Algemeen Log 135

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 250 reacties van een vervolg ( Algemeen Log 136 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang! .

Artikel delen:
Reacties 266
 1. wij van de felicitatiedienst feliciteren :

  Wim, met z’n ?gouden plak,

  (FD zit in ’t boshuus)

  Eregalerij:

  met 4: ja-tja en ingrid

  met 5: Natascha en Tim

  met 6: Gezellig en drama123

  met 7: Joppuh

  met 20: Dick

 2. Van der Wiel: bod van Bayern 20.000.000,= Ajax wil 25.000.000,=
  Maar ze willen het vrijdag al afronden.

  Steek naar Man.Utd?
  Deal-voorstel Ajax: nog 1 jaar bij Ajax en daarna na Man.Utd.

 3. Drama, die woordspellingen zijn in elk geval des Youps. Kunnen we hier elke zaterdagmorgen lezen. Misschien kan Meeuwis het ook; er komt een vervolg op “Majesteit” :D:D:D

 4. :D:D:D Ook goed Drama.

  Nieuwe cijfers:

  Nederland-Uruguay best bekeken tv-programma
  Recordaantal van 12,3 miljoen Nederlanders keek naar halve finale WK
  Een recordaantal van 12,3 miljoen Nederlandse tv-kijkers heeft dinsdagavond het Nederlands elftal tegen Uruguay zien spelen. Hiermee gaat de halve finale van het WK Voetbal 2010 de boeken in als het meest bekeken televisieprogramma aller tijden.

  Dit maakte de NOS woensdag bekend. Sinds 1998 stond de halve finale van het WK uit 1998 bovenaan de ranglijst van meest bekeken tv-programma’s ooit met 11,7 miljoen kijkers.

 5. Paars-plus: rode vlekken, blauwe plekken

  Moeizame onderhandelingen tussen VVD en de andere drie partijen: overzicht van de verschillen
  Zal het de informateurs lukken een paarse coalitie te formeren? De verschillen tussen de VVD, PvdA, D66 en GroenLinks zijn groot.

  De fractieleiders van VVD, PvdA, D66 en GroenLinks hebben woensdag de onderhandelingen over de vorming van een Paars Plus-coalitie hervat. De fractievoorzitters werden daarbij vergezeld door een Kamerlid: Jeroen Dijsselbloem vergezelt Job Cohen (PvdA), Edith Schippers assisteert Mark Rutte (VVD), terwijl Gerard Schouw de sidekick is van Alexander Pechtold (D66) en Ineke van Gent die rol vervult naast Femke Halsema (GroenLinks). Gisteren onderhandelden de fractieleiders samen met de financiële specialisten uit hun Kamerfractie.

  De vraag is natuurlijk hoe makkelijk de VVD er uit gaat komen met de andere drie partijen. NRC Handelsblad begint positief met het noemen van de belangrijkste overeenkomsten tussen de vier gesprekspartners: bij medisch-ethische en andere niet-economische onderwerpen vinden de progressieve partijen en de liberalen elkaar wel. Maar dan volgen de tegenstellingen:

  Daartegenover staan grote verschillen, blijkt uit de verkiezingsprogramma’s. GroenLinks is de enige uitgesproken tegenstander van kernenergie. De VVD wil radicaal snijden in de ontwikkelingssamenwerking. D66 en GroenLinks zijn uitgesproken pro-Europees. De VVD noemt zich ??Eurokritisch??. Met beperken van immigratie wil de VVD verder gaan dan de anderen. En neem de grote getallen. De PvdA wil de komende kabinetsperiode 11 miljard bezuinigen, de VVD 20 miljard. D66 denkt aan 15 miljard, GroenLinks aan 10 miljard. Ergens elkaar in het midden treffen gaat zomaar niet: er liggen fundamenteel andere keuzes aan ten grondslag. Hervormen bij de sociale zekerheid, de zorg en de woningmarkt willen ze alle vier wel, maar op heel andere manieren.

  Ook de Volkskrant soms de vele heikele punten op:

  De grootste meningsverschillen gaan over de hoogte en tempo van bezuinigingen. De VVD etaleerde zich als de grote snijder (23,7 miljard euro in 2015), terwijl GroenLinks zit op een bezuinigingsbedrag van 6,5 miljard euro. Bij links worden de lasten doorgaans verzwaard, bij rechts verlicht. Andere heikele kwesties zijn de hypotheekrenteaftrek, de marktwerking in de zorg, de WW en de kilometerheffing. Er is een scherpe tegenstelling over het nut van het nemen van milieumaatregelen en het budget voor ontwikkelingssamenwerking. Ook op integratie en immigratie is de eensgezindheid ver te zoeken. Een klein voorbeeld: de VVD wil volgens het programma illegaliteit strafbaar stellen, de andere partijen niet.

  De vier partijen proberen uit te vinden of ze met elkaar een regeerakkoord kunnen sluiten. Het streven is dat compact te houden. De vraag is natuurlijk of het niet juist beter is om vooraf toch alvast overeenstemming te bereiken over de moeilijke punten, om conflicten gedurende de kabinetsperiode te voorkomen.

 6. @ Drama, de censuur wegen van dit onvolprezen log zijn ondoorgrondelijk. Geen onvertogen woord (zie jij er 1?), maar blijkbaar is de geur van Joop al voldoende 😮 Voor zover ik weet is http://www.jo*p.nl de enige gebande site hier. Terwijl de site gewoon van een keurige Publieke Omroep is. De omroep met het meeste cabaret. Daarom ben je genoodzaakt ingegraal te plakken. Ook alle shortlinks worden gelijk omgevormd. Zal wel een speeltje van de Admin zijn. Nou ja, als ie er lol in heeft 😉 Moet wel lachen om het feit dat de meest pikante en bizarre links van bijvoorbeeld de stijllozen wel mogen 8)

 7. lastfanstanding:

  KAAPSTAD – De WK-finale zondag tussen Nederland en Spanje wordt de 38e wedstrijd waarbij de Zuid-Afrikaan Thulani Ngcobo op de tribune zit. De 29-jarige vermogensbeheerder uit Pretoria verdient daarmee een vermelding in het Guiness Book of World Records.

  Ngcobo legde de afgelopen maand 17.000 kilometer af. Op de drukste twee dagen reisde hij 3000 kilometer om in een tijdsbestek van 48 uur vier wedstrijden bij te wonen.

  De enige teams die de voetbalfanaat niet in actie zag, zijn die van Griekenland en Zwitserland.

  Last Fan Standing

  Aanvankelijk betaalde Ngcobo zijn rondreis langs de WK-stadions zelf. Hij had een budget van ruim 300 euro, genoeg om tien wedstrijden te zien.

  Hij won daarmee de competitie ‘Last Fan Standing’ van telefoniebedrijf MTC, dat daarna al zijn reis- en verblijfskosten én toegangskaarten betaalde.

  Bron: NU.nl

 8. Heerlijk staaltje ambtelijk denken…

  Weert bezuinigt, laten we een bezuinigingsadviseur inhuren…

  De Gemeente Weert houdt er toch vreemde ideeën op na wat bezuinigingen betreft.Om te bezuinigen hebben ze expertise van buitenaf nodig: een bezuinigingsadviseur.?? 57.600 verdient deze bezuinigingsadviseur. Niet gek voor een 3 daagse werkweek en voor maar 3 maanden.Hierbij zijn de reiskosten en BTW nog niet meegerekend. In het totaal zou op jaarbasis deze adviseur ??384.000 verdienen en verdient dus meer dan onze burgemeester. Wellicht dat een efficiëntieadviseur in het panel een oplossing biedt. Weert had toch 3.8 miljoen “over”?

 9. Wie heeft zijn auto tijdens de vakantie wl een geparkeerd op Schiphol smart parking en heeft daar goede of slechte ervaringen mee.

 10. Wat een zootje op de Blauwvingerdag.
  Bij een bepaalde schoenenwinkel waren afprijzingen van (soms zelfs) 250 euro voor 5 euro. Links en rechts lagen apart op een tafel.
  Ene vrouw had de linker schoen, andere vrouw de rechter. Bitchfight, waarbij de haren in de rondte vlogen en een t-shirt het ook niet overleefde. Gezellig!

 11. dick, opperkameraad barry m. heeft gee- wee voorgedragen voor de sacharov prijs… (www.nujij.nl)

  typisch zo een gevalletje van eentje die denkt dat ‘ie nou uitverkoren is, na hoge zetelaantallen en z’n baas wil fêteren en wat doe je in zo een geval , als je geen centen hebt???? juist…

 12. dat ging niet goed

  ik wilde dit er nog bij zetten

  Helaas mogen we nu niet te vroeg juichen. Een belletje naar Sea Life deed namelijk uitkomen dat de foto bewerkt is en dat octopus Paul zaterdag zijn voorspelling pas gaat doen rond de WK-finale. Hopelijk kiest Paul dan wel de Nederlandse mossel als eerst.

 13. Klopt lieverd, was 25 jaar bij het waterschap en (3 weken in dienst ;)) in overheidsdienst. Deftig feestje gehad bij Strandhuis Milligerplaya. Van 15.00 – 17.00 met vrouw en kinderen. Nou mensen; goed voor elkaar hoor: een hapje en een op tijd getapte schuimert. Ja zelfs voor die tijd 😀 Met de groet’n van Eddy Spaansen; keeperTstrainerT in spe en van Berno van D. ook zo’n local hero. Hoe was jouw dag Ingrid?

