H.J. Meijer 10 jaar burgemeester van Zwolle

Zwolle – Burgemeester Henk Jan Meijer heeft met diverse instellingen en organisaties van gedachte gewisseld over de invulling van zijn rol als burgemeester van Zwolle. Dat gebeurde woensdagmorgen tijdens een bijzondere ontbijtbijeenkomst in de Schepenzaal van het Stadhuis.

Aanleiding hiervoor was zijn tienjarig jubileum als burgemeester van de gemeente Zwolle. Medewerkers van onder meer Travers, de politie, Dimence, de reclassering en de gemeente schoven bij het ontbijt en gingen de discussie met Henk Jan Meijer aan.

Artikel delen:
Reacties 20
 1. Wat is nou de nieuwswaarde van dit item? ik had graag gelezen hoe die instanties in die discussie dachten over de invulling van zijn rol….
  En ja, de kwalificatie “rol” is wel juist, het lijkt voor mij inderdaad of hij een rol speelt, ik heb nooit het gevoel dat de man uit zn hart spreekt

 2. Hebben jullie liever een Burgemeester die met zeer goede en dure ideeen komt en als ze uitgevoerd moeten worden weer een andere baan hebben.Ik vind het het prima zo.Betrouwbaar.

 3. Kan hem niet beoordelen hoe hij functioneert als burgemeester ( of te wel voorzitter) in Zwolle tijdens vergaderingen, en hoe hij ons naar buiten Zwolle vertegenwoordigd. Maar vind hem in het openbaar, ook naar 10 jaar, nog steeds als een houten klaas over komen. Hij heeft geen flair vind ik.

 4. H Meijer is een prima man, met meer humor dan veel mensen denken. Naar buiten toe heeft hij wat moeite om die te tonen, maar ben ervan overtuigd dat er weinig mis is met deze man. Mooi laten zitten. Het is bovendien niet zo’n hinderlijke ijdeltuit die altijd in het middelpunt van de belangstelling moet staan.

 5. “een goede leider is groot in bescheidenheid” en eindelijk hebben we eens een burgermeester (vader vind ik niet bij hem passen) die Zwolle ambieert en niet een carieretijger die zwolle als opstapje gebruikt!

 6. Als er een burgermeesterspost in, zeg Groningen, vrijkomt en ze vragen hem, is ie zo weg. Is ie Zwolle zo vergeten! Laat dat ‘geen carri?retijgert’ maar achterwege.

 7. Volgens mij is Zwolle “the last stop” voor H.J.Meijer, en hoeft hij dus ook geen fratsen uit te halen voor de volgende “top”.

 8. Vindt wel dat hij veel raadsstukken geheim laat verklaren, wat zou daar de reden voor zijn?
  Carri?re tijger is hij niet, daar moet je ook de vaardigheden voor hebben.

 9. Volgens mij is Meijer een prima burgemeester! Hij is nog niet in opspraak geweest en dat is goed nieuws, toch?

  äls je al een kanttekening zou willen plaatsen, dan misschien dat hij liever op de achtergrond regeert, dan dat hij de schijnwerpers opzoekt. Hoe goed hij dat ook doet, het maakt hem onbekend.

  Ik ken een burgemeester in een andere gemeente, in een andere provincie ook, die zijn burgers zeer vaak opzoekt. Sterker nog, hij is zelf zeer actief in het verenigingsleven. Hij wil weten wat er speelt en leeft en kiest er dus voor om dat zelf te ondervinden.
  In zijn gemeente was er een probleem met jongeren. Dus zoekt hij ze op in hun gebied en nodigt ze vervolgens uit op het gemeentehuis. Daar volgde een gesprek met een drankje. De jongeren kregen volop de gelegenheid om te vertellen wat ze zelf graag anders zouden willen zien in de wijk. Geen politiek gewauwel, maar in normale taal. Hij daagde ze uit dat ze die veranderingen dan zelf mee zouden helpen realiseren. Onderling respect volgde en bleef!
  Maar niet alleen de jongeren kregen zijn volledige aandacht, maar al zijn burgers!
  Ook een goede burgemeester dus, maar omdat hij zich meer onder de mensen begeeft is hij meer bekend en geliefd in zijn gemeente.

  En in deze tijd speelt dat nou eenmaal een grote rol. Geen politiek gewauwel meer, maar charisma, aandacht voor alles en iedereen.

 10. De heer Meijer is een goede Burgemeester die in de komende jaren (bezuinigingen) nog heel wat voor zijn kiezen gaat krijgen.

  @Pieters, PVDA burgermeester kosten alleen maar geld kijk naar de hoeveelheid PVDA wethouders (bv Witbraad) die in de wachtgeldregelingen zitten en de burger niets hebben opgeleverd alleen maar geld hebben gekost.

 11. Meijer komt nogal saai en houterig op mij over. Heb hem een keer gesproken, ook dat was een nogal plichtmatig gesprek. Is enige bezieling, (com)passie en beleving mogelijk? Of kun je evengoed van uitgekotste wethouder (lekker tunnel), via burgemeester naar een hoge postitie (desnoods in je partij) schakelen?

Reageer