?, want heel Nederland is op hem uitgekeken. Ja, zelfs binnen het CDA, moet ik aannemen. Zo dom zijn ze nou ook weer niet.??

  Volgens Bolkestein vereist het premierschap niet veel kundigheid. Maar zelfs daar ontbrak het Balkenende dus kennelijk aan. De VVD-er ziet PvdA-leider Cohen als een goede premier maar hoopt dat hij in de oppositie komt. ‘Dan moet hij laten wat hij kan’. Onder leiding van Bolkestein ging de VVD in 1994 de eerste Paarse coalitie aan.

 111. BeeldBuisBode

  De zender Het Gesprek
  – 1×20 Frenk. Frénk van der Linden ontvangt zangeres Denise Jannah (22:15)
  – The late show met David Letterman. Te gast: actrice Jennifer Aniston en zeeverontreinigingsexpert Charles Moore (22:45)

  EénVandaag (N1, 17:59)
  – Nederlanders euforisch en gelukkig
  – Philips Pensioenfonds al eerder de dupe van fraude
  – Met de collega’s naar het WK

  Netwerk (N2, 20:25)
  – Oranje bijna kampioen
  – Albanese vrouwen als man door het leven

  Nova (N2, 22:45)
  – Gevangenisbewaarders luiden de noodklok
  – Nieuwe episode misbruikschandaal Belgische rk-kerk
  – Israëlische bouwactiviteit in Oost-Jeruzalem

  SPORT: WK Voetbal: Spanje ?? Duitsland (N1, 20:00)
  Spanje plaatste zich voor het eerst in de voetbalgeschiedenis voor een halve finale op een WK. Duitsland is voor de derde keer op rij vertegenwoordigd in de halve eindstrijd. Kunnen de Duitsers zich revancheren voor de verloren EK-finale van twee jaar terug toen ook al tegen Spanje

  HUMOR: Toren C (N3, 21:30)
  Kantoorhilariteit. Marg?t Ros en Maike Meijer in diverse gedaanten in een kantoorhel van dertien verdiepingen. Op YouTube te vinden in combinatie met woorden als slipje en inwendig onderzoek. Vrees dus het ergste, maar wel erg goed gedaan——TOREN C :D:D:D

  DOCU: De nachtmerrie van Ina Post (N2, 23:20)
  In 1986 bekende bejaardenverzorgster Ina Post de wurgmoord op mevrouw Kolstee. Ze trok de bekentenis weer in, maar het was te laat: ze werd veroordeeld tot zes jaar cel. Een reconstructie met o.a. Huub Stapel

  WK Journaal (N1, 19:00)
  Het laatste voetbalnieuws met Henry Schut en Hugo Borst

  Tourjournaal (N3, 19:30)
  Het laatste Tournieuws met Jeroen Stomphorst

  WK Voetbal: Duitsland – Spanje (N1, 20:00)
  Met om 20:20 een rechtstreeks verslag van deze tweede halve finale

  VI Oranje (RTL7, 22:20)
  – Marc van Hintum
  – Cabaretier Kasper van Kooten

  Studio Sportzomer (N1, 22:30)
  – Ronald Koeman
  – Ronald de Boer
  – Rob Rensenbrink
  – Youri Mulder

  Studio Sportzomer: De avondetappe (N1, 23:20)
  – SP-politicus Emile Roemer
  – Sprinter Gert Steegmans

  Studio Sport: Tour de France (morgen, N1, 14:30)
  Rechtstreeks verslag van de vijfde etappe ?pernay – Montargis, over 187,5 km

  BeeldBuisBodeBeschouwingen

  Oranje staat in de finale! Omdat het zo mooi was, kunt u hier nog even nagenieten van deze samenvatting.

  Goed gemonteerd clipje zeg!

  Kijkcijfer
  Nederland was in de ban van Uruguay ?? Nederland (dinsdag, Nederland 1, 20:00, 8.488.000 kijkers). Hoe bekeek men de programma??s die op het zelfde tijdstip op televisie te zien waren? Hier volgt een overzicht:
  Dalziel & Pascoe (dinsdag, Nederland 2, 20:55, 255.000 kijkers vorige week: 715.000 kijkers)
  Netwerk (dinsdag, Nederland 2, 20:30, 191.000 kijkers vorige week: 595.000 kijkers)
  TV Makelaar (dinsdag, RTL 4, 20:30, 167.000 kijkers vorige week: 390.000 kijkers)

  Marcel Peereboom Voller (De Telegraaf) had een goed voorgevoel over de wedstrijd. ??Bij de NOS woedde koortsachtig overleg over de huldiging van de wereldkampioen. RTL onderhandelde met de jongens van VI Oranje (dinsdag, RTL 7, 22:20, 917.000 kijkers) over een vervolg van de talkshow. Boulevard (dinsdag, RTL 4, 18:35, 837.000 kijkers) interviewde Sylvie [van der Vaart], die verklapte dat ze een spannend setje zou meenemen naar Zuid-Afrika omdat ze Raf al vijf weken niet had gezien. En liefst 62% van de lezers van de Duitse krant Bild voorspelde dat Nederland wereldkampioen zou worden. Want in Duitsland zijn ze gék op Sylvie. Zeg nou zelf. Het kón toch gewoon niet misgaan???

