Deltion Rallyteam aan start Exotic Green Rally

Zwolle – Het Deltion Rallyteam verschijnt komend weekend met de Skoda Fabia WRC en de Nissan 350Z aan de start van de uitdagende Exotic Green Rally in Etten-Leur.

Het Deltion Rallyteam komt met de Nissan 350Z uit in de Nissan Challenge. De Nissan wordt bestuurd door Dick Bloemendaal onder begeleiding van navigatrice Marieke Spoelstra. Zij vervangt de geblesseerde Arjan Wissink. Naar verwachting is Arjan weer van de partij tijdens de Hellendoorn Rally op 17 en 18 september.

De Exotic Green Rally vormt door haar lange en nachtproeven, naast de Hellendoorn Rally één van de zwaarste rally’s van het seizoen. “We beginnen donderdag al met het verkennen van de proeven, en dan tot zaterdag rijden is een hele opgave,” aldus Dick Bloemendaal. De Nissan is weer helemaal up to date gemaakt door de monteurs van Deltion. Het team heeft na de succesvolle Vechtdal Rallysprint, waar de klasse overwinning werd behaald, aardig hoge verwachtingen.

Het Deltion Rallyteam beschikt naast de Nissan 350Z over een Skoda Fabia WRC. Met de Skoda komt het team uit in de A8 klasse, het hoogste segment van de rallysport. Door afwezigheid van Eric Bolhaar wordt de Skoda komend weekend bestuurd door Eric Wevers van Wevers Sport. Eric wordt begeleid door navigator Gert Kamphuis.

Beide auto’s worden voorafgaand, tijdens en na afloop van de rally onderhouden door studenten en leraren van de afdeling Motorvoertuigen- en Carrosserietechniek van het Deltion College. Hierdoor doen de studenten op laagdrempelige wijze praktijkervaring op.

De Exotic Green Rally vindt plaats op vrijdag 9 en zaterdag 10 juli in Etten-Leur en omstreken. Meer informatie over het Deltion Rallyteam en de opleidingen Motorvoertuigen- en Carrosserietechniek staat op www.deltion.nl/rallyteam.

Artikel delen:

Reageer