  PS ook nog verschrikkelijk goed, accuraat en gematst geholpen bij die PC-help zaak achter de AH-Diezerpoort, en natuurlijk Harry met zijn 2e hands toko. Eindelijk eens gekeken daar, waar eerst Bosman zat. Bakkie gedaan beetje oh-en…..mensen; wat je ook zoekt: Harry heeft ut. Komend vanuit Assendorp, rij je er ahw tegenaan. Onderweg van Olde Ambachtschool naar station of v.v. kun je em niet missen….Harry (rest van de info op visitekaartje op ’t werk).

 14. Saai hier! Nog geen BeeldBuisBode hier?

  EénVandaag (N1, 17:59)
  – Massaontslag bij Organon ramp voor Oss
  – De Spanjaarden komen: vooruitblik finale WK
  – Celstraf voor walvis-activist?
  – Hoeveel woonboten gaan er dit keer zinken tijdens Oranje-huldiging?
  – Irritatie door vertraging digitale tv

  Netwerk (N2, 20:30)
  – Kamermeerderheid: import ‘bloedkolen’ moet transparant
  – Seksueel misbruik op protestantse zendelingenschool: deel 2

  Nova (N2, 22:45)
  – Tbs-klinieken: ‘weigeraars aanpakken’
  – Massaontslag bij Organon ramp voor Oss
  – Hoe kon het zo fout gaan met de euro?

  De zender Het Gesprek
  – Compleet van de Wereld: voetbalvandalisme is een wereldwijd fenomeen. Ramon Spaaij promoveerde erop en doceert aan de La Trobe University van Melbourne. Ronald Olsthoorn skypet met hem (20:45)
  – The late show: David Letterman ontvangt acteur Alec Baldwin en muzikale gast The National. Aflevering van 13 mei (22:45)

  REALITY: Jong (N3, 19:00)
  Een herhaling van Jong, waarin Manuel Venderbos op bezoek ging bij Debralee: net 29 en met eierstokkanker in een vergevorderd stadium. Een paar dagen voor de eerste uitzending overleed ze, op 22 april 2010. Zeer indrukwekkend
  REIZEN: Tropic of Capricorn (Canvas, 21:15)
  Simon Reeve reist langs de Steenbokskeerkring de aarde rond, in de vierdelige BBC-reeks Tropic of Capricorn. Daarbij komt hij door tien landen, vijf woestijnen én het Andesgebergte. In aflevering één: Namibië en Botswana
  DOCU: De kleine oorlog van boer Kok
  (N2, 23:20)
  Vorig jaar gooide de documentaire De kleine oorlog van boer Kok, over de strijd van een biologisch-dynamische boer tegen de bureaucratie, hoge ogen. Nu is er een geactualiseerde versie, met de laatste ontwikkelingen rond boer Kok

  WK Journaal (N1, 19:00)
  Het laatste voetbalnieuws met Henry Schut en Hugo Borst
  Tourjournaal (N3, 19:30)
  Het laatste Tournieuws met Jeroen Stomphorst

  VI Oranje (RTL7, 22:20)
  – Voetbalcommentator Theo Reitsma
  – Presentator Frank Evenblij

  Studio Sportzomer (N1, 22:30)
  – Cabaretier Theo Maassen
  – Voetbalcoach Ronald Koeman

  Studio Sportzomer: De avondetappe
  (N1, 23:20)
  – Jubileum: 40 jaar Radio Tour de France
  – André van Duin
  – Ferry de Groot

  Studio Sport: Tour de France
  (morgen, N1, 14:30)
  Rechtstreeks verslag van de zesde etappe Montargis – Gueugnon over 227,5 km

  BeeldBuisBodeBeschouwingen:

  Kijkcijfer
  Veel mensen keken naar WK Voetbal: Spanje ?? Duitsland (woensdag, Nederland 1, 20:00, 5.167.000 kijkers). Maar gisteren stond vooral in het teken van nabeschouwen en nagenieten. Arjan Peters (de Volkskrant) denkt er het zijne van. ??Straatinterviews met hossende lulhoeden leveren kreten op als: ⤽Hier hebben we 32 jaar op gewacht.⤝ […] Maar dat we ons na een overwinning zo behoren te uiten, is helemaal geen typisch vaderlands gevoel. Het is gedrag dat door de televisie is aangeleerd.??
  Pieter Kottman (NRC Handelsblad) herinnert zich de overleden Jan Blokker. ??⤽Hij kon ontzettend goed kijken,⤝ zei oud-programmamaker Hans Keller gisteren bij Nova (woensdag, Nederland 2, 22:45, 381.000 kijkers). Nou, inderdaad. Zat je met kilometers film, ja, toen nog film, wanhopig achter de montagetafel, kwam Jan langs. Met de sigaret schuin omhoog in de mondhoek hing hij over de tafel, drukte met zijn wijsvinger tegen de fast forward-knop en wees, terwijl hij gezellig doorpraatte tegen wie er maar in de buurt was, af en toe naar de geluidloos voortrazende beelden: ⤽Dit! En dat! Dit ook! En dit!⤝ De rest was niks.??
  (TtV)

  &

  Nederland staat zondag in de finale tegen Spanje. Verdediger Puyol kopte na een hoekschop het enige doelpunt binnen in de halve finale Spanje ?? Duitsland. Zondag dus opletten bij de corners!

 15. Uber-s*kkels: Powned: ‘We zijn een beetje dom’

  Nieuwe Telegraaf-omroep faalt met democratisch proces, ledenraad blijkt niet te bestaan
  De nieuwe Telegraaf-omroep Powned, die het bestel is binnengekomen op de belofte dat de leden veel inspraak krijgen, moet de verkiezing voor de ledenraad opnieuw doen. De Commissie Integriteit Publieke Omroep (CIPO) heeft vastgesteld dat de verkiezing niet volgens de regels is verlopen. De omroep beschikt daardoor de facto niet over een ledenraad.

  Op de eigen site stelt Powned dat het er om gaat dat de ledenraad een week te laat is verkozen, een kleine formaliteit. Navraag bij de CIPO leert dat er meer aan de hand is. Ook de manier waarop de ledenraad is gekozen, is in strijd met de regels. Dat laatste wordt door Powned, die zichzelf graag op de borst klopt over openheid, verzwegen. De verkiezing was zo georganiseerd dat kandidaten niet verkozen konden worden maar alleen weggestemd. In plaats van vóór iemand te kiezen moesten de leden tégen iemand kiezen. Die methode is in strijd met de regels.

  Voor alle duidelijkheid, het gaat niet om regels die door anderen zijn opgesteld maar om de regels die ze zelf bedacht hebben. Ze liggen vast in de statuten en daar moet je je vervolgens aan houden, legt CIPO-secretaris Sandor Varga desgevraagd uit.

  Powned moet nu nieuwe verkiezingen houden. Oprichter en oud-Telegraafverslaggever Dominique Weesie, alias Fleischbaum, zegt op Villamedia: ‘We zijn een beetje dom geweest’.

 16. He Dick, gefeliciteerd 25 jaar bij dezelfde werkgever.
  Ok jou ervaring is dus goed, wij gaan het waarschijnlijk ook doen. Steeds dat terug vallen op een ander is niet prettig.

  Heb gewoon een 1/2 dag gewerkt, en vanmorgen toen het nog niet zo heel warm was, maar ff door het huis gevlogen. Kunnen we er weer even tegen.

 17. Dank je Ingrid, goed bekeken: ook doen. Kiezen voor een zekere en betrouwbare basis. Zorgen dat de basis goed en vooral sfeerrijk is…vandaaruit verder kijken. Ken mijn vrouw bijvoorbeeld ook al erg lang. In het werk en thuis altijd iets om op terug te vallen.
  Flauwekul verleidingen als steeds meer, steeds hoger en steeds belangrijker kunnen weerstaan. Voor ons is geld, status, aanzien, macht immers niet het (hoogst haalbare) doel. Het leven is geen competitie. Maar ja, zo denken wij er over.

 18. Nee Dick al die flauwekul van status doet me allemaal niets. Ben ook al bijna 3o jaar bij dezelfde werkgever. Heb daar al verschillende functie’s gehad, en vind het nog steeds leuk.

  Ga zo ff de parkeerplaats boeken.

 19. Goed bekeken Ingrid, elke verandering is nog geen verbetering. Zeker voor wat betreft het bijzonder belangrijke item “sfeer”. De factor “sfeer” onder elkaar in een team, wordt vaak onderschat. Dat zeg ik mijn beide maten ook die trainert zijn.

  Boek ze!

 20. Wij willen dit jaar ook voor het eerst smart parken, we vliegen namelijk om 4 uur in de nacht pfffff…. Maar dat kan echt enkel en alleen met credit card he? Die hebben we namelijk niet.

  Je vraagt je af, ga je nu alweer op vakantie, ja mensen ik ga alweer op vakantie, een ander gaat 2 weken pj naar buitenland en ik ga 2 x 1 week;)

 21. Dat stukje plastic hebben wij ook niet Natas. Leen het even van mijn vader. Goed bekeken meid: weer op vakantie en je hoeft niemand iets uit te leggen 8)

 22. Hé Dick ; gefeliciteerd met je 25jarige status;) hoorde ook altijd een envelopje bij; zou ik niet weigeren. In ieder geval hej de meeste jaren er nu op zitten.:D

 23. Dank je Drama. Het deftige evelopje zeker niet geweigerd! Vrije dag en mooi bossie bloemen hoorden er ook bij. Strandhuis had het hapje en ’t drankje uitstekend verzorgd…mooi uitzicht voor de talloze Drenten/Noord Overijsselenaren: Ze hebben allen hun wagen gekeerd met een goede indruk van Zwolle. Een lust voor de ogen, de waterhuishouding en de maag. 😀

 24. Dick.

  Ook van deze kant van harte gefeliciteerd met je 25 jarige jubileum.