 112. @Dick,
  Wordt het niet weer eens tijd dat de heer K Jansma een schitterend spandoek ziet hangen als hij zondag de tunnel uitkomt en dan recht in het doek kijkt.
  Zijn we in 88 ok kampioen mee geworden dus een positieve prikkel kan geen kwaad.
  Al kunnen we de namen van Jansma en Gullit wel veranderen in v Gelder en Sneijder.:o

 113. Bij een vroegere werkgever, een mannenafdeling, wilden ze een naaktposter van een zeer aantrekkelijke vrouw ophangen. Ik vond, dat ik dan als tegenhanger een poster van een zeer aantrekkelijke man mocht ophangen. Toen kozen zij er voor om dan maar helemaal geen poster op te hangen!!
  Als tegenhanger heb ik een dienblad gekocht voor de afdeling, met daarop een jaren 50 achtige schildering, met een vrouw in hotpants en laag decolleté.

 114. Absoluut Kickert, en die verandering van namen is idd zeer actueel sinds gister. Misschien deze dame maar eens vragen, om het spandoek op te hangen. Ze schijnen toch een [urlhttp://www.spitsnieuws.nl/archives/raar/2010/07/gratis_pijpen_als_oranje_wint.html=]missie[/url] te hebben. Kunnen ze het onderwerp als geen ander naar voren brengen.

 115. dick…maar zijn we ter aarde om vree te be- en veroordelen…hij heeft een beeld van in zijn ogen ‘rechtvaardigere wereld’ en hoopt via geert z’n gelijk te krijgen…hij zal teleurgesteld worden maar dat geeft niet…want geert is voor velen een alibi niets te hoeven doen en alles en iedereen om hen heen de schuld te geven>>> dáár heb je in een notendop waarom ik zo een hekel heb aan de pvv/ vvd:)

 116. QM, het gaat me meer om Vree’s karakter als om zijn keuze. Als een gesprekspartner niet eerlijk is en voortdurend je antwoord verdraait, mag dat toch wel vermeld worden. Eens met je notendop-verhaal. Maar post je daar nu weer?

 117. Ik reageerde op iets, maar de lay out is bij henk zo lelijk dus nee, liever niet…
  Op een gegeven moment heeft posten weinig zin meer, maar ik zou er hier weinig aandacht aan schenken want de kool is de sop niet waard…toch???
  Hoest met wee lucht, is hij overspannen aan het worden op zijn log of is dat hoe hij altijd is? In tegenstelling tot vree kun je hartelijk om wee lucht lachen…ik dacht echt dat deze mensen na eind jaren 70 uitgestorven waren…maar moet mijn mening herzien:):)

 118. en wat waar is is waar, politicus zijn zit er voor willem niet in, maar verder zou hij van alles kunnen zijn; voddenboer, stadswacht, incasso bureau medewerker, colporteur, of troubadour van de stad zwolle, desnoods:P (in dat laatste geval ben ik blij niet in zwolle te wonen)

 119. Het “Deutschland, Deutschland alles ist forbei….alles ist forbei….heeft hier al een paar keer door de huiskamer geklonken”. Breng de jeugd graag wat Nederlandsch-cultuurgoed bij ;):D8)

 120. 1 van de maatjes staat hier nu op het balkon te schreeuwen over “schade Deutschland….” Hmmm, daar heb ik het niet over gehad, heeft ie vast van zijn vader. We zitten nu al een tijdje op ARD…..ze wisten allemaal zo zeker dat ze in de finale zouden komen.

 121. Drama, je kunt gewoon 1/3 deel van de zolderinhoud van Erica claimen volgens mij. Die andere 2/3 zijn volgens mij voor Ned-Bra en Ned-Uru
  winnaars…Belooft een zolderparty te worden. Zie maar:

  Merije, op 7 juli 2010
  om 10:21
  Spa-Dui
  1-0 Drama

 122. :):):) Eens. Zelfs naar een lustoord. Maar niet met Jos H. hoop ik. Naar de kroeg met Jos wil uitstekend, maar verder moesten we maar niet gaan.

Reageer