FC Zwolle richt zich op talenten uit de regio

Zwolle – Op de dag dat de eerste officiële training van het voetbalseizoen 2010-2011 op het programma stond, maandag 5 juli, presenteerden technisch manager Bert Konterman en hoofdtrainer Art Langeler de nieuwe spelers van FC Zwolle. Opvallend daarin is dat dit allemaal jonge Nederlandse talenten zijn. Een logisch gevolg van het feit dat FC Zwolle zich meer en meer wil gaan richten op talenten uit de regio. ‘We volgen nadrukkelijk de ontwikkelingen van de hoofdklassers en topklassers in de regio en dat zijn er nogal wat. Er zit veel talent in de regio’, vertelt Art Langeler.

De vastgelegde spelers werden voorgesteld door Bert Konterman. Pepijn Kluin (afkomstig van FC Groningen) is een 20-jarige spits. Hij tekende voor twee seizoenen bij FC Zwolle. Ook afkomstig van FC Groningen is Frank Olijve. Voor zijn tijd bij FC Groningen speelde de 21-jarige Olijve in de jeugd van Ajax. Ook Olijve heeft voor twee jaar getekend. De 21-jarige Leon ter Wielen is afkomstig van Veendam en zal als tweede keeper de concurrentie aangaan met Diederik Boer. Joey van den Berg is een aanvallend ingestelde speler en afkomstig van hoofdklasser Alcides.

Gilian Justiana, Rick Oosterwechel, Jesper Drost en Gieljan Tissingh komen uit de eigen jeugd en zullen ook proberen een plaats in de selectie af te dwingen. Net als de 18-jarige Yanic Wildschut. Deze linkeraanvaller is afkomstig uit de A1 van Ajax. Met hem hadden we een gesprek: ‘Ik ben een linksbuiten die rechtsbenig is’, opent hij. Wildschut kijkt erg op tegen Eljerio Elia: ‘Qua speelstijl lijk ik wel op hem. Snelheid is een belangrijk wapen voor me.’ Hoe komt een speler van Ajax A1 bij FC Zwolle terecht is een vraag die veel mensen zich zullen stellen. Wildschut vertelt: ‘Ik kreeg te horen dat ik weg mocht bij Ajax en toen waren er een aantal clubs die zich voor mij meldden. Daarna meldde Ajax dat ze me toch wel weer wilden hebben en uit wilden lenen aan Omiworld. Maar ik wilde een nieuwe uitdaging en de gesprekken met Zwolle liepen goed. Ik had al paar keer tegen Zwolle gespeeld en ik vond het stadion hier mooi. Daarbij wil Zwolle binnen drie jaar naar de Eredivisie en die ambitie spreekt mij aan.’ Wildschut kreeg bij Ajax onder meer training van Frank de Boer en Wim Jonk. Nu bij FC Zwolle maakt onder meer Jaap Stam deel uit van de trainingsstaf. ‘Ja, Stam kan natuurlijk zijn ervaring overbrengen. Daarbij, als er zo iemand op het veld staat, dan wil je wel wat extra’s laten zien. Daarbij is Stam niet alleen belangrijk voor onze verdedigers, maar kan hij ook de aanvallers tips geven door zijn ervaringen’, besluit Wildschut.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. ik niet, we hebben wel vaker jongens uit goede opleidingen gehad die achteraf ook tegenvielen, daarom, ga ik hem zaterdag maar eens ff aanschouwen:D

 2. Benieuwd naar je verslag. Ga je ook naar de FC in Genemuiden en bij WVF?

  Als je als profvoetballer nixxx met een aangeboden goede en gedegen opleiding doet, ben je het idd niet waard.

 3. Het werd tijd, na al dat geld dat de afgelopen jaren aan dramatisch slechte ARgentijnen en Uruguayen is gehaald. Dat soort spelers redt het bij de topklassers en hoofdklassers in de regio nog niet.

 4. Ja zaterdag is genemuiden toch? ik weet het programma nog niet uit me hoofd hahaha, zo ja gaan we daar wel heen, het is idd de bedoeling om tegen WVF en ook tegen Real Mallorca te gaan

 5. OZC – FC Zwolle, donderdag 8 juli 2010, 19.30 uur
  Sportpark Westbroek, OZC te Ommen

  – Ticket volwassenen a ?? 7,-
  – Ticket jeugd t/m 15 jaar a ?? 3,-
  – Tickets worden verkocht aan de kassa’s in Ommen

  SC Genemuiden – FC Zwolle, zaterdag 10 juli 2010, 17.00 uur
  Veld SC Genemuiden

  – Gratis toegang

 6. FC Zwolle 2010-2011

  Doel:
  01 Diederik Boer 29 (2014)
  02 Leon ter Wielen 21 (2012)
  03 Rick Oosterwechel 19 (koelkastcontract)

  Verdediging:
  04 Ruud Kras 28 (2012)
  05 Dennis Wal, van der 23 (2012) mag weg
  06 Gieljan Tissingh 20 (2012)
  07 Said Bakkati 28 (2012)
  08 Eric Botteghin 22 (2011)
  09 Martin Guarino 20 (2011) mag weg
  10 Albert Haar, van der 34 (2011)

  Middenveld:
  11 Erik Bakker 20 (2012)
  12 Arne Slot 31 (2012)
  13 Jesper Drost 17 (2012)
  14 Frank Olijve 21 (2012)
  15 Gilian Justiana 19 (2012)
  16 Bram Polen, van 24 (2011)
  17 Joey van den Berg 24 (2011)
  18 Etiënne Reijnen 23 (2011)

  Aanval:
  19 Pepijn Kluin 20 (2012)
  20 Yanic Wildschut 18 (2012)
  21 Danny Schreurs 22 (2011)

  Dominggus Lim-Duan 27 kan een contract afdwingen in voorbereiding.