  Nu in goede gezondheid op weg naar het volgende.

 25. Kesler met dezelfde dollartekens als grote broer Blatter:

  KNVB eist hoofdprijs voor huldiging

  Op de valreep toch nog een rel in het kamp van het Nederlands elftal. De KNVB melkt de huldiging aanstaande dinsdag maximaal uit. Directeur Henk Kesler neemt zoals bekend afscheid en probeert nog even flink te cashen. Zo heeft de KNVB de NOS behoorlijk beknot in het registreren van de huldiging. Die staat klaar om het feest op grootse wijze vast te leggen. Maar Kesler en de KNVB willen poet zien. En dus moet de NOS lijdzaam toezien hoe de KNVB voor de hoofdprijs de mooiste plekjes verpatst aan ‘mediapartner’ SBS. Die trekken natuurlijk graag de buidel, tot grote woede van de NOS. Verwacht dus geen closeupbeelden op het podium of exclusieve babbeltjes in de spelersboot. Voor Jack en zijn crew zijn die verboden gebied. Boze tongen beweren dat de KNVB zelfs gedreigd heeft de huldiging niet in Amsterdam plaats te laten vinden. Burgemeester Van der Laan zou zelfs met het WK-bid 2018 onder druk gezet zijn. Zelfs over welk merk bier er in de stad getapt wordt woedt een keiharde oorlog. Bedenk dat de KNVB bij winst zondag 24 miljoen euro toucheert van de FIFA. En net als bij de club van Blatter stelt ook de KNVB eisen aan sponsoruitingen in verband met ‘brandprotection’. Oppassen dus wanneer u dinsdag in het verkeerde Oranje jurkje de Herengracht in springt.

 26. @ Dick, als dit waar is dan is het allemaal wel erg smakeloos.>:( Of denken ze dat iedereen er live bij aanwezig kan zijn.

 27. @ Natascha, hoor het net ook slaat helemaal nergens op. Zijn echt maf daar bij de KNVB. Ze hebben alleen maar euro tekens in hun ogen, en verder telt het niet.

  Waar gaat je vakantie naar toe Natas.

 28. Probeer maar eens wat gedaan te krijgen uit die ivoren toren; een wedstrijd op een ander tijdstip of zo. Of (zoals veruit de meeste voetballers willen) een langere winterstop en iets langer doorvoetballen.

  Jammer die arrogantie. Arrogantie vind ik altijd jammer, maar nu treft het zoveel voetballiefhebbers.

 29. Kesler: wraakactie….nu bij Giel interview met Sjek…NOS zou niet geboden hebben op de thuiswedstrijden van het Ned-elftal….wel geld over hebben voor CL (Gelukkig!!!) dus nu de rechten naar SBS. Die woorden zijn vanavond op tv.

  Lekker die rancune!

 30. Kwalbert op de Campingzendert/de zendert van “klagend Nederland”.
  Kun we met elkaar flauwe mutsenreclame gaan kijken 😮
  Die Kesler vermarkt zijn vrouw nog als ie de kans krijgt.

  Mokum: hekken om woonboten
  Den Haag: via Twitter opgeroepen tot rellen op 1 of ander stoer plein. Er wordt gekeken of die oproepen strafbaar zijn :D:D:D
  Coen & Sander zenden vandaag t/m zondag ook vanuit Z.Afrika uit.

  Tim zit met de finale in Duitsland begreep ik.:D

 31. Geen wonder dat wij Feyenoorders de KNVB hebben omgedoopt tot KNJB. Dit verpanjeren van het oranje gevoel aan SBS vind ik nu echt wat je noemt een “jodenstreek”. En begrijp me goed, ik discrimineer niet, joden zijn me net zo lief als andere bevolkingsgroepen maar de term jodenstreek staat al sinds mensenheugenis in de van Daele. Zoek maar op wat het betekent om mijn strekking m.b.t KNJB te begrijpen.

 32. NOS stelt voor a.s. dinsdag samenwerking voor met SBS.
  Bal ligt nu bij SBS.
  NOS heeft in haar arrogantie liggen slapen, en gedacht dat dit festijn sowoeso aan haar zou worden toevertrouwd. ?? 130.000 voor een SERspotje tijdens de finale; en de adverteerders staan in de rij.
  Van Gelder begon gisteravond al te bokken door te stellen dat de KNVB te weinig kaartjes aan de ned. ambassade in zuid-afrika ter beschikking zou hebben gesteld.

 33. voorstel:

  bij winst a.s. zondag mag de NOS dinsdag uitzenden
  bij verlies mag SBS deze ellende en alle bijbehorende, diepweggegraven emoties uitpezen

 34. Goed en doordacht voorstel. Die registratie is wel wat voor het “klagend hart van Nederland”. Mits Geer Joling & Patty Brard ook wat leuks mogen doen in de reportages. Misschien kan voor de gelegenheid die muts die haar vreemdgaan met Beckhamm uitbuite ook weer teruggehaald worden?

 35. A.s. maandag wordt “Oranje” terugverwacht op Schiphol.

  U wordt vriendelijk en dringend verzocht om NIET naar Schiphol te komen om de aankomst bij te wonen, maar om de volgende dag in Amsterdam de huldiging mee te maken.

  Als ?ranje kampioen is geworden zullen ongetwijfeld vele “fans” dit soort berichten niet goed begrijpen….

 36. Ingrid we gaan naar Marmaris in Turkije, zijn we in 2007 ook geweest, we gaan weer terug naar hetzelfde hotel (grand faros), het is ons daar erg goed bevallen en het ligt afgelegen dus lekker rustig en met de dolmus ben je zo over al…

  @Dick, Ja ik moet ook nog ff iemand zien te vinden en anders moeten we zelf maar 1 aanvragen, is ook wel handig met evt auto huren in het buitenland..

 37. He leuk Marmaris, zijn wij voor 20 jaar terug naar toe geweest. Had daar nu ook naar terug gewild, maar konden in de periode dat wij wilden geen geschikt hotel vinden. Zag in de reisgidsen foto’s van hoe het er nu uit ziet. Langs de kustweg de ene maar het andere hotel, wij zaten toen ook een eind buiten Mamaris. Op de foto’s nu zie je het ene tegen het andere complex aan staan.

  Wij gaan naar Antalya.

 38. @ QM, ben wel eens van bitterder, zuurder, alcoholhoudender, saaiere (autorijden) dingen misselijk geworden als het hoofd van Yolante. Komt nogal zigeunerig over; vind dat ze er goed uitziet en naturel. In tegenstelling bijvoorbeeld tot het geplastificeerde hoofd van de dochter van Sjon de Mol.

 39. Druk met werk, druk met gitaar spelen en de band. Ook weer druk met het vliegvissen wat ik weer een beetje opgepakt heb.
  Schijnbaar zijn er nogal wat vliegvissers in Zwolle! Laatst achter het huis een snoekje eraan gehad. Helaas schoot ie net iets te vroeg los.
  Wel mooi…ik kan gewoon de tuin in stappen, hengel uitgooien en vis vangen! 😀

 40. Het is ook niet normaal druk op het werk! Woensdag cursus geven. En daar moet ik nog alles voor voorbereiden! 🙁

 41. @ Plantje….luchtfietsers ook zat in Zwolle.
  Zwolle voor elck wat wils. Bij ons voor (weg ertussen) zitten er ook steevast een paar te vissen. Volgens mij heeft het waterschap hun stekkie zelfs speciaal gemaaid 😀

 42. Redelijke humor

  Rafael van der Vaart is onder de indruk van zijn collega-international Wesley Sneijder. “Ongelofelijk als je ziet wat hij hier doet op het WK in Zuid-Afrika. Iedere bal die hij op doel schiet, vliegt erin. Of het nu via één of twee benen van een tegenstander is of via iemands hoofd. Niet normaal meer. Ik verdenk hem ervan dat hij een gouden vuvuzela in zijn broek heeft.”

  Yo heeft een tatoeage die van vlak onder haar schouder tot in haar middel loopt. Het gaat om de tekst ‘Te Agradezco dios por Wesley’, in het Nederlands vertaald:
  Ik dank God voor Wesley *** Onthulling rond de as bruiloft, waar QM de ceremoniemaster schijnt te zijn 8)

  Agut; Johan-3 verwijt Sjek van G. bijna even zelfingenomen te zijn als Smart Meets. Zucht, een nogal van zuurheid verbitterde reactie van de pot die de ketel verwijt. En niet kan hebben dat de kijkcijfers bij de NOS veel hoger zijn.

 43. Gegrild smaakt octupus toch het lekkerst8).
  @ Plantje, gelukkig kom je nog wel aan ontspanning toe, vissen en band. Maar inderdaad laat je niet gek maken.

 44. Gebeurd er verder nog wat?:

  Hirsch Ballin laat asielzoekers uitzetten naar onveilig Somalië
  Ministerie van Buitenlandse Zaken noemt de situatie in het Afrikaanse land verre van veilig

  Europeanen eten steeds meer vis, terwijl er steeds minder te vissen valt… Punt bereikt waarop Europa andere zeeën leeg gaat vissen… Komende hervormingsronde visserijbeleid kans om het tij te keren

  ‘Van roeping is bij Kamerleden steeds minder sprake’
  SP-leider Jan Marijnissen in Vrij Nederland: ‘Het is bepaald niet zo dat daar honderdvijftig mensen gigantisch hun best lopen te doen om het land te dienen’
  Bij Tweede Kamerleden is steeds minder sprake van roeping. Dat zegt SP-voorzitter Jan Marijnissen in een interview in Vrij Nederland. “De Tweede Kamer is voor mij nooit een inspirerende omgeving geweest. Het is bepaald niet zo dat daar honderdvijftig mensen gigantisch hun best lopen te doen om het land te dienen”, aldus Marijnissen.

