Aanrijding met letsel

Zwolle – Twee mannen van 19 en 71 jaar uit Zwolle zijn zaterdagmiddag 3 juli gewond geraakt nadat de twee op hun scooters frontaal tegen elkaar waren aangereden. De man van 19 jaar reed over het fietspad op de Oldermannenlaan in de richting van de Hortensiatunnel.

politienieuws.jpg

Hij haalde een fietser in en kwam daardoor op de andere rijstrook terecht. Daar reed de 71-jarige man en dat leidde tot een aanrijding. De man van 71 jaar is met schaafwonden en hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. De man van 19 liep een gebroken pols en enkel op en is ook per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Aan de scooters gistermiddag te zien, viel het wel mee.
  Van een scooter was de koplamp kapot, aan de andere viel niets te zien. (Of de politie moet ze ter plekke in elkaar hebben gezet :P)

 2. het fietspad mag daar wel wat breder want je kan soms langzame fietser niet inhalen omdat het daar te smal is en er tegenliggers aankomen

 3. Het is volgens mij inderdaad een kwestie van rekening met elkaar houden.Ik rijd hier regelmatig op mijn fiets. En het gebeurt regelmatig dat ik in de remmen moet omdat er een tegenligger in gaat halen terwijl het eigenlijk niet kan, en dat betreft inderdaad vaak een brommer/scooter want jij gaat dan niet inhouden en suf achter een fietser hangen. Omdat er een tegenligger aankomt.

 4. praat me d’r niet van…. inhalende bromfietsen terwijl het niet kan….
  Paar weken geleden heeft m’n fiets op minder aangename wijze kennis gemaakt met een brommer waarvan de bestuurder ook inhaalde, te hard reed en tot overmaat van ramp ook nog eens om vage redenen over z’n linker schouder achterom keek. Gelukkig geen frontaaltje maar een ‘schampschot’. Bij hem wat oppervlakkige lakschade welke vermoedelijk grotendeels weg te poetsen is. Bij mij is het een ander verhaal…….

 5. Het is een onoverzichtelijk fietspad richting de tunnel vind ik. Omdat de weg niet alleen een hoogteverschil heeft (logisch bij een tunnel) maar tegelijkertijd ook in krommingen loopt, is er absoluut geen overzicht tijdens drukke periodes. Wanneer ik op de brommer daar rijd, blijf ik altijd rustig achter de fietsers rijden en haal ik pas in als ik de tunnel weer uit ben ten hoogte van de Oude Ambachtsschool. Ik zie er vaker ongelukjes als dit gebeuren en het allerergste: de inhalende te snelle pizzakoeriers…

 6. Het stuk fietspad boven aan de tunnel aan de zuidzijde heeft niet voor niets een doorgetrokken streep.

  Helaas wordt die vaak genegeerd door de pizzacoureurs en andere scooterrijders zonder geduld.

  Als je richting Zuid rijdt moet je als scooterrijder ook de rijbaan op bij de Oldermannenlaan maar de meeste rijden gewoon door op het fietspad, zowel rechtdoor richting Ittersum als linksaf de Bloksteeg op door Geren.

  Wordt tijd dat de politie daar eens op gaat controleren.
  Als ze dan een rollenbank bij de zandbak bij de Stickerbelt neerzetten is het dubbel cashen. 😛

 7. Ik herinner me nog dat daar geen tunnel was.
  Kan iemand mij uitleggen, waarom die tunnel
  daar moest komen?
  Ze hadden toch ook voor de treinen een tunnel kunnen maken?
  Of zie ik dat verkeerd?

 8. waarom die tunnel
  daar moest komen?
  Ze hadden toch ook voor de treinen een tunnel kunnen maken

  Ik ‘vermoed’ dat dit een paar miljoen Euro extra zou gaan kosten 😉

Reageer