Fotowedstrijd voor alle inwoners van Zwolle

Zwolle – De gemeente Zwolle houdt een fotowedstrijd voor alle inwoners. Het thema van de wedstrijd is “Zomer in je wijk”. De inzender van de mooiste foto ontvangt een digitale fotocamera naar keuze ter waarde van maximaal 150 euro.

stadhuis.jpg

Een jury onder leiding van wethouder Nelleke Vedelaar (Wijken) beoordeelt de foto´s. De jury, met onder andere Harry Plantinga van Weblog Zwolle, kijkt naar compositie, dynamiek en naar ´het verhaal´ op foto. De mooiste foto’s krijgen een plek op het wijkengedeelte van de website van de gemeente Zwolle. De fotowedstrijd is onderdeel van de vernieuwing van www.zwolle.nl/zwolsewijken. Dit deel van de site heeft een nieuw jasje gekregen en biedt, naast actuele informatie uit de wijken, meer ruimte voor onder andere beelden uit de wijken.

Tot 1 september 2010 kunnen de inwoners maximaal drie foto’s insturen via het mailadres iteam@zwolle.nl met vermelding van naam en adresgegevens van de inzender.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Dus je kunt een fototoestel winnen door mee te doen aan een wedstrijd waarvoor je, jawel, een fototoestel nodig hebt! 🙁

  Voor de prijs hoef je het dus niet te doen, want een fototoestel heb je toch al. ;D

  Veel mensen hebben tegenwoordig al een dSLR camera en voor ?? 150,- kun je hooguit een simpel compactcameraatje kopen. Geef de winnaar dan ook de mogelijkheid voor dat geld aan accessoires te kopen.

 2. Strak initiatief ter opleuking van de gemeentelijk site. 😀 Wijken zijn immers de peilers waarop de gemeente wordt opgestuwd in de vaart der volkeren 8)

 3. beetje tjiep deze prijs. Wat rekent een professionele fotograaf voor een foto op een website? Het is trouwens geen gegeven paard; ze publiceren een foto. Heel normaal dat je daarvoor betaalt

 4. Ja hoor de Gemeente organiseert ook eens wat en direct moet iedereen de boel weer veroordelen. Gelukkig moet je niks, dus ook niet meedoen. Laat iedereen die direct weer iritaties moet uiten het lekker voor zichzelf houden. Het is goed initiatief waarbij de prijs ondergeschikt is aan groter doel. Iedereen die het te weinig vind verdubbeld toch het bedrag? Probleem opgelost.

 5. 150 euro was ook het eerste wat ik zag. No offence, maar dat beeld aan de Melkmarkt kost een ton! En misschien wil ik helemaal niet weten wat festival Zwart kostte.

 6. De grote vraag is natuurlijk wat de achterliggende gedachte is geweest bij de bedenker v deze wedstrijd.
  Was het idee echt een fotowedstrijd(-je) te organiseren, dan moeten we inderdaad niet zeuren over de prijs.
  Of is het idee eerder op een zo goedkoop mogelijke manier foto’s voor de website te vergaren? Dan is het nogal ‘slinks’ (fotografen inhuren is veel duurder)

 7. Met het inzenden van een foto geeft de maker van de foto toestemming voor het gebruik van deze foto door de gemeente Zwolle in publicaties of op de website van de gemeente Zwolle zonder dat daar een vergoeding tegenover staat

Reageer