  “Ze zijn gekozen in het parlement, en vinden het leuk om daar ??ns een tijdje mee bezig te zijn”, vervolgt Marijnissen in het interview. “Zoals de pastoor die nou eenmaal af en toe de klok moet luiden doen zij nu en dan een debatje. ”

  Van enige roeping is volgens Marijnissen bij Kamerleden “steeds minder” sprake. “Ik bedoel het niet denigrerend”, zegt hij, “het is gewoon een ontwikkeling. En ik kan er iets over zeggen, want ik loop al een tijd mee. Ik was zelfs bijna nestor (het langst zittend Kamerlid).”

  ======

  Tweet van de dag

  vr 09 juli 2010
  SBS pakt huldiging groots aan: voorbeschouwing door Gerard Joling en de Damschreeuwer

  Dolf Jansen

 45. Krijg net 2 leuke mailtjes…1 over energie en kleurverandering. De ander over het lied dat momenteel erg populair is in Duitsland (tenminste zo wordt geschreven). Helaas hier niet op te lussen.

 46. Bron: website gemeente Amsterdam:

  AMSTERDAM – In alle treinen en op alle stations in Nederland geldt dinsdag een totaal alcohoholverbod. Het is verboden om alcohol te nuttigen of dronken te zijn op een station of in de trein.

  ——————–
  nou, dan ga ik mooi niet.

 47. Marijnissen heeft helemaal gelijk, was er in de 2e kamer van enige bevlogenheid sprake geweest, dan had wilders helemaal geen kans gehad.
  Het is juist die inspiratieloosheid en baantjesjagerij door marginale ego’s die mindere goden de kans geven zich te profileren.

 48. @ QM; stem op de bevlogen Hans Spekman/PvdA. Die van de week met de voetbalwet doorkwam. Jan mag ook wel eens bij zijn eigen partij te rade gaan, want die Bommeltje is volgens mij vooral bevlogen door grijp(knijp)grage kontjes.

  Uit de door jou genoemde groep (14:34) kan ik helaas geen enkel bevolgen politicus noemen. Wel iemand die vrouwen mept, een barkeepers mepper en spul dat krampachtig uit handen van justitie weet te blijven.

 49. dick…een stem op spekman is een stem op vette sharon dijksma, jeweetwel, die het onderwijs zo vakkundig om zeep helpt, nergens verstand van heeft maar als een middeleeuwse potentaat en derderangs jorritsma tot het einder haar dagen (of als iemand haar wegschiet, maar daarvoor is ze de moeite niet waard) blijft zitten in de tweede kamer…want zelfs cohen heeft helaas niet het besef haar af te serveren…

 50. QM, jij stemde toch SP?
  Joh is een zo’n grote fractie zitten natuurlijk ook mensen die je minder mag. Maar maak je geen waanvoorstellingen: een staatssecretaris zal nooit een heel departement naar de Filistijnen kunnen helpen. De uitstekende vakminister Plasterk liep daar ook nog rond. Idealist, want wat had hij wel niet kunnen verdienen als wetenschapper en kanshebber voor de nobelprijs op termijn? Zo velen met hem: Cramer, Bos (met een hoger IQ lopen ze daar ook niet rond vrees ik) ….. toch kiezen voor het risico van modder- en baggergesmijt, ongenuanceerde wraakactie en zwaar ononderbouwde lachwekkende complottheoriën.

 51. QM; Jorritsma glipt keer op keer door de mazen van het net ivm grijpgrage tentakels, hebzuchtige ideeen en een dito kerel. Zie je vergelijking daarom niet opgaan. Heb weer eens geen argument gelezen waarom je haar niet mag. Behalve dat ze vet is volgens jou. Ze loopt al wel tientallen jaren mee in die partij, waarin ze vanalles heeft betekend. Kan niet oordelen over haar.

 52. Heerlijk: Fleix Meurders te gast in Radio Tour de France :D;D
  Dione de Graaf is (net als ik) met hem opgegroeid toen hij oa jarenlang Radio Tour de France presenteerde :D:D:D

 53. dick, het is toch overduidelijk, frau jorritzma verliest de race om het a’damse burgemeesterschap en zet een allerarmoedigste poker- face op, ze is een en al leugen… en zo oogt ze ook.
  En welk zinnig mens stemt er nou dijksma, sorry hoor, maar dat is een en al zelfgenoegzaamheid terwijl iedereen zich afvraagt waarom…met een beetje pech kan ze straks ongegeneerd door met haar desastreuze beleid…wilders is er niks bij.

 54. Scheveningen krijgt versterking van Sjaak Polak. Polak (34) keert daarmee terug bij de club waarmee hij in 1996 amateurkampioen werd. Sindsdien speelde Polak 392 wedstrijden in het betaald voetbal. Afgelopen seizoen werd hij door Veendam verhuurd aan RBC Roosendaal.

 55. @ QM: eens over Jorritsma. Natuurlijk ken ik ook mooiere vrouwen dan Sharon. Die keer dat ik binnensloop bij de PvdA in Zwolle (congres na de vorige verkiezingen) was ze verre van zelfgenoegzaam. Ze was gezellig QM, geloof het of niet. Ze zal ongetwijfeld wat kunnen, voor een staatssecretariaat moet je nl gevraagd worden. De vergelijking met Geert is lachwekkend in zijn onbenulligheid. Straks ga je Bouterse ook nog met Sarcouzy vergelijken. Maar goed het mag allemaal en we hebben nog geen van beiden iets inhoudelijks gemeld. Alleen ik heb toegegeven dat ik er te weinig van weet. Bij dezen kan ik er dus niet meer over vertellen. We kunnen er lang en breed over lullen maar verder dan indrukken komen we niet. Heb ook geen tijd om me erin te verdiepen. Dus dit is ff mijn laatste post over haar.

  Maar SP gestemd toch?

 56. @Dick Ik Oranje parkiet uit India voorspel dat Oranje WELTMEISTER wordt.
  Na een 0-1 achterstand maakt Van Persi uiteindelijk de lucky 2-1 !

 57. Waar kan ik tekenen Mani? Je komt betrouwbaar over, maar uh “Oranje-parkiet” was jij niet voorheen Bhagwan?

  In de jaren ’80 o.a. residerent in een villa bij Het Heerderstrand? Genaamd “Stad Rajneesh”. Met oa Ramses aan boord? Wij kochten er (onderweg op de fiets) naar Het Heerderstrand vaak een ijsje….niet in de laatste plaats om de gelukzalige blik, de dito uitstraling en en weinig verhullende oranje (en andere felgekleurde variaties) gewaad van de dames daar.

 58. Gremdaat beschouwt Oranje. Over oprechtheid, eerlijkheid en beschaafdheid. Over Jan Blokker en inhoudsbeluste journalisten. journalisten die geen water bij de wijn doen. We leven in een commerciële wereld alles draait om geld en winst. Laten we ook de mensen eren die het idealisme hoog in ’t vaandel hebben.

  QM: Gremdaat heeft ook nog aan jou gedacht 😀

 59. H? h?, alles sal reg kom:

  AMSTERDAM – Als het Nederlands elftal zondag wereldkampioen wordt, zullen SBS 6 en de NOS de huldiging van de ploeg, dinsdag in Amsterdam, gezamenlijk in beeld brengen.

  © ANPAlle festiviteiten, inclusief een eventuele boottocht en de ‘bordessc?ne’ op het Museumplein, zijn zowel via SBS 6 als via de NOS op Nederland 1 live te volgen.

  De omroepen hebben afgesproken dat de NOS de hele registratie van de huldiging voor zijn rekening neemt en deze beelden één op één aan SBS 6 doorzet.

 60. Idd dick, ze zoeken het maar uit. Marijnissen zei ook al zo iets. Er is bijna geen politicus te vinden die er voor gaat. Het zijn bijna allemaal gasten die geschiedenis willen schrijven en daar pas ik voor. Mijn stem krijgen ze in ieder geval niet.

  Prut nog op dit hele warme weekend.

  Assieboy:D

 61. Hebben we (QM en ik) het vandaag ook al over gehad: ervoor gaan.
  ***Oeps, gegreven door spontane zucht naar een steenkouwe groene rakker…door je

  Prut nog op dit hele warme weekend.

  . Al zal morgen de boodschap wel helemaal overkomen op Camping Heino. Daar piss’n ze d’r ook niet in.

  Maak er een mooi, dorstig en vrolijk weekend van Assieboy 😀

 62. Zal wel goed komen dick. Zondagmiddag vier ik mijn verjaardag in de tuin van mijn vriendin en sommige gasten hebben al laten weten dat ze de finale ook nog bij ons willen zien.:D:D

 63. @ Drama, nee daar is dat setje niet voor. De jongens zitten er nu op te “lounchen”. We hebben wel eens op het dakterras geslapen, da’s uitstekend bevallen. Maar uh, 1 stoel paste niet in 1x in elkaar. Toen moest ik er een klap op geven of hij moest opnieuw in elkaar. Toen ging ik door de achterleuning 😮 Ach, er zit nog een kussen voor, maar toch….vrees dat hier nog wel wat actie uit voortkomt.

 64. Wordt vast gezellig Assie. Zondag, schoonzusje is zondag ook jarig. Daar gaan wij nog ff kijken, maar we willen wel op tijd thuis zijn. Er komt nog wat volk meekijken. Je 30e verjaardag? Wist je dat Brood de 11e juli ook is gesprongen?

