Berkum ontwikkelt mini-Arena

Zwolle – De VV Berkum maakt een stormachtige groei van het aantal leden mee. Inmiddels is de 900 ledengrens doorbroken en lijkt de vereniging op te stomen naar de duizend leden. Het komende seizoen wordt met een recordaantal van 51 teams de competitie in gegaan. Logisch dat er groeiproblemen ontstaan. Er is een wedstrijdveld tekort en er zijn kleedkamers te weinig. Ook zijn de zand oefenvelden van matige kwaliteit.

De gemeente onderkent het probleem, maar is nog volop bezig met inventariseren. Daarom neemt de VV Berkum alvast zelf initiatief en bouwt het kleinste zandoefenveld om tot een heuse Mini-Arena.

Al deze zomer wordt achter het clubhuis een nieuw kunstgrasveld van 60 x 40 meter aangelegd. Dit kunstgrasveld wordt geleverd door Nootenboom Sport. Het kunstgrasveld is van zeer hoogwaardige kwaliteit en komt in vele tests als beste uit de bus op het gebied van gebruik en duurzaamheid. O.a. Manchester United heeft vorig jaar dezelfde kunstgrasmat laten aanleggen. Rondom het veld komt een stevige boarding, zodat de bal bijna altijd in het spel blijft en de voetballers het echte “straatvoetbalgevoel” zullen hebben. Ook zal het veld zoveel mogelijk worden “opgepimpt”, met o.a. een heuse lichtinstallatie en publieksfaciliteiten. DLH Ontwikkeling heeft geholpen bij het ontwerp. De oplevering zal rond eind augustus van dit jaar zijn.

Omdat het hier gaat om een unieke ontwikkeling in Oost Nederland willen wij u ook graag iets vertellen over de achtergronden van de realisatie.

In de eerste plaats willen we iets bijzonders bieden aan onze steeds groeiende jeugdafdeling. De nieuwe Mini-Arena wordt het nieuwe hoofdveld van de E/F pupillen

In de tweede plaats is de VV Berkum zich ook aan het ontwikkelen tot een “brede vereniging”, waar de maatschappelijke rol in de wijk wordt uitgewerkt. Het veld zal bijvoorbeeld gebruikt worden voor sport aan bijzondere doelgroepen (zoals kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum) onder begeleiding van onze stichting TeamSupport.

In de derde plaats willen we het 45+ fitnessvoetbal invoeren, zodat “oudere” voetballers (buiten competitieverband) langer blijven voetballen. Een boardingveld leent zich daar heel goed voor. Dit wordt één van de projecten van “Bewegen en Beleven in de Wijk”. Projecten die samen met partner Landstede worden uitgewerkt.

En tenslotte biedt het nieuwe veld extra capaciteit voor trainingsgroepen uit de hele vereniging en hoeven de leden minder vaak te trainen op de bekende zandvlaktes. De kwaliteit van de oefenvelden is, niet alleen bij Berkum, al langere tijd een doorn in het oog van vele voetballers in de stad. De gemeente heeft daar in heel Zwolle met de aanleg van 15 kunstgasvelden, waarvan 1 op het hoofdveld van Berkum, al flinke verbeteringen gerealiseerd. VV Berkum doet nu een stap verder en gaat voor eigen rekening en risico met ondersteuning van de partners en eigen leden een extra kunstgrasveld aanleggen.

De financiering van het kunstgrasveld is een lastige opgave. De flinke eigen investering is echter bijna gedekt door bijdragen van Landstede (onderwijsdoeleinden), de gemeente Zwolle en het Hervormd Weeshuis. Maar we zijn er nog niet helemaal, we komen nog geld tekort dat we aanvullen door ledenacties, sponsoring en zo nodig externe financiering.

Daarom worden er na de zomer (leden)acties gevoerd. Het kunstgras van de Mini-Arena kan worden gekocht per vierkante meter. Ook kunnen sponsors rondom het veld hun bedrijfsnaam en logo plaatsen. De eerste founders zijn al enthousiast: Landstede, DLH, Rabobank, Energiewacht, Aberson en de Gemeente Zwolle hebben hun steun al toegezegd.

Als ook de 2e fase met de realisering van kleedkamers klaar is zal de officiële opening in 2011 plaatsvinden, als cadeau voor het 50 jarige jubileum van de Hoofdklasser uit Berkum.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. hallo ik ben moeder van noah van 7 jaar oud met autisme hij zou graag een keer willen kijken naar de voetbal en als hij het leuk vind zou hij er graag op willen als er nog plek is , laat het even weten of we een keer kunnen komen kijken en waar het is en hoe laat. groeten bianca rabel

Reageer