Meer natuurspeelplaatsen in Zwolle

Zwolle – Lekker buiten spelen in de natuur is goed voor de ontwikkeling en gezondheid van kinderen. Daarom wil het college van burgemeester en wethouders meer natuurspeelplaatsen realiseren in de stad. Het idee voor meer natuurspeelplaatsen komt van de gemeenteraad, die na de zomer  ook het definitieve besluit over dit voorstel neemt.

In de natuur hebben kinderen meer ruimte om vrij te bewegen. Daarnaast biedt de natuur meer mogelijkheden om dingen te maken en te bouwen en kunnen kinderen daarbij meer gebruik maken van hun fantasie. Ook leren kinderen al op jonge leeftijd de groene omgeving kennen, waardoor de kans groter is dat ze op latere leeftijd zich meer bekommeren om de natuur.

Herinrichting gemeentelijke speelplaatsen

De gemeente is in 2000 gestart met het herinrichten van alle 400 gemeentelijke speelplaatsen. Daarvan moeten er nog 40 onder handen worden genomen in de komende twee jaar. Een aantal van deze speelplaatsen biedt mogelijkheden voor herinrichting als natuurspeelplaats. Ook bij nieuw aan te leggen speelplekken wordt gekeken of deze als natuurspeelplaats ingericht kunnen worden. Momenteel telt Zwolle drie natuurspeelplaatsen: het voormalige waterschapsdepot in Zwolle-Zuid (Wildland), de struinwaard in Berkum en de Zwartewaterzone in Stadshagen.

Na de zomer start Travers in opdracht van de gemeente een inspraaktraject voor de inrichting van natuurspeelplaatsen. Kinderen en volwassenen worden hierbij betrokken.

Na besluitvorming door de gemeenteraad gaat het beleid over natuurspeelplaatsen onderdeel uitmaken van de nota Speelruimte in Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Op zich een mooi plan, maar als je er goed over nadenkt is het ook wel ‘idioot’ om eerst alles vol te bouwen en dan weer ‘natuurspeelplaatsen’ aan te gaan leggen…

Reageer