 65. Ik kwam tot de keuze van de sp omdat ze een campagne op wijsheid en redelijkheid hebben gevoerd, en Emile Roemer niet zo door het politieke establishment is ingepakt als de rest, zeg maar.Het is iemand die gewoon zichzelf blijft, en niet zoals de meeste brabanders zo vreselijk chauvinistisch en zogenaamd ‘gezellig’.

 66. Mijn 30ste is al wat jaren geleden. 😀 Wat Brood gedaan heeft was zijn keuze maar ik spring echt niet boven uit mijn geliefde woonkerk. Maak straks nog wel even een sprong in bad.

 67. QM, die RoemerT is toch veel te “Brabants-gemoedelijk-te lief” voor zo’n protestpartij?

  6 uur 😮 Zaterdag-ochtend nog wel Drama; asjeblieft!

  Goed bekeken Assie; het leven is veel te mooi om er een eind aan te maken. Heeeeeeeeerlijk badderen!

 68. Nee, het is wel iemand die ergens voor staat, maar met open oor en oog voor de samenleving.Je kunt je twijfels over Emile Roemer hebben maar het is ten minste niet zo een sp- er uit de oude doos, zo een droge dorre figuur waar andere partijen patent op hebben – say no more-

 69. Klopt QM

  het is ten minste niet zo een sp- er uit de oude doos, zo een droge dorre figuur waar andere partijen patent op hebben

  Mooie ode van Youp net bij Studio Sportzomer gewijd aan Gio :D:D:D

 70. liefhebbers van ‘gevallen helden’ unite;

  wwe- smackdown 09 07 10 , deel 9 op youtube , geweldige match tussen swagger en big show…het einde met ‘big red monster’ is geniaal!!!

  :D:D:D

 71. De ANWB verwacht zondagmiddag grote drukte op de weg vanwege de WK-finale en het mooie weer. Naar verwachting gaan mensen buitenshuis genieten van het weer, maar willen ze allemaal wel op tijd terug zijn voor de wedstrijd van Oranje tegen Spanje. “Het zal in korte tijd erg druk worden op de wegen.”

  Het enige advies dat de ANWB kan geven is op tijd te beginnen aan de terugreis. Veel mensen zullen zo lang mogelijk op het strand, de camping of ergens anders willen blijven, en het ligt voor de hand dat ze het risico lopen het begin van de wedstrijd te missen.

  “We zagen ook al eerder bij wedstrijden van Oranje die om 14.00 uur begonnen dat mensen nog van hun werk kwamen en te laat op huis aan gingen. Dan stond er terwijl de wedstrijd al was begonnen nog honderd kilometer file.”

  De wedstrijd begint zondag om 20.30 uur. Vooral vanaf de Zeeuwse en Zuid-Hollandse stranden, op de A1 en de A9 bij Amsterdam, op de A28 Zwolle-Utrecht en verder op wegen naar Utrecht, Rotterdam en Den Haag wordt het erg druk, verwacht de ANWB. “In plaats van op zijn gemak nog een hapje te eten, zoekt iedereen tegelijk de tv op.”

 72. De scheidsrechter gaat het verloop van de wedstrijd sterk bepalen. Tenminste hij gaat een heel prominente rol spelen vooral in de 1e 10 minuten van de 2e helft. Er komen veel kaarten in een bikkelharde wedstrijd.

  maar uiteraard wint nederland 1:0

  bron: onze huiskat Maus

 73. Bericht door wichert, op 5 juli 2010 om 13:51
  Finale Ned -SP 2-2 nv 3-2
  Bericht door wichert, op 10 juli 2010 om 09:26
  ned-spa 1-1 na verl 2-2 Spa w.n.s.
  Hoop dat het anders is maar mijn eekhoorn heeft het zo beslist

  ’t orakel van ‘d Iesseldiek: zo,n eekhoorn muj in disse tieden in ’t ‘ok opsluten, met een bettien ollandse kost

 74. voorspellingen

  Nederland – Spanje

  3-2 n.v. wichert
  1-1 n.v. drama
  2-1 mani
  2-1 n.v. dick
  2-0 ingrid
  3-2 janD
  2-0 zuidski
  2-2 n.v. eekhoorn van wichert
  1-0 markel/maus

 75. De Duitse Oranjefan

  Een Duitse familie gaat winkelen. Tijdens hun bezoek aan een sportzaak, pakt de zoon een Oranjeshirt van het Nederland elftal uit het rek. Dan zegt hij tegen zijn zus: “Ik heb besloten dat ik Oranjefan ga worden en zou graag dit mooie oranje shirt voor mijn verjaardag willen hebben.”
  De grote zus reageert geïrriteerd en geeft hem een draai om z’n oren : “Ben je gek geworden? Ga dit maar eens met je moeder bespreken”

  Dus, het kleine jongetje met het Oranje T-shirt naar zijn moeder en zegt: “Ik besloten dat ik Oranjefan ga worden en zou graag dit mooie oranje shirt voor mijn verjaardag willen hebben.” De moeder reageert woedend en geeft hem twee tikken om z’n oren: “Ben je helemaal van lotje getikt? Scheer je weg en vraag je vader maar eens hoe hij er over denkt.”

  Dus de jongen gaat naar zijn vader en zegt: Ik heb besloten Oranjefan te gaan worden en zou graag dit mooie oranje shirt voor mijn verjaardag willen hebben.” De vader wordt helemaal gek en slaat zijn zoon ter plekke ontoelaatbaar hard in zijn gezicht: “Geen zoon van mij zal in een dergelijk shirt rondlopen!”

  Ongeveer een half uur later zit de hele familie in de auto en is op weg naar huis. De vader keert zich tot zijn zoon en zegt: “Zoon, ik hoop dat je er iets van hebt geleerd vandaag”
  “Ja Vader, dat heb ik.” “Nou zoon, en dat is?”

  Antwoordt de zoon: “Ik ben nog maar een uur Oranjefan en ik heb nu al een bloedhekel aan de Duitsers!!!”

 76. Youpie 😀 ’t creatieve brein heeft van de week, na het lied met Meeuwis en de ode aan Gio, nog tijd voor een aansprekende column gevonden:

  Focus pocus
  Mooi als een heel land koorts heeft. Hoge koorts zelfs. Nederland ijlt. Als het Nederlands Elftal zondagavond de wereldbeker wint vrees ik een collectieve psychose. Of ze winnen? Zou zomaar kunnen. Zal Bert van Marwijk al stiekem een speech oefenen? Iets in de stijl van Louis? Dat we niet alleen kampioen van de wereld zijn, maar ook van Denemarken, Kameroen, Japan, Slowakije, Brazilië, Uruguay en Spanje? Denk het niet. Denk dat Bert het zo beschaafd houdt als de afgelopen weken. Rustig en realistisch. Veel mensen vinden Bert saai. Ik niet. Ik zie een man bezig met zijn vak. Geen tijd voor tierelantijnen, liplezers en ander geneuzel. Dat is voor op relletjes beluste journalisten. Bert heeft zich niks aangetrokken van dit soort wiggendrijvers.

  Hij heeft maar één doel: de wereldbeker. En ik vrees dat hij een grote kans heeft om dat ding mee naar Amsterdam te nemen. Grotere kans dan in de vorige finales? Nee. Het is en blijft voetbal. Een ronde bal en een hoop geluk. Een simpele paal kan veel tegenhouden? Vraag maar aan Rob Rensenbrink. En daarna wil ik de woorden focus en missie vier jaar lang niet meer horen. Waarom is een WK elke keer toch zo leuk? Om alles. Omdat het om een spelletje gaat waar iedereen verstand van heeft. Nederland telt 15 miljoen bondscoaches, die allemaal een andere opstelling in hun hoofd hebben. En zeker een andere tactiek. Daar mogen we met elkaar graag over praten. Als Nederland zondag verliest dan leggen we allemaal uit waar het mis ging.

  En we hebben op dat moment allemaal het grootste gelijk van de wereld. En het is leuk omdat er elke keer gedoe is over de wedstrijdbal, die iedere WK niet deugt. Hij is te zwaar of te licht of hij zwabbert te veel of hij is te glad of te stroef of wat dan ook. Vooral de spitsen die naast schieten mogen graag klagen. De jongens die hem in de kruising lellen zeggen nergens last van te hebben. En een WK is leuk door alles er omheen. De wekenlange discussie over het wel of niet meenemen van Van Nistelrooij, de zonnebril van Yolanthe, de blessure van Robben met zijn wonderfysio, het dansje van Yolanthe, de kleedkamerteksten van de Fransen, het juichen van Yolanthe, het absolute doelpunt van de Engelsen, de tattoo van Yolanthe,

  het gedoe over wel of geen camera op de doellijn, het huwelijk van Yolanthe, de complete gekte van een knuffelende Maradona, de zussen van Yolanthe, het duivelse handje van Suarez, de exen van Yolanthe, de ontroostbare Ghanezen en de inktvis met zijn voorspellende gaven. Het vrolijkst werd ik van het bericht dat de paranormale octopus inmiddels bedreigd is door Duitse supporters omdat hij voor de halve finale Spanje als winnaar had aangewezen. Begrijp ook dat hij nu voor deze finale op de mossel van Spanje is gaan zitten. Neemt u van mij aan: Inktvissen zitten er ook nog wel eens naast. Zeker Duitse inktvissen. En in 2008 had hij alles goed, behalve de finale.

