Het weer: zonnig

Zwolle – Woensdag begint de dag bewolkt en droog. In de loop van de dag breekt de bewolking en komt de zon ruimschoots aan bod. De wind draait naar het zuiden en daarmee wordt warme lucht aangevoerd. Dit is te zien aan de temperatuur die oploopt tot 27 graden in het oosten van het land. Aan zee staat een matige, boven de Wadden vrij krachtige, zuidwestenwind en wordt het met 21 graden iets minder warm. 

06-07-2010_weerfoto__zendmast_marslanden_.jpg

Donderdag schampt een storing ons land en is er met name in de noordwestelijke helft van het land veel bewolking. Lokaal kan er zelfs een enkel buitje ontstaan. De temperatuur blijft in de kuststreek steken rond 22 graden. Elders is het droog, zonnig en vrij warm. In het binnenland kan het lokaal 30 graden worden. Ook op vrijdag is het zomers weer met veel zon en in het hele land zomerse temperaturen: Tussen de 26 graden in de kop van Noord Holland en 31 graden in Limburg. Wel neemt de kans op een enkele regen- of onweersbui in de loop van de dag toe.

In het weekend blijft het zomers warm met op veel plaatsen maxima rond 30 graden. Dit blijft niet ongestraft, want de kans op stevige regen- en onweersbuien neemt flink toe. Lokaal kunnen deze buien stevig gaan uitpakken. Na het weekend zakt de temperatuur met maxima rond 23 graden naar normale waarden voor de tijd van het jaar.

Artikel delen:

Reageer