Nederland – Uruguay op Oranjeplein in Zwolle

Zwolle – Het Rodetorenplein wordt tijdens de wedstrijd van Nederland tegen Uruguay wederom omgetoverd tot het Oranjeplein. Een gigantisch scherm, eten, drinken en muziek zijn de ingrediënten van het spektakel, dat een initiatief is van ondernemers Sayna Berends en Jan Briek.

 

oranjeplein_0585_470.jpg

 

Dinsdag om 20.30 uur begint de halve finale. Oranjefans zijn vanaf 18.00 uur welkom op het evenementenplein. Gezellig met z’n allen buiten op een enorm scherm voetbal kijken. ‘Biertje erbij, muziek, en ook nog eens prachtig weer!’ Sayna (Las Rosas) is enthousiast. Na overleg met de gemeente Zwolle en de politie IJsselland is het ook deze keer weer mogelijk een Oranjeplein te organiseren. Er is voldoende bier middels zogenaamde raptaps. 40 barmedewerkers zullen de voetbalfans van dienst zijn. Na complicaties met het scherm bij een vorige wedstrijd is nu de ‘led-truck’ extra zorgvuldig nagekeken. Daarnaast is er de beschikking over een extra aggregaat. Niets staat nu een fantastische voetbalavond in de weg.

Artikel delen:
Reacties 46
 1. Ik kijk in mn 1tje vanuit Noorwegen :'( Over 2 jaar mn vakantie toch beter timen! 🙂
  Veel plezier vanavond iedereen daar! 🙂

 2. Ben blij als het maandag is, dan zijn we hiervan verlost.
  Gisteravond tot twaalf uur lawaai van auto’s met alle toeters en bellen.
  Een half uurtje prima maar anderhalf uur, neem me niet kwalijk.
  De wereld draait niet alleen om voetbal. Er liggen mensen ziek in bed en erger, dat gaat ook allemaal door.
  Beetje minder egoisme graag.

 3. zusenzo, zelfs in het ziekenhuis kijken ze voetbal. Even een moment niet aan je ziekte denken omdat oranje na 32 jaar in de finale staat. Denk je dan echt dat de chronisch zieke mensen zich druk maken als het feestje wat langer doorgaat? Mijn ervaring met chronisch zieke mensen is dat ze juist het geluk een ander gunnen..

 4. beste zusenzo. ik begrijp heel goed dat je niet zit te wachten opal dat lawaai als er iemand ziek op bed ligt of erger. vindt dat heel erg voor u maar is het niet zo dat er overal op de wereld mensen ziek zijn en erger. ik snap best dat het erger is als het bij je naasten is. maar het leven gaat door …. het leven dat bestaat uit vreugde en verdried ik wens u heel heel veel sterkte voor komende zondag want dan barst het feest echt los want dan heeft ons oranje de wereld titel tepakken.
  ik ben een giga voetbalfan en op dit moment kan ik alleen maar oranje met een gouden rand denken en doen.
  dus voor u en ons ORANJE heel veel succes zondag.

 5. Beetje minder egoisme graag.

  @ Zusenzo, aan wie vraag je dat. Ik kan me niet voorstellen dat je iets wat maar eens in de zoveeeeeeeeeeel jaren voor komt als overlast beschouwd. Wij wonen in zuid aan een weg die door fietsers veelvuldig word gebruikt, om van en naar de stad te gaan. En het was dus inderdaad vannacht wat rumoeriger dan normaal op een doordeweekse dag. Maar dan heb ik dan echt geen last van.

 6. Zusenzo.

  Er zullen altijd evenementen plaats vinden waar je voor en tegenstanders van hebt.
  Maar om dat nu te relateren naar egoisme is wel heel erg kort door de bocht.
  Ook hier was er lawaai/vuurwerk gezang en gespring,maar het was schitterend om het te zien,zie liever deze saamhorigheid die plaatsvond in deze roerige tijden en kon de bevolking zich heerlijk uiten dat ze trots op Nederland zijn.