  Interessanter vind ik de vraag wie er ooit achterkwam dat het beest helderziend was. Welke oppasser heeft ooit als eerste die gemerkte mosselen in zijn aquarium gelegd? Hoe dronken moet je zijn om dat te verzinnen? Een Chinese kanarie heeft inmiddels Nederland als winnaar aangewezen. Ik vertouw op hem. Allemaal Focus Pocus. Als Argentinië de cup had gewonnen zou Maradona naakt door de straten van Buenos Aires rennen. Dat beeld is ons dankzij de Duitsers bespaard gebleven. Karin Bloemen heeft ook gedreigd. Als dat maar geen reden voor onze jongens is om alsnog naast te schieten. Dinsdag is de officiële huldiging. SBS heeft de rechten. Dus je ziet je woonboot niet zinken in het NOS-Journaal, maar in Het hart van Nederland.

  Droomde van een woonbootbewoner die na Spaanse winst een groot spandoek op zijn boot hing met de tekst: FIFA ESPAGNA!!!

  :D:D:D

 77. Tsja, als MarKel al zegt dat onze huiskat Maus (zie profielfoto) 1-0 heeft voorspelt, dan kan ik natuurlijk niets anders meer voorspellen… 1-0 zal het dus gaan worden…

  Ook de duif van Marijke van Helwegen heeft voorspeld dat Nederland gaan winnen. Kat int bakkie, dus. Komen we weer op huiskat Maus… dus tsja, ik ben overtuigd. Het wordt 1-0!

 78. voorspellingen

  Nederland – Spanje

  3-2 n.v. wichert
  1-1 n.v. drama
  2-1 mani
  2-1 n.v. dick
  2-0 ingrid
  3-2 janD
  2-0 zuidski
  2-2 n.v. eekhoorn van wichert
  1-0 markel/maus/eva
  0-2 karin
  1-3 jajajajaja
  2-0 joppuh
  3-3 n.v. assendörper

 79. Buurman (GP) net als ons klaar voor vertrek. Wij naar Camping Heino; hun naar Spanje…ze hopen en verwachten dat er een gezamenlijk kijk-ding is georganiseerd langs de schitterende Spaanse playa’s. Met traditioneel veel Nederlanders. Lijkt me wel geinig om daar ook eens een reportage van te zien. Spanje is enorm booming in sport. Heb er al eens een stukje over geschreven. Vorige week won Nadal Wimbledon weer….zijn wij nu aan de beurt 😀

  Veel plezier mensen 8)

 80. Bericht door drama123, op 10 juli 2010 om 14:54
  @Dick t/m morgenavond camping heino? Hopenlijk geen heftige onweersbuien in combinatie met schotelontvangst.
  veel plezier

 81. Oei Ingrid… Het lijkt me een moeilijke opgave om zoiets te vinden… De catering, daar verdient zo’n zaaltje nou juist aan…

 82. @ Ingrid Probeer het eens bij een scoutinggroep. Er zitten er diverse in Zwolle-zuid: Indabagroep en IJsselgroep. Hebben vaak leuke clubgebouwen en zijn misschien blij met wat extra inkomsten.

 83. Bericht door ingrid, op 10 juli 2010 om 15:30
  Wie weet in Zwolle zuid een ruimte/zaaltje te huur waar je een feestje kunt geven en zelf de catering verzorgd.

  Wij hebben eens een feestje gehad bij de duivenvereniging in de marslanden. ( Naast Essent)

 84. Maar Ingrid, je zou idd eens het verenigingsleven kunnen bellen… Voetbalkantines, hockeykantine, maar ook rondvaartboot huren….
  De kleinere sportverenigingen zijn trouwens maar WAT blij met een extra zakcentje…

 85. @ Eva Ik weet niet hoeveel mensen Ingrid in planning heeft dus ik roep zo maar wat. Daar kun je met 30 mensen nog wel wezen hoor.

 86. Bij de scouting heb hier in zuid al gevraagd, zij verhuren alleen maar aan leden of aan andere scouting groepen. Dat van die postduivenverening naast essen is ook nog een optie.Dacht zelf ook nog aan dat gebouw van de speeltuinvereniging assendorp, maar weet dat daar tegenwoordig ook een kinderdagverblijf o..i.d inzit. Kon ook geen tel foonnr of email adres vinden.

  En ergens in de buurt van de bierton moet ook nog ergens een zaaltje zitten zal eens in de buurt rond vragen bij de buren.

 87. @Erica; Met 30 man? Toch nog? Het lijkt echt een heel klein kotje… maar ja, ik ben er dan ook nog nooit binnen geweest. Veel langsheen gefietst, dat wel….

 88. De Oase Zalk. Eva, is best apart maar dan kun je net zo goed in Zwolle blijven. Wij waren in Eben Haëzer-Spoolde. De postduif kan ook, studententoko’s.

 89. voorspellingen

  Nederland – Spanje

  3-2 n.v. wichert
  1-1 n.v. drama
  2-1 mani
  2-1 n.v. dick
  2-0 ingrid
  3-2 janD
  2-0 zuidski
  2-2 n.v. eekhoorn van wichert
  1-0 markel/maus/eva
  0-2 karin
  1-3 jajajajaja
  2-0 joppuh
  3-3 n.v. assendörper
  4-0 Der Kickert

 90. Duitsers laten zich massaal omdopen tot Niederlander
  10-07-2010 om 19:04 door Gastredacteur

  Dit is een gastbijdrage van Jay Achterberg.

  Met de vindingrijkheid die het krachtige Germaanse herenvolk als sinds de oertijd kenmerkt laten velen Duitsers zich na het ondraaglijke gezichtsverlies tegen de Spaanse conquistadores zich massaal omdopen tot Niederlander om zo alsnog Wereldmeester te kunnen worden. Omdat zij daarin voorgegaan werden door prominente, aan het koningshuis gelieerde, gelukszoekers valt hier juridisch gezien natuurlijk weinig tegen in te brengen. Het ??Oranje?? koningshuis is al eeuwen, genealogisch gezien, meer van Duitse dan van Nederlandse bloede zodat de Germaanse reïmmigratie an sich geen verwondering zou moeten wekken bij de Bataafse bevolking, er zijn zelfs zo veel precedenten dat deze volksbeweging historisch gezien als gans normaal aangemerkt moet worden. Al eeuwen zoekt de Germaanse bevolking aansluiting met de Bataafse bevolking op een wijze die sterke gelijkenis vertoont met het platonisch verlangen naar hereniging en aansluiting met de verloren eigen wederhelft. Dat verlangen is wederzijds, zoals ook pragmant blijkt uit het Nederduitse nationale volkslied dat beklemtoont dat de zanger ??van Duitse bloed??* is.
  Het verdrag van Maastricht, toch al de meest onhollandse stad van de Nederlanden, en de Schengenbepalingen hadden sowieso al van iedere Duitser een potentiële Hollander gemaakt. De identificatie met het ölftal zal geen verwondering wekken, zeker gezien het feit dat de beste Duitse voetballer bij interlands, Arian Robben, tot grote teleurstelling van het Germaanse volk, steevast voor de Nederlanden uitkomt. Prominente Duitse tv-sterren zoals Rudi Carell en Linda de Mol hebben hier meermalen hun teleurstelling over geuit, de Mol sprak zelfs van ??landverraad??. De charmante spits zelf onthoudt zich met zijn kenmerkende zangerige Schw?bische tongval van elk commentaar.

  Maar hiermee hebben we de huidige immigratiegolf nog niet verklaard. Want het bovengenoemde demografische verschijnsel laat zich niet louter op basis van wraak- en onlustgevoelens jegens een handvol vuige Spanjolen verklaren. Dat de olijvenslikkers een duchtige tuchting verdienen staat buiten kijf, per slot van rekening hebben velen van ons nog een appeltje te schillen met de genadeloze terroristen van de hertog van Alva c.s. die, zoals elke Nederlander weet, persoonlijk de barensweeën van de Republiek der Nederlanden met 79 jaar vertraagd zou hebben. Maar onderzoekers menen dat hier toch meer aan de hand is. Het is inderdaad de sterkste invasie van Duitse patriotten die we de laatste 65 jaar gezien hebben, maar daarmee moeten we niet de kleine immigratiegolf van 32 jaar geleden vergeten, een menigmaal miskende groep speculerende nationalisten, en de vaak met voetbaltoeristen met permanente verblijfsvergunning verwarde Duitse vloedgolf van 1988. Het kan de huidige stormvloed immigranten, die door kamerlid Wilders steevast smalend met ??gelukszoekers?? en ??vijanden van ons Joodse volk??, wordt aangeduid niet deren.
  ??Wij worden Wereldmeester?? scanderen zij luid na het achteroverslaan van reusachtige pullen Karlsberger. Inderdaad waren het Duitse en Nederduitse volk destijds onder Karel de Grote één volk, zoals de voorlaatste bondskanselier zo scherp wist te verwoorden bij de hereniging met de andere helft van zijn volk. Eén volk met één Kaiser.

  Uit het niets op één in de Keulse boekentoptien staat plots het briljante tractaat ??Robben als Erzieher?? (2010), een moderne bewerking van Julius Langbehn??s meesterwerk ??Rembrandt als Erzieher?? (1890) dat sinds vorige week ook talloze rijk geïllustreerde herdrukken beleeft. In Robben als Erzieher wordt uitgelegd waarom de Batavieren van de lage landen eigenlijk als proto-Duitsers gezien moeten worden. Het zat er al wel in, maar het kwam er ten westen van Winterwijk nog niet zo goed uit. Maar het vlakke land en de ruime zee heeft wel de visionaire genieën voortgebracht die zo kenmerkend zijn voor het Duitse vernuft, de Rembrandts en Vermeers, en in recenter tijden dan Arian Robben wiens kunst het ganse Duitse volk verbindt, zal opvoeden en opstuwen tot grote hoogten. Het wereldmeesterschap zal het begin zijn van een nieuwe tijd, waarin het Nederduitse en Hoogduitse volk weer de plaats op de aarde zal gaan innemend die haar op grond van haar buitengewone gaven rechtmatig toekomt. Vandaag Kaapstad, morgen de wereld! En dat alles dankzij de manschappen van Oranje.