  Op proef:
  – Diego Zilio 20 (spits) CS Maritimo Funchal B
  – Joran Pot 21 (middenvelder) RBC Roosendaal

  Jeugdspelers die meetrainen:
  – Jarno van der Wal eigen opleiding
  – Wahe Davtyan eigen opleiding

  Weg:
  1 René Oosterhof 20 (SC Heerenveen)
  2 Dolf Kerklaan 22 (ASWH)
  3 Zdenko Kaprálik 24
  4 Erik Wisse 20 (ASWH)
  5 Niek Vossebelt 18 (Willem II)
  6 Cees Keizer 24
  7 Gergo Beliczky 19
  8 Cecilio Lopes 31
  9 Eldridge Rojer 26

  Nieuw:
  1 Leon ter Wielen 21 (BV Veendam)
  2 Rick Oosterwechel 19 (eigen opleiding)
  3 Gieljan Tissingh 20 (eigen opleiding)
  4 Joey van den Berg 24 (Alcides Meppel)
  5 Frank Olijve 21 (FC Groningen)
  6 Jesper Drost 17 (eigen opleiding)
  7 Gilian Justiana 19 (eigen opleiding)
  8 Yanic Wildschut 18 (Ajax A1)
  9 Pepijn Kluin 20 (FC Groningen)

 7. En Promes gaat misschien de D1 trainen?

  @ Natas; Ben dan op vakantie, maar hier nog wat info over de FC op De Weide Steen:

  Het eerste elftal van WVF speelt op zaterdag 31 juli een oefenwedstrijd tegen de eerste selectie van FC Zwolle. Kaarten zijn vanaf 1 juli in de voorverkoop te krijgen bij C1000 Wim Schokker in Westenholte.

  De wedstrijd op 31 juli begint om 14.30 uur en vindt plaats op sportpark De Weide Steen. Ook dan zijn nog kaarten te krijgen, aan de kassa op het sportpark. Toegang voor volwassenen bedraagt 5 euro, kinderen tot 15 jaar betalen 3 euro. De toegangsprijzen gelden zowel voor leden als niet-leden van WVF.

  Twee klassen

  Voor beide teams is het een voorbereidingswedstrijd voor het nieuwe seizoen. Daarin acteert WVF in de eerste klasse. Trainer Eduard Lindeboom lachend: ??Er zitten nog maar twee klassen tussen ons en FC Zwolle.?? Daarna serieus: ??Ik heb tijdens mijn studie voor oefenmeester 1 stage gelopen bij FC Zwolle. Het is dus leuk om al die gasten weer te zien. Dit zijn ook mooie potten voor publiek en spelers.??

 8. Vreemd, ik dacht dat met het nieuwe stadion ook een nieuwe bron van inkomsten was aangeboort waarmee men goede spelers kon KOPEN !
  Als men kiest voor een regioteam ben ik ook bang voor een regio-eindklassering.
  Ik zeg: 12e plaats, geen na-competitie en nog meer lijken uit de kast.
  Forza Zwolle ju lu lu !:)

 9. Bericht door Zwolleeder, op 6 juli 2010 om 13:46
  Vreemd, ik dacht dat met het nieuwe stadion ook een nieuwe bron van inkomsten was aangeboort waarmee men goede spelers kon KOPEN !
  Als men kiest voor een regioteam ben ik ook bang voor een regio-eindklassering.
  Ik zeg: 12e plaats, geen na-competitie en nog meer lijken uit de kast.
  Forza Zwolle ju lu lu !

  Als je nog steeds denkt dat er nieuwe inkomsten voortkomen uit het stadion dan heb je ook niet opgelet. De vorige vz had het stadion tot doel verheven en niet als middel, dus dan wordt het ook geen middel om geld te generen.

  Eerst lopen de zeikers te zeiken dat er teveel buitenlanders rondlopen en dat er meer regionaal talent moet komen, is er regionaal talent aangetrokken, weer niet goed.
  Blijf anders gewoon weg en richt een forum op met als titel “zeik fcz af.”

 10. @Edwin,
  Ik ben nooit tegen buitenlandse spelers geweest, laat dat duidelijk zijn!
  Ik heb alleen medelijden met de mensen die van hun zuurverdiende geld weer een seizoenskaart hebben gekocht voor deze Mission impossible.
  Alle mooie praatjes van de heer Visser ten spijt speelt de FC over 10 jaar gewoon nog in de JL, of erger nog als Landstede voetbal in de topklasse.
  Niet dat ik dit leuk vind maar omdat de onkunde maar blijft dooretteren in de burelen van de eens zo mooie en levendige club zullen er structureel geen stappen vooruit gemaakt worden, eerder achteruit(zie selectiebeleid).

  P.E.C. Zwolle forever !

Reageer