 7. blijft lastig heh? Een ander zn plezier gunnen… Waar praten we over zeg… 1x per 2 jaar een EK/WK , en hoe vaak halen we de halve finale daarvan?
  Weet je, er bestaat een geweldige uitvinding…. OORDOPJES!

 8. Zo is dat John.

  Mooi is het om te zien dat mensen van allerlei nationaliteiten samen gebroedelijk het oranje shirt dragen en zingen WIJ hebben gewonnen.

  Hier wordt maar weer eens aangegeven waar Nederland wereldwijd om geroemd wordt en de sleutel heet nog altijd tolerantie en respect.:D

 9. Met gem. 8,5 miljoen kijkers thuis, en ws. nog zo’n 3 miljoen buiten de deur, kun je volgens mij niet meer over egoïsme spreken. Een zeer ruime meerderheid van Nederland heeft hier naar gekeken. In je eentje zeggen dat de zeer ruime meerderheid van Nederland niet mag nagenieten, dat lijkt me eigenlijk meer een voorbeeld van egoïsme…

 10. voor alle azijnzijkers hier………..:D:D:D
  Na 32 jaar staat Nederland in de finale van een WK en daar hoort een goed feestje bij toch? Hou toch op met zeiken mensen!!!

 11. Niet zeiken, gewoon feesten, samen trots op “onze jongens” (waar bijna elke dag wordt geprobeerd kloven te scheppen), eten, drinken, vrolijk zijn en maandag vrij nemen :D:D:D

 12. Super. Erg gezellig op het Rodetorenplein. Alleen die beveiligers moeten ze vervangen. Wat een puinhoop. We wilden in de rust het terrein af, maar dat kostte erg veel moeite. Ze hadden het beslist niet in de hand.

 13. Ik heb gister heerlijk gevuvuzelaat en op de toeter van me auto gedrukt en nee niet 1.5 uur maar wel 2 uur lang, YIEHAAAA!!!!!!

  Wat is dit goed voor de nederlandse economie zeg:D

 14. Ach gut zusenzo, heeft Nederland iets om heel erg trots op te zijn, ga jij lopen zeuren. Ga lekker op de hei wonen, ver weg van alles en iedereen dan heb je ook nergens last van. Wat dit Nederlands elftal heeft bereikt moet gevierd worden! Zeker in een tijd waarin bevolkingsgroepen tegen elkaar worden opgezet door Wilders en zijn vriendjes en vriendinnetjes. Dit elftal is een prachtige, multiculturele groep spelers waar ik als autochtone Nederlander waanzinnig trots op ben. Het kan niet meer fout, Nederland wordt voor het eerst WERELDKAMPIOEN!

 15. Was weer mooi gisteren 🙂 ze moeten het misschien alleen wat anders neer zetten want zondag zal het wel nog drukker zijn..

 16. egoisme

  Ik geloof juist het tegenovergestelde; het zorgt voor een soort samenhang. Mensen lachen naar elkaar zonder dat er iets raars van gedacht wordt 😀

  zusenzo; hou nog even vol, of koop oordopjes (en een blindoek) als je er last van hebt.

 17. was zeker gezellig gisteren. Even een opmerking(want het is ook nooit goed,hahaha). Wellicht kunnen ze het geluid wat harder zetten en wat meer toiletten.
  Ik denk niet dat de lokatie gaat veranderen(ivm horeca belangen) al zou dat wel ultiem zijn om het in het park de weezenlanden te kijken.

 18. @jhon.. geachte heer/vrouw jhon ik wil niet dat jij onze cultuur op dez manier op internet zet dat wordt niet getolareerd…. bij deze verwacht ik van jou dat jij een foto van jou eigen cultuur er op zet en minstes een exuus aan onze volk… ik neem nog zelf persoonlijk contact met jou op.. .R.I. Minggu bir. Anda membayar

Reageer