  Hoe de verhoudingen zich staatsrechtelijk bij verder voortgaande immigratie zullen gaan ontwikkelen met betrekking tot het koningshuis is vooralsnog onduidelijk. Wel kunnen we melden dat onlangs op Wikileaks een kopie is verschenen van een brief die prins W.A. Van Amsberg, voorheen van Oranje, vorige week aan de nieuwe president van Duitsland schreef en waarin hij coöperatie van het Nederduitse koningshuis aanbood met het Duitse Rijk in ruil voor het stadhouderschap over de lage Nederlanden en ondergouverneurschap voor zijn neef Bernhard von Vollenhoven-Biesterfeldt. Hij beriep zich daarbij nadrukkelijk op gewoonterecht alsmede mondelinge toezeggingen van een jaar of 68 geleden die de toenmalige leider van het Duitse volk aan wijlen zijn opa, die het Rijk toch onmetelijke diensten heeft verricht in die dynamische tijd, zou hebben gedaan en verklaarde zich bereid deze stelling te ondersteunen met documentatie die zich momenteel veilig in de kluis van de landsadvocaat, dus buiten bereik van het journaille, bevindt.

  In de Tweede Kamer wordt de immigratievloed weliswaar gesignaleerd doch stilzijgend gedoogd.
  Volgens demissionair minister van Financiën de Jager zijn alle Duitsers welkom mits ze hun pensioenen maar meenemen. In tegenstelling tot de Nederlandse banken zijn hun Duitse broeders destijds niet in de IJslandse buitenspelval getrapt zodat in deze tijd van recessie de waarde van de Duitse euro blijft stijgen ten opzichte van de Nederlandse euro wat, in combinatie met de degelijker pensioenen van het Duitse volk, een aantrekkelijk kapitaalinjectie voor onze schatkist met zich meebrengt. Femke Halsema (de Gr?nen) en Job Cohen (SPD) stellen een generaal pardon voor voor alle Duitsers die zich al in Nederland gevestigd hebben zonder aan de administratieve formaliteiten voldaan hebben. Bovendien verzetten zij zich, tot grote teleurstelling van de NS, tegen collectieve uitzetting naar het oosten. Het gerucht gaat dat in oud-Duitsland werkkampementen ingericht zijn voor afvalligen die aan hun ware nationaliteit ontsnapt zijn. Verhagen (CDU) en Rutte (FDP) houden die geruchten echter voor sterk overdreven. ??Iedereen moet werken,?? stellen zij, en het is zeer lovenswaardig dat Het Rijk zelfs in deze zware economische tijden speciaal voor deze groep heeft geïnvesteerd in speciale faciliteiten voor arbeidsinzet. Kamerlid Wilders (die Rechte, voorheen Die Liberalen) liet ongevraagd weten dat hij en zijn Amerikaanse sponsors zich persoonlijk aangevallen voelen door elke vorm van antisemitisme waaronder, zoals bekend, elk verwijt aan het adres van de democratische rechtsstaat Israël. Inderdaad heeft de centraal-Duitse regering harde kritiek geuit aan het adres van de junta van Palestina naar aanleiding van een piraterij-incident. Maar wat dit met de immigratie-tsunami te maken heeft is onduidelijk. Wilders stelde vervolgens, zonder deze stelling met cijfers te onderbouwen, dat de nieuwe ex-duitse minderheden bij de huidige immigratiesnelheid als snel in de meerderheid zullen zijn en diende een Nederlandstalige motie in voor een immigratiestop. Deze motie werd echter door alle andere partijen alsmede PVV-lid Brinkman, zoals bekend een groot liefhebber van Karlsberger en Frankfurters, r?cksichtslos verworpen.

  Op dit moment is niet duidelijk wat op de lange termijn de gevolgen van de repatriëring van het Duitse volk, wat toch alleen maar een beetje levensruimte zoekt, zullen zijn. Sociaal-geografen schatten in dat de populatie van een van de dunst bevolkte gewesten, Zeeland, sterk zal stijgen, en ook zullen in de kuststreek op middellange termijn de gevolgen van toegenomen bevolkingsdruk zichtbaar worden. De VNG staat onverschillig tegenover de verduitsing des vaderlands, alleen Aboutaleb (stadsgewest Rotterdam) heeft zich, tot grote woede van de Nederlands Bouwmaatschappij, in negatieve bewoordingen uitgelaten over de komst van juist Duitsers in de multiculturele havenstad. Hij vreest dat zij al snel het slachtoffer zullen worden van discriminatie en intimidatie. Leden en bestuur van de Politievakbond en ABVAKABO hebben in ieder geval aangegeven ook in deze nieuwe tijd gewoon hun werk te zullen doen. De echte, veelal geïslamiseerde Nederlanders staan volgens een onderzoek van Maurits het Zwijn afwijzend tegenover de zondvloed uit het oosten omdat ze bang zijn voor lange wachttijden bij Lidl, Spar en Aldi. Ook is de wachttijd voor inburgeringscursussen opgelopen. Daarnaast worden er op dit moment her en der ook illegale, niet door de Staat der Nederlanden goedgekeurde, inburgeringscursussen gegeven zodat de opbrengsten van de verplichte cursusquota??s tegenvallen.
  Politieagenten worden opgeroepen meer medelanders op bezit van hun gecertificeerde inburgeringscertificaat te controleren en, wanneer de delinquent in gebreke blijft, door te verwijzen naar de originele inburgeringscursus bij een door de Nederlandse Staat goedgekeurde cursusinstelling.

  De identificatie van de nieuwe medelanders met Oranje verbaast intussen vriend en vijand. Kappers draaien overuren om al die ex-Duitsers van oranje haar te voorzien, horeca-ondernemers kampen met massale ??personeelsuitval door blessure?? sinds de porties aangepast zijn aan de Duitse standaarden. De ranzige braadworstlucht is niet meer weg te denken uit de Hema en ook horen we in steeds meer kledingwinkels schlagermuziek. Maar het meest markant zijn de nieuwe medelanders zelf. Sommigen fietsen luid op hun oranje geverfde vuvuzela toeterend door de stad en enkelen hebben zelfs de rugnummers van de Nederlandse ploeg op hun onderarm laten tatoeren. ??Opdat wij nooit zullen vergeten!?? scanderen ze in koor. De middenstand juicht de herimmigratie intussen duchtig toe omdat deze gunstig uitwerkt op de omzet. Nog nooit zijn er bijvoorbeeld in één week zoveel nieuwe fietsen verkocht. De klanten zijn hier overigens niet de nieuwe Nederlanders maar voornamelijk oud-Nederlanders die plotseling hun rijwiel kwijt zouden zijn. Erg spijtig natuurlijk, want het is net mooi fietsweer. Ella Vogelaar, voormalig minister voor Wonen, Wijken en Integratie, heeft in reactie op geruchten die wij hier niet mogen herhalen al aangegeven dat er geen enkel verband verondersteld mag worden tussen de Oostelijke immigratiegolf en het toegenomen aantal rijwielvermissingen. Het zijn eigenlijk allemaal Prachtduitsers, verzuchtte ze.

  * Etymologen wijzen op het feit dat met ??Duitse bloed?? in het bovengenoemde volkslied niet ??Duitsch?? maar ??Dietschs??, dus Nederlands, wordt bedoeld. Dit is om meerdere redenen onzin: Duits en Nederlands is hier gewoon hetzelfde, vraag maar aan Vondel, en bovendien is het subject van het volkslied niet in de Nederlanden geboren maar in contreien die al eeuwen tot het Duitse Rijk behoren.

 91. @Dick Heb op deze snikhete dag geen zin om je ellenlange bijdrage helemaal te lezen, maar wil wel even reageren op het beginstukje waarin je aangeeft dat Duitsers zich tot Nederlander laten omdopen. Wordt de BRD nu onze 13e provincie?

 92. Dame, veel korter kan ik niet worden

  Forlan…op de lat: einde wedstrijd.

  waar jezelf 3+ regels nodig hebt. Antwoord: asjeblieft! We hebben ook Limboland al….niet natgeregend trouwens?

 93. @Dick; Heb zelf bijzondere herinneringen aan de Oase… daar hielden wij onze trouwreceptie. Geweldige locatie, goed eten, enorm vriendelijke bediening.

 94. @Dick Heb ‘m toch even wat beter gescand. Vind er een eng zinnetje tussen staan: “enkelen hebben zelfs de rugnummers van de Nederlandse ploeg op hun onderarm laten tatoeren. ??Opdat wij nooit zullen vergeten!?? scanderen ze in koor.” Is niet grappig en wat mij betreft over de schreef.

 95. @ Eva, heb er eens een receptie gehad, idd prima voor elkaar. Maar dat was het afgelopen donderdag in het Strandhuis ook: uitstekend voor elkaar van eten en drinken!

  @ Dame, heb het van Sargasso. Tja humor is een kwestie van smaak,, maar het hoeft van mij ook niet perse.

 96. voorspellingen

  Nederland – Spanje

  3-2 n.v. wichert
  1-1 n.v. drama
  2-1 mani
  2-1 n.v. dick
  2-0 ingrid
  3-2 janD
  2-0 zuidski
  2-2 n.v. eekhoorn van wichert
  1-0 markel/maus/eva
  0-2 karin
  1-3 jajajajaja
  2-0 joppuh
  3-3 n.v. assendörper
  4-0 Der Kickert
  4-3 Merije (ik wil veel doelpunten!)

 97. Mijn moeder is in 1912 in Leer (Ostfriesland) geboren.
  Zij kwam naar Nederland in 1928 en ging in Den Haag als kindermeisje
  werken. Dat deden meer Duitsers in die tijd. We zouden ze tegenwoordig economische vluchtelingen noemen.
  O.a. Vestdijk heeft over dit thema nog een boek geschreven.
  Ik ben de zoon uit haar tweede huwelijk met een echte Hagenees.
  Het liefst had ik gezien dat Nederland vandaag de finale tegen
  Duitsland had moeten spelen. Dan was (en ben ik nog steeds) voor
  Nederland geweest. Als echter Duitsland die finale had gewonnen
  en het was een terechte overwinning geweest, dan had ik dat niet erg gevonden.

 98. Gatverdamme! Nu al weer snikheet en benauwd! Was het vannacht eeeeeindelijk een kleeeeein beetje afgekoeld….nu weer dit.
  Met dit weer krijg je geen zak gedaan!

  Het heeft wel GOED geregeld zeg! Het water hier achter ons huis staat zomaar een cm of 5 hoger! Alle waterplanten zitten weer onder water. In plaats van dat er zo’n smerig goedje bovenaan drijft.

  Nu maar eens aan het werk.

 99. 0-2 Karin
  1-0 Marke/Eva/Maus
  1-1 n.v.Drama
  1-3 Jajajajaja
  2-0 Ingrid
  2-0 Joppuh
  2-0 Zuidski
  2-1 n.v.Dick
  2-1 Mani
  2-2 n.v.eekhoorn van Wichert
  3-2 n.v.Wichert
  3-2 JanD
  3-3 n.v. Assendörper
  4-0 Der Kickert
  4-3 Merije (ik wil veel doelpunten!)

  Gaat het nog steeds om de helicopters van Erica? Dan is natuurlijk de grote vraag… Wat wil de eekhoorn van Wichert met die helicopters doen????

 100. Gisteravond direct na de voetbalwedstrijd gaf de schotel in ’t bos “no signal”. Allemaal een kwestie van timing. Via NOS.nl nog geprobeerd op de laptop. Draadloze signaalsterkte was uitstekend maar er was iets met dsl(?), wat er niet was. Toen alle stekkers overal maar uitgetrokken en genoten van de heftige onweersbuien; is weer’s wat anders.

 101. Wij kunnen heel wat verwachten geloof ik! We gaan even naar Wijk bij Duurstede. En we willen voor de wedstrijd terug zijn. Net als 99% van de Nederlanders geloof ik!

  Balen…ik had zo graag nog even willen vissen vanochtend/vanmiddag maar ik MOET aan de slag om die cursus voor te bereiden!

 102. @QM ; plan B: sinds kort een PAL radio aangeschaft; uitstekende ontvangst. En als zelfs die door ’t onweer niet thuis geeft, gaan we zeker niet onze postduif opofferen in ’t noodweer. En inderdaad, het heeft wel wat als wij als enigen geen uitslag zouden weten….

  Daarom gaan we ook voor die helicopter van erica (i.p.v. de postduif).

  PS al even niets gehoord van erica c.s.

 103. Je bent er maar druk mee Drama, tijdens zo’n ontspannen weekend. Mijn planning liep van ’t weekend ook in ’t honderd. Gister beregezellig op camping Heino, maar tegen de nacht (voelde al wat druk) een beste oorontsteking te pakken. Veel wakker geweest vannacht. Goed veel paracetamol knagen en druppelen maar —laat maar— Had eigenlijk bij een verjaardag moeten zitten, richting Pierik, maar eens overgeslagen. Ook omdat het hok hier vanavond tjokvol zit. Zou, bij winst, met maten de stad in gaan…..doen we maar niet. Morgenochtend voor 8 uur maar eens naar de huisarts, maar ik ben er (een tijd geleden) ook al mee in het Sophia geweest. Nou ja, kunnen we nu, a’s ’t goed is, alles goed meekrijgen. 17:50 RTL 7 en 18:10 NOS :D:D:D:D

 104. Dank je QM, maar dat verhaal van die beestjes vind ik zo enorm flauw geworden. Die dierentuin in Duitsland heeft het natuurlijk wel goed uitgebuit. Dat dan weer wel. En ja, welke kerel heeft er nou nixxx met oesters?

 105. @Ingrid: speeltuingebouw Assendorp is nog wel de moeite waard om te proberen. Kinderopvang zit er naast in een ander gebouw 😉 Misschien moet je wel lid zijn van de vereniging. Maar dat kost 20,-. De speeltuin is door de week open vanaf 14u.
  Andere opties, dan die al genoemd zijn, zou ik ook niet weten.
  Succes!

 106. @ Marieke dank je, ga inderdaad eerst maar eens assendorp proberen denk ik.

  Dick dikke pech met je ooronsteking. Zijn net terug uit Den Haag rond utrecht regende het nog behoorlijk.
  Begint nu wel te kriebelen.

 107. @Dick ; sterkte met piennintoor. bij ons in ’t bos doet de techniek het gelukkig weer. zodra wij scoren via de schotel, zien we dat 20! seconden later nog een keer op de flaptop; dus 2x genieten!

 108. Dank je Drama & Ingrid. Dus Drama je hebt een gratis herhaling 😀

  Ingrid, we kunnen dus regen verwachten; die jij stiekum meegesmokkeld hebt vanaf Utrecht. 😀

  Veel plezier & een gezellige avond. Het zou geweldig zijn als oranje won. Het is nu echter al een historische avond: de 3e WK finale.

  Geniet van ALLES!

 109. euh…. zit naar sluitingsceremonie te kijken van wk voetbal maar ik vraag me af, is dit in hetzelfde stadion waar ze zo ook de finale gaan spelen? Met al dat gestamp, shakira en olifanten lijkt het me toch niet handig voor het gras 😉

 110. 0-2 Karin
  1-0 Markel/Eva/Maus
  1-1 n.v.Drama
  1-3 Jajajajaja
  2-0 Ingrid
  2-0 Joppuh
  2-0 Zuidski
  2-1 n.v.Dick
  2-1 Mani
  2-2 n.v.eekhoorn van Wichert
  3-1 ja-tja
  3-2 n.v.Wichert
  3-2 JanD
  3-3 n.v. Assendörper
  4-0 Der Kickert
  4-3 Merije (ik wil veel doelpunten!)

 111. Ja het gaat lekker, kan het even niet meer zien. Zit me hier op te vreten, en van Bommel mag niet mopperen over die gele kaart.

 112. Voorspelling van MarKel was dat de scheids een grote rol gaat spelen in de wedstrijd… En helaas, ik ben bang dat er inderdaad 23 spelers staan ipv 22!

 113. 3-2. Nee niet in doelpunten, maar in gele kaarten!!!
  Dat is niet helemaal de score die ik had willen bijhouden. Toch jammer dat dus nu het aantal gele kaarten belangrijker gaat worden dan het aantal doelpunten.

 114. zullen we afspreken dat we ALLEEN op de vuvuzela gaan toeteren als daar aanleiding toe is 🙂

  We hebben hier een ‘berdien stenberg’ in de buurt die om de paar minuten even moet oefenen

 115. Hij drukt wel heel erg een stempel op de wedstrijd, weet nu al over wie we het gaan hebben na de wedstrijd. wat een l*l. Zou de vakantiehuis hebben in Spanje.

 116. Spannende wedstrijd, maar ‘niet verdiend verloren’ lijkt me een klein beetje naast de waarheid (oei Marrianne, kijk uit wat je zegt) 😉 )
  Oranje: jullie hebben fantastisch gespeeld!

  Zo en nu ophouden met dat vuurwerk mensen, want we hebben dus …. juist ja: verloren!

 117. Wat een klojo (netjes gezegd) hoor het hem nog zo zeggen. Ik heb het goed gedaan, als ze het niet over mij hebben, Heb het laatste kwartier en de verlenging niet eens meer gekeken. Zij al in het laatste kwartier, al die gele kaarten gaan tegen ons werken. Bedankt.

 118. Zo en nu ophouden met dat vuurwerk mensen, want we hebben dus …. juist ja: verloren!

  Eens! Ik vind het sowieso nergens over gaan! Het hele jaar door maar vuurwerk! Dat is hier in Zuid wel extreem vaak!

  Ik moet zeggen, dat ik het ook niet verdiend verloren vind. Eerder werd door Snoeks als commentaar nog gegeven, dat grensrechters als de dood zijn een fout te maken. Dan lijkt me dit toch een kapitale fout geweest! Buitenspel niet afvlaggen en dat leidt tot de beslissende goal?!?

 119. Gedonder in de Roggestraat. Er zou iemand met een wapen neergegaan zijn. In de straat lag een scooter over de kop en er was veel politie op plaats delict.

 120. veel mensen ,, balen nu dat ze een snipperdag hebben genomen

  nu op teletext,,, ja ik niet;) geen daggie vrij:P

  baaaaaaaal wel van mensen die nu nog ( feesten ) ???>:(

 121. veel mensen ,, balen nu dat ze een snipperdag hebben genomen

  nu op teletext,,, ja ik niet;) geen daggie vrij:P

  baaaaaaaal wel van mensen die nu nog ( feesten ) ???>:(

 122. We hadden een missie maar die is helaas mislukt. We zouden wel even wereldkampioen worden. Spanje heeft verdiend gewonnen. Ik heb zo ook nog een missie en die mislukt niet. :D:D

Reageer