Directeur doneert aan Ronald McDonald Huis

Zwolle – Met een druk bezochte receptie heeft Bert de Vries na bijna 15 jaren bij Energiewacht te hebben gewerkt als directeur zijn afscheid gevierd. Zijn maatschappelijke betrokkenheid vertaalde zich in de vraag aan alle genodigden om als cadeau een gift te doen voor het Ronald McDonald Huis te Zwolle.

foto_energiewacht.jpg 

 

Het Ronald McDonald Huis Zwolle is een ‘logeerhuis’ voor ouders, broertjes en zusjes waarvan een ziek of veel te vroeg geboren kind is opgenomen in de Isala klinieken te Zwolle.  Als je (ernstig) zieke kind, of te veel vroeg geboren baby in het ziekenhuis ligt, wil je er immers als ouder zo veel mogelijk bij zijn. Gelukkig bestaat er in Zwolle al zeven jaren het Ronald McDonald Huis. Een ‘thuis ver van huis’ dicht bij het ziekenhuis gelegen, waar ouders in hun ‘eigen’ omgeving tot rust kunnen komen. Soms voor een paar dagen, soms ook voor vele weken. Ruim 65 vrijwilligers staan 7 dagen per week klaar om de gasten wegwijs te maken, het huis op orde te houden, maar ook om een luisterend oor te zijn.

Recent heeft Bert de Vries de cheque van maar liefst € 3685,-overhandigd aan de voorzitter van het bestuur van het Ronald McDonald Huis, de heer Stefan van Dijk en de manager Lianne Booijink.

 

Het Bestuur van het Ronald McDonald Huis liet op voorhand al weten enorm verheugd te zijn met deze donatie. Betrokkenheid en ondersteuning van bedrijven, particulieren, verenigingen, scholen, e.d. uit de brede regio is van harte welkom om ook voor toekomstige gasten een ‘thuis ver van huis’ te kunnen bieden. Dat Bert de Vries betrokken is blijkt uit de enorme gift, maar daarnaast heeft Bert de Vries een warm hart voor de 70 vrijwilligers van het Ronald McDonald Huis. Een paar keer per jaar wordt er gebak, oliebollen of paaseieren bezorgd, want zo zegt Bert: “Zij staan altijd belangeloos klaar voor andere mensen, ook met de feestdagen en dat verdient een grote pluim!”

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Fantastisch zo’n bedrag voor dit goede doel! Het had De Vries (of de Energiewacht) echter gesierd als het geld gewoon was overgemaakt. Dat “Kijk mij eens hoe goed ik ben!” hoeft van mij niet.

 2. @ Tevens, mij gaat het om het gebaar. En de publiciteit die er aan gegeven wordt is volgens mij een stukje pr. En de hoop dat anderen op dezelfde gedachte worden gebracht.

 3. volgens mij een stukje pr

  , zegt Ingrid.

  PR voor Energiewacht, bedoel je waarschijnlijk. McDonald Huis kan ook aan PR doen door te melden dat anonieme gever een bedrag heeft geschonken dat tijdens zijn afscheid is ingezameld.

 4. Klopt, voor de energie wacht bedoel ik inderdaad. En dat mag van mij ook. Ik zal, om dat iemand besluit, het geld dat hij krijgt op een afscheidsreceptie te schenken aan een goed doel, niet gaan denken dat is een prima zaak.
  Nu denk ik dat toevallig al omdat wij daar de cv ketel hebben gekocht, en in onderhoud hebben. En geen klachten over de service, maar dat is niet van belang in dit geval.

  En voor mij blijft het belangrijkste in dit geval om een ieder er op te attenderen, dat je op deze manier ook geld kunt inzamelen voor een goed doel.

 5. @Corner ik denk dat je wat anders bedoeld het Ronald McDonald Huis is nl geen mac donalds. Wij waren blij dat het er was toen ons kind een jaar lang in Groningen opgenomen was.